دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / کودک /

بچه ها چه غذاهایی را نباید بخورند؟ 

دوشنبه، 10 آذر 1399
غذاهایی که برای کودک فراهم می شود باید سالم و مناسب باشد. بهترین غذا برای کودک غذایی است که مواد کمتری دارد و بدون نمک ، شکر و مواد افزودنی دیگر است.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، کودکان باید رژیم غذایی سالم و مغذی داشته باشند تا به رشد حداکثری برسند. متاسفانه، زندگی پر مشغله والدین باعث شده زمان کمتری را صرف تغذیه کودکان کنند این امر منجر به سبک زندگی ناسالم، رژیم غذایی نامتعادل، بی تحرکی شده و مصرف بیش از حد فست فودها در پی آن باعث چاقی و بسیاری از مسائل بهداشتی در بزرگسالی می شود.


چاقی کودکان در سال های اخیر در ایالات متحده یک مشکل رو به افزایش است، به خصوص زمانی که پدر و مادر پر مشغله تر هستند. براساس این مطالعه، حدود 12.7 میلیون نفر (17 درصد)کودکان و نوجوانان عمدتا به دلیل ورزش نکردن و رژیم غذایی ضعیف، دارای مساله چاقی هستند.

کودکان ممکن است در سنین بین 5 تا 6 سالگی دچار مشکل چاقی باشند همچنین مطالعات نشان داد که کودک بین سنین 10 تا 18 سال می تواند یک بزرگ سال چاق شود.

تغذیه کودکان با غذاهای ناسالم و مضر نیز منجر به رشد ناکافی ، سلامت بد دهان و همچنین کمبود مواد مغذی می شود در این بخش از نمناک می خواهیم لیستی از بدترین غذاها را برای سلامتی کودکان به شما معرفی کنیم که نباید به کودکان داده شود.

هات داگ ها و انواع غذاهای مضر

مواد غذایی سفت و چسبناک و لغزنده و گرد برای بچه های کوچک خطرناک هستند. چون به راحتی باعث خفگی شان می شود. بنابراین به بچه ها، هات داگ، سوسیس، تکه های بزرگ گوشت یا پنیر، انگور، پاپ کورن، سبزیجات خام خرد شده و انواع آجیل و دانه ها را ندهید. و زمانی که شروع به دادن فینگرفود به آن ها می کنید حتما غذاها را به قطعات کوچکتری برش داده و بعد به آنها بدهید.

نوشیدنی های گازدار

طبق تحقیقی که در سال ۲۰۰۸ بر روی عادت های غذایی نوزادان و بچه های زیر چهار سال انجام شد، مشخص شد که بعضی از بچه ها نوشیدنی های غیرالکلی را از نه ماهگی به بعد می نوشند. همان تحقیق بررسی کرد که پس از ۲۴ ماهگی بیش از ۱۰ درصد بچه های زیر چهارسال هر روز نوشیدنی گازدار مصرف می کردند.

چه بر طبق عادت باشد یا طبق رژیم غذایی، نوشیدنی ها هیچ مواد مغذی ندارند و فقط باعث سیری و مصرف کمتر مواد مغذی و موادی که بدن به آن نیاز دارد می شوند. همچنین نوشیدنی ها حاوی مقدار زیادی شکر هستند که باعث خرابی دندان می شوند.
چه بچه ی شما دندان داشته باشد یا نه ، مراقبت دهانی بسیار مهم است. از نظرات دندانپزشک اطفال استفاده کنید.

غذاهای سرخ کردنی

تحقیق مهم دیگری که در سال ۲۰۰۸ انجام شد که اعلام کرد ۱۴ درصد بچه های نه ماهه حداقل یک بار در هفته غذاهای سرخ کردنی می خورند. این مورد برای بچه های ۱۲ ماهه بیش از ۴۰ درصد بود. و بیشترین غذاهای سرخ کردنی توسط بچه های زیر ۴ سال استفاده می شد که شروع یک عادت غذایی ناسالم برایشان بود.

اینکه مصرف فست فود را به حداقل برسانیم ایده خیل عالی است چون شامل چربی ، شکر، نمک ، کالری و مواد مغذی غیر سالم است. اگر به فکر بچه تان هستید به دنبال گزینه های بهتری برایش باشید. خیلی از زنجیره های غذایی انتخاب های سالم تری پیشنهاد می دهند. از آنها استفاده کنید.

غذاهای فرآوری شده

مردم کلمه فرآوری را به شیوه های مختلف ، اما کلی تعریف می کنند. تغییر مواد غذایی که به طور طبیعی رشد کرده و به عمل آمده را غذاهای فرآوری می گویند. لیست زیادی از مواد غذایی وجود دارد که روی آن تغییر انجام شده است.

دکتر کیت جگان متخصص تغذیه می گوید : ” هرچه قدر این غذاها بیشتر فرآوری شده باشند ارزش های غذایی اش کاهش می یابد و حجم بیشتری از شکر، نمک و چربی خواهد داشت”

غذاهایی که برای کودک فراهم می شود باید سالم و مناسب باشد. بهترین غذا برای کودک غذایی است که مواد کمتری دارد و بدون نمک ، شکر و مواد افزودنی دیگر است.

اما غذاهای آماده که برای بچه های بزرگتر و بزرگسالان است، برای کودکان اصلا خوب نیست. آیلین بهان متخصص تغذیه می گوید: ” این غذاها معمولا سدیم بالایی دارند” برای مثال به جای دادن پاستای کنسروی به بچه بهتر است کمی رشته را بجوشانید و چند تکه پنیر به ان اضافه کنید. یا به جای دادن گوشت آماده که معمولا سدیم بالاتری دارد و خطر بیشتری به خاطر مسمویت دارد، تکه های کوچکی از مرغ سوخاری یا همبرگر به او بدهید.

دسرهای ژلاتینی

انواع متفرقه این دسرها شامل شکر ، رنگ های مصنوعی یا افزودنی های مصنوعی با مقدار کمی ژلاتین است تا باعث جنباندن ژله شود. ژله های خانگی که با آبمیوه و شکر درست می شود این مواد افزودنی مصنوعی را ندارد اما به هر حال فقط آبمیوه و شیرینی است!

درست است که قورت دادن ژله راحت است اما پیشنهاد متخصصان این است که به جای آن سیب پخته شده با کمی دارچین به بچه ها داده شود. به طور طبیعی سیب پخته شده شیرین است، فیبر و ویتامین کافی دارد، خوشمزه است و قورت دادن آن راحت است.

آبمیوه و نوشیدنی های میوه ای

البته که این نوشیدنی ها دارای میوه است اما به این معنی نیست که این ها سالم هستند. فیبر میوه های تازه در آبمیوه حذف شده است و چیزی که باقی مانده پر از شکر است. آبمیوه می تواند در بعضی بچه ها منجر به اسهال شود.

متخصص تغذیه آری برون می گوید: ” آبمیوه گرفتن فقط هدر دادن کالری ها است”. هم چنین استفاده از آبمیوه برای شیرین کردن غذای کودک اصلا ایده خوبی نیست. شکر موجود در آبمیوه می تواند باعث هضم زودتر غذا و اختلال در جذب مواد مغذی در بدن کودک شود.

هم چنین گول تبلیغاتی را نخورید که می گوید آبمیوه برای تامین ویتامین سی بچه ها ضروری است. بچه ها به راحتی می توانند با خوردن یک تکه کوچک میوه، ویتامین سی بدنشان را تامین کنند.

یاد بگیرید که کدام ماده مغذی برای بچه لازم است، کدام غذا شکر بیشتری دارد و چطور غذای سالم برای بچه ها از سن کم فراهم کنیم.

آبمیوه برای بچه های کمتر از ۱۲ ماه اصلا توصیه نمی شود. آکادمی آمریکا توصیه می کند بچه های کمتر از شش ماه فقط شیر مادر یا شیر خشک مصرف کنند. از ۶ تا ۱۲ ماهگی آنها می توانند کمی آب بخورند اما شیر مادر یا شیر خشک باید غذای اصلی آنها باشد.

بعد از گذشت اولین تولد بچه تان شیر گاو هم توصیه می شود (با این حال بچه ی شما می تواند به خوردن شیر مادر ادامه دهد). شما ممکن است کمی آبمیوه به او بدهید اما بهتر است این مقدار را برای تمام بچه ها محدود کنید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
تبدیل پایان نامه به مقاله !
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
گام به گام مراحل چاپ کتاب
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟