دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / کودک /

کودک کابوس دیده را چگونه آرام کنیم؟ 

چهارشنبه، 12 آبان 1400
کابوس برای همه ترسناک است اما می‌تواند برای بچه‌های ما نگران کننده باشد. متأسفانه بچه‌ها همیشه نمی‌توانند رویاها را از واقعیت جدا کنند که اگر این رویاها ترسناک یا تاریک باشند، می‌تواند مشکلات جدی ایجاد کند. با ما همراه باشید تا نحوه برخورد با کابوس های کودک را بررسی کنیم.

کابوس در کودکان رویاهایی ترسناک است که معمولاً آن ها را از خواب بیدار می کند. این خواب ها معمولاً در یک سوم آخر شب اتفاق می افتد. کابوس در کودکان می توانند شامل ترس یا اضطراب و احساسات دیگر مانند خشم، غم، خجالت یا انزجار باشند. برای کودکان، کابوس دیدن کودکان در خواب می توانند بسیار واقعی باشند و برگشت آن ها به خواب را دشوار کنند. حتی برخی از کودکان برای ترسی که از کابوس ها دارند ممکن است برای رفتن به تخت خواب مقاومت کنند.

در واقع علت خواب ترسناک کودکان هنوز مشخص نیست. اما کودکان بیشتر مواقعی که خسته هستند و یا در طول روز استرس داشته اند کابوس می بینند. کودکانی که تروما و حوادث آسیب زا را تجربه می کنند ممکن است کابوس های مکرری ببینند. مصرف برخی از داروها نیز ممکن است علت وحشت شبانه در کودکان باشند.

چه کودکانی بیشتر کابوس می بینند؟

خیلی از کودکان حداقل یک بار دیدن کابوس را تجربه می کنند. کابوس های مکرر یا مزمن در کودکان خیلی کم اتفاق می افتد.دیدن خواب بد در کودکان در هر سنی می تواند رخ دهد، اما معمولاً بین سنین سه تا شش سال شروع شده و بعد از سن ده سالگی کمتر می شود. از دوازده سالگی به بعد، دختران بیشتر از پسران کابوس می بینند.بسته به مرحله رشد کودک، نوع کابوس هایی که می بیند متفاوت است. مثلاً کودکان کم سن و سال تر خواب می بینند که از والدین خود جدا شده اند یا در کابوس های خود هیولاهای ترسناک می بینند. با بزرگ تر شدن کودکان، موضوع کابوس های آن ها هم عوض می شود. دیدن خواب های مربوط به فیلم های ترسناک یا اتفاقات استرس زایی مثل رفتن به یک مدرسه جدید در ایجاد استرس کودک هنگام خواب در سنین بالاتر رایج تر است.

نحوه برخورد با کابوس کودکان

یک کابوس می تواند روال خواب و الگوی خواب کل خانواده را برای روزها یا حتی هفته ها از بین ببرد. اگر کودک شما کابوس می بیند، نگران نباشید. در عوض از این نکات برای تسکین فرزند خود پس از بیدار شدن از خواب بد استفاده کنید.

اطمینان حاصل کنید که کودک تان به اندازه کافی می خوابد

کودکان معمولا بیشتر از مقداری که در طول روز می خوابند به خوابیدن نیاز دارند. خواب کافی می تواند کابوس و پریشان خوابی کودکان را کاهش دهد.

خوابیدن را برای کودک تان لذت بخش کنید

۳۰ الی ۶۰ دقیقه قبل از خواب نگذارید کودک تان تلویزیون نگاه کند. مخصوصا دیدن فیلم های ترسناک می تواند برای آن ها مانند سم باشد. همچنین از خواندن داستان های کودکانه ترسناک برای کودکان خودداری کنید.

درباره روزی که کودک گذرانده با او بیشتر صحبت کنید

از کودک خود بپرسید که آیا چیزی هست که او را ناراحت کند. مخصوصا اگر به طور مداوم کابوس می بیند. کابوس ها می توانند راجع به اتفاقات مدرسه، مشکلات خانوادگی و مسائلی باشد که آن ها را آزار می دهد. موارد استرس زا در زندگی کودک را شناسایی کنید و درباره آن ها با کودک صحبت کنید.

وضعیت را توضیح دهید

متأسفانه بسیاری از کودکان خردسال کابوس ها را به طور کامل درک نمی کنند به ویژه هنگامی که برای اولین بار آن ها را تجربه می کنند. شاید آن ها ندانند که این کابوس اصلاً یک رویا بوده است. در واقع آن ها ممکن است از خواب بیدار شوند و احساس کنند حوادث وحشتناکی که در خواب دیده اند واقعاً رخ داده است. هنگامی که به فرزند خود اطلاع دهید که چه اتفاقی افتاده است می توانید به او اطمینان دهید که این واقعی نبوده و اکنون در امنیت است. همچنین می توانید برای آن ها توضیح دهید که کابوس با بیدار شدن از خواب تمام شد، بنابراین حتی اگر دوباره بخوابند دیگر تکرار نمی شود. دانستن این که کابوس ها طبیعی هستند و درک اینکه بارها و بارها اتفاق نمی افتد به فرزند شما کمک می کند تا احساس آرامش و امنیت کند تا بتواند به خواب بازگردد.

درباره ترس توضیح دهید

گاهی اوقات ممکن است کودک شما حتی پس از توضیح وضعیت برای او احساس ترس یا ترس داشته باشد. آن ها ممکن است ترس های خاصی را حفظ کنند یا حتی ممکن است ترس هایی از روز باشد که باعث شروع کابوس های کودک شما می شود. با صحبت کردن در مورد روز کودکتان با او و رفع این استرس ها و ترس ها قبل از خواب، می توانید نه تنها از کابوس های آینده فرزندتان جلوگیری کنید، بلکه می توانید به او در تقویت هوش هیجانی و مهارت های مقابله موثر برای مقابله با اضطراب و استرس کمک کنید. همراه می آید این در نهایت به رشد کودک شما کمک می کند و ممکن است به سلامت روانی کلی او در بزرگسالی کمک کند.

کودک را سرگرم کنید

حتی بعد از بیدار شدن بچه ها از کابوس و تصاویر وحشتناکی که در خواب می بینند ممکن است در سرلوحه ذهن آن ها قرار بگیرد. این می تواند باعث ترس بچه ها در دراز کشیدن و بستن چشم ها شود. متأسفانه این امر باعث می شود والدین با فرزندان خود در آنجا نشسته و سعی کنند بفهمند چگونه آن ها را دوباره بخوابانند. این توصیه می تواند برای هر خانواده متفاوت باشد اما برخی از گزینه های والدین شامل موارد زیر است:

  • از بچه ها دعوت کنید تا ۱۰ موردی را که دوست دارند در مورد آن ها رویا داشته باشند فهرست کنند
  • تعیین یک تاریخ رویایی که در آن با فرزند خود صحبت می کنید و هنگام خوابیدن رویای خود تصویری از آن را ترسیم می کنید
  • خواندن یک داستان دلپذیر با جزئیات زیاد
  • یک خاطره شاد برای فرزند خود به یاد آورید

با صحبت کردن در کنار یکدیگر به فرزند خود کمک می کنید تا توجه خود را بر چیز جدیدی متمرکز کند. این به آن ها کمک می کند تا کابوس را پاک کرده و چیزی را که دوست دارند هنگام خواب دوباره تجسم کنند. همانطور که فرزند شما بزرگتر می شود، در نهایت می تواند از این تکنیک به طور مستقل برای کابوس ها و سایر لحظاتی که در طول شب بیدار می شوند استفاده کند که واقعاً می تواند برای کودکانی که «سبک خواب هستند» مفید باشد.

به آن ها آرامش دهید

کارهای زیادی وجود دارد که والدین می توانند برای فرزندان خود انجام دهند تا بتوانند با کابوس های شبانه روبرو شوند. با این حال احتمالاً مهم ترین کاری که می توانید برای تسکین فرزند خود و کمک به خواب رفتن او انجام دهید این است که فقط او را دلداری دهید. مهم نیست کابوس آن ها درگیر چه چیزی است یا چقدر می ترسند در آغوش گرفتن آرامش بخش و کمی عشق بیشتر می تواند به احساس بهتر آن ها کمک کند. کودکان در آغوش والدین خود احساس امنیت بیشتری می کنند و دوش گرفتن با کمی عشق اضافی به هیچ وجه روال معمول خواب آن ها را به هم نمی زند. بنابراین چند نوازش اضافی به کودک بدهید و به او آرامش دهید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 17 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
مراحل اکسپت مقاله
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
مراحل سابمیت مقاله
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
تبدیل پایان نامه به مقاله !