به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، قابلیت کروز کنترل سال های زیادی است که بعنوان یک آپشن به بسیاری از خودروها اضافه شده اما این فناوری در حال تکمیل شدن است و کروز کنترل فعال یا تطبیقی درخودروها تعبیه می شود. کروز کنترل با دائماً عوض کردن و بالا و پایین بردن گاز و ترمز، فاصله ی مشخصی را با خودروی جلویی حفظ می-کند. این قابلیت مدت های مدید یکی از چیزهایی بود که همه منتظرش بودند تا بالاخره در اواخر دهه ی ۹۰ میلادی اختراع شد.
با اینکه بیشترین بخش این دستاورد را باید مرهون کمپانی های ژاپنی بدانیم، مرسدس بنز بود که این ایده را همگانی و محبوب کرد. مرسدس بنز با ارائه ی نسل W۲۲۰ کلاس S مدل ۱۹۹۹ سیستم دیسترونیک خود را که بر پایه ی رادار طراحی شده بود معرفی کرد. کار این سیستم همیشه عالی و بدون عیب و نقص نبود و راننده بارها مجبور می شد در ترافیک سنگین خودش حواسش به اطراف باشد که خب البته وقتی از کروز کنترل استفاده می کنید ترجیح می دهید مجبور نباشید خودتان هم حواستان را مدام به فواصل جلب کنید.البته به طور کلی، کروز کنترل وسیله ای است که خیلی از کار راننده کم می کند به شرط اینکه با شیوه ی کارش به خوبی آشنا باشید. این سیستم پایه و اساس خودروهای خودران در آینده خواهد بود.
برای فهمیدن نحوه ی کار کروز کنترل فعال باید اول نحوه ی کار کروز کنترل معمولی را بدانید. همانطور که از نامش پیداست کار کروز کنترل این است که با تنظیم گاز، سرعت خاصی را در مسیرهای صاف و شیبدار حفظ کند. وقتی می-گوییم گاز منظورمان از میزان سوختی است که وارد محفظه ی احتراق می شود و گشتاور تولید می کند.
اساساً، کروز کنترل معمولی یک نوع گاز دستی است که می توان آن را در دکمه های تعبیه شده بر روی فرمان خودرو قرار داد. این سیستم که بیشتر در خودروهای دنده اتوماتیک رایج است، در سرازیری خیلی تند، بدون اینکه نیاز باشد راننده کاری بکند، دنده را سنگین می کند.سیستم های قدیمی، در سراشیبی، معمولاً به خودرو اجازه می دادند یواش یواش سرعتش بیشتر از سرعتی شود که راننده در نظر گرفته بود. در سیستم های جدید یک محدود کننده ی سرعت هم وجود دارد که علاوه بر گاز، از ترمزهای خودرو نیز استفاده می کند تا یک سرعت مشخص را حفظ کند. همین توانایی سیستم برای استفاده از ترمز در کنار گاز است که کروز کنترل فعال را از کروز کنترل معمولی متمایز می کند.
طرز استفاده از ACC
برای تنظیم کروز کنترل تطبیقی شما همان کاری را انجام دهید کهدر یک کروز کنترل استاندارد انجام می دادید. راننده پس فشار دادن دکمه “set”سرعت موردنظرش را در ACC مشخص می کند. بعدازآن، اگر بخواهد می تواند با فشار دادن دکمه های + و – سرعت را کم یا زیادتر کند. درنهایت، راننده می تواند فاصله موردنظر از ماشین جلویی را تنظیم کند که اغلب با سه دکمه کوتاه، متوسط، و بلند قابل تنظیم است. برخی از خودروسازان این مورد را با ۱، ۲ یا ۳ نشان می دهند.
شاخص در پانل ابزار و یا صفحه نمایش ماشین اغلب چیزی مانند خطوط همگرا، در بی نهایت را نشان می دهد که خب همان جاده است. هنگامی که رادار یک ماشین را در مقابل شما تشخیص می دهد یک آیکون ماشین نمایش داده می شود و یا آیکون ماشین تغییر رنگ می دهد.
اگر شما برای اولین بار می خواهید از ACC ماشین جدیدتان استفاده کنید آن را در طولانی ترین فاصله تنظیم کنید تا به مرور با عملکرد سیستم ACC این خودرو آشنا شوید. (حتی اگر خودرو قبلی شما هم این سیستم را داشته است.)
تکنولوژی پشت ACC
کروز کنترل تطبیقی به طور معمول با استفاده از رادار ماشین مقابل را شناسایی می کند. در ACC هایی که فول-رنج هستند، برخی از خودروسازان از دو رادار استفاده می کنند که یکی برای محدوده نزدیک یعنی حدود ۳۰ متر و دوم برای پوشش محدوده دور یعنی حدود ۱۸۰ متر مورداستفاده قرار می گیرد. درحالی که برخی هم از ACC های فول-رنج که قادر به استفاده از یک رادار هست نیز استفاده می کنند.
سیستم ACC با استفاده از کنترل دریچه هوا سرعت را افزایش می دهد و با حداکثر نیمی از نیروی پتانسیل ترمز سرعت شمارا کاهش می دهد.
اوایل ورود ACC ها رقابت بین استفاده از لیزر و رادار وجود داشت اما رادار هم در آب وهوای بد بهتر کار می کند و هم هزینه پایین تری نسبت به لیزر دارد. بااین حال، همچنان برخی از ACC ها نوری هستند. سوبارو از دو دوربین در جلوی آینه وسط برای سیستم بینایی آن استفاده می کند که در سیستم ترمز اتوماتیک آن هم کاربرد دارد و در سرعت های پایین اگر یک عابر پیاده در مسیر شما قرار گیرد خودرو را متوقف می کند.
ACC ممکن است در آب وهوای بد مشکل آفرین گردد. ممکن است در باران سنگین یا برف، سنسور مسدود می شود (که یک هشدار دریافت می کنید) یا سنسور در پنجره مشبک و یا در زیر سپر پوشیده از برف یا گل شده باشد.
تاکنون، کروز کنترل تطبیقی پیشرفت های زیادی نکرده است و تنها در برخی خودروها دقیق تر شده است. البته اخیراً پورشه می خواهد با سیستم بروز شده InnoDrive خود در همه حال شتاب جانبی معینی را در پیچ ها حفظ کند که در این صورت نیازی نیست راننده در پیچ ها هدایت خودرو را مجدد به دست گیرد و علاوه بر آن در این حالت سوخت کمتری هم مصرف می شود.