به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، سرعت بالای تغییرات فیزیکی و روانی کودکان از تولد تا نوجوانی اغلب والدین و مراقبین کودک را در مورد چگونگی ارتباط با کودکان و کمک به آن ها به فکر فرو می برد. فرآیند رشد کودک شامل تمامی تغییرات از جمله آگاهی حسی و مهارت های حرکتی مناسب تا یادگیری زبان و اجتماعی شدن است. فرآیند رشد به شدت تحت تاثیر ساختار ژنتیکی، محیط و مهارت های شناختی قرار دارد.
والدین و پزشکان اکثرا از نقاط عطف رشد کودک مانند شروع به صحبت یا خواندن توسط کودک برای پیگیری رشد او نسبت به همسالان استفاده می کنند. این نقاط عطف در برخی موارد می توانند به شناسایی ناتوانی های یادگیری یا مشکلات رفتاری احتمالی در کودکان کمک کنند، در نتیجه این مشکلات زودتر تشخیص داده می شوند، اما یادآوری این نکته مهم است که این نقاط مبنا ممکن است هیچ اثری روی توانمندی های نهایی کودک نداشته باشند.
پنج مرحله رشد کودک تا نوجوانی:
- شیرخوارگی:
در مرحله اول رشد انسانی، نوزادان جهان را کشف می کنند. آن ها می آموزند که آیا محیط زیست آن ها ایمن و قابل پیش بینی است یا خیر. نوزادان نیاز به توجه و آسایش والدین دارند. والدین اولین حس اعتماد به نفس یا بی اعتمادی را در کودکان توسعه می دهند و اگر فضای امنی در خانه وجود ندارد، بهتر است کودک از مشاوره کودک و نوجوان استفاده کنند.
-
اوایل کودکی:
در این مرحله، کودکان شروع به ادعای استقلال می کنند.آن ها همچنین احساس استقلال ، شرم و تردید را تجربه می کنند و مشاوره کودک و نوجوان کمک می کند تا کودکان تجربه درستی داشته باشند.
-
سال های پیش دبستانی:
در این مرحله کودکان در مورد نقش هاو احساسات اجتماعی یاد می گیرند. آن ها فعال و کنجکاو می شوند. بازی خیالی در این مرحله بسیار مهم است.کودکان همچنان که رشد می کنند، اراده خود را نشان می دهند. واکنش والدین و مراقبان و داشتن مشاوره کودک و نوجوان، بر رفتار فرزندشان تأثیر خواهد گذاشت.
-
سن مدرسه:
روابط و کارهای مدرسه در این مرحله از اهمیت بیشتری برخوردار می شوند.کودکان شروع به نشان دادن طیف گسترده و پیچیده ای از احساسات می کنند. مشکلات در مدرسهیا با دوستان ممکن است منجر به شرایط سلامت روان مانند افسردگی یا اضطراب شود و به کمک مشاوره کودک و نوجوان نیاز است.
-
نوجوانی:
نوجوانان مستقل تر می شوند. آن ها ممکن است با امتحان کردن رفتارها و نقش های جدید، هویت ایجاد کنند. بلوغ معمولاً در این مرحله اتفاق می افتد. این مرحله، تغییرات جسمی و عاطفی زیادی به همراه دارد. تغییرات در طی این سال ها ممکن است روابط والدین و نوجوانان را دچار بحران کند. رفتارهای جدید ممکن است فراتر از مرزها باشد و باعث بروز مشکلاتی شود. رفتارهای و تغییرات می تواند به اضطراب یا افسردگی منجر شود و مشاوره کودک و نوجوان کمک می کند تا این احساسات گذرا رفع شده و در نوجوان نهادینه نشود.