تایرها به طور کلی به دو نوع تیوپ دار و بدون تیوپ یا تیوبلس تقسیم می شوند، که شکل و طراحی و عملکرد آنها با هم متفاوت است. در نوع تایرهای تیوپ دار سوراخ شدن تایر، تا وقتی که به تیوپ صدمه ای وارد نشود مشکلی ایجاد نخواهد کرد. اما به محض اینکه تیوپ سوراخ شد و باد آن خارج گشت، اگر با خودرو پنچر شده شروع به ترمز گیری و شتاب گیری با اتومبیل کنید، تیوپ در داخل تایر چرخیده و از ناحیه ی ولو(valve) دچار پارگی خواهد شد.
که در این صورت جز تعویض تایر راه حلی برای شما باقی نمی ماند. پس بهتر است هنگام پنچر شدن تایرهای تیوپ دار تا جایی که می توانید از حرکت دادن اتومبیل خودداری کنید و یا در صورت لزوم به آرامی حرکت و به ارامی ترمز کنید.
چون پنچرگیری تایرهای تیوپ دار نیازمند باز شدن و خروج از داخل تایر است و باید پنچرگیری با چسب مخصوص و با دستگاه های حرارتی ویژه ای انجام شود پس باید در صورت پنچر کردن تایر تیوپ دار، بلا فاصله تایر زاپاس را جایگزین کنید. و کار پنچرگیری را به یک آپاراتی بسپارید.
اما در تایرهای تیوبلس چون با دیواره و کف ضخیم طراحی شده اند و وظیفه نگهداشتن هوا درون تایر را بر عهده دارند بنابراین هرگونه سوراخ که روی دیواره تایر به وجود آید منجر به خروج هوا و پنچری آن می شود.
دقت داشته باشید که حرکت با تایر پنچر از هر نوعی که باشد به دیواره تایر فشار زیادی وارد می کند و رینگ هم می تواند به سرعت آن را پاره کند.
و اتفاقاً به دلیل داشتن دیواره محکم این اتفاق زودتر انجام می گیرد و پارگی جداره تایر به معنی بلا استفاده شدن از تایر تیوبلس است.
کیت پنچرگیری ابزار بسیار مهم و کاربردی می باشد. همان طور که اطلاع دارید زمانی که تایر ماشین پنچر می شود برای پنچر گیری وسایل مشخصی مورد نیاز می باشد. تمام این ابزار ها و وسایل مربوطه در کیت پنچرگیری موجود است و نیازی نیست که برای پیدا کردن یک وسیله ساده در جعبه ابزار زمان زیادی را صرف کنید.
شما می توانید در هر زمانی با استفاده از کیت پنچرگیری به آسانی به وسایل مربوط به پنچر گیری دسترسی داشته باشید و بدون معطلی مشکل خود را برطرف نمایید. بنابراین به شما پیشنهاد می کنیم که به منظور راحتی کار خود آن را در جایی قرار دهید که در دسترس شما باشد.
از مزیت های عمده این کیت می توان به راحتی در حمل و هزینه پایین خرید آن اشاره کرد. ابزاری که در کیت قرار دارد شامل دو نوع ابزار نوک تیز که یکی از آنها برای وارد کردن و پاک نمودن قسمت سوراخ و دیگری برای گذاشتن الیاف داخل پنچری می باشد. برای این کار چند نوع الیاف که قطر آن زیاد است را به چسب مخصوص آغشته می کنند و داخل سوراخ قرار می دهند.
محتوای کیت پنچر گیری
کیت پنچرگیری شامل ابزارهای متعددی است. این کیت شامل ابزار های متعددی از جمله روغن روان کننده ابزار، لوازم جانبی والو، ۲۰ عدد نوار پنچرگیری، آلن، انبردست، کاتر و ابزار هایی از جنس استیل (وسیله ای شبیه به درفش)، برای جا زدن و قرار دادن نوار پنچرگیری است.
تمامی ابزار آلات برای مواجه شدن با لاستیک پنچر درون یک کیف نگهدارنده قرار گرفته که حجم کمی دارد و علاوه بر این به راحتی جا به جا می شود.
نحوه پنچرگیری با استفاده از کیت پنچر گیری
برای استفاده از این کیت باید در قدم اول محل پنچرگیری را با استفاده از وسیله ای که شبیه به درفش است،سوراخ کرد، سپس نوار پنچرگیری را به وسیله ابزار دیگری که دارای محفظه بوده، وارد سوراخ لاستیک کرده و سپس آهسته آن را می چرخانیم و بیرون می کشیم تا نوار پشت لاستیک گره خورده و از خروج باد جلوگیری کند که در نهایت می توان از طریق ابزار آلات دیگر به راحتی نوار اضافی را حذف و لاستیک را تمیز کرد.
مراحل دقیق استفاده از کیت پنچر گیری
ابتدا قطعه تیز و یا میخی را که باعث پنجری شده از درون لاستیک بیرون می کشیم و پیش از آنکه باد تایر خارج شود (اگر لازم بود تایر را مجددا باد کنید تا به اندازه کافی باد داشته باشد).
یکی از این ابزار نوک تیز را که زبر هست به منظور گشاد کردن و همینطور پاکسازی محل پنچری به داخل سوراخ فرو میکنیم.
با یک حرکت رفت و برگشتی دیواره ی محل سوراخ را از هرگونه آلودگی پاک میکنیم سپس (با وجود فشار بادی که از سوراخ بیرون می آید) نسبت به ابعاد سوراخ ایجاد شده چند رشته از الیاف را که آغشته به چسب مخصوص است درست وسط شکاف نوک تیز ابزار مخصوص این کار جایگزین کرده و آن را با فشار زیاد وارد تایر می کنیم.
به شکلی که دو سر الیاف به اندازه ۲ تا ۳ سانتیمتر از تایر بیرون باشد حالا ابزار را از سوراخ پنچری بیرون بکشید و چون الیاف دارای چسب مخصوص است در صورتی که این کار با دقت و براساس ابعاد و عمق کار انجام بگیرد به محض بیرون کشیدن الیاف، بلافاصله پنچری بسته شده و نشتی باد بند خواهد آمد.
حالا مقدار اضافه و بیرون زدگی الیاف را با قیچی یا سیم چین قطع کنید. تا صاف و هم سطح تایر شود. و بعد روی آن را کمی چسب بزنید تا کاملا سوراخ مسدود شود.
حالا تایر آماده ی باد شدن برای استفاده مجدد است.
شاید در استفاده های اولیه از کار خود با این کیت پنچرگیری و اینطور پنچرگیری راضی نباشید (چون هنوز به کار و شیوه استفاده از آن مسلط نیستید) ولی در اثر تمرین و تکرار فرایند کار بسیار مطلوب تر خواهد بود و در صورت عدم رضایت از کار می توانید بلافاصله با انبردست الیاف را از تایر خارج کنید و دوباره کار را تکرار کنید تا هر گاه که رضایت از کار کاملاً حاصل شود.
این را هم دقت کنید که این روش پنچرگیری ویژه سوراخ هایی است که در کف تایر به وجود می آید و در صورتی که سوراخ تایر از قسمت دیواره باشد باید پنچری با کمک دستگاه حرارتی و ترمیم لاستیک صورت بگیرد که میتوانید این کار را به آپاراتی بسپارید.
9 ماه پیش