خودروهای احتراق داخلی برای سوزاندن سوخت درون سیلندرهای موتور خود نیاز به محرکی اولیه دارند. این محرک اولیه جرقهای است که شمع تولید میکند. در واقع این قطعه کوچک از اصلیترین بخشهای موتور است و موجب روشن شدن و شروع به کار آن میشود.
شمعهای مسی رسانایی گرمایی و الکتریکی بالایی دارند و به همین دلیل است که از این فلز در خودرو استفاده میشود. دمای ذوب فلز مس پایین است و به همین خاطر در تولید و طراحی آن از یکلایه آلیاژ نیکل، بهعنوان کاور روی آن استفاده میشود و از ذوب شدن سریع آن جلوگیری میکند. آلیاژ نیکل در برابر خوردگی و زنگزدگی مقاومت پایینی دارد و به همین خاطر، باید شمعهای مسی را پس از طی مسافتی در حدود 25 هزار کیلومتر تعویض کرد. شمعهای مسی در خودروهای قدیمی استفاده میشدند و امروزه استفاده و بهکارگیری شمعهای مسی تقریباً متوقف شده و یا در موارد بسیار کمی انجام میشود. یکی از مهمترین مزایای شمعهای مسی، توانایی کارکرد این قطعات در دماهای پایینتری نسبت به سایر شمعهای احتراق است. شمعهای مسی اغلب در خودروهای قدیمی به کار گرفته میشوند و سیستم توزیع الکتریکی آنها با دلکو یا چکش برقی کار میکند.
کار کردن در دمای پایین
قیمت پایین
عمر کوتاه
عملکرد ضعیف تر نسبت به شمع های پلاتینیوم و ایریدیوم
معمولا در دفترچه های راهنمای خودرو شمع مناسب آن نوشته شده است و طبق نظر کارشناسان پیشنهاد می شود که از همان شمع برای موتور خودروتان استفاده کنید. اما در شرایطی که قصد تغییر نوع شمع را دارید باید از شمع بهتری نسبت به شمع پیشنهادی توسط شرکت سازنده استفاده کنید.