ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی صومعه های متئورا در یونان و جاذبه های آن!

  سه شنبه، 26 اردیبهشت 1402   زمان مطالعه 5 دقیقه
معرفی صومعه های متئورا در یونان و جاذبه های آن!
متئورا در یونان، ترکیبی از شش صومعه است که هفت قرن پیش بر روی ستون‌های سنگی ساخته شده‌اند. ساختارهایی زیبا که تاریخی طولانی به عنوان پناهگاهی مذهبی برای راهبان و راهبه‌ها دارد و هنوز هم محل نگهداری برخی از بهترین آثار هنری دوره بیزانس و جمجمه‌های ساکنین قبلی خود است.

متئورا شهری در آسمان، یونان، ترکیبی از شش صومعه است که هفت قرن پیش بر روی ستون‌های سنگی ساخته شده است. ساختاری زیبا که تاریخ طولانی پناهگاه مذهبی راهبان و راهبه‌ها را به رخ می‌کشد و هنوز برخی از آثار هنری دوره بیزانس را در دل خود جای داده است. و محلی برا نگهداری اجساد و جمجمه‌های ساکنین قبلی خود است.

متئورا ترکیبی از شش صومعه است که 7 قرن گذشته بر روی ستون‌های سنگی ساخته شده. ساختاری زیبا که تاریخ طولانی پناهگاه مذهبی راهبان و راهبه‌ها را به نمایش گذاشته.

راهبان گوشه‌نشین تارک‌دنیا، اولین کسانی بودند که حفره‌ها و شکاف‌های متئورا را اشغال نمودند. در قرن نهم، انسان در ارتفاع 1800 پایی زمین رفت تا زندگی عابدانه و پرستش را آغاز نماید. با این وجود در این زمان هیچ صومعه‌ای ساخته نشده بود. راهبان برای دیدار و عبادت در اطراف یک کلیسای سنگی در پای صخره‌ای به نام دوپیانی، گرد هم می‌آمدند.

خیلی زود راهبان گوشه‌نشین، رسوم رهبانی‌ای را به نام اسکت استاگوی تشکیل دادند. آنان کلیسای سنگی دوپیانی را ترک کردند و نظاره‌گر رشد روز افزون کسانی بودند که برای زندگی عابدانه به متئورا مراجعه می‌کردند.

زمانی صخره‌های متئورا محل قرارگیری بیش از 20 صومعه بود. اما اکنون تنها شش عدد از آن‌ها باقی مانده. تا قبل از اشغال یونان به دست نیروهای ترک، در طول 800 سال حمکرانی بیزانس تعداد قابل توجه‌ای از راهبان امنیت شهر را در تور یونان تامین کردند.

صومعه بزرگ مترونوم، صومعه مقدس ورلام، صومعه مقدس روزانو، صومعه مقدس سن نیکولاس آناپاساس، صومعه مقدس ترینیتی و صومعه مقدس سن استفان شش صومعه باقی مانده در صخره‌های متئورا هستند.

 صومعه متئورا یونان

معرفی صومعه متئورا یونان

متورا با مناظر هیجان انگیز و دیدنی‌اش متشکل از 6 صومعه ارتدوکس شرقیست که از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین مجموعه صومعه‌های موجود در یونان به شمار رفته و اهمیت ویژه‌ای دارد. جالب است بدانید که این مکان با ارزش تحت حفاظت سازمان جهانی یونسکو قرار گرفته که بازدید از آن یادآور شکوه و عظمت تاریخ در کنار طبیعت خواهد بود.

این صومعه تحسین برانگیز که تلفیقی خاص از معماری بی‌نظیر و آرامش انسانی را فراهم کرده به اسرارآمیز‌ترین شکل ممکن بر روی صخره‌هایی دور از هیاهو قرار گرفته است که بازدید از آن چیزی بیشتر از آنچه که فکرش را می‌کنید برای‌تان به ارمغان خواهد داشت. در حقیقت موقعیت قرارگیری این صومعه به گونه‌ای است که شما علاوه بر لذت بردن از جنبه مذهبی و معماری خاص آن می‌توانید از چشم‌انداز فوق العاده طبیعت از روی صخره‌های بلند نیز لذت برده و تجربه‌ای فراموش نشدنی و خاص در ذهن‌تان ثبت کنید.

قدمت تاریخی صومعه متئورا یونان به بیش از 2000 سال پیش باز می‌گردد و اهمیت عجیب آن باعث شده تا همچنان نیز یکی از مقدس‌ترین مکان‌های زیارتی برای مسیحیان تمام دنیا به شمار رود که در ارتفاع 400 متری، بالای صخره‌های مرتفع شهرKalambaka قرار گرفته است.

تاریخچه و بخش‌ های مختلف صومعه متئورا یونان

شاید برایتان جالب باشد که بدانید این مجموعه در ابتدا از 24 صومعه تشکیل شده بود که در طول زمان و به علت شرایط مختلف، حالا تنها 6 تا از آن‌ها باقی مانده است که بیشترشان به قرن 14 تا 16 میلادی تعلق دارند.

این مجموعه جذاب توسط راهبانی ساخته شد که این منطقه را به عنوان عبادتگاه و محلی برای گوشه نشینی انتخاب کرده بودند و هر کدام از آن‌ها نیز در غارهای جداگانه‌ای زندگی می‌کردند. بعدها این راهب‌ها به یکدیگر پیوستند و برای ساخت این بنای شگفت انگیز ماه و سال‌ها تلاش کردند و هر تکه از مصالح لازم را خودشان به بالای صخره‌ها بردند، آن هم در حالیکه تنها از طناب و نردبان استفاده می‌کردند! هر چند که این کار خطرناک منجر به کشته و مجروح شدن افراد زیادی شد؛ اما در نهایت بنایی خلق شد که تا هزاران سال بعد نیز ارزشش را حفظ کرد و در تمام دنیا معروف گردید.

احتمالا همین داستان برای دانستن ارزش این مکان اسرارآمیز کافی باشد؛ اما در هر حال این صومعه دیدنی چیزهای زیادی برای شگفت زده کردن‌تان دارد که تا زمان بازدید از آن متوجهش نخواهید شد.

 صومعه متئورا یونان

صومعه های تاریخی Meteora در یونان

  • صومعه بزرگ مترونوم یونان : در سال 1344، آتناسیوس کوینوویتیس یا همان سن‌ آتناسیوس، صومعه مقدس مترونوم را در صخره‌های براد بنا کرد. این صومعه قدیمیترین، بلندترین و بزرگ‌ترین صومعه از بین شش صومعه موجود در متئورا است. ارتفاع بلند صومعه، آن را از گزند خارجی حفظ می‌کرد. تنها راه ورود نربادنی بلند بود که راهبان آن را کنترل می‌کردند.

  • صومعه مقدس ورلام یونان: در سال 1517 نکتاریوس و تئوفانس دومین معبد بزرگ در متئورا را بنا کردند و نامش را ورلام گذاشتند. برای این دو راهب بالا بردن مصالح ساختمان بیش از بیست سال طول کشید. انگشت سن‌جان و شانه سن‌اندرو در اینجا نگه‌داری می‌شوند.

  • صومعه مقدس روزانو یونان: صومعه مقدس روزانو در سال 1545 بنا شد. در طول جنگ جهانی دوم توسط آلمان ها آسیب فراوان دید. این صومعه یکی از اندک معابد در حال فعالیت در متئورا است و از سال 1988 توسط راهبه‌ها اداره می‌شود. سرپرست این صومعه سن باربارا است.

  • صومعه مقدس سن نیکولاس آناپاساس یونان: صومعه مقدس سن نیکولاس آناپاساس در قرن شانزدهم ساخته شد. صومعه شامل یک کلیسا و گنبدی کوچک است. همانند سایر صومعه‌ها دارای مجموعه ای از آثار هنری ماندگار دوره بیزانس است. صومعه به دست نقاش بسیار معروف، راهبی به نام تئوفانس نقاشی شده است.

  • صومعه مقدس ترینیتی یونان: صومعه مقدس ترینیتی، تحسین‌ برانگیزترین صومعه در بین شش صومعه موجود در متئورا است؛ که در صحنه‌ی پایانی فیلم جیمز باند، فقط برای چشمان تو نیز دیده می‌شود. ساختمان آن در 1475 ساخته شده است و در سال‌های 1684، 1689، 1692 و 1741 بازسازی شده است.

  • صومعه مقدس سن استفان یونان: در قرن شانزدهم ساخته و در سال 1545 تعمیر شده است. در طول جنگ جهانی دوم توسط نیروهای نازی بمباران شد، چرا که گمان می‌کردند تعدادی شورشی در معبد حضور دارند. پس از آن توسط راهبه‌ها بازسازی شد و اکنون آنها از آن نگه‌داری می‌کنند.زمانی که راهبان در متئورا وقت می‌گذراندند، از هرگونه تمدن به دور بودند. در اولین روزهای تاسیس صومعه، آن‌ها از تور یا سبد برای انتقال وسایل به بالا و پایین صخره‌ها استفاده می‌کردند. اجساد آن‌ها بعد از مرگ در همان صومعه باقی ‌می‌ماند؛ جایی که اکنون جمجمه‌های آن‌ها باقی مانده است.

خلاصه

صومعه‌های متئورا (Meteora) در یونان، قرن‌ها محلی برای عبادت‌گاه مردان و زنان یونانی بوده است. اما امروزه به یکی از جاذبه های گردشگری یونان تبدیل شده است.شش صومعه از بیست صومعه ی ساخته شده بر روی ستون‌های سنگی باقی مانده است و این ساختمان های زیبا تاریخ طولانی پناهگاه مذهبی راهبان و راهبه‌ها را به نمایش می گذارند. ساخت این مکان های تاریخی با معماری خاص در بلندی ها یعنی روی صخره ها به جذابیت این صومعه ها افزوده است .

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (126 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (116 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (116 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (82 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (77 نظر) سحر زکریا خطاب به شهاب حسینی: این جماعت چه می دانند که در خیابان با من چه کردید از اینکه یورش آوردید برای زدن من فراموش نمی کنم! +عکس (71 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (69 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (67 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (55 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (54 نظر) شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو (40 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (39 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (38 نظر) مریم مومن: تمام پسرهای محله رو زدم هیچکس بدون اجازه من نباید از کوچه رد میشد باید زنگ در رو میزدن بعد رد میشدن+فیلم (37 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (33 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
(فیلم و عکس) موج شادی و خوشحالی مردم لبنان هنگام بازگشت به خانه‌هایشان بعد از آتش بس
همه چیز درباره بازداشت پسر میرسلیم نماینده مخالف لندکروز و آیفون توسط وزارت اطلاعات +جزئیات
از آتش بس اسرائیل و لبنان چه می‌دانیم؟
کفگیر صندوق‌های بازنشستگی به ته دیگ خورده است!
قتل یا مسمومیت؟/ مرگ مشکوک 2 کودک پس از مصرف ماکارونی
نتانیاهو: آتش بس با لبنان را قبول کردیم تا روی ایران متمرکز شویم!
ظریف درباره آغاز مذاکرات ایران و اروپا: گفت‌وگو همیشه می‌تواند راهگشا باشد
برخورد دلخراش قطار با یک خودرو در گلوگاه مازندران، یک کشته برجا گذاشت
چرا قانون حجاب و عفاف تعلیق شد؟
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای خارجی و وارداتی امروز چهارشنبه 7 آذر 1403
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی، امروز چهارشنبه 7 آذر 1403
از بازار چه خبر؟ | قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه 7 آذر 1403 + جدول
دستگیری یک مرد جوان به خاطر اضافه وزن برای دور زدن خدمت سربازی
از بازار چه خبر؟ | قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه 7 آذر 1403 + جدول
آخرین نسخه انتقاد کیهان به دولت مسعود: حرفتان یکی باشد، با تشکر!
منتخب روز   
لحظه قاپیدن گوشی آیفون 13 زن جوان در محله نازی آباد چرا قانون حجاب و عفاف تعلیق شد؟ رابعه اسکویی: پشیمانم؛ اگر می دانستم اعدامم نمی کنند زودتر به ایران می آمدم/ باید جنازه‌ام به ایران می‌آمد نبرد سخت بازیگران زن و مرد ایرانی در لبنان/ الناز حبیبی، علیرام نورایی، لیندا کیانی، لادن مستوفی: سختی های زیادی رو تحمل می کنیم!+فیلم کلیپ سخنان پر مهر و محبت مقام معظم رهبری در مورد بانوان بد حجاب تصاویر دیده نشده عروسی دختر ناصرالدین شاه تا چایی‌خوری در کاخ گلستان + عکس (ویدئو) کُری‌خوانی نعیمه نظام دوست در جوکر برای احسان علیخانی: برا اذیت کردن علیخانی، برنامه ویژه دارم/ مهم‎‌ترین استراتژی و تکنیکم اینه که رها و آزاد باشم ترکیه شعار "زن زندگی آزادی" را ممنوع اعلام کرد جزئیات وضعیت کاپیتان عالیشاه / 24 ساعت باید تحت نظر باشد خبر تاسف برانگیز امروز/ حدس میزنید در جهان تکنولوژی زده‌ی امروز هر ساعت چند زن بدست نزدیکانش به قتل میرسد؟ مفاخر ورزشی ایران/ سعید معروف جادوگر والیبال را بیشتر بشناسیم (فیلم) بیش از 60 درصد ایرانی‌ها تمایل دارند مهاجرت کنند / حس تعلق به ایران به شدت کاهش یافته ...