ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی کتاب درمان های شناختی_ رفتاری متن کامل (دو جلد)؛ دانش و روش‌های کاربردی رفتاردرمانی شناختی اثر دیوید کلارک

  سه شنبه، 09 اسفند 1401   زمان مطالعه 5 دقیقه
معرفی کتاب درمان های شناختی_ رفتاری متن کامل (دو جلد)؛ دانش و روش‌های کاربردی رفتاردرمانی شناختی اثر دیوید کلارک
این کتاب در دو بخش کلی سامان یافته و در بخش اول می‌کوشد پیوندی میان دانش و تکنیک‌ها، استراتژی و فنون درمانی در درمان‌های شناختی-رفتاری ایجاد سازد. همچنین بخش دوم به آخرین مدل‌ها، تکنیک‌ها و فنون شناختی و رفتاری برای درمان اختلال‌های روانی می‌پردازد. در ادامه ساعدنیوز به معرفی کتاب فوق خواهد پرداخت.

پوستر دیوید کلارک

درباره دیوید کلارک

دیوید کلارک در ژوئن 1952 در کرودون، حومه لندن به دنیا آمد. پس از برنده شدن بورسیه تحصیلی در کالج کریستس، کمبریج، مدرک لیسانس خود را دریافت کرد. در سال 1973 دکترای خود را از دانشگاه بریستول برای کار بر روی مقاومت آنتی بیوتیکی گرفت. سپس انگلستان را برای تحقیقات فوق دکترا در ییل و سپس دانشگاه ایلینویز ترک کرد. او در سال 1981 به هیئت علمی دانشگاه ایلینوی جنوبی پیوست و اکنون استاد گروه میکروبیولوژی است. در سال 1991 به عنوان پژوهشگر مهمان انجمن سلطنتی از دانشگاه شفیلد انگلستان بازدید کرد. تحقیقات او در زمینه ژنتیک و تنظیم تخمیر باکتریایی توسط وزارت انرژی ایالات متحده از سال 1982 تا 2007 تامین شده است. او بیش از 70 مقاله در مجلات علمی منتشر کرده است و بیش از 20 دانشجوی کارشناسی ارشد و دکترا فارغ التحصیل شده است. او مجرد است و با دو گربه زندگی می کند، جورج کوچولو که نارنجی است و رالف که بیشتر سیاه پوست است و مقوا می خورد. او نویسنده زیست‌شناسی مولکولی ساده و سرگرم‌کننده است که اکنون چاپ سوم آن است، و همچنین سه کتاب درسی جدی دیگر.

درباره کتاب درمان‌های شناختی_ رفتاری

اختلالات اضطرابی همچون وسواس، اجتماع هراسی و پانیک، افسردگی، خستگی مزمن، دردهای قلبی-عروقی غیرمتعارف، خودبیمارانگاری، اختلال خوردن، مشکلات جنسی و... اختلالات شایعی هستند که علوم رفتاری نوین رویکرد متفاوتی به آن دارد و برای درمان آن از روش‌های جدیدی استفاده می‌کند. دیوید کلارک (David Millar Clark) و کریستوفر فربورن (Christopher G Fairburn) کتاب درمان‌های شناختی رفتاری (Science and Practice of Cognitive Behaviour Therapy) مبتنی بر نظریات این حوزه به نگارش درآورده‌اند. این نظریات غیر از تکوین درمان‌ رفتاری و شناختی ویژه O.C.D در بیمارانی که نسبت به درمان رویارویی و جلوگیری از پاسخ مقاوم هستند، به کار گرفته شده است. علاوه بر این بیمارانی که مبتلا به اندیشناکی‌های نشخوار فکری هستند اما با درمانگر همکاری نمی‌کنند استفاده از روش‌های سنتی رفتاری، ‌دشوار است. به همین دلیل روش‌های نوین شناختی رفتاری مفیدتر واقع می‌شوند. فرضیه شناختی این امکان را فراهم می‌سازد تا فهم روشنی از خاستگاه و پایندگی مسائل اضطرابی به دست آوریم. بخش اصلی رفتاردرمانی شناختی شامل فنونی می‌شود که برای بی‌اعتبارسازی احتمال خطر به کار برده می‌شود. خوشبختانه، یکی از اصول کاربردی شناخت‌درمانی اصیل آن است که درمانگر و درمانجو با همکاری یکدیگر به یک فهم (مفهوم‌سازی) مشترک درباره روش تأثیرگذاری بر مسئله درمان‌جو برسند. کتاب درمان‌های شناختی رفتاری که به افتخار استاد بزرگ روان پزشکی، پرفسور مایکل گلدر نگارش یافته شما را با مفاهیم و روش‌های این نظریات آشنا می‌سازد و کاربرد آن را در هر اختلال به طور مجزا و البته مفصل به بحث می‌گذارد و با آوردن مثال‌های متعدد از هر اختلال موضوع بحث را روشن‌تر می‌کند و به درمانگران کمک می‌کند تا در مواجهه با هر بیمار به شکل درستی رفتار کنند و بهترین رویکرد را اتخاذ نمایند.

بخشی از کتاب درمان‌های شناختی - رفتاری

مطالعات من در زمینه خستگی مزمن، هر چند در حیطه پژوهشی پروفسور مایکل گلدر نبود، اما با ترغیب و پشتیبانی وی شکل گرفت. کار بالینی دقیق و دلسوزانه او به من آموخته است که چگونه کار با بیمارانی را پیش ببرم که غالباً در مقابل درمان مقاوم هستند؛ دیدگاه بالینی و منطقی موشکاف وی مرا ترغیب کرده است تا فراتر از تشخیص بیماری بنگرم و به گونه‌ای از فرمول‌بندی‌ بها دهم که به لحاظ بالینی چاره‌ساز است؛ تشویق هماره و انتقاد بی‌پرده او، نقش مهمی در تواناسازی من برای تبدیل کنجکاوی بالینی به پرسش‌های پژوهشی پاسخ‌پذیر، داشته است. سرانجام این‌که، کار مایکل در طی سالیان دراز برای تحول گروه روان‌پزشکی آکسفورد و تبدیل آن به یک مرکز برجسته برای درمان‌های روان‌شناختی، و دسترسی من به فضایی علمی و همکارانه بود که شالودۀ پدیدایی رویکرد شناختی-رفتاری برای درمان خستگی را به وجود آورد. در این فصل، رویکرد-شناختی رفتاری به مسئله خستگی مزمن و نشانگان خستگی مزمن، تشریح خواهد شد. ماهیت و تعریف خستگی به‌عنوان یک علامت، و نشانگان خستگی به‌عنوان یک بیماری مورد بحث قرار خواهد گرفت، و تشخیص‌های مختلفی که خستگی با آن‌ها پیوند دارد، بررسی خواهد شد. چشم‌انداز تاریخی سبب‌شناسی و درمان خستگی مزمن ارائه خواهد شد زیرا این دیدگاه، نشانگر هماوردی درازمدت بین نظریه‌های جسمی و روان‌شناختی، در زمینه سبب‌شناسی است، و هم‌چنین جایگاه اندیشه‌های جدید را در روش‌های متحول‌شونده برای درمان خستگی، تعیین می‌کند. دیدگاه شناختی-رفتاری نوین در زمینه نشانگان خستگی مزمن، گسترش رویکرد پزشکی به مسئله خستگی را در برمی‌گیرد و با تمرکز بر ناراحتی‌های جسمی و سازوکارهای فیزیولوژیک و ارزیابی شناخت، رفتار، خلق، و موقعیت اجتماعی، همراه خواهد بود. تصور این است که عوامل ذکر شده در تعامل با یکدیگر، به‌گونه‌ای، زمینه تداوم این بیماری را فراهم می‌آورد. این رویکرد در قالب مدل شناختی- رفتاری «فراگیر» و نیز مدل‌های شناختی-رفتاری اختصاصی ارائه خواهد شد.

فهرست مطالب کتاب

  • پیشگفتار

  • یادداشت مترجم

  • دیباچه

  • مقدمه

  • بخش اول: جنبه‌های نظری فراگیر

  • فصل 1: تکامل رفتار درمانی شناختی

  • فصل 2: بنیادهای علمی رفتاردرمانی شناختی

  • فصل 3: سوگیری‌های پردازش اطلاعات در اختلال‌های هیجانی

  • فصل 4: رابطه شناخت و هیجان: ذهن موقعیتی در اختلال‌های خلقی

  • فصل 5: اثربخشی و فراگیر شدن درمان‌های روان‌شناختی

  • بخش دوم: مسائل و اختلال‌های اختصاصی

  • فصل 6: اختلال آسیمگی و هراس اجتماعی

  • فصل 7: اختلال اضطراب فراگیر

  • فصل 8: اختلال وسواس فکری- عملی (او. سی. دی)

  • فصل 9: اختلال‌های خوردن

  • فصل 10: مسائل جنسی

  • فصل 11: افسردگی

  • فصل 12: اقدام به خودکشی

  • فصل 13: خود- بیمارانگاری

  • فصل 14: بیماری‌های قلبی - عروقی

  • فصل 15: دردسینه نامتعارف (غیر قلبی)

  • فصل 16: خستگی مزمن

  • فصل 17: شگرد مسئله‌گشایی در مراقبت‌های اولیه

  • واژه‌نامه

شناسنامه کتاب درمان‌های شناختی - رفتاری

  • نویسنده: دیوید کلارک، کریستوفر فربورن

  • مترجم: حسین کاویانی

  • زبان: فارسی

  • ناشر چاپی: نشر مهر کاویان

  • تعداد صفحات: 700

  • موضوع کتاب: کتاب‌های روانشناسی بزرگسالان

  • نسخه الکترونیکی: دارد

  • نسخه صوتی ندارد

سخن پایانی

بنابراین دانشجویان و پژوهشگران روان‌درمانی از این کتاب نکات زیادی را می‌آموزند و درمانگرانی که برای معالجه‌ی بیماران خود به تجربه و راهکارهای نوین نیازمندند می‌توانند به این کتاب مراجعه نمایند. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (505 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (200 نظر) آخرین جشن تولد ساده و خلوت بهاره سرگل زایی، یکی از استعدادهای برتر کشورمان/ روحت شاد بانوی کرمانی+عکس (99 نظر) مهراب قاسم خانی: معرفی میکنم عضو جدید خانواده/ چه پشمالو و گوگولی هم هست+عکس (77 نظر) شهرام قائدی: دنیا دیگه نمیزاد مادرهای مارو، مادر من هیچوقت کرم به دستش نزد، نفهمید مو رنگ کردن چیه لباس خونه با مهمونی چه فرقی داره...+ویدیو (65 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (62 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (62 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (48 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (44 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
اجاره خانواده برای ازدواج مجدد پنهانی / مواظب باشید سرتان کلاه نرود!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌