به گزارش سایت خبری ساعدنیوز، برند JAC که با تلفظ «جک» در بازار کشورمان مشهور شده، از جایگاه بهتری نسبت به دیگر برندهای چینی برخوردار است. پس از عرضه مدل های نسبتاً موفقی نظیر سدان سایز متوسط J5 و کراس اور توربوشارژ S5، در تابستان 1396 کرمان موتور مدل جدید S3 را به عنوان دومین کراس اور جک در ایران، معرفی کرد. S3 کراس اوری کوچک با ظاهری عجیب اما گیراست. S3 متولد سال 2014 میلادی است و هرچند که بار اول در 2015 و بار دوم نیز در 2016 فیس لیفت شده، ولی نسخه ای که در ایران حضور دارد همان مدل 2014 است.
معرفی خودروی جک S3
جک S3 که در کشور چین با نام JAC Refine S3 شناخته می شود، از آگوست سال 2014 میلادی به عنوان یک کراس اوور جمع و جور خانوادگی در بازار کشور سازنده عرضه شد. جک S3 بر روی پلت فرم مشترکی با جکJ4 موسوم به HEYUE30 توسعه یافته و آمده است تا سبد محصولات کراس اوور این شرکت را در کنار مدل های دیگری نظیر S1 و S2 تکمیل کند.
نسل اول جک اس 3 در قالب پنج تیپ و با بهای 65.800 تا 84.800 یوآن در بازار چین عرضه شد و سپس راهی بازارهای بین المللی گردید. به نظر می رسد کمپانی جک با طراحی و ساخت چنین کراس اوورهای ارزان قیمتی، در درجه اول بازار کشورهای در حال توسعه را هدف قرار داده است تا بدین وسیله بتواند ضمن کسب تجارب بیشتر در عرصه بین المللی، جای پای خود را در نردبان ترقی به سوی قله های رفیع صنعت خودروسازی جهان مستحکم کند.
مشخصات فنی و امکانات جک S3
قلب تپنده جک S3 یک پیشرانه چهار سیلندر تنفس طبیعی به حجم 1.6 لیتر بوده که به طور ترکیبی از مصرف سوخت حدودا 6.5 لیتر در ازای پیمایش هر 100 کیلومتر برخوردار است؛ همچنین بیشینه سرعت این شاسی بلند 1250 کیلوگرمی به 175 کیلومتر بر ساعت می رسد.
از جمله مهمترین امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی جک S3 نیز می توان به مواردی همچون فرمان برقی، ترمزهای دیسکی، ABS+EBD، حسگر پارک، کنترل پایداری، ترمز کمکی، کنترل ایستایی در سربالایی و تهویه مطبوع اتوماتیک اشاره کرد.
سوال اصلی، چرا جک S3 نخریم؟
به علت استقبال مناسب مشتریان ایرانی از جک اس5، مسئولان کرمان موتور برای عرضه برادر کوچک تر آن مجاب شده و همین امر زمینه حضور جک S3 را در جاده های ایران فراهم آورد. گرچه کمپانی جک در نمایشگاه خودرو چنگدو 2016 از نسخه فیس لیفت S3 نیز رونمایی کرد، اما فعلا و با توجه به مشکلات ناشی از دور جدید تحریم ها، کرمان موتور به ارائه نسل قبلی این خودرو بسنده کرده است.
ظاهر نه چندان دلچسب
در همان نگاه اول می توان به ناهماهنگی و عدم تناسب میان المان های اصلی طرح بیرونی جک S3 پی برد. این عدم هماهنگی در نمای جلو بیش از سایر نواحی مشهود است. جلوپنجره بزرگ با شمایل شش ضلعی، به هیچ وجه زیبا جلوه نمی کند. طراحی اخم آلود چراغ های جلو نیز وجه اشتراک چندانی با حالت طراحی سایر نواحی بدنه و همچنین نوع کاربری خودرو (کراس اوور جمع و جور خانوادگی) ندارد!
همچنین قطر چرخ ها در قیاس با ابعاد کلی بدنه، اندکی کوچک به نظر می رسد که این مشکل در اغلب خودروهای چینی نظیر دانگ فنگ H30 کراس، لیفان 820 و… نیز به چشم می خورد. شیشه های جانبی جک S3 نیز در قیاس با یکدیگر از هماهنگی چندانی برخوردار نیستند؛ چنین مشکلی در ترکیب با محل قرارگیری نامناسب ستون A خودرو، بسیار زننده به نظر می رسد.
پیشرانه کم توان
همانطور که گفته شد، جک اس ۳ توان حرکتی خود را مدیون یک موتور چهار سیلندر تنفس طبیعی ۱.۶ لیتری است که در بهترین حالت قادر به تولید ۱۰۷ اسب بخار قدرت در 6000 دور در دقیقه و ۱۵۵ نیوتن متر گشتاور در 4500 دور در دقیقه است. نیروی تولید شده توسط پیشرانه این خودرو توسط یک گیربکس CVT به چرخ های جلو منتقل می شود.
عملکرد این پیشرانه برای یک کراس اوور 1250 کیلوگرمی چندان مناسب نبوده و قاعدتا نباید انتظار ایجاد شتاب و کشش بالایی را از آن داشته باشید؛ به علاوه ترکیب این پیشرانه با یک گیربکس سی وی تی، باعث شده تا شما نتوانید رانندگی هیجان انگیزی را با این شاسی بلند جمع و جور تجربه کنید.
فضای نسبتا محدود صندلی های ردیف دوم
یکی از بزرگترین مشکلاتی که اغلب شاسی بلندهای جمع و جور یا همان کراس اوورها، از آن برخوردار هستند فضای کم سر و پا در ردیف دوم و همچنین حجم محدود فضای صندوق است. در این میان جک S3 نیز از این قاعده مستثنی نبوده و به معنای واقعی می توان گفت که جک S3 برای افراد بلند قد ساخته نشده است!
به علت عرض نسبتا کم بدنه، سه سرنشین بزرگسال از فضای کافی در ردیف عقب برخوردار نخواهند بود؛ همچنین فضای سر و زانوها نیز در ردیف عقب برای افرادی با قد بیش از ۱۸۰ سانتی متر دچار نقصان و محدودیت است. چنین مشکلی شاید در رفت و آمدهای روزانه چندان جدی به نظر نرسد، اما در سفرهای بین شهری چنین مشکلی می تواند برای سرنشینان عقب به شدت آزاردهنده باشد.
دیگر موارد ناخوشایند
از جمله سایر مواردی که می توان پیرامون علل عدم خرید جک S3 به آنها اشاره کرد، سر و صدای نسبتا زیاد پیشرانه به ویژه در دورهای بالا، طراحی نه چندان راحت و غیر ارگونومیک صندلی ها و بالاخره کیفیت تقریبا پایین متریال و پلاستیک استفاده شده در متعلقات داشبورد و پنل درب ها است.