یکی از اهداف هر گردشگری در سفر این است که به بازارهای مختلف برود. هر مسافری هم که پا به بازار و یا حتی مرکز خریدی می گذارد حداقل 2 تا هدف مشخص دارد!اولین قصد هر کسی خرید کردن آن هم از نوع مقرون به صرفه است و در درجه ی بعدی بازدید از بازار و جایی که به آن پا گذاشته.خیابان پتالینگ در کوالالامپور که در خود بازاری به همین نام را دارد، دقیقا جایی است که هر دوی این اهداف را برای هر کسی تامین می کند.در کوالالامپور این خیابان و بازارش را اگر بخواهند معرفی کنند از آن به عنوان یکی از پر جنب و جوش ترین مناطق این شهر یاد می کنند.
به نظر می رسد که این گفته از خیابان پتالینگ بهترین توصیفی است که از آن وجود دارد و حق مطلب را به درستی و کاملی درباره ی آن ادا می کند!در هر قسمت این خیابان فروشگاه ها و مغازه های مختلفی وجود دارد که از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را در آن ها می فروشند.در بیش از 100 مغازه و فروشگاهی که در این خیابان قرار گرفته؛ کالاهایی همچون منسوجات، سوغاتی های مختلف مالزیایی و حتی چینی، وسیله های دست ساز، خوراکی های سنتی، وسایل تزئینی، کیف و کفش، لباس های زنانه، مردان و بچه گانه، غرفه های مواد غذایی و بسیاری از دیگر وسایل به فروش می رسد.
خیابان پتالینگ (Petaling Street) ، مرکز محله اصلی چینی ها در کوالالامپور ، بیشتر فضای سنتی خود را حفظ کرده است؛ به خصوص شب ها وقتی که دست فروشان اجناس خود را در خیابان پهن می کنند. هرکالایی از جواهر و خوشبو کننده گرفته تا اسباب بازی و تی شرت ، در اینجا موجود است ، اما جاذبه واقعی این بازار شبانه پرسه زدن در آن و لذت بردن از مناظر ، صداها و انرژی است که در فضا وجود دارد. انواع متنوعی از غذاهای خوشمزه در این بازار وجود دارند؛ برخی از رستوران های این محل نسل ها است که به این کار مشغول هستند. اهالی منطقه در اصل برای خرید لوازم فرعی و غذاهای بی نظیر چینی دسته دسته به این محل می آیند.
بنابراین، شجاع باشید و با شکمی گرسنه و روحیه ای ماجراجو به خیابان پتالینگ بروید. حتی اگر یک رینگیت هم خرج نکنید، به شما اطمینان می دهیم که لحظات بی نظیری را در اینجا تجربه خواهید کرد.
گردشگرانی که به دنبال ماجراجویی های بیشتری هستند، می توانند از خیابان پتالینگ به سمت پایین بروند و معبد سری ماها ماریامان اهل جنوب هند را تماشا کنند. این معبد در خیابان تون هس له (Tun H.S.Lee) است که در چند قدمی محله چینی ها قرار دارد. این معبد در سال 1873 بنا شد و گفته می شود که آراسته ترین و استادانه ترین معبد هندو در این کشور است. ویژگی های طراحی و تزئینی آن عبارتند از : کنده کاری های ظریف خدایان هندو، تزئیناتی از طلا، سنگ های قیمتی و نقوشی که با دست رنگ شده اند. تزئینات دیگر آن استفاده از کاشی های نفیس ایتالیایی و اسپانیایی است. یک ارابه نقره ای نیز در این معبد وجود دارد که به طور برجسته در هیئت های مذهبی برای حمل مجسمه خدایان در خیابان های شهر از آن استفاده می شود.
از نکاتی که مسافران تور کوالالامپور باید بدانند وجود اجناس تقلبی و ارزان است که در این محله زیاد است و به فروش می رسد. در این مکان بدل خیلی از اجناس برند مشهور جهان به چشم می خورد. انواع ساعت مچی ، پوشاک ، لوازم تزئینی ، کیف ، کفش و... از جمله اجناسی است که در این مکان به فروش می رسد. فروشگاه Central Market Pesar Seni در حوالی خیابان پتالینگ می باشد و همین نزدیک بودن به این مکان سبب شده تا یکی از جاذبه های توریستی مالزی محسوب شود. زمانی که به فروشگاه Central Market Pesar Seni می روید تعداد زیادی از تولیدات, صنایع دستی, وسایل آنتیک و تاریخی و سوغاتی های مختلف را مشاهده خواهید کرد که در صورت تمایل می توانید آنها را خریداری کنید.
در محله چینی ها، موسیقی چینی در محیط بازار و فروشگاه ها پخش می شودکه گردشگران و مسافران تور مالزی احساس می کنند که کشور چین در حال خرید کردن هستند. در محله چینی ها تعداد زیادی رستوران چینی وجود دارد، طوری که اگر هر طرف را نگاه کنید یک رستوران چینی به چشمتان می آید و همچنین دکه های بومی که می توانید با مراجعه به آنها از دانه های بخارپز شده تا غذاهای دریایی را مشاهده کنید. بوی خوشی که از آشپزخانه های چینی در فضا می پیچد توریستها و مسافران تور مالزی را به وسوسه می اندازد تا وارد این غذاخوری های شده و غذای خوشمزه آنها را نوش جان کنند.
یکی از سوالاتی که ممکن است برای شما درباره ی این خیابان پیش بیاید این است که اصلا چطور پای چینی ها به این خیابان باز شد و آن ها این خیابان را به نام خود کردند؟
اگر به منابع تاریخی مالزی رجوع کنید خواهید دید که قبل از این که شهر کوالالامپور روند رشد و پیشرفت خود را شروع کند، چینی هایی که برای استخراج و تجارت کالاهایی همچون قلع و کار در معادن این کشور به آن سفر کردند در طول یک سری اتفاقات و در جریان رشد این شهر در کوالالامپور و دیگر مناطق نزدیک به آن ماندگار شدند و از آن جایی که از خصوصیت بارز چینی ها این است که در هر جایی که می روند همگی به دور هم در یک خیابان زندگی کنند و کسب و کارهای سنتی و مخصوص به خود را راه بیاندازند، در این خیابان به دور هم جمع شدند و جامعه ای از چینی های مقیم کوالالامپور را در خیابان پتالینگ به وجود آوردند.
با این که خیابان پتالینگ به محله ی چینی ها معروف شده است اما با این حال، در آن فروشندگان و صاحب مغازگانی که اهل بنگلادش، هند و یا حتی مالزیایی باشند نیز حضور دارند و اقدام به خرید و فروش کالاهای مختلف در این خیابان می نمایند و کی و کار خودشان را دارند.
خیابان پتالینگ در کوالالامپور به عنوان یکی از آثار تاریخی شهر کشور مالزی امروزه به ثبت رسیده است.
خیابان پتالینگ که به عنوان یکی از محبوبترین بازارهای خیابانی کوالالامپور شناخته شده است. منطقهی خریدی که بسیار سرزنده و پر جنب و جوش داست و در محله چینیهای کوالالامپور واقع شدهاست که صدها غرفه در آن انواع کالاها را با قیمتهای بسیار ارزان به فروش میرسانند. این خیابان رو به روی مجتمع تجاری کوتارایا و بازار مرکزی واقع شده است.