به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، معمولا روی تمام شمش های طلای شرکتی، علائمی باید درج شود. برای آن که از ساخت شمش های تقلبی جلوگیری شود هرکارخانه ی سازنده ملزم است از قالب هایی استفاده کند که علاوه بر عیار شمش طلا نام شرکت و کارخانه اش را حک کنند. که وقتی طلای ذوب شده را درون آن ها می ریزند که اسم شرکت سازنده روی شمش نمایان باشد تا در هنگام وجود هرگونه مشکل بتوان پیگیری های لازم را انجام داد. در ادامه، علائم دیگر روی شمش طلا را توضیح می دهیم.
عیار: همانطور که گفتیم عیار شمش های طلا ، باید روی آن توسط کارخانه حک شود که معمولا این عیار معادل ۹۹۹ است.
وزن: وزن هر شمش باید به صورت دقیق روی شمش طلا حک شده باشد، به طوری که اگر آن را روی ترازوهای حساس مخصوص طلافروشان وزن کنیم باید وزنی که ترازو نشان می دهد با وزن حک شده روی شمش یکی باشد.
کد شناسایی یا Assay office bar: هر شمش طلا یا به طور کلی همه مصنوعات طلا باید یک کد شناسایی داشته باشد. این کد را آزمایشگاه های عیار سنجی ( ری گیری ) زیر نظر اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر هر کشور، برای شمش ها و مصنوعات طلا تعیین می کنند، در این راستا فقط باید حواستان را جمع کنید تا از کدهای باطله روی شمش ها استفاده نشده باشد. واژه Assay office bar معنی شمش انگ شده و واژه Assay master معنی عیارشناس را می دهد.
آرم و نام کارخانه سازنده: روی هر محصول با کیفیت و اصلی که تولید می شود آرم و نام کارخانه ی آن نمایان است. شمش های طلا نیز از این قاعده مستثنی نیستند و روی آن ها آرم و نام کارخانه آن حک می شود تا کار سواستفادگران و متقلبان دشوارتر شود.
غالبا شمش های طلا ۲۴ عیار می باشد و بسیار نرم هستند آنطور که به راحتی جای انگشت شما روی آن می ماند. به دلیل همین نرمی طلا، در واقعیت طلا با عیار ۲۴ و خلوص ۱۰۰۰ وجود ندارد و اگر هم وجود داشته باشد به صورت پلمپ یا وکیوم است و بیشتر برای هدیه دادن کاربرد دارد. به همین خاطر است روی شمش های طلا با وزن های مختلف عدد ۹۹۹ را مشاهده می کنید.
معنی چهار نُه (۹۹۹۹) روی شمش طلا
تاکنون طلای ۱۰۰ درصد خالص در صنعت یافت نشده است. طلای ناب عناصر مولکولی دیگری را نیز برای مستحکم نگاه داشتن ساختار خود، هرچند ناچیز پذیرفته است؛ این عناصر ناچیز هستند و نمی توان آن ها را از بین برد. طلاهای موجود در ذخایر بانک ها، همگی دارای درصدی خلوصی نزدیک به صد در صد هستند. که این یعنی ۹۹/۹۹۹۹ در صد آن ها از طلا و حدود چند ده هزارم آن عناصر دیگر است. در نتیجه منظور از اصطلاح چهار نُه همان طلا با در صد خلوص ۹۹/۹۹۹۹ است، یعنی بعد از ممیز باید ۴ تا ۹ باشد. اگر بگوییم فلان برند کانادایی، شمشی برابر ۶ تا ۹ تولید می کند، یعنی عیار آن شمش معادل ۹۹/۹۹۹۹۹۹ می باشد. به این نکته هم توجه کنید که هر چقدر هم عیار طلا بالاتر باشد، رنگ آن زردتر با هاله ای از رنگ نارنجی است.