به گزارش سرویس سیاسی پایگاه خبری ساعدنیوز، حجت الاسلام و المسلمین ناصر نقویان سخنران مذهبی در بخشی از گفتگوی خود «کافه خبر» خبرآنلاین در پاسخ به این سوال که « عامه مردم میگویند روحانیت یا خیلی عامیانه آخوندها وضع مالی و زندگی مالی خوبی دارند. از طرفی روایتها از روحانیت داریم که چنین چیزی را تایید نمیکنند. روایت درست کدام است؟ به هر حال پیوند روحانیت با کسب و کارهای اقتصادی را در چند سال اخیر خیلی ملموس تر میبینیم.» گفت: در این جهت باید روحانیت را به چند قسم تقسیم کنیم. یک روحانیت مربوط به طبقه حاکمیتی است. کسانی که در طبقه حاکمیت، حضور نسبتا مستمر داشته اند. فرد ده پانزده سال یا بیست سال رئیس جایی بوده است یا از ریاستی به ریاست دیگر یا از پستی به پست دیگر یا از مسئولیتی به به مسئولیت دیگر رفته است. اینها وضعشان خوب است. 99.99 درصد وضعشان از توده مردم خیلی بهتر است.
وی در ادامه افزود: بخشی هم داریم که طیف مبلغین معروف و مشهور هستند. اینها تعدادشان زیاد نیست. در مجموع به تعداد انگشتهای دو دست و دو پا نمیرسند. تا حدودی وضعشان خوب است. یعنی بالاخره زندگی خود را میتوانند تامین کنند. منبریهای معروف هستند. در راس آنها آقای قرائتی هستند که زندگی شان راحت میچرخد. (خنده)
نقویان در پاسخ به این سواال که «شما جزء این دسته میشوید؟» نیز تصریح کرد: بودم. ولی چهار سال است که از شمال تهران به پردیس رفته و آنجا زندگی میکنم. اگر کسی وضع مالی خوبی داشته باشد به پردیس نمیرود. البته خدا را شاکریم ولی پاسداران کجا و پردیس کجا. (خنده)
او افزود: اما از این قشر که بگذریم، روحانیونی داریم که استاد دانشگاه هستند – شاید باورتان نشود – در دانشگاه ما روحانی هست که عضو هیئت علمی است. ولی جهیزیه فرزند خود را نمیتوانست تامین کند، یواشکی به من میگفت جایی هست که کمکهایی بگیریم؟ او نه مسئول سیاسی است نه مبلغ مشهوری است. فقط سر کلاس تدریس میکند و عضو هیئت علمی است. الان که حقوق زیاد شده ماهی 23-24 میلیون تومان حقوقش است.
این سخنران مذهبی با اشاره به زندگانی طلبه های عادی گفت: طلبههای عادی که اصلا هیچ. در معیشت بسیار سختی زندگی می کنند. تعداد اندکی از روحانیونی که در حوزههای علمیه مدرس حوزه و دانشگاه هستند، یعنی دو سه درآمد دارند و هم از حوزه و هم از دانشگاه درآمد دارند و ارتباطاتی با مراکز تحقیقی و غیر تحقیقی و سیاسی و غیر سیاسی دارند درآمدشان بد نیست. تعداد اینها هم در مجموع به 40-50 نفر هم نمیرسد.
او خاطرنشان کرد: در این رده گسترده، روحانیت وضع معیشتی شبیه به توده مردم دارند. برای اجاره خانه و جهیزیه و کمک به دانشگاه فرزندشان مانده اند. اینها را فراوان سراغ دارم. سالها است که به تعدادی از روحانیت کمک مالی میکنیم. در حد کمکهایی که مردم میکنند.
نقویان گفت: پس این که مردم احساس کنند هرکسی آخوند و روحانی است و عمامه سرش است وضعش خوب است و از قدیم میگفتند لوله نفت در جیبشان است، یا ناشی از نا آگاهی است یا اغراض دیگر است. در تقسیمی که عرض کردم تمام روحانیت میگنجد.
سایر اخبار سیاسی را اینجا دنبال کنید