ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی کشور زیبای مالاوی

  چهارشنبه، 21 مهر 1400   زمان مطالعه 11 دقیقه
معرفی کشور زیبای مالاوی
مالاوی کشوری است در جنوب شرق آفریقا. جمعیت مالاوی ۱۸٬۰۹۱٬۵۷۵ نفر برآورد می‌شود و پایتخت آن لیلونگوه است. جمهوری مالاوی کشوری است محصور در خشکی واقع در جنوب شرق آفریقا، شمال موزامبیک و شرق زامبیا. جمهوری مالاوی تا سال ۱۹۶۴ مستعمره بریتانیا بود.

مالاوی با نام رسمی جمهوری مالاوی Republic of Malawi کشوری است در جنوب خاوری قارهٔ آفریقاست. جمعیت مالاوی ۱۹٬۰۴۸٬۰۰۰ نفر برآورد می شود و پایتخت آن لیلونگوه است.جمهوری مالاوی کشوری است محصور در خشکی واقع در جنوب خاوری آفریقا که از خاور، جنوب خاوری، جنوب، جنوب باختری و از باختر و شمال باختری با موزامبیک و از شمال باختری و باختر با زامبیا و از شمال، شمال خاوری و خاور با تانزانیا مرز مشترک دارد.جمهوری مالاوی تا سال ۱۹۶۴ مستعمره بریتانیا بود. نام مالاوی از نام ماراوی که نام قدیمی قوم نیانجا است و از ساکنان اصلی این ناحیه هستند گرفته شده است.زبان رسمی مالاوی زبان انگلیسی است و زبان چوایی نیز به عنوان زبان محلی رسمیت دارد. اقوام اصلی مالاوی عبارتند از چوایی (۳۲٫۶۷ درصد جمعیت کشور)، یائو (۲۰٫۵ درصد)، و لوموه (۱۷٫۶ درصد). واحد پول این کشور کواچای مالاوی است. این کشور دارای حکومت، جمهوری چند حزبی با یک مجلس است.در مورد دین مردم مالاوی آمار دقیقی در دست نیست اما پژوهش ها نشان می دهد که حدود ۶۸ درصد از مردم این کشور مسیحی، ۲۵ درصد مسلمان هستند و ۵ درصد نیز پیرو ادیان دیگر می باشند.

تاریخچه کشور مالاوی

محدودهٔ مالاوی امروز پیش از این که موجی از مهاجران بانتوزبان به این سرزمین بیایند جمعیت اندکی از شکارچیان و گردآوران داشت. مردمان بانتو در سدهٔ دهم از سوی شمال وارد این منطقه و دیگر مناطق جنوبی تر آفریقا شدند. هرچند بیشتر بانتوها به راه خود به سوی جنوب ادامه دادند، گروه هایی از آن ها در مالاوی مانده و گروه های قومی مختلفی را با نیای مشترک در این منطقه تشکیل دادند.در سال ۱۵۰۰ میلادی قبایل این ناحیه مملکتی به نام پادشاهی «ماراوی» تشکیل دادند که از سوی شمال از انخوتاکوتای امروزی شروع می شد و تا رودخانه زامبزی ادامه می یافت و از جهت دیگر از دریاچهٔ مالاوی تا رود لوآنگوا، در زامبیای امروزی، ادامه داشت.کمی پس از سال ۱۶۰۰، یعنی زمانی که بیشتر این منطقه تحت فرمان یک حاکم محلی درآمده بود، افراد قبایل محل با بازرگانان پرتغالی مواجه شده و به دادوستد و ایجاد ائتلاف با آن ها پرداختند.در سال ۱۷۰۰ میلادی اما، پادشاهی مستقر در محدوده مالاوی از هم پاشید و قبایل گوناگون هر یک کنترل بخشی از این محدوده را به دست گرفتند. از اواسط دههٔ ۱۸۰۰ میلادی، فروشندگان عرب و سواحل برده، به اوج فعالیت خود در این منطقه رسیدند و هر ساله در حدود ۲۰ هزار نفر از مردم مالاوی را به بردگی کشیده و در انخوتاکوتا و کیلوه به فروش رساندند مالاوی، در ادامهٔ تاریخ خود، از جمله مستعمرات بریتانیا بوده است، این کشور در سال ۱۸۹۱ به صورت مستعمرهٔ بریتانیا درآمد و در سال ۱۹۰۷ به سبب قرار داشتن در کنار دریاچهٔ نیاسا، نیاسالند خوانده شد.از سال ۱۹۵۳ تا سال ۱۹۶۴ این کشور به رودزیای شمالی و جنوبی پیوست و فدراسیون رودزیا و نیاسالند را تشکیل داد. مالاوی در ۶ ژوئیه ۱۹۶۴ از این فدراسیون جدا و به عنوان کشوری مستقل رسماً از بریتانیا اعلام استقلال کرد.

جغرافیای کشور مالاوی

مالاوی کشوری است محصور به خشکی در جنوب شرق قاره آفریقا. پایتخت این کشور شهر لیلونگوه (Lilongwe) با ۶۴۶ هزار نفر می باشد. مساحت مالاوی ۱۱۸٫۴۸۴ کیلومتر مربع و جمعیت آن حدود ۱۹ میلیون نفر می باشد. مالاوی از کوچک ترین کشورهای آفریقا است.شهر بلانتایر پایتخت تجاری مالاوی است که در حدود ۳۵۰ کیلومتری جنوب شهر لیلنگوه پایتخت سیاسی این کشور قرار دارد.دره بزرگ آفریقا از شمال به جنوب از خاک مالاوی می گذرد و در شرق این دره، دریاچه مالاوی واقع شده است. دریاچه مالاوی (نام دیگر: دریاچه نیاسا) حدود یک سوم از مساحت این کشور را پوشانده است. رودخانه شایر از انتهای جنوبی این دریاچه جریان می یابد و ۴۰۰ کیلومتر جلوتر، در خاک موزامبیک، به رودخانه زامبزی می پیوندد. دریاچه مالاوی، دوازدهمین دریاچه بزرگ آب شیرین در جهان است.آب وهوای مالاوی در مناطق پست جنوب کشور بسیار گرم و در بلندی های شمالی معتدل است. دمای هوا بین ماه های نوامبر و آوریل بالا است و بین این ماه ها باران های استوایی می بارد و رعد و برق زیادی رخ می دهد. بارش زیاد در اواخر ماه مارس به اوج خود می رسد.

اقتصاد کشور مالاوی

مالاوی در میان کم توسعه یافته ترین و متراکم ترین کشورها از نظر جمعیت است. حدود ۸۲ درصد از جمعیت این کشور در روستاها زندگی می کنند و اقتصاد مالاوی بر کشاورزی استوار شده است و فراورده های کشاورزی ۹۰ درصد از صادرات آن را تشکیل می دهند.واحد پول مالاوی، کواچا، با واحد جزء (تامبالا) نام دارد. صادرات مالاوی را، تنباکو، چای و شکر تشکیل می دهند. مالاوی از اعضای کشورهای همسود و اتحادیهٔ آفریقاست.بر اساس گزارش سازمان ملل متحد و برنامه جهانی غذا، طی سال های ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۵، حدود ۲۹ درصد جمعیت حدود ۱۳ میلیونی مالاوی، دچار سوء تغذیه بودند که این کشور را در رتبه بیست و یکم جهانی قرار می داد.از سوی دیگر، سرانه تولید ناخالص داخلی مالاوی بر اساس گزارش سال ۱۳۸۹ صندوق بین المللی پول ۳۲۲ دلار بود (یکصد و هشتادم جهان). گزارش سال ۱۳۸۸ بانک جهانی این رقم را ۳۱۰ ذکر کرد (یکصد و هفتاد و هشتم جهان).به نوشته وبگاه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، 'از سال ۱۳۸۵ مالاوی در برنامه تسهیل برای کشورهای مقروض گنجانده شد و از اواخر سال ۱۳۸۷ نیز آمریکا، این کشور را واجد شرایط دریافت حمایت های مالی در برنامه ابتکار چالش هزاره دانست.مشکلات اقتصادی مالاوی از سال ۲۰۱۱ پس از اینکه نهادهای بین المللی که معمولاً ۴۰ درصد از بودجه این کشور را پشتیبانی می کردند، کمک خود را به دلیل نگرانی های مربوط به حقوق بشر در این کشور متوقف کردند، وخیم تر شد. صندوق بین المللی پول برنامه ۷۹ میلیون دلاری خود برای مالاوی را بر سر سیاست اقتصادی رئیس جمهوری پیشین این کشور متوقف کرده بود. توقف کمک موجب کمبود شدید دلار شد که به دلیل کاهش چشمگیر فروش دخانیات که منبع اصلی درآمد خارجی مالاوی است، به وجود آمد.با روی کار آمدن یک رئیس جمهوری جدید در این کشور و اقدامات وی برای ترمیم روابط مالاوی با حامیان بین المللی اش، صندوق بین المللی پول در سال ۲۰۱۲ اعلام کرد سرگرم مذاکره با مالاوی در مورد یک برنامه اقتصادی جدید است که با یک وام از سوی این سازمان مورد پشتیبانی قرار می گیرد.

مردم کشور مالاوی

زبان رسمی مالاوی زبان انگلیسی است و زبان چیوا نیز به عنوان زبان محلی رسمیت دارد. اقوام اصلی مالاوی عبارتند از چیوا (۳۲٫۶۷ درصد جمعیت کشور)، یائو (۲۰٫۵ درصد)، و لوموه (۱۷٫۶ درصد).در مورد دین مردم مالاوی آمار دقیقی در دست نیست اما پژوهش ها نشان می دهد که حدود ۶۸ درصد از مردم این کشور مسیحی، ۲۵ درصد مسلمان هستند و ۵ درصد نیز پیرو ادیان دیگر می باشند.قبایل ناراضی مسیحی که اکثریت آن ها در شمال کشور اقامت داشتند از نتایج انتخابات که رئیس جمهوری مسلمان از جنوب را سرکار آورده بود راضی نبوده و در نتیجه ستادی خشونت آمیز علیه مسلمانان به راه انداختند. در سال ۱۹۹۹ شورشی های مسیحی حدود ۲۰۰ مسجد را در مالاوی به آتش کشیده شده بودند که هشت سال پس از آن، بینگو وا موتاریکه رئیس جمهور این کشور که پیرو مذهب کاتولیک مسیحیت است ستادی برای بازسازی و مرمت مساجد به آتش کشیده شده راه اندازی کرد.

جاذبه های گردشگری کشور مالاوی

در طول تاریخ از اهیت زیادی در منطقه برخوردار بوده است از مهم ترین جاذبه هایی که در این کشور وجود دارند می توان به دره ها و دریاچه هایی اشاره کرد که چشم اندازهای ویژه ای را به خود اختصاص داده اند.

دریاچه مالاوی Lake Malawi

مهم ترین جاذبه گردشگری در این کشور که همچون جواهر می درخشد، دریاچه مالاوی نام دارد. این دریاچه یکی از بزرگترین دریاچه های آب شیرین در جهان است و با توجه به برداشت غنی بودن ماهی در آن، در اقتصاد کشور نیز نقش بسزایی دارد. قایقرانی، اسکی روی آب و غواصی تنها برخی از تفریحاتی هستند که می توانید در آن انجام داده و حسابی لذت ببرید. همین طور در طول سواحل دریاچه خانه هایی جهت اقامت و اسکان مسافران تعبیه شده است که می تواند تجربه بی نظیری از اقامت را هدیه دهد.

دریاچه مالاوی Lake Malawi

پارک ملی لیوندا

برای آشنایی با قلب گرم آفریقا در پارک ملی لیوندا گردش و حتما از آن بازدید کنید. این پارک منطقه ای مهم و ارزشمند است و در میراث حیات وحش نیز جای دارد. این منطقه حفاظت شده در جنوب کشور قرار گرفته و گنج ملی و ارزشمند کشور مالاوی شناخته شده است. لیوندا با داشتن تنوع جانداران و حیوانات وحشی، پرندگان و …. از محبوب ترین پارک ها در کشور است.

پارک ملی لیوندا

پارک ملی نیکا Nyika National Park

نیکا بزرگترین پارک ملی در کشور مالاوی است که حدود 1250 کیلومتر مربع مساحت دارد. در واقع این پارک ملی از مهم ترین مناطق آبریز مالاوی است و بارش باران در آن بسیار رخ می دهد. چمنزارهای نیکت در فصول مختلف غنی از گل ها و درخت ها هستند. نیکا یکی از بهترین پارک های طبیعی برای علاقه مندان دوچرخه سواری و دوچرخه سواری کوهستان است. در این پارک بزرگترین تراکم پلنگ در آفریقای مرکزی وجود داردو فیل ها و بوفالو ها نیز در لبه شمالی پارک قرار دارند. برای پرنده نگری نیز نیکا بهترین پارک کشور است چون بیش از 400 گونه پرنده در آن ثبت شده است.از جاذبه های مهم این پارک می توان به طبیعت زیبا، گل ها، درختان، حیوانات و … اشاره کرد این پارک ملی امکان دوچرخه سواری و دیگر تفریحات مفرح و سالم را در اختیار علاقه مندان و بازدیدکنندگان خود قرار می دهد. جالب است بدانید تراکم این پارک به جهت حفظ پلنگ ها بسیار زیاد است و یکی از مهم ترین زیست محیط های پلنگ است فیل ها و بوفالوها نیز از دیگر گونه های مهم حیوانات در این مناطق به شمار می آیند. در این پارک بیش از ۴۰۰ گونه از پرندگان متعدد نیز نگهداری می شوند.

پارک ملی نیکا Nyika National Park

جزیره لیکوما Likoma Island

این جزیره قطعه کوچکی از سرزمین مالاوی در آب های موزامبیک است. لیکوما جزیره ای زیبا و دیدنی است که به داشتن کلیسای جامع موجود در جزیره به شهرت رسیده است. در لیکوما سواحل بکر بسیاری وجود دارد که می توانند برای ریلکس کردن بهترین باشند. همین طور انواع هتل و اقامتگاه هایی که بهترین شرایط را برای گردشگران فراهم می کنند. قایق هایی نیز در برای تفریح مسافران وجود دارد که می تواند سرگرم کننده باشد.جزایر همواره یکی از محبوب ترین مناطق دنیا هستند در مالاوی نیز جزیره لیکوما یکی از مهم ترین دیدنی های این منطقه محسوب می شود این جزیره که یکی از سرزمین های کوچک واقع در مالاوی است و در آب های موزامبیک واقع شده است این جزیره دیدنی با وجود جذابیت های بسیاری که دارد بسیار مورد توجه است. در این جزیره می توانید مجموعه ای از جاذبه های توریستی و گردشگری در مالاوی را مشاهده کنید این جزیره یکی از مهم ترین کلیساهای تاریخی را درخود جای داده است. لیکوما دارای بکرترین و زیباترین سواحل است خیلی از گردشگران برای اینکه کمی خود را از آشفتگی ها دور کنند به این سواحل می روند و از نزدیک جاذبه های آن را مشاهده می کنند. در این جزیره امکانات گردشگری مهمی برای علاقه مندان ارائه می شود هتل ها اقامتگاه هایی که در این جزیره وجود دارند امکان اقامت راحت را برای آن ها فراهم می کند همچنین این جزیره امکانات تفریحی و توریستی متعددی را برای گردشگران خود فراهم می کند.

جزیره لیکوما Likoma Island

و در پایان..

پایتخت مالاوی شهر زیبای لیلونگواه است جمهوری مالاوی به دلیل اینکه توسط خشکی های اطراف محاصره شده است یک منطقه فقیر از منابع طبیعی است این جمهوری از نواحی اطراف خود با زامبیا، موزامبیک و شرق آفریقا هم مرز است اهمیت این منطقه به دلیل وجود حیات وحش آن است و هر ساله علاقه مندان زیادی تنها برای بازدید از جاذبه هایی همچون حیات وحش به این کشور سفر می کنند. این جمهوری در سال های ۱۹۶۴ یکی از مستعمره های بریتانیا بوده است وبه جهت اهمیتی که در آن زمان داشته است مورد استعمار بریتانیا واقع شده است پیشینه تاریخی این جمهوری به قوم نیانجا باز می گردد که در گذشته نیز نام این منطقه ماراوی بوده است زبان رسمی مردمان این منطقه زبان مالاوی است همچنین مردمان این منطقه به زبان محلی چچوا نیز صحبت می کرده اند این جمهوری دارای اقوام گوناگونی بوده است که بخش های مهمی از جمعیت این کشور را تشکیل داده اند. همچنین در این جمهوری احزاب مختلفی وجود دارند شامل مسیحی و مسلمان نیز می باشند اهمیت جغرافیایی این منطقه نیز بسیار بالا است و بخش های مهمی در آن وجود دارند. همانطور که اشاره شد این کشور توسط خشکی های اطراف محصور شده است و بخش های مهمی از رودخانه ها و دریاچه ها نیز در این منطقه واقع شده اند.امیدواریم از خواندن این مطالب لذت ببرید با ساعد نیوز همراه باشید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
آیا دعوت‌نشدن علی دایی از پیش طراحی شده بود؟ / کریم باقری به علی دایی پشت نکرد؛ عدم حضور به نشانه اعتراض (2 نظر) شهردار این شهر شمالی دستگیر شد / ماجرا چیست؟ (1 نظر) دادستان کل کشور: بدحجابی جمع خواهد شد / رفع فیلترینگ با شرط و شروط انجام شده (1 نظر) تصاویر غم‌انگیز از بغض و اشک جمیله علم‌الهدی برای همسرش سیدابراهیم رئیسی (1 نظر) خانه ابدی مشترک آزاده نامدای و هنرمندی که سنگ قبرشان یکی است/روحش شاد و یادش گرامی (1 نظر) حمله تند مایلی‌کهن به دایی: از انتقاد به پول‌پرستی تا کنایه به شخصیت و رفتار (1 نظر) جدیدترین ادعا از اولین خوش خدمتی جولانی به اسرائیل؛ تبدیل ساختمان سفارت ایران در سوریه به سفارت اسرائیل+ویدیو (1 نظر) عکس روز | از ورود همسر ارسطوی پایتخت به دنیای بازیگری تا حضور رضا قوچان نژاد و همسرش در کنسرتی در ایران (1 نظر) پوستر جدید سایت رهبری چشم‌ها را به خود جلب کرد؛ ادا کردن حق مطلب با این لقب برای سردار سلیمانی +عکس (1 نظر) (ویدئو) بابک زنجانی مفسد اقتصادی معروف کجاست؟ (1 نظر) شوک در اسرائیل: نتانیاهو به دام سرطان افتاد! (1 نظر) دختر صدام حسین در رویای بازگشت به عرصه قدرت در عراق؟! (1 نظر) (عکس) سید مجید حسینی فعال سیاسی نزدیک به قالیباف در شورای عالی رفاه به ریاست پزشکیان (1 نظر) نفرین و دعاهای معکوس مردم اسرائیل بدرقه راه نتانیاهو در بیمارستان؛ یک ملت در انتظار معجزه منفی!+عکس (1 نظر) انتصاب  سرپرست هیات تکواندو شهرستان تبریز (1 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
این فیلم جدی جدی شما را معتاد می کند / بدآموزی های سینما تا کی؟! + عکس
مهران مدیری: جواد رضویان بی معرفت است، شفیعی جم را می کشم! /ماجرا چیست؟
رازهای فرزند فرهاد مجیدی؛ آرزوی پوشیدن پیراهنی خاص با شماره 7 و علاقه به یک تیم بزرگ
جدول زمانبندی قطعی برق امروز پنجشنبه 13 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک
کریم باقری حجت را تمام کرد: من نیستم، سرمربی خارجی بیاورید!
عربستان از اعدام 6 ایرانی خبر داد
پشت پرده تلاش ترامپ برای خرید گرینلند و تنگه پاناما
قتل عام 600 هزار نظامی اوکراینی در سال 2024 به دست ارتش متجاوز روسیه!
گم شدن سالانه 150 میلیارد دلار در سال! چه کسی دریافت می کند؟
اسامی برندگان قرعه‌کشی ایران‌خودرو دقیقاً چه روزی اعلام می شود؟
چرا دیگر خرید خودرو گزینه جذابی نیست؟
فال قهوه با نشان روز پنجشنبه 13 دی ماه 1403/ آذر ماهی ها به فکر آینده هستین؟
فال شمع روزانه امروز پنجشنبه 13 دی ماه 1403/ تیرماهی ها چه موقعیتی در انتظارتونه!👌
فال ابجد روزانه پنج شنبه 13 دی 1403 / خبر خوش برای مهر و اسفند ماهی ها
فال روزانه امروز پنجشنبه 13 دی ماه 1403/ مهرماهی ها این تغییر مسیر واقعا ضروریه
منتخب روز   
جزییات خبر تعطیلی مدارس، بانک ها و ادارات فردا و پس فردا، چهارشنبه 12 و پنج شنبه 13 دی ماه این فیلم جدی جدی شما را معتاد می کند / بدآموزی های سینما تا کی؟! + عکس جناب خان پای محسن کیایی را به بیمارستان کشاند/ رونمایی از اولین تیزر 1001+ فیلم پای بازی‌ خاطره انگیز دهه شصتیها به سریال مرگبار اسکویید گیم 2 هم کشیده شد درس بی‌نظیر رهبری؛ چرا مقام معظم رهبری اجازه ندادند فرزندشان بر سر سفره غذا بنشیند؟ عجیب و غریب‌ترین و وحشتناک‌ترین گریم از ویدا جوان، کتایونِ سریال «ماه و پلنگ» که تا به‌حال ندیدی/ عمرا اگه بتونی بشناسیش نگاهی به خانه ای که صداوسیما در اختیار متین ستوده گذاشت! عکس روز/ تغییر چهره چشم‌‎گیر و بُهت‌آور شاهرخ استخری و حدیث میرامینی بازیگران سریال «دلنوازان» بعد از 15 سال در 44 سالگی و 36 سالگی حلواهای ایرانی / طرز تهیه حلوا رولی زعفرانی خوشمزه و مجلسی برای شب آرزوها برندگان خوش شانس ایران خودرو به گوش باشید؛ جزئیات زمان و نحوه اطلاع‌رسانی واکنش جالب و قابل تامل پسر و دختر سردار سلیمانی هنگام دیدن رهبر معظم انقلاب در دیدار امروز+ویدیو/ لحظاتی از تجلی عشق و احترام در برابر رهبری موزیک ویدئوی احساسی از گروه ایهام با گلچینی از سکانس‌های عاشقانه پرطرفدارترین فیلم‌های این روزها/ از زخم کاری و خاتون گرفته تا در انتهای شب و یادگار جنوب