کتابخانهٔ عمومی شهر نیویورک (به انگلیسی: New York Public Library) با ۱۵٬۳۴۸٬۴۲۷ نسخه کتاب و نزدیک به ۵۳ میلیون عدد کتاب، از بزرگ ترین کتابخانه های عمومی جهان است.کتابخانه عمومی نیویورک (New York Public Library) عمارتی است تاریخی با معماری خیره کننده و ویژگی هایی منحصربه فرد که ثابت کرده در شهر شگفت انگیز نیویورک، هر بنایی فارغ از هر نوع کاربری که داشته باشد، قادر است شما را شگفت زده و ساعت ها سرگرم خود سازد.این بنای تماشایی که در خیابان پنجم نیویورک واقع گردیده، شعبه اصلی صدها کتابخانه ای است که در جای جای نیویورک، شهری که لقب پایتخت جهان و وسیع ترین شهر دنیا را یدک می کشد، جوانه زده اند.
چرا بازدید از کتابخانه عمومی نیویورک پیشنهاد می شود؟
نخستین بنای ساخته شده از سنگ مرمر خالص در کل ایالات متحده آمریکا بشمار می رود.چیزی بیش از ۴۰ میلیون جلد کتاب را در خود جای داده است.جزو کهن ترین و زیباترین بناهای ساخته شده در نیویورک به حساب می آید.از معماری منحصربه فرد و چشم نوازی برخوردار بوده و به سبک قصرهای مجلل و باشکوه اروپایی طراحی گردیده است.شهرتی جهانی داشته و نمای بیرونی آن بارها در مجموعه های تلویزیونی و فیلم های سینمایی به تصویر کشیده شده است.دومین کتابخانه وسیع ایالات متحده به حساب می آید و از بخش های بسیار زیادی تشکیل شده است.
کتابخانه عمومی نیویورک کجاست؟
کتابخانه عمومی نیویورک اصلی ترین شعبه کتابخانه های همگانی نیویورک است که در خیابان پنجم نیویورک، خیابانی که لقب خیابان اعیان نشینان نیویورک را به خود اختصاص داده، قرار گرفته است. جالب است بدانید که این کتابخانه به بنای استفان شوارزمن نیز شهرت دارد و دلیل این نام گذاری مبلغ گزافی است که شوارزمن در اقدامی خیرخواهانه برای بازسازی بنای کتابخانه هزینه کرده است. او بیش از صد میلیون دلار از ثروت خود را صرف مرمت بنای بیرونی و طراحی فضای درونی کتابخانه عمومی نیویورک کرد و نام خود را به عنوان یکی از بانیان اصلی این جاذبه تماشایی جاودانه ساخت. نکته جالب دیگر این است که کتابخانه عمومی نیویورک در مرکز پارک معروف براینت، جایی که سطح زیرین آن با بیش از ۸۰ مایل قفسه کتاب پر شده، قرار گرفته است. سطح زیرین پارک که بخش وسیعی از زیرزمین کتابخانه محسوب می شود، محل نگهداری میلیون ها جلد کتاب است.
نمای بیرونی کتابخانه
بنای شگفت انگیز و باشکوه کتابخانه عمومی نیویورک دو بلوک کامل از خیابان پنجم منهتن را به خود اختصاص داده و از دو درب ورودی مجزایی که یکی از آن ها در امتداد همین خیابان به روی بازدیدکنندگان گشوده می شود، تشکیل گردیده است. ازآنجایی که درب ورودی خیابان پنجم نیویورک به پلکانی مرمرین و باشکوه ختم می شود، بسیاری از بازدیدکنندگان این درب را برای ورود به کتابخانه انتخاب می کنند. در حین صعود از پله ها، چیزی که نظر هر گردشگری را به خود جلب می کند، تندیس سنگی دو شیری است که در سمت چپ و راست شما قرار دارد. این تندیس ها که به نوعی نماد این کتابخانه محسوب می شوند و در بسیاری از فیلم های سینمایی به تصویر کشیده شده اند، صبر و شکیبایی نام دارند. اما دلیل نام گذاری این تندیس ها به صبر و شکیبایی چیست؟ در زمان بحران اقتصادی آمریکا، فیورلو لاگاردیا، شهردار وقت نیویورک این دو تندیس را با چنین اسامی نام گذاری کرد تا ساکنان نیویورک را در آن زمان به صبر و شکیبایی در مقابل شرایط سخت اقتصادی حاکم بر جامعه و رکود بزرگ جهانی دعوت نماید.
نمای درونی کتابخانه
سالن ورودی کتابخانه که تالار استور نام دارد، بر اساس نام خانوادگی استور که یکی از بزرگ ترین حامیان مالی این کتابخانه بوده است، نام گذاری شده و به شکل ورودی کاخی باشکوه طراحی گردیده است. دیوارهای تالار استور (Astor Hall) از سنگ مرمر سفید برمونت پوشیده و توسط صنعت گرانی ماهر که قرن ها قبل از اروپا به آمریکا مهاجرت کرده بودند، طراحی شده است. این کتابخانه از هفت طبقه مجزایی که صرفاً سه طبقه آن قابل بازدید است، تشکیل شده است. در ادامه با بخش های مختلف و دیدنی های جذاب هر طبقه آشنا خواهید شد.
بازدید از طبقه نخست کتابخانه
طبقه اول این کتابخانه به تاریخ ایالات متحده آمریکا و به طور اخص تاریخچه نیویورک، شهری که جزو برترین اماکن دنیا برای تحقیقات ژنتیکی به حساب می آید، اختصاص یافته است. در بخش انتهایی پلکان مرمرین تالار استور، مکانی را خواهید دید که کلکسیون گران بهایی از کمیاب ترین نقشه های جهان را در خود جای داده است: بخش لیونل پینکوس و پرنسس فیریال دیویژن (Lionel Pincus and Princess Firyal Map Division). این قسمت از کتابخانه با داشتن چیزی بیش از ۴۰۰ هزار نقشه کاغذی (ده هزار نقشه شهر نیویورک) و ۲۲ هزار اطلس و کتابی که قدمتشان به ۶۰۰ سال قبل می رسد، بزرگ ترین آرشیو نقشه های جهان را در اختیار دارد. چنانچه دوست دارید اسلایدهای آموزشی جامعی را درباره چگونگی ساخت و توسعه کتابخانه عمومی نیویورک تماشا کنید، سری به مرکز آموزشی بارتوس (The Bartus Education Center) بزنید. این بخش شما را یاری می کند که درک بهتری از کارکرد و دگرگونی های این شعبه از کتابخانه عمومی نیویورک در طول زمان داشته باشید و اطلاعات جذاب و ارزشمندی را با مطالعه گزارش های تبارشناسی، نقشه های کمیاب جنگ های داخلی آمریکا، نسخ خطی و دست نویس برخی رمان های کلاسیک و غیره کسب کنید. پیش از اینکه سری به طبقه فوقانی بروید، بد نیست سری به اتاق نشریه ادواری دویت والاس (Dewitt Wallace Periodical Room) بزنید تا تماشاگر بخشی از زیبایی و شکوه این کتابخانه شگفت انگیز شوید. این اتاق به زیبایی با لوسترهایی شاهانه، دیوارهایی منقوش و خوش نقش ونگار و نگاره هایی حیرت انگیز تزئین شده و از دکوری بسیار تماشایی و رنگ هایی گرم و آرامش بخش تشکیل گردیده است. حال شاید بپرسید که دویت والاس چه کسی است و چرا این اتاق چشم نواز پس از او نام گذاری شده است. والاس در حقیقت مؤسس مجله مشهور ریدر دایجست بوده است و بیش از ۲۰۰ نسخه از این نشریه ادواری پرطرفدار را در همین اتاق به چاپ رسانده است.
بازدید از طبقه دوم کتابخانه
این طبقه برای عاشقان سریال های تلویزیونی شبکه اچ.بی.او مکانی آشناست، چراکه در این طبقه برخی سکانس های سریال پرطرفدار سکس و سیتی ضبط شده است. نخستین چیزی که چشمان شما را در این طبقه محو تماشای خود می سازد، فضای بسیار تماشایی گالری جیل کوپین روز (Jill Kupin Rose Gallery) است. این گالری که درست در مقابل پلکان مرمرین تالار استور قرارگرفته، در حقیقت نمایشگاه بزرگی است که چگونگی احداث و توسعه کتابخانه عمومی نیویورک را به شکلی ساده و جامع و با استفاده از مجموعه وسیعی از ابزارهای سمعی و بصری شرح داده است.
بازدید از طبقه سوم کتابخانه
به اعتقاد بسیاری از بازدیدکنندگان، لقب شکیل ترین تالار کتابخانه به مک گرا روتوندا (McGraw Rotunda) خواهد رسید. اینجا جایی که نقاشی های دیواری با قاب هایی شگفت انگیز و حکاکی شده از جنس چوب دلربایی و خودنمایی می کنند. این تالار باشکوه که در طبقه سوم کتابخانه واقع شده است، با چوب بلوط پوشیده شده و به نقاشی های دیواری مختلفی که هرکدام به گونه ای منعکس کننده تاریخ نوشتاری هستند، مزین گردیده است. ناگفته نماند که نقاشی تماشایی و خیره کننده «تاریخ کلمات مکتوب» اثر ادوارد لانینگ نیز در این تالار چشم نواز به نمایش گذاشته شده است. جالب است بدانید که مک گرا روتوندا تنها جای دیدنی طبقه سوم نیست، زیرا تالار اصلی مطالعه رز (Rose Main Reading Room) در این طبقه واقع گردیده است. این تالار که جزو اصلی ترین بخش های کتابخانه بشمار می رود، وسعتی برابر با یک زمین فوتبال دارد و از دو بخش مجزایی تشکیل شده که با پنجره هایی عریض و لوسترهایی باشکوه روشن گردیده اند. در حقیقت تالار اصلی مطالعه رز از معدود بخش های این کتابخانه است که موجب شده این مکان به جای موزه یا نمایشگاه، کتابخانه نامیده شود. دکور جذاب و فضای ساکت و آرامش بخش این تالار موجب شده که مطالعه کتاب یا انجام تحقیقات علمی در آن به لذتی توصیف ناپذیر مبدل گردد.
هزینه و زمان پیشنهادی بازدید از کتابخانه عمومی نیویورک چقدر است؟
چنانچه قصد داشته باشید از این کتابخانه بازدید کنید، نیازی به تهیه بلیط ندارید، اما برای شرکت در برخی اجلاس ها و سمینارها باید مبلغی حدود ۱۵ دلار برای تهیه بلیط بپردازید. شما می توانید در یکی از تورهای رایگان بازدید از کتابخانه ثبت نام کنید و در زمانی حدود ۶۰ تا ۹۰ دقیقه، تمامی بخش های کتابخانه را تماشا کنید.
فصل مناسب برای بازدید از کتابخانه عمومی نیویورک چه زمانی است؟
ازآنجایی که کتابخانه عمومی نیویورک فضایی سرپوشیده است، در هر زمان از سال می توانید با خرید بلیط هواپیما خارجی سفرمارکت، راهی نیویورک شده و از نزدیک تماشاگر زیبایی های توصیف ناپذیر این جاذبه تماشایی شوید.
چگونه به کتابخانه عمومی نیویورک برویم؟
همان طور که پیش تر نیز بدان اشاره شد، شعبه اصلی کتابخانه عمومی نیویورک در خیابان پنجم نیویورک، بین کوچه چهل و یکم و چهل و دوم واقع در میدتاون منهتن قرار گرفته است. ازاین رو، برای دسترسی به این جاذبه دیدنی، نخست باید به نیویورک سفر کنید و سپس از طریق قطارهای زیرزمینی نیویورک، در هر کجای شهر که هستید، به ایستگاه مترو بروید و خط متروی شماره ۷ را که با رنگ بنفش علامت گذاری شده است، سوار شوید و مسیر این خط را تا رسیدن به پایانه خیابان پنجم نیویورک ادامه دهید. کتابخانه عمومی نیویورک را درست در وسط پارک براینت خواهید یافت.
در نزدیکی کتابخانه عمومی نیویورک از چه جاهای دیدنی دیگری می توان بازدید کرد؟
- ساختمان مت لایف: ۵۰۰ متر
- میدان تایمز نیویورک: ۵۵۰ متر
- موزه و کتابخانه مورگان: ۵۵۰ متر
- ساختمان امپایر استیت: ۶۰۰ متر
- کلیسای سنت پاتریک: ۸۰۰ متر
- مرکز تجاری راکفلرسنتر: ۸۵۰ متر
- پارک مرکزی نیویورک: ۱.۹ کیلومتر
چه هتل هایی در نزدیکی کتابخانه عمومی نیویورک برای اقامت وجود دارد؟
- هتل بریانت پارک: ۲۴۰ متر
- لوما هتل تایمز اسکوئر: ۴۰۰ متر
- هتل رویالتون نیویورک: ۴۰۰ متر
- آرچر هتل نیویورک: ۴۵۰ متر
- ریفاینری هتل: ۵۰۰ متر
چه رستوران ها و غذاخوری هایی نزدیک به کتابخانه عمومی نیویورک هستند؟
- بریانت پارک کفه: ۱۱۰ متر
- فاین داینر اور فورتی: ۱۳۰ متر
- بریانت پارک گریل: ۱۷۰ متر
- چیپوتل مکزیکن گریل: ۱۸۰ متر
- رستوران کوی نیویورک: ۲۴۰ متر
و در پایان...
کتابخانه عمومی نیویورک در منطقه منهتن نیویورک قرار گرفته است و در سال ۱۸۹۵ میلادی، با سرمایه غیردولتی تاسیس شد. با ۵۳ میلیون عنوان، این کتابخانه بعد از کتابخانه کنگره در واشینگتن دی سی، دومین کتابخانه بزرگ آمریکا و سومین کتابخانه در جهان به شمار می رود. در سال ۱۹۶۵، بنای شعبه اصلی کتابخانه با دو مجسمه شیر در ورودی آن با نام های بردباری و صبر، به عنوان یکی از لندمارک های تاریخی ملی نیویورک اعلام شد. کتابخانه عمومی نیویورک در بسیاری فیلم ها و سریال های تلویزیونی حضور داشته است که از ان جمله می توان به فیلم های ویز، شکارچیان روح و روز پس از فردا و سریال ساینفلد اشاره کرد.