به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، گروه خودروسازی سایپا در حال حاضر تنوع محصول خوبی را در دسترس مشتریان خود قرار داده که سه خودروی سایپا تیبا ، سایپا ساینا و سایپا کوییک از جمله محصولات پر طرفدار و پر فروش این شرکت در حال حاضر به شمار می روند.
اما باید بگوییم که تیبا، ساینا و کوییک از جهاتی نیز با هم تشابه دارند که اغلب مربوط به ایرادات فنی است. ایراد اصلی این خودروها به ویژه تیبا، تیبا هاچبک و ساینا، کیفیت پایین قطعات و عدم دقت کافی مونتاژکاران در ساخت آنهاست. به طوری که ممکن است در صورتی که نمونه صفر این خودروهای نام برده شده را از نمایندگی خریداری کنید بازهم ایرادات زیادی را در آن ها مشاهده خواهید کرد که حتما باید رفع شوند.
معایب شایع در خودروهای خانواده تیبا، ساینا و کوییک:
اتمام صفحه کلاچ زودتر از موعد
معایب تیبا، ساینا و کوییک را با شایع ترین عیب این سه خودرو آغاز می کنیم. از متداولترین ایرادات می توان به اتمام صفحه کلاچ زودتر از استانداردهای دیگر خودروهای اقتصادی اشاره کرد. به طور میانگین زمان تعویض صفحه کلاچ خودرو حدودا در کیلومتر 50 تا 60 هزار است، اما در این خودروها شاهد هستیم که در کیلومترهای زیر 30 هزار باید صفحه کلاچ نو جایگزین قبلی شود که دلیلی اصلی آن کیفیت پایین قطعات است.
بدنه بسیار ضعیف و ناامن و عدم رعایت استانداردهای ایمنی در خانواده X200 سایپا
کیفیت بدنه خودروهای تیبا و ساینا بسیار پایین است، به ویژه به دلیل وزن کم این خودروها و عدم رعایت تقسیم وزن در جلو و عقب خودرو، باعث ناپایداری خودرو در پیچ های تند شده است که این مورد یکی از معایب ساینا و تیبا محسوب می شود. بهتر بود سایپا نسخه ESPدار این خودروها را هر چه زودتر وارد بازار کند تا این ایراد بزرگ برطرف شود.
متاسفانه بارها شاهد چپ شدن خودروهای تیبا و ساینا در جاده های کشورمان بوده ایم که جان بسیاری از هموطن هایمان را گرفته است. راه حل اینکار سنگین تر کردن وزن خودرو و نصب سیستم پایداری و هرزگرد چرخ ها در خودروی ساینا، کوییک و تیبا است.
استفاده از یک موتور قدیمی 8 سوپاپ با تکنولوژی دو دهه گذشته
همان طور که گفتیم این خودروها از یک پیشرانه 1.5 لیتری بهره می برند که با توجه به تمامی تغییرات اعمال شده همچنان قدرت کمتری نسبت به موتورهای جدید دارند. همچنین به دلیل استفاده از 8 سوپاب به جای 16 سوپاپ توانایی انتقال قدرتی کمی را برای این خودرو ایجاد کرده است. به همین علت بهتر است که از خانواده تیبا و ساینا بیشتر در مسیرهای شهری استفاده شود و در واقع در مسیرهای خارج جاده ای و سراشیبی های با شیب بالای 20 درصد نباید از کشش و توان این خودروها انتظار چندانی داشت.
وجود ایرادات فنی و برقی متعدد مخصوصا در نسخه کوییک
کوییک در حقیقت همان نسخه پر آپشن تیبا، ساینا و تیبا2 است که به عنوان یک خودرو جدید وارد بازار شده است. کوییک سایپایی ها یکی از پرآپشن ترین خودروهای تولید داخل در این سال ها محسوب می شود اما از آنجایی که این تجهیزات و امکانات رفاهی تماما ساخت چین هستند عملا هیچ کاربردی جز خرابی های مکرر ندارند.(خرابی متعدد کیلس استارتر، خرابی تاچ و لگ زیاد مانتیور و غیره )
گزارش ها از نمایندگی های سایپا نشان می دهد که این آپشن ها زود به زود از کار می افتند و با توجه به دوره کوتاه گارانتی کوییک، باعث شده تا خریداران محتمل هزینه های زیادی شوند.
نفوذ صدای موتور به داخل کابین به خصوص در ساینا و کوییک
در ادامه مقاله معایب تیبا، ساینا و کوییک خوب است بدانید به دلیل ساختار قدیمی خودرو، صدای موتور در دنده های سنگین به شدت در کابین خودرو حس می شود. این صدای موتور در دو خودرو ساینا دنده ایی و کوییک به شدت محسوس است، اما جالب است به این نکته اشاره کنیم که صدای دیگری که در این خودرو به شدت روی اعصاب شما خواهد رفت؛ صدای کولر این خودرو است. این مشکل زمانی به اوج خودش می رسد که بخواهید درجه کولر را زیاد کرده و از سرمای آن لذت ببرید.
اشکالات فراوان در گیربکس ساینا، تیبا و کوییک
یکی دیگر از معایب ساینا، تیبا و کوییک که در زمان خرید بسیار باید به آن دقت کنید بررسی و چکاب گیربکس این خودروها است. برای این منظور بهتر است اول دنده ها، مخصوصا دنده عقب خودرو را تست کنید و اگر در هنگام تعویض دنده صدای تقه یا صداهای غیرعادی دیگری شنیدید حتما از خرید آن خودرو اجتناب کنید. شنیدن صدای زوزه در زمان حرکت دنده عقب نیز از جمله مواردی است که نشان دهنده خرابی گیربکس این خودروهاست.
متاسفانه در مدل های اتوماتیک ساینا و کوییک آمار خرابی و اشکالات فراوان برقی و گیربکس گزارش داده شده است. این خرابی ها عمدتا از ناحیه گیربکس خودکار بیشتر مشاهده می شود. گیربکس اتوماتیک ساینا و کوییک از نوع CVT بوده که ظاهرا ساخت کمپانی مشهور و باسابقه پانچ بلژیک است.
گیربکس اتوماتیک ساینا در ترافیک های شدید به شدت تحت فشار قرار می گیرد؛ در چنین مواقعی دمای آن بالا رفته و گیربکس خودرو عملا از کار می افتد. احتمالا بارها در اتوبان های پرترافیک تهران سایناها و کوییک هایی را دیده اید که ماشین خود را به قسمت کناری اتوبان آورده اند و منتظر امداد خودرو هستند. شاید با خودتان فکر کنید که چطور یک ماشین صفر به این زودی خراب شده؛ اما خرابی در کار نیست، به دلیل ضعف سیستم خنک کنندگی، گیربکس این خودروها قدرت موتور را به چرخ ها منتقل نمی کنند و خودرو خودبه خود متوقف می شود.
راه حلی که امداد خودروهای باتجربه به صاحبان ساینا و کوییک های اتوماتیک پیشنهاد می کنند فقط و فقط، صبر کردن است؛ زیرا گیربکس این خودروها با افزایش دما در جعبه دنده از مدار اصلی انتقال قدرت خارج شده و عملا خودرو متوقف می شود. بهترین کار این است که بگذارید دمای داخل روغن گیربکس کم شود و پس از آن حرکت کنید.
بلبرینگ
مورد بعدی که باید پیش از خرید خودروهای خانواده تیبا چک شود بلبرینگ های جلو و عقب است که به دلیل کیفیت پایین اغلب نیازمند تعویض هستند. این مشکل خطرناک از ضعف های بزرگ خودروهای ساینا و کوییک اتوماتیک به شمار می رود که باید مهندسان سایپا راه حلی برای آن پیدا کنند.