به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، پژو پارس ( پژو پرشیا ) ( اتوماتیک ) – Peugeot Pars ( Automatic ) ( Peugeot Persia ) فیس لیفتی از پژو 405 محسوب می شود که در سال 1379 توسط ایران خودرو طراحی، تولید و به بازار عرضه شده است. این خودرو ابتدا با نام " سفیر "، سپس با نام " پرشیا " و در آخر با نام " پارس " در سبد محصولات ایران خودرو قرار گرفت. پژو پارس در تیپ های مختلف " ال ایکس "، " ای ال ایکس " و " سال " تولید می شود و از محصولات پر فروش ایران خودرو به شمار می آید.
معایب فنی خودرو پژو پارس اتومات
با وجود اینکه خودرو پژو پارس مقبولیت عمومی را در بین مردم کسب کرده است، اما شاهد مشکلات فراوانی به خصوص در زمینه فنی این خودرو هستیم. به گونه ای که حتی بعد از یک ماه خرید نسخه صفر این خودرو خواهید دید که لزوم مراجعه به نمایندگی ها و چک کردن کامل خودرو وجود خواهد داشت. البته با وجود گارانتی حتی مجبور به پرداخت بخشی از هزینه ها از جیب خود هستید، زیرا معمولا تعمیرکاران بر این باورند که قطعات فابریکی خودرو از کیفیت مطلوبی برخوردار نبوده و برای نصب یک قطعه باکیفیت تر باید مبلغ اضافی پرداخت کنید.
پژو پارس اتوماتیک در بخش فنی به پیشرانه 1.6 لیتری 4 سیلندر TU5 مجهز شده که در خودروهایی همچون پژو 206، پژو 207، پژو 405 SLX و… مورد استفاده قرار گرفته است. این پیشرانه که توان تولید 105 اسب بخار قدرت و 142 نیوتن متر گشتاور را دارد برای به حرکت درآوردن این سدان 1214 کیلوگرمی چندان مناسب به نظر نمی رسد.
از همین رو پژو پارس اتوماتیک برای اینکه بتواند از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت دست یابد به زمانی در حدود 15 ثانیه نیاز دارد که برای خودرویی در این رنج قیمت به هیچ وجه مناسب به نظر نمی رسد. علاوه بر این، گیربکس AL4 با تکنولوژی بسیار قدیمی خود در زمان معکوس، عملکرد نسبتا کندی دارد که می تواند دردسرهای فراوانی را برای راننده به همراه داشته باشد.
یکی دیگر از معایب پژو پارس اتوماتیک این است که گیربکس AL4 این خودرو پس از مدت کوتاهی دقت و کیفیت اولیه خود را از دست داده و هنگام تعویض دنده ها با ایجاد ضربه و صدای آزاردهنده مشکلات بسیاری را برای سرنشینان این خودرو به همراه دارد.
درمورد ترمزهای پژو پارس اتومات باید بگوییم که گرچه این خودرو هم در محور جلو و هم در محور عقب به ترمزهای دیسکی مجهز شده است و حتی از سیستم ABS و EBD نیز بهره می برد، اما نمی توان همیشه به آن مطمئن بود، چرا که مالکان پژو پارس اتومات از عملکرد ترمزها رضایت چندانی ندارند و همیشه از خالی کردن پدال و قفل شدن ناگهانی ترمزها ناراضی هستند.
در بخش فنی یکی دیگر از معایب پژو پارس اتومات که ممکن است با آن مواجه شوید، مشکلات موجود در قسمت واشر سر سیلندر این خودرو است که می تواند پس از مدت کوتاهی شما را راهی تعمیرگاه کند. این مساله به خصوص در فصول گرم سال به شدت افزایش می یابد یا در صورتی که حواستان به دمای موتور نباشد می تواند هزینه های زیادی را به شما تحمیل نماید.
در یک نگاه کلی به بخش فنی پژو پارس اتوماتیک می توان گفت که خریداران پژو پارس اتومات با یک خودرو نه چندان سریع و گیربکس قدیمی روبه رو هستند که تنها می تواند در استفاده های شهری همراه مناسبی باشد. در رنج قیمتی پژو پارس اتوماتیک می توانید به خرید خودروهای دیگری چون تندر پلاس اتوماتیک، دنا پلاس و رنو ساندرو که در بحث کیفی بهتر ظاهر شده اند نیز فکر کنید.
معایب طراحی خودرو پژو پارس اتومات
کیفیت ساخت پایین یکی دیگر از معایب پژو پارس اتومات محسوب می شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید پژو پارس اتوماتیک تنها موفق به کسب یک ستاره کیفی از طرف سازمان بازرسی و کیفیت استاندارد ایران شده است.
درمورد طراحی کابین پژو پارس، باید بگوییم که احتمالا استفاده از پلاستیک خشک یک اصل در ساخت خودروهای داخل شده است. استفاده از پلاستیک خشک و بی کیفیت در ساخت داشبورد پژو پارس اتوماتیک علاوه بر حس منفی و ارزان قیمت بودن آن، پس از مدت کوتاهی می تواند سروصدای بسیاری را برایتان به همراه داشته باشد.
درمورد فضای کوچک و انحنای سقف خودرو در بخش پشت پژو پارس اتومات نیز شاهد مشکلاتی هستیم که در سایر اعضای خانواده پژو پارس نیز دیده می شود. اگر فردی قدبلند باشید مطمئنا حس ناراحتی از سوار شدن پژو پارس خواهید داشت.
در مورد معایب موجود در بدنه و ظاهر پژو پارس اتوماتیک نیز می توان گفت که از زمان عرضه اولین سری از خودرو پژو پارس با نام پژو پرشیا تاکنون نمای ظاهری این خودرو تغییرات چشمگیری نداشته است؛ به همین دلیل اکثر مشتریان از قدیمی بودن طراحی آن و عدم هماهنگی با استانداردهای روز طراحی در این خودرو ناراضی هستند. رنگ بدنه خودرو نیز کیفیت چندانی نداشته و با کوچکترین ضربه ای آسیب آن غیرقابل اجتناب است.
تجربه رانندگی با خودرو پژو پارس اتوماتیک
معمولا تمایل افراد به خرید خودروهای با گیربکس دستی به دلیل شتاب بالاتر خودرو همیشه وجود داشته است؛ اما مدتی است که به دلیل ترافیک های سنگین کلان شهرها و سختی رانندگی با خودروهای گیربکس دستی، راننده ها دیگر به صرافت افتاده اند که به دنبال خرید خودروهای با گیربکس اتوماتیک باشند.
البته به همان منوال که خودروهای دنده اتوماتیک توجه افراد بیشتری را به سوی خود می کشاند، به همان صورت نیز خالی از اشکال و ایراد نیستند. برخی از گیربکس های اتوماتیک مشکل سخت افزاری دارند که باید با یک هزینه کمرشکن آن را برطرف کنید، اما برخی دیگر از خودروها دارای عملکرد ضعیفی هستند که این دیگر قابل حل کردن نیست و تا زمانی که با خودرو رانندگی می کنید و صاحب آن هستید باید با آن کنار بیایید.
از دیگر معایب پژو پارس اتومات می توان به گیربکس آن اشاره کرد. گیربکس چهار سرعته اتوماتیک پژو پارس اتومات از استهلاک بالا، کیفیت پایین، عملکرد کند و هزینه نگهداری فراوانی برخوردار است. چنین مشکلاتی توانسته تاثیر منفی فراوانی بر میزان فروش پژو پارس اتوماتیک گذاشته و بسیاری از افراد را از خرید این خودرو منصرف نماید.
مقایسه تجهیزات و آپشن های رفاهی خودرو پژو پارس اتومات با قیمت آن
در مقایسه میان پژو پارس اتوماتیک با سایر خودروهای هم رده شاهد وجود امکانات رفاهی کمی در پژو پارس اتومات هستیم. درواقع باوجود تولید و تغییراتی که هر ساله در این خودرو شاهد هستیم؛ هنوز هم تغییرات قابل قبول و بارزی در امکانات و آپشن های پژو پارس ایجاد نشده است؛ حتی در برخی از مواقع نیز شاهد عملکرد ضعیف همین آپشن های خودرو نیز هستیم.
علی رغم قیمت بالای پژو پارس اتوماتیک اما همچنان آپشن های این خودرو خریداران را دلسرد می کند، چرا که حتی برای نصب آپشن های معمول نیز، خریداران باید هزینه های اضافی بپردازند. از جمله امکانات پژو پارس اتوماتیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- فرمان هیدرولیکی، کلیدهای کنترل برای فرمان
- سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک
- سنسور دنده عقب، قفل میکروسوئیچ درب ها، قفل مرکزی با ریموت، مجهز به سیستم ایموبلایزر
- قابلیت تنظیم برقی صندلی جلو
- قابلیت سیستم اتولاک (قفل شدن درب ها بعد از حرکت) و مسترلاک (قفل و بازکردن درب ها با دکمه)
درمورد تجهیزات و آپشن ها نیز باید بگوییم که لامپ اصلی چراغ های خطر عقب و مه شکن های جلو به علت های نامشخصی بیش ازحد لزوم می سوزند و شما باید هر ۲ ماه یک بار لامپ آن ها را تعویض کنید. درمورد سیستم صوتی و تنظیم آینه های خودرو نیز همین عملکرد معکوس و منفی وجود دارد. به گونه ای که برخی از مواقع امکان حرکت آینه ها به سمت بالا وجود ندارد.