به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، 19 سال پیش، در روزهایی که هیوندای و دیگر خودروسازان کره ای با شدت هرچه تمام تر کار می کردند تا جهانی شوند، هیوندای اکسنت - Hyundai Accent متولد شد . سدان سایز کوچکی که در بازار استرالیا به آن اکسِل می گفتند. در حالی که خود اکسنت به عنوان جانشین اکسل توسط هیوندای روی کار آمده بود . از همه این ها گذشته ، این خودرو در بازار کره جنوبی به اسم ورنا عرضه می شود . همین خودرو با همین اسامی توسط هیوندای بیجینگ در چین، توسط تگ آز در روسیه و توسط تاگان روگ در مکزیک ساخته می شد. در دوره ای شرکت آمریکایی کرایسلر آن را تحت برند خودش با نام Attetude و تحت برند دوج با نام Brisa راهی بازار می کرد. این ها منهای آن خط تولیدهایی است که توسط میتسوبیشی ژاپن در اسپانیا و ونزوئلا تاسیس شده بود. در پورتوریکو آن را با نام هیوندای Solaris و Brio روی هوا می زنند . اینکه چرا ورنا تا این اندازه مورد توجه قرار گرفته بود ( و البته گرفته است ) برمی گردد به کیفیت خوب، قدرت مناسب و صد در صد قیمت مقرون به صرفه آن. آن ورنایی که در ایران می بینیم و چند سالی است که فروشش متوقف شده است، مربوط می شد به نسل دوم که بین 2000 تا 2005 روی خط تولید می رفت.
با معایب هیوندای اکسنت آشنا شوید
هیوندای اکسنت توزیع گسترده ای در سطح جهان دارد و با اسامی مختلفی عرضه می شود. برای نمونه می توان به نسل دوم این خودرو اشاره کرد که در کشورمان و برخی نقاط جهان با نام هیوندای ورنا عرضه می شد. اکثر نمونه های هیوندای اکسنت موجود در بازار ایران، مربوط به نسل چهارم این خودرو است که در فاصله سال های 2010 تا 2018 روی خط تولید قرار داشت. نسل چهارم هیوندای اکسنت مدت زمانی کوتاه را مهمان خط مونتاژ کرمان موتور بود که البته روند تولید آن دوام چندانی نداشت.
هیوندای اکسنت به واسطه واردات توسط دو شرکت آسان موتور و کرمان موتور، حضور پررنگی در بازار کشورمان دارد، اما معایب متعدد هیوندای اکسنت باعث شده است تا این خودرو نتواند آن طور که باید با رقیب قدرتمندی همچون کیا سراتو سایپا مقابله کند. اگر شما هم جز کسانی هستید که قصد خرید هیوندای اکسنت را دارید یا می خواهید با معایب هیوندای اکسنت آشنا شوید لطفا تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
عیب نخست، قیمت بالا
اولین گزینه از معایب هیوندای اکسنت را می توان قیمت بالای این خودرو البته در ایران دانست؛ هیوندای اکسنت محصولی اقتصادی در بازار جهانی به شمار می رود که با قیمتی در بازه 10 الی 15 هزار دلار به فروش می رسد. این رقم اکسنت را به خودرویی محبوب برای تمامی اقشار جامعه تبدیل می کند، اما در ایران وضعیت قیمت اکسنت به گونه ای دیگر است. عوارض قانونی واردات خودرو به همراه عرضه محصول با سودهای هنگفت از سوی فروشندگان، موجب شده اند تا این سدان اقتصادی قیمتی مافوق تصور در بازار پیدا کند. این قیمت بالا تاثیر مخربی بر بازار هیوندای اکسنت گذاشته است.
قیمت هیوندای اکسنت در بازار ایران، این خودرو را به رقیب مستقیم کیا سراتو سایپا تبدیل کرده است. طبیعی است در چنین شرایطی مصرف کننده ایرانی خرید خودرویی قوی تر و بزرگتر را به اکسنت کوچک و کم توان ترجیح می دهد. وضعیت هیوندای اکسنت هنگامی که با رقیب قدرتمندی همچون مزدا 3 مورد مقایسه قرار می گیرد به مراتب بدتر نیز خواهد شد!
همچنین اگر مشتری نگاهی به خودروهای رنگارنگ چینی داشته باشد با گزینه های بیشتری نیز روبرو خواهند شد. برای مثال لیفان 820 خودرویی در حد و اندازه تویوتا کمری است؛ به عبارتی مشتری می تواند با هزینه ای که صرف خرید یک سدان کامپکت کره ای می کند، سدانی سایز متوسط و جادار داشته باشد. چری آریزو 5 توربو اکسلنت نیز نقش مزدا 3 را در دنیای خودروهای چینی بازی می کند. اگر بحث کیفیت و شرکت سازنده را کنار بگذاریم، آریزو 5 توربو به واسطه طراحی ظاهری جذاب و شتاب قابل قبول خود، به راحتی هیوندای اکسنت را در رقابت به شکست وادار می کند.
عیب دوم، فضای کم کابین
ییکی دیگر از معایب هیوندای اکسنت قیمت این خودرو است که آن را به رقیبی برای خودروهای بزرگتری نظیر مزدا 3 یا کیا سراتو سایپا تبدیل کرده است. این مورد موجب می شود که کابین هیوندای اکسنت با این محصولات مقایسه شود. نشستن سه نفر در ردیف دوم هیوندای اکسنت کار دشواری است و در واقع صندلی های عقب اکسنت از لحاظ ابعاد و اندازه بیشتر به پژو 206 صندوقدار شبیه هستند. توجه به این نکته ضروری است که از لحاظ دسته بندی های جهانی، اکسنت یک سدان شهری جمع وجور محسوب می شود و نباید انتظار خاصی از فضای کابین آن داشته باشید.
عمده ایراد فضای داخلی هیوندای اکسنت به فاصله کم محوری آن مربوط می شود که فضای اندکی را برای پای سرنشینان عقب خودرو فراهم می کند. سقف خودرو نیز در انتها شبیه به خودروهای کوپه طراحی شده و برای سرنشینان قدبلند آزاردهنده خواهد بود. این مورد در خصوص حجم صندوق عقب نیز وجود دارد و از این نظر اکسنت نسبت به رقبای خود در جایگاه ضعیف تری قرار گرفته است.
علاوه بر آن نسخه های وارداتی از نظر طراحی داخلی در وضعیت نسبتا بهتری قرار دارند، چرا که در نمونه های مونتاژی کرمان موتور تریم چرمی صندلی ها حذف شده و به جای آن از روکش پارچه ای استفاده شده است.
عیب سوم، قوای فنی نه چندان رضایت بخش
قوای فنی ضعیف نیز در فهرست معایب هیوندای اکسنت جایی برای خود دارد؛ دو رقیب عمده هیوندای اکسنت در بازار کشور، کیا سراتو 2 لیتری آپشنال و مزدا 3 نیو محسوب می شوند که هر دو این خودروها به پیشرانه هایی با حجم دو لیتر مجهز شده اند. کیا سراتو از یک گیربکس اتوماتیک 6 سرعته برخوردار بوده و مزدا 3 نیو هم از یک گیربکس پنج سرعته اتوماتیک برخوردار است. در این بین هیوندای اکسنت با موتور کم حجم 1.6 لیتری و گیربکس چهار سرعته اتوماتیک حرف چندانی برای گفتن ندارد. وجود گیربکس چهار سرعته برای خودرویی در این رده قیمتی به هیچ وجه قابل قبول نیست. این جعبه دنده قدیمی موجب خواهد شد تا تعویض دنده در بازه های طولانی تری صورت گیرد که تاثیر قابل توجهی بر شتاب گیری کند خودرو خواهد گذاشت.
با توجه به اینکه هیوندای اکسنت محصولی اقتصادی است، وجود پیشرانه 1.6 لیتری را در آن چندان هم غیر منطقی به نظر نمی رسد، اما متاسفانه در بازار کشور ما این خودرو در زمره خوردوهای اقتصادی قرار نمی گیرد! این پیشرانه کاملا مناسب مصارف درون شهری و روزمره است و برای رانندگی های پرشتاب و اسپرت به هیچ وجه نمی توان روی آن حساب کرد. هنگامی که چهار سرنشین سوار بر خودرو هستند و کولر روشن است، قدرت خروجی پیشرانه هیوندای اکسنت تفاوت چندانی با محصولات وطنی نخواهد داشت و این مورد نیز یکی از معایب هیوندای اکسنت محسوب می شود.