کودک درون خود را چگونه درمان کنیم؟

  دوشنبه، 03 آذر 1399   زمان مطالعه 6 دقیقه
کودک درون خود را چگونه درمان کنیم؟
اولین گام در بهبود کودک درون، عدم انکار آن است. مطمئنا شما فرد آزادی هستند و می توانید وجود کودکی که درون شماست را انکار کنید. اما پس از آن منتظر باشید که در تغییر رفتار و احساساتتان دچار مشکل شوید.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، کودک درون یکی از مباحث مهم در روانشناسی است که به روانشناسان کمک می کند رفتارهای ناهنجار و اضطراب های به جا مانده از دوران کودکی افراد را شناسایی کنند.🐤

البته در اینجا ما نمی خواهیم وارد مبحث مهم و اساسی در روانشناسی شویم. بلکه می خواهیم به صورت ساده و خیلی معمولی بگوییم که کودک درون چیست و چطور می توانیم حال کودک درون خود را شاد نگهداریم؟

کودک درون بخشی از وجود ماست که گاهی ناسازگار می شود و زمانی دیگر دوست دارد بپرد، بازی کند، شوخی کند، بخندد یا حتی گریه کند و دست به کارهایی بزند که شاید هیچ منطقی دور برش نباشد.

کودک درون، کودکی است که در درون همه ما وجود دارد.

این کودک به ما انرژی و نیرو می دهد و نشاط و شادابی و سرزندگی هر انسانی به کودک درونش وابسته است.

احساسات ما به کودک درون ما گره خورده و قدرت تخیل و غرایز ما در پیوند با اوست.

با کودک درون خود احساسات و عواطف خود را می توانیم به جریان بیندازیم، به راحتی بخندیم، به راحتی گریه کنیم و به راحتی بازی کنیم.

آسیب به کودک درون چطور وارد می شود؟

فهرست آسیب ها طولانی است. برخی از این اتفاقات برای دوره کودکی طبیعی است، اما اگر کودک برای مقابله با آنها تنها رها شوید، شخصیت، احساسات و ذهنش آسیب می بیند. برخی از عوامل آسیب روحی به کودک درون عبارتند از:

  • از دست دادن والدین یا سرپرست
  • سوء استفاده جسمی یا غفلت
  • آزار و سو استفاده عاطفی از کودکان یا غفلت از آن
  • سوء استفاده جنسی
  • بیماری جدی
  • قلدری شدید
  • بلایای طبیعی
  • از هم پاشیدن خانواده
  • قربانی خشونت
  • سوء مصرف مواد مخدر در خانه
  • خشونت خانگی
  • بیماری روانی یکی از اعضای خانواده
  • پناهنده بودن یا مهاجرت در شرایط سخت
  • احساس جدا شدن از خانواده

این آسیب ها چه تاثیری روی شما به عنوان یک بزرگسال خواهد داشت؟

تروما در دوره کودکی رایج است، پس حتی سالم ترین و شادترین دوران کودکی نیز به کار و توجه به کودک درون نیاز دارید. اما اگر دچار ترومای شدید شده باشید، اثرات آن را تا بزرگسالی حمل کرده اید. به طور خاص، اگر کسی برای بهبودی در کنار شما نبوده باشد، تا زمان درمان کودک درون از اثرات جدی آن خلاصی نخواهید داشت.

شایع ترین اثرات کودک درون آسیب دیده را می توان به عنوان رفتارهای مخرب طبقه بندی کرد که شامل موارد زیر هستند:

  • خودتخریبی
  • رفتار خود شکست دهنده
  • خودآزاری
  • خشونت منفعل

جای تعجبی نیست که این اثرات نیز متداول هستند. کودک آسیب دیده، تکانشگر، خودشیفته، وابسته، نیازمند و دچار ترس از رها شدن است. آنها تعدیل و کنترل احساسات خود را نیاموخته اند و از روی منطق عمل نمی کنند.

درمان کودک درون

شما نمی توانید کودک درونتان را درست کنید. زمانی که آسیبی به آن وارد می شود، به بخشی از گذشته شما تبدیل می شود. برای مثال، از آن به بعد نحوه تفکر، احساس و رفتار شما را نسبت به موضوعات تغییر می دهد. هر چند نمی توانید آن را درست کنید، اما می توانید درمانش کنید. زمانی که درمان شود، جای زخم هایی که به آن وارد شدن به تدریج محو و کم رنگ تر می شوند.

شاید از خودتان می پرسید چرا باید کودک درون را درمان کرد؟

فرض کنید، کودکی زخمی شده، هیچ کاری برای کمک به او نمی کنید؟

چطور می توانید نیاز یک انسان بی گناه و وابسته به خودتان را نادیده بگیرید؟

درمان او می تواند به رنج های شما، حاصل از کودکی، پایان دهد.

انکارش نکنید:

اولین گام در بهبود کودک درون، عدم انکار آن است. مطمئنا شما فرد آزادی هستند و می توانید وجود کودکی که درون شماست را انکار کنید. اما پس از آن منتظر باشید که در تغییر رفتار و احساساتتان دچار مشکل شوید.

آنچه برایش رخ داده را درک کنید:

از نظر برخی، دردهای دوران کودکی از منابع قابل شناسایی ناشی شده اند. به عنوان مثال، اگر می دانید که به عنوان یک کودک مورد آزار و اذیت جسمی قرار گرفته اید، احتمالاً این وضعیت باعث ایجاد بسیاری از مشکلات عاطفی شما در بزرگسالی شده است.

عده ای دیگر یافتن منبع رنج خود را دشوارتر می دانند، اما می دانند که وجود دارد زیرا احساساتی مانند عصبانیت غیر قابل توضیح یا بی ارزش بودن را دارند که می دانند از جایی به وجود آمده است. اگر بخواهند به بهبودی کودک درونشان کمک کنند، هر دو گروه باید جزئیات آنچه در کودکی به آنها صدمه زده است، را پیدا کنند.

با او همدردی کنید:

صرف نظر از علت دقیق درد در کودکی، کودک درونتان هنوز هم اثرات آن را احساس می کند. هر اتفاقی برای شما افتاده است، نیازهایتان برآورده نشده است.

از آنجایی که مدت زمان زیادی گذشته است و اکنون یک فرد بالغ هستید، این وظیفه شماست که به کودک درون خودتان شفقت و دلسوزی مورد نیازش را نشان دهید. یکی از راه هایش، تصور آن واقعه دردناک از دیدگاه خودتان به عنوان یک کودک است. درمانگران در این کار به شما کمک می کنند.

او را دوست داشته باشید:

شاید اعضای خانواده شما را عمیقاً دوست داشته باشند و غالباً آن را نشان می دادند. با این حال، ممکن است یک واقعه آسیب زا باعث شده باشد که نسبت به عشق آنها به خودتان دچار تردید شده باشید. اگر والدینتان به ندرت به شما ابراز علاقه کرده باشند، احتمالا از آنها احساس دوری می کنید و خود را فردی دوست داشتنی نمی دانید.

بازی کنید:

بازی کردن باعث می شود که با کودک درونتان احساس ارتباط بیشتری پیدا کنید و برای درمانش تلاش کنید. سعی کنید بازی هایی کنید که وقتی کودک بودید برایتان جالب بود. با بازی کردن آن شور و شوق قدیم را دوباره می یابید.

با او حرف بزنید:

بسیاری از درمانگران توصیه می کنند که با کودک درون به صورت شفاهی یا نوشتاری حرف بزنید. این کار را می توان در خانه یا اتاق مشاوره انجام داد. می توانید در آیینه در مورد گذشته و احساساتتان حرف بزنید یا نامه ای برایش بنویسید. شما چه چیزی دوست دارید به آن کودک کوچکی که زمانی بودید، بگویید؟

برایش مادری کنید:

یک کودک نه تنها نیاز به مراقبت و برآورده شدن نیازهایش دارد، بلکه به عشق نیاز دارد. مادری کردن برای همه کار آسانی نیست. بسیاری از بیماران مادری کردن برای کودک درون را کار سخت و عجیبی می دانند. یک درمانگر حرفه ای تکنیک های این کار را به شما می آموزد.

برای درمان این کودک زخم خورده به مسیری طولانی برای مشاوره روانشناسی آنلاین یا حضوری زیر نظر یک درمانگر کارآزموده نیاز دارید. درمانگر به شما در کشف و بررسی زندگی این کودک کمک می کند. او می تواند به شما تکنیک هایی را بیاموزد که در مسیر بهبودی برایتان مفید هستند. به علاوه، با شروع درمان از وارد شدن آسیب بیشتر به کودک درونتان خودداری می کنید.


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
توئیت داریوش ارجمند خطاب به رهبر معظم انقلاب با دیالوگی از نقش مالک اشتر: ای کاش قادر بودم، علی را به روزگاری ببرم که مردمش قدر همچون او را می دانستند+عکس (337 نظر) ساغر عزیزی بازیگر نقش فرح پهلوی: فحش‌هایی در اینستاگرام به من می‌دهند که برای آنها خیلی گریه کردم من فرح دیبا نیستم با سیاست هم کاری ندارم (286 نظر) رهبر معظم انقلاب پاسخ می‌دهند؛ حکم شرعی رقص زنان در برابر مردان در مجالس عروسی روستایی (275 نظر) امیر نوری و حاشیه‌های پستش راجع به مهاجرتش به اسرائیل: من از رژیم‌صهیونیستی پیشنهاد دریافت کردم اطلاعات زیادی دارم؛ ما رفتیم بای بای+عکس (217 نظر) دانش‌آموزی که رهبر شد؛ نگاهی به چهره مهربان رهبر معظم انقلاب در کلاس ششم ابتدایی+عکس (140 نظر) نگاهی به میز صبحانه مفصل و رنگارنگ خانه رضا گلزار با هنر چیدمان آیسان خانوم / تزئین زیبای بشقاب با انار وحشی و آووکادو+عکس (122 نظر) نصرالله رادش: سیگار می‌کشم تا زشتی‌هایم دیده شود! دوست دارم همه بدانند علاوه بر قیافه ام من این زشتی ها را دارم! +فیلم (90 نظر) محمدرضا گلزار: می‌دانم خواننده خوبی نیستم؛ به فرض که صدایم خوب نیست چرا اینقدر دغدغه فکریتان شده است؟! (79 نظر) خلاقیت خنده دار عروس دست پا چُلفتی برای تزئین سالاد حماسه آفرید/ هنر نزد ایرانیان است و بس🤣+عکس (63 نظر) نفیسه روشن: 4 سال هست از هم جدا شدیم از طرف همه کسانی که در موردت بد حرف زدن ازت عذر میخوام تو با شعورترین مرد دنیا بودی، جز تو مردی ندیدم خوشبختیت آرزومه (46 نظر) جشن تولد مجلل الهام حمیدی توسط همسرش +عکس/تزئین زیبای کیک با مروارید طلایی رنگ 👌 (46 نظر) خلاقیت هوشمندانه مادر باهوش برای زودتر خشک شدن فرش خیس حماسه آفرید/ وقتی عزرائیل خیلی هواتو داره+عکس🤣 (44 نظر) امین زندگانی؛ شب خواستگاری از الیکا هیچکس منتظرم نبود، 4 روز بود قهر بودیم، بدون گل و شیرینی و بدون اطلاع رفتم خواستگاری (43 نظر) (فیلم) مولوی عبدالحمید در جلسه معارفه استاندار جدید سیستان و بلوچستان: ما همه یکی هستیم و با هم هستیم / این فیلم رو به اینترنشنالی‌ها نشون بدید (41 نظر) پست عاشقانه و هالوینی سپیده بزمی پور،همسر شاهرخ استخری، به مناسبت سالگرد ازدواجشون/من عاشق این عاشقی ام، من عاشق توام💞 (37 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال شمع روزانه امروز چهارشنبه 16 آبان 1403
فال روزانه امروز چهارشنبه 16 آبان ماه 1403
15 بیماری که فقط با کمبود این ویتامین ها به سراغتان می آید
فال قهوه با نشان روز چهارشنبه 16 آبان ماه 1403
فال ابجد روزانه چهارشنبه 16 آبان 1403
8 خوراکی چاق کننده مفید، خوشمزه و کم هزینه / برنامه رژیم چاقی رایگان خانگی؛ صبح‌ها ناشتا 10 عدد بادام‌زمینی یا درختی میل کنید
توقیف پراید با راننده 11ساله در اصفهان
ماجرای تذکر جدی رهبر معظم انقلاب به عکاسان خبری در کرمانشاه/ با کفش وارد نشوید+عکس
12 خاصیت کم نظیر کاکائو برای سلامتی و بدن / کاکائو بخور تا آرامش بیشتری داشته باشی
رنگ آبی رو با چی ست کنم؟ 8 ترکیب رنگ شیک با آبی / چه رنگی به لباس آبی میاد؟ ست کردن لباس آبی با سبز ترکیب آرامش بخش و شیک
خوشتیپ شو؛ معرفی کامل انواع شلوار جین مناسب هر تیپ و استایلی / 10 مدل شلوار جین که برای استایل شیک باید بشناسید؛ مام استایل برای کدوم اندام خوبه؟
رهبر معظم انقلاب پاسخ می‌دهند؛ حکم شرعی رقص محلی مرد برای مرد و زن برای زن و یا مرد در بین زنان و زن در بین مردان چیست؟
حواشی خنده دار و زیبای کنسرت خوانندگان پرطرفدار ایرانی/ از سجده شکر حامیم تا عرفان طهماسبی و ماکان بند+فیلم
3 مورد از مضرات مصرف پاستیل که نمی‌دانستید / پاستیل خوراکی با ارزش غذایی صفر؛ دلیلی برای پوسیدگی دندان
سرطان پستان در مردان/علت و روش های درمانی
منتخب روز   
توقیف پراید با راننده 11ساله در اصفهان رقابت مضحک بازیکنان استقلال برای گرفتن پیراهن نیمار / از ناصر خان حجازی و پرویز خان پورحیدری رسیدیم به این آبروریزی! خودکشی بخاطر بد شدن کاشت ریش! افشای محل زندگی شهید سیدحسن نصرالله برای اولین بار در تلویزیون از زبان عراقچی+ویدیو/ ساختمانی مسکونی در داخل شهر پسر نوجوان 16 ساله به قصد انتقام از خاله‌اش، دختر او را مورد حمله شدید با چاقو قرار داد / جزئیات پرونده جنایت فامیلی؛ داداش چرا مرا می‌زنی؟ حرفت را گوش می‌کنم و دیگر کار بدی انجام نمی‌دهم... دوران کودکی چهره‌های سیاسی کشور در این خانه‌های ساده اما باصفا گذشته؛ از رهبر معظم انقلاب و شهید رئیسی تا حسن روحانی و سردار حاج قاسم سلیمانی+عکس محاکمه دوباره مردی که متهم به تجاوز به 9 زن شد زندانی اعدامی پس از آزادی از زندان در خواب سکته کرد... / پدر و مادر شایان برای رضایت همه زندگی‌شان را فروخته بودند! بازی در نقش پلیس برای گروگانگیری و سرقت های سریالی / خاطره گویی تبهکار سابقه دار در مراسم جشن تولد ‌راز باند مخوف را فاش کرد! دستگیری عامل جنایت در چیتگر پسر 17ساله بدون گواهینامه، جان خود و 4 دوست نوجوانش را در تصادف گرفت صحنه های آخرالزمانی سیل مرگبار در والنسیای اسپانیا با 205 کشته در حال حرکت به سوی کاتالونیا + ویدئو / عکس