ساعدنیوز
ساعدنیوز

کودک درون خود را چگونه درمان کنیم؟

  دوشنبه، 03 آذر 1399   زمان مطالعه 6 دقیقه
کودک درون خود را چگونه درمان کنیم؟
اولین گام در بهبود کودک درون، عدم انکار آن است. مطمئنا شما فرد آزادی هستند و می توانید وجود کودکی که درون شماست را انکار کنید. اما پس از آن منتظر باشید که در تغییر رفتار و احساساتتان دچار مشکل شوید.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، کودک درون یکی از مباحث مهم در روانشناسی است که به روانشناسان کمک می کند رفتارهای ناهنجار و اضطراب های به جا مانده از دوران کودکی افراد را شناسایی کنند.🐤

البته در اینجا ما نمی خواهیم وارد مبحث مهم و اساسی در روانشناسی شویم. بلکه می خواهیم به صورت ساده و خیلی معمولی بگوییم که کودک درون چیست و چطور می توانیم حال کودک درون خود را شاد نگهداریم؟

کودک درون بخشی از وجود ماست که گاهی ناسازگار می شود و زمانی دیگر دوست دارد بپرد، بازی کند، شوخی کند، بخندد یا حتی گریه کند و دست به کارهایی بزند که شاید هیچ منطقی دور برش نباشد.

کودک درون، کودکی است که در درون همه ما وجود دارد.

این کودک به ما انرژی و نیرو می دهد و نشاط و شادابی و سرزندگی هر انسانی به کودک درونش وابسته است.

احساسات ما به کودک درون ما گره خورده و قدرت تخیل و غرایز ما در پیوند با اوست.

با کودک درون خود احساسات و عواطف خود را می توانیم به جریان بیندازیم، به راحتی بخندیم، به راحتی گریه کنیم و به راحتی بازی کنیم.

آسیب به کودک درون چطور وارد می شود؟

فهرست آسیب ها طولانی است. برخی از این اتفاقات برای دوره کودکی طبیعی است، اما اگر کودک برای مقابله با آنها تنها رها شوید، شخصیت، احساسات و ذهنش آسیب می بیند. برخی از عوامل آسیب روحی به کودک درون عبارتند از:

  • از دست دادن والدین یا سرپرست
  • سوء استفاده جسمی یا غفلت
  • آزار و سو استفاده عاطفی از کودکان یا غفلت از آن
  • سوء استفاده جنسی
  • بیماری جدی
  • قلدری شدید
  • بلایای طبیعی
  • از هم پاشیدن خانواده
  • قربانی خشونت
  • سوء مصرف مواد مخدر در خانه
  • خشونت خانگی
  • بیماری روانی یکی از اعضای خانواده
  • پناهنده بودن یا مهاجرت در شرایط سخت
  • احساس جدا شدن از خانواده

این آسیب ها چه تاثیری روی شما به عنوان یک بزرگسال خواهد داشت؟

تروما در دوره کودکی رایج است، پس حتی سالم ترین و شادترین دوران کودکی نیز به کار و توجه به کودک درون نیاز دارید. اما اگر دچار ترومای شدید شده باشید، اثرات آن را تا بزرگسالی حمل کرده اید. به طور خاص، اگر کسی برای بهبودی در کنار شما نبوده باشد، تا زمان درمان کودک درون از اثرات جدی آن خلاصی نخواهید داشت.

شایع ترین اثرات کودک درون آسیب دیده را می توان به عنوان رفتارهای مخرب طبقه بندی کرد که شامل موارد زیر هستند:

  • خودتخریبی
  • رفتار خود شکست دهنده
  • خودآزاری
  • خشونت منفعل

جای تعجبی نیست که این اثرات نیز متداول هستند. کودک آسیب دیده، تکانشگر، خودشیفته، وابسته، نیازمند و دچار ترس از رها شدن است. آنها تعدیل و کنترل احساسات خود را نیاموخته اند و از روی منطق عمل نمی کنند.

درمان کودک درون

شما نمی توانید کودک درونتان را درست کنید. زمانی که آسیبی به آن وارد می شود، به بخشی از گذشته شما تبدیل می شود. برای مثال، از آن به بعد نحوه تفکر، احساس و رفتار شما را نسبت به موضوعات تغییر می دهد. هر چند نمی توانید آن را درست کنید، اما می توانید درمانش کنید. زمانی که درمان شود، جای زخم هایی که به آن وارد شدن به تدریج محو و کم رنگ تر می شوند.

شاید از خودتان می پرسید چرا باید کودک درون را درمان کرد؟

فرض کنید، کودکی زخمی شده، هیچ کاری برای کمک به او نمی کنید؟

چطور می توانید نیاز یک انسان بی گناه و وابسته به خودتان را نادیده بگیرید؟

درمان او می تواند به رنج های شما، حاصل از کودکی، پایان دهد.

انکارش نکنید:

اولین گام در بهبود کودک درون، عدم انکار آن است. مطمئنا شما فرد آزادی هستند و می توانید وجود کودکی که درون شماست را انکار کنید. اما پس از آن منتظر باشید که در تغییر رفتار و احساساتتان دچار مشکل شوید.

آنچه برایش رخ داده را درک کنید:

از نظر برخی، دردهای دوران کودکی از منابع قابل شناسایی ناشی شده اند. به عنوان مثال، اگر می دانید که به عنوان یک کودک مورد آزار و اذیت جسمی قرار گرفته اید، احتمالاً این وضعیت باعث ایجاد بسیاری از مشکلات عاطفی شما در بزرگسالی شده است.

عده ای دیگر یافتن منبع رنج خود را دشوارتر می دانند، اما می دانند که وجود دارد زیرا احساساتی مانند عصبانیت غیر قابل توضیح یا بی ارزش بودن را دارند که می دانند از جایی به وجود آمده است. اگر بخواهند به بهبودی کودک درونشان کمک کنند، هر دو گروه باید جزئیات آنچه در کودکی به آنها صدمه زده است، را پیدا کنند.

با او همدردی کنید:

صرف نظر از علت دقیق درد در کودکی، کودک درونتان هنوز هم اثرات آن را احساس می کند. هر اتفاقی برای شما افتاده است، نیازهایتان برآورده نشده است.

از آنجایی که مدت زمان زیادی گذشته است و اکنون یک فرد بالغ هستید، این وظیفه شماست که به کودک درون خودتان شفقت و دلسوزی مورد نیازش را نشان دهید. یکی از راه هایش، تصور آن واقعه دردناک از دیدگاه خودتان به عنوان یک کودک است. درمانگران در این کار به شما کمک می کنند.

او را دوست داشته باشید:

شاید اعضای خانواده شما را عمیقاً دوست داشته باشند و غالباً آن را نشان می دادند. با این حال، ممکن است یک واقعه آسیب زا باعث شده باشد که نسبت به عشق آنها به خودتان دچار تردید شده باشید. اگر والدینتان به ندرت به شما ابراز علاقه کرده باشند، احتمالا از آنها احساس دوری می کنید و خود را فردی دوست داشتنی نمی دانید.

بازی کنید:

بازی کردن باعث می شود که با کودک درونتان احساس ارتباط بیشتری پیدا کنید و برای درمانش تلاش کنید. سعی کنید بازی هایی کنید که وقتی کودک بودید برایتان جالب بود. با بازی کردن آن شور و شوق قدیم را دوباره می یابید.

با او حرف بزنید:

بسیاری از درمانگران توصیه می کنند که با کودک درون به صورت شفاهی یا نوشتاری حرف بزنید. این کار را می توان در خانه یا اتاق مشاوره انجام داد. می توانید در آیینه در مورد گذشته و احساساتتان حرف بزنید یا نامه ای برایش بنویسید. شما چه چیزی دوست دارید به آن کودک کوچکی که زمانی بودید، بگویید؟

برایش مادری کنید:

یک کودک نه تنها نیاز به مراقبت و برآورده شدن نیازهایش دارد، بلکه به عشق نیاز دارد. مادری کردن برای همه کار آسانی نیست. بسیاری از بیماران مادری کردن برای کودک درون را کار سخت و عجیبی می دانند. یک درمانگر حرفه ای تکنیک های این کار را به شما می آموزد.

برای درمان این کودک زخم خورده به مسیری طولانی برای مشاوره روانشناسی آنلاین یا حضوری زیر نظر یک درمانگر کارآزموده نیاز دارید. درمانگر به شما در کشف و بررسی زندگی این کودک کمک می کند. او می تواند به شما تکنیک هایی را بیاموزد که در مسیر بهبودی برایتان مفید هستند. به علاوه، با شروع درمان از وارد شدن آسیب بیشتر به کودک درونتان خودداری می کنید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
اگر یک بار تنگه هرمز را ببندیم تا شریعتمداری دلش خوش بشود و حکومتی هم به جلیلی بدهیم، دیگر همه چیز تمام و مشکلات حل می‌شود (4 نظر) نگاهی به عکس شناسنامه بازیگران و سلبریتی های مشهور سینمای ایران+عکس/ از شیلا خداداد و شهاب حسینی تا بهرام رادان و مرتضی پاشایی (1 نظر) کنایه سنگین جمهوری اسلامی به قالیباف: با فقط 6 درصد آراء حوزه انتخابیه رئیس مجلس شده است! (1 نظر) خانه ابدی مشترک آزاده نامدای و هنرمندی که سنگ قبرشان یکی است/روحش شاد و یادش گرامی (1 نظر) ذکر امروز با ناصر رفیعی برای "افزایش روزی" / توصیه پیامبر به دخترش فاطمه (س)؛ بگو یا رب العالمین... (1 نظر) خبر بسیار امیدبخش یک دیپلمات معروف درباره توافق قریب الوقوع ایران با دولت ترامپ در روزنامه دولت (1 نظر) رئیس دفتر آیت الله خامنه ای: اگر قدرت نظامی نداشتیم تا الان ما را خورده بودند (1 نظر) قاب ایران قدیم/ 3 تصویر خاطره‌انگیز از دختران شیک پوش بالاشهری در دهه 70 (1 نظر) (تصاویر) عاقبت شوم بشار اسد بعد از فرار به روسیه: لنگه کفش در دهان رهبر سابق شام (1 نظر) حسن خمینی: خدا نکند پرچم بیفتد! آنگاه رفقای دیروز هم سنگ می‌زنند (1 نظر) نگاه های معنادار دختر پزشکیان بعد از شنیدن جملات امروز پدرش: تصور می‌کنم اگر همسرم بود شاید فرزندانم بهتر تربیت می‌شدند+ویدیو (1 نظر) تصاویر دیده نشده از جنجالی‌ترین خواهر محمدرضا پهلوی با لباس عروس ابریشمی در روز خاکسپاری پدرش در ایران/ خاندانی که حتی حاضر به حفظ حرمت پدرشان هم نبودند (1 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات /مار، موش، قورباغه آسیایی جشن تولد ساده و شیک خواهر بوشهری مهدی قایدی، ستاره تیم ملی با لباس اصیل بندری/ تم جنوبی و ایرانی پسند+عکس نگاهی به سبک و سلیقه کشورهای مختلف برای تزئینات جشن کریسمسی خاص و جذاب/ چین، ایران، ترکیه و...+عکس
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز یکشنبه 9 دی ماه 1403/ مرداد ماهی ها حواستون به دوست باوفاتون هست؟
آیا شما هم مشکل جا نرفتن دنده ماشین رو دارید؟ با این 9 علت می توانید ایراد خودروی خود را برطرف کنید
فال شمع روزانه یکشنبه 9 دی ماه 1403/ بهمن ماهی‌ها احتیاط کنید!
فال روزانه امروز یکشنبه 9 دی ماه 1403/ اسفندماهی ها برای یک تغییر غیر منتظره آماده‌اید؟
فال ابجد روزانه یکشنبه 9 دی 1403 / آبان ماهی ها نیتی که دارید هیچ منفعتی برای شما ندارد بهتر است دست بردارید
فال انبیاء روزانه یکشنبه 9 دی 1403 / تیر ماهی ها پیوندی در راه است؛ صبر کن که دشمن نزدیک است
فال حافظ با تفسیر روز یکشنبه 9 دی 1403 + فیلم / مژده به اردیبهشتی ها که خوشی نزدیک است
پشت پرده مسدود شدن درگاه پرداخت صرافی‌های رمزارز چیست؟
فانتزی قشر مرفه در کریسمس 2024: تزئین کاج 50 میلیونی برای پاپا نوئل!
خلاقیت باشگاه پرسپولیس برای حضور امید عالیشاه در تمرینات بعد مصدومیت/ چه ایده درجه یکی باریکلا
قتل عام کنید ولی جلوی انتشار تصاویر و فیلمها را بگیرید!
حضور «امیر تتلو» در بخش مراقبت های ویژه دارالقرآن زندان تهران بزرگ!ماجرای درخواست مرخصی تتلو چه بود؟
زبان باستانی فراموش شده در اصفهان؛ ماجرا چیست؟
مرخصی 570 روزه بایدن در 4 سال ریاست جمهوری رکوردی که باید در گینس ثبت شود!
شیرین هانتر: مدتی است که ایران رقابت در قفقاز را به ترکیه باخته است!
منتخب روز   
دستور پخت اصیل و خوشمزه خورش قیمه عربی به روش رستورانی+ تفاوت قیمه عربی با قیمه ایرانی رو میدونین؟ (ویدئو)رونمایی محمدرضا گلزار از هنر جدیدش، فقط ببین چقدر مسلطه/ شازدمون ماشاالله از هر انگشتش یه هنری میریزه👌 رنگ لاک ناخن شیک و منحصربفرد مناسب هر ماه تولد/ زیباترین رنگ هایی که شخصیت درونیتون رو به رخ میکشه👌 (ویدئو) درخشش کامران تفتی با خوانندگی و گیتارزنی‌ آهنگ عاشقانه/ مهیار عیار با صدای حیرت‌انگیزی که اصلاً فکرشم نمی‌کردی! زیارت کربلا حرم مطهر امام حسین (ع) و بین الحرمین / اگر امکان رفتن به پابوس آقا را ندارید با این فیلم می توانید زیارت کنید و حاجت خود را طلب کنید تنها چند ساعت تا پایان مهلت ثبت‌نام ایران خودرو؛ تاریخ قرعه‌کشی چه زمانی است؟ (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: خواهش می‌کنم دنیارو انقدر جدی نگیرید، یه سریمون پول نداریم، گرفتاریم، مریضیم و یه سریمونم.. (ویدئو) مستند حیات وحش/ تام و اسپایک تو دنیای واقعی/ تام بیچاره یه عمر از جری کشید، الانم از اسپایک، یعنی هیچ‌جا براش آرامش تعریف نشده! عکس روز/ تغییر چهره چشم‌‎گیر و خیره‌کننده ترلان پروانه و جواد رضویان بازیگران سریال «جایزه بزرگ» بعد از 19 سال در26 سالگی و 50 سالگی دولت و فرهنگ تملق؛ چرا باید از «پاچه‌خاری» در سیاست پرهیز کرد؟ نوستالژی روز/سکانس‌های احساسی بی‌بی، مادربزرگ همه بچه‌‌های دهه 60 و مجید در سریال خاطره انگیز «قصه‌های مجید»/ محاله اشکای بی‌بی رو ببینی و گریت نگیره😭 انتشار عاشقانه جذاب ساعد سهیلی و گلوریا هاردی مقابل دوربین برای اولین بار+ویدئو/ یک لحظه و یک ساعت دست از تو برنمیدارم...