کویت
یک کشور بیابانی درست به سبک اغلب کشورهای حاشیه خلیج فارس که در تمام مساحت نه چندان بزرگش نمی توانید یک تپه چند ده متری بیابید. سال ها قبل یک شیخ عرب تصمیم به احداث یک انبار برای ذخیره آذوقه در این سرزمین گرفت. با اسکان مردم و افزایش ساکنین این سرزمین، کم کم این انبار آذوقه شکل یک شهر را به خود گرفت. کویت سرزمین بی رودخانه و بدون کوهی است که تمام خاکش را ماسه فرا گرفته است.
حتما می پرسید مگر می شود در یک سرزمین بی حاصل زندگی کرد؟ خوب، کویت تقریبا پاسخ این سوال را داده است. با داشتن ذخایر عظیم نفتی و گازی بدون داشتن یک وجب خاک کشاورزی باز هم می توانید یک کشور کوچک را سرپا نگهدارید، االبته با وارد کردن همه چیز از شیر مرغ تا جان آدمیزاد! البته شگفتی های کشور کویت به همینجا ختم نمی شود چرا که جمعیت مهاجران این سرزمین کوچک دو برابر بومیان آن است. آیین رسمی کویت دین اسلام و پول رایج و بسیار با ارزش آن دینار کویت است. کشوری با ثبات در غوغای خاورمیانه همیشه ناآرام در همسایگی عراق، عربستان و ایران که تابستان هایش گرم و سوزان و سرمای زمستانش برنده است. کویت یک کشور بسیار تاثیرگذار در عرصه بین المللی است، چرا که ذخایر انرژی کم نظیر آن سلاح قدرتمندی برای تاثیرگذاری این جغرافیای کوچک است.
پایتخت این امیرنشین شهر کویت است. مرکز تمام فعالیت های اقتصادی، تجاری و حتی فرهنگی که در شکل و شمایل یک شهر کاملا مدرن ظاهر می شود. تمام دنیا می دانند که کویتی ها میانه بسیار خوبی با تکنولوژی دارند و همیشه در استفاده از فناوری های نو پیشگامند. کشور کویت 5 استان و چندین بندر تجاری مهم دارد. حالا که مختصری با این کشور مهم آشنا شده ایم نوبت گشت و گذار و تفریح در کویت است.
مسجد بزرگ
زمانی که حرف یک کشور مسلمان و عربی در میان باشد حتما پای یک مسجد بزرگ و مجلل نیز به میان می آید. یک نمونه عالی از سبک معماری اسلامی که بزرگترین مسجد شهر کویت است و اغلب مراسمات رسمی و مذهبی در این مسجد برگزار می شود.
مکانی با وسعت 46000 متر مربع که رگه هایی از معماری ایرانی نیز در آن به چشم می خورد. در ماه رمضان تعداد بسیار زیادی از مسلمانان به این مسجد مراجعه می کنند. مسجد در قلب شهر همانند مرواریدی می درخشد و شکوه معماری اسلامی را به رخ می کشد.
برج های کویت
کشوری مدرنی همچون کویت مهد برج های زیباست که در معماری و طراحی سرآمد برج های جهان است. در کنار سواحل نیلگون خلیج فارس سه برج نازک و بلند بالا در کنار یکدیگر ایستاده اند. سه برج که قرار است نماد انسان و تکنولوژی باشد و توسط معماری دانمارکی طراحی شده است. یکی از برج ها که دو گوی را بر تن خود دارد یک رستوران گردان و کافی شاپ را نیز در خود جای داده است. دو برج دیگر یکی صرفا نقش برج آبی و دیگری برجی برای تامین روشنی دو قل دیگر است.
تالار آیینه
یکی دیگر از جاهای دیدنی کویت که در سفر به این کشور نباید از آن غافل باشید تالار آیینه است. این تنها تالار آینه در جهان است که تمام دیوارهای آن کاملا با موزاییک های آینه ای پوشیده شد ه اند و تمام این کارها را فقط یک هنرمند انجام داده! این خانه ابتدا به هنرمندان مشهور کویتی به نام خلیفه و لیدیا آل قطان متعلق بود، ولی بعدها لیدیا با استفاده از تکه های آیینه و شیشه از آن یک اثر هنری ساخت و آن را به موزه تبدیل کرد.
وقتی به این موزه رفتید حتما دقت کنید که کفش پاشنه بلند نپوشید،چون اجسام تیز می توانند به شیشه های کف خانه آسیب برسانند. به علاوه، اگر با گروهی از دوستان خود به آنجا بروید بهتر است چون در این صورت می توانید این تجربه شیرین را با هم به اشتراک بگذارید، بعد از بازدید در اتاق پذیرایی بنشینید و چای و کیک سیب خانگی بخورید و در مورد تاریخ کویت و هنر لیدیا صحبت کنید. به علاوه اگر هر کدام از آثار هنری داخل موزه چشم شما را گرفت، می توانید آن را از گالری موزه خریداری کنید.
موزه روزهای دوشنبه تعطیل است و اگر خواستید بروید حتما باید از قبل تماس بگیرید و هماهنگ کنید. آنجا راهنمایانی هستند که تورهای انگلیسی زبان ارائه می دهند و اطلاعات لازم در مورد موزه رادر اختیارتان می گذارند. تالار آینده در قدیسیه (Qadisiya) در خیابان نهم قرار دارد و البته به خاطر داشته باشید که موزه فقط پول نقد می پذیرد.
قصر و کاخ سیف
کاخ سیف مشهور به عنوان خانه خانواده سلطنتی جاذبه شگفت انگیزی برای گردشگران است. کاخ سیف یک نمایش فوق العاده از معماری اسلامی است که آن کاشی کاری منحصر به فرد خود را دارد. آثار هنری آن ذهن بازدیدکنندگان را مشغول می کند. بهترین ویژگی برج ساعت آن است که توسط کاشی های آبی شگفت آور ساخته شده است و سقف ها از طلای خالص پوشیده شده است. اگر چه کاخ سیف فقط به عنوان دادگاه در رویدادهای خاص و جشن ها استفاده می شود، اما هزاران نفر از بازدیدکنندگان به قصر سیف می روند تا جلوه های این ساختمان عالی را ببینند.
مرکز علمی کویت
این مرکز علمی که برای اموزش کودکان ساخته شده است، میتواند ساعات خوشی ر برای کودکان و خانواده های آنها رقم بزند ، در این مرکز سینما ، یک مرکز بزرگ یاد گیری کودکان ، ویک لنج است که کودکان با آن به سواری میپردازند.
موزه رجب طارق کویت
این مجموعه شگفت انگیز که دارای اشیایی از اسلام قدیم، نسخ خطی کتابها، جواهرات، پارچه، سرامیک و … است، که در طی سالها جمع آوری شده است، این موزه یکی ازکامل ترین موزه ها درمورد تاریخ اسلام است.
پارک آبی
این پارک به عنوان اولین پارک آبی با داشتن بزرگترین منطقه در خلیج فارس مورد تجلیل قرار گرفته است. این پارک آبی دارای منطقه وسیعی است که مجاور برجهای کویت می باشد. کل مساحت پارک آبی با بیش از شصت هزار متر مربع، محلی عالی برای تفریح با خانواده است. در آنجا بازیهای آبی و سرگرم کننده بسیار زیاد، منطقه شنا برای بزرگسالان، استخر برای بچه ها، غواصی، زمین های والیبال و خیلی بیشتر از این وجود دارد. خصوصیت ویژه این پارک این است که در آن مساجد جداگانه ای برای مردان و زنان وجود دارد. همچنین می توانید نهار را در رستورانهای ویژه ای که در نزدیکی پارک قرار دارند میل نمایید.
باغ وحش کویت
باغ وحش کویت دارای مجموعه عظیمی از حیوانات کمیاب و نادر است که شامل تعداد کل ۱۶۰۶ حیوان از جمله گونه های خطرناک می باشد. علاوه بر این، پرندگان نادر در پنج واحد مختلف طبقه بندی شده اند و هر دسته دارای حداقل دوازده گونه است. همچنین محیطی دیدنی برای حیوانات درون قفس فراهم شده است. هدف پارک آموزش دادن به کودکان در مورد حیوانات و نحوه رفتار آنهاست. چهار بخش در پارک وجود دارد به نامهای بخش گروه حیوانات، بخش مرکز فرهنگی، بخش خدمات و نگهداری.
جزیره سبز
دیدن این حجم از سبزی در کویت مثل یک معجزه است که به لطف پیشرفت علم و تکنولوژی میسر شده است. این جزیره یک جزیره مصنوعی است که مکانی ایده آل برای تفریح و استراحت است و از جاذبه های توریستی کویت است. شن ها، صخره ها، نهال ها و بوته های این جزیره از خارج از خاک کویت تامین شده است. یک استخر عمیق و وسیع، سالن آمفی تئاتر، برج توریستی که نمای کلی از جزیره را در برمی گیرد و چند قلعه کوچک از جاذبه های جزیره است.
در این جزیره چشمتان به جمال آبشارها نیز روشن می شود. سمت دیگر جزیره محیطی آرام تر متشکل از رستوران، فضای بازی کودکان، پیست دوچرخه سواری، مسیر پیاده روی و زمین فوتبال و همچنین فضایی بزرگ و سرسبز برای برگزاری پیک نیک قرار دارد. شاید باورتان نشود که این گوهر سبز رنگ و پرآب در دل کویری همچون کویت سر از خاک برآورده است، اما انگار کویتی ها هیچ مشکلی را لاینحل نمی دانند!
خانه فرهنگ شیخ جبار الاحمد کویت
برای اینکه بیشتر با فرهنگ و هنر عرب آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم حتما به دیدن این مکان فرهنگی بروید. سالن آمفی تئاتر، پخش موسیقی عربی زنده، فیلم و همینطور کارگاه های آموزشی که در این مجموعه فرهنگی در نظر گرفته شده است، طرفداران خاص خود را دارد. معماری پست مدرن، آبنماهای جذاب در کنار کافه و رستوران هایی که برای این مجموعه در نظر گرفته شده است، به جذابیت آن افزوده است.