مریم طوسی (زادهٔ ۱۴ آذر ۱۳۶۷) دوندهٔ دوهای سرعت است.مریم طوسی آبادانی است و اصالت بروجردی دارد. او رکورددار دوهای ۱۰۰ متر، ۲۰۰ متر و ۴۰۰ متر زنان ایران است. طوسی دو مدال طلای قهرمانیِ داخل سالن آسیا در دو ۴۰۰ متر و سه مدال برنز در دوهای ۴ در ۴۰۰ متر امدادی و ۶۰ متر ستارگان آسیا را به دست آورده است. او بهترین ورزشکار و بهترین ورزشکار اخلاق سال ۱۳۹۲ و فارغ التحصیل رشتهٔ تربیت بدنی از دانشگاه تهران است.
دوران کودکی و نوجوانی مریم طوسی
مریم طوسی ورزشکاری متفاوت از سایرین می باشد. وضعیت فرهنگی کشور و نوع نگاهی که به ورزش بانوان در ایران وجود دارد سبب شده تا ورزشکاران بانوان نتوانند به موفقیت های زیادی دست پیدا کنند. امکانات کم و نبود اسپانسر را نیز باید به مشکلات فرهنگی موجود اضافه کرد. با همه ی این ها ورزشکارانی هم وجود دارند که تصمیم می گیرند از همه ی این سختی ها عبور کنند و خودشان را به قله های موفقیت در ورزش برسانند. یکی از این ورزشکاران مریم طوسی است.
مریم که در دوران مدرسه از بچه های درس خوان بوده است، همیشه نگاهی متفاوت به ورزش داشته و سعی کرده درست همانند آقایان خودش را بالا بکشد. حضور در رده های مختلف تیم ملی دو و میدانی بانوان کشور را می توان از موفقیت های مهم این ورزشکار جوان نام برد؛ موفقیتی که هرکسی توان دستیابی به آن را ندارد.
آغاز فعالیت حرفه ای مریم طوسی
مریم طوسی، ورزشکار اخلاق سال ۹۲ کشور در دوهای ۶۰ متر، ۱۰۰ متر، ۲۰۰ متر و ۴۰۰ متر شرکت کرده و در همه ی این رشته ها موفق شده عناوین قابل توجهی را به دست آورد. دو قهرمانی آسیا که در مسابقات داخل سالن به دست آمده و هم چنین کسب سه مدال برنز در دو ۴ در ۴۰۰ متر از معتبرترین افتخارات این ورزشکار به حساب می آیند. مریم طوسی در مسابقات هانگژو چین که یکی از پر اهمیت ترین رقابت های آسیایی به حساب می آمد موفق شد مدال طلای دو ۴۰۰ متر را به دست آورد. وی در این مسابقات با زمان ۵۳ ثانیه و ۸۵ صدم ثانیه نه تنها رکورد پیشین ایران در رشته ی ۴۰۰ متر را ارتقا داد بلکه مدال طلای این مسابقات را نیز به گردن آویخت. کسب مدال طلای این مسابقات را شاید بتوان مهم ترین عملکرد فدراسیون دو و میدانی در آن سال ها دانست؛ بالاخره هر چه باشد مقام قهرمانی آن هم بدون هیچ امکانات و توجهی در مسابقات معتبر، عنوانی است که تنها با معجزه به دست می آید و مریم طوسی معجزه ی دو و میدانی ایران می باشد. شرکت در مسابقات کشورهای اسلامی نیز از دیگر رقابت های معتبری است که همواره در جهان برگزار می شود و مریم طوسی نیز همه ساله به عنوان نماینده ی ایران در این مسابقات شرکت می کند. در این رقابت ها که ورزشکارهای مختلف مسلمان از کشورهای متفاوت حضور پیدا می کنند به رقابت با یکدیگر می پردازند. مریم طوسی در این مسابقات نیز دو بار شرکت کرده و هر دو بار موفق به کسب مدال طلای رقابت ها شده است. هر دو دوره ی این مسابقات در پالمبانگ برگزار شده است و مریم در رشته های ۱۰۰ و ۲۰۰ متر شرکت کرده است. رقابت های جایزه بزرگ تایلند را هم به لیست بالا اضافه کنید. مریم طوسی در این مسابقات موفق شد در رشته ی ۴۰۰ متر به مقام قهرمانی دست پیدا کند و مدال طلای این سری از مسابقات را هم به دست آورد. جالب است بدانید با وجود همه ی رکوردهایی که در این زمینه توسط این بانوی ورزشکار زده شده است، تنها مبلغ ۵۰۰ هزار تومان به وی پاداش داده شده است؛ مریم طوسی هم چنین در رشته های ۱۰۰ و ۶۰۰ متر مسابقات داخل سالن تهران نیز شرکت کرده که در هر دوی آن ها موفق شده رکورد کشور را تا حد قابل ملاحظه ای جا به جا نماید.
افتخارات مریم طوسی
مریم طوسی در سال ۱۳۸۶ رکوردهای دوی سرعت توران شادپور را پس از حدود ۳۰ سال شکست. مریم طوسی در پنجمین دورهٔ مسابقات دو و میدانی داخل سالن قهرمانی آسیا در شهر هانگژو چین، مدال طلای ۴۰۰ متر سرعت را دریافت کند. وی با طی کردن ۴۰۰ متر در مدت زمان ۵۳ ثانیه و ۸۵ صدم ثانیه، ضمن کسب گردن آویز طلا، رکورد ایران را ارتقا داد. این در حالی بود که او به دلیل قوانین موجود در کشور ایران، با پوشش اسلامی در مسابقه شرکت کرده بود. رکورد پیشین این ماده در اختیار همین ورزشکار با مدت زمان ۵۵ ثانیه و ۱۳ صدم ثانیه بود. جایزه ای که بابت شکستن رکورد زنان ایران به او داده شده بود قبلاً کمتر از ۵۰۰هزار تومان اعلام شد، درحالی که به دونده ای که در رشتهٔ مردان رکورد مشابهی را جابجا کرده بود یک اتومبیل اهدا شد. وی در رقابت های جایزهٔ بزرگ آسیا در تایلند به مدال طلای مادهٔ ۴۰۰ متر دست یافت. طوسی در رقابت های کشورهای اسلامی ۲۰۱۳ که در اندونزی برگزار شده بود، توانست در مسابقات ۱۰۰ متر و ۲۰۰ متر صاحب دو مدال طلا شود و رکورد ایران در این رشته را نیز ارتقا دهد.
- کسب مدال طلا در مسابقات قهرمانی داخل سالن آسیا در سال ۲۰۱۲ میلادی در هانگژو، در ماده ۴۰۰ متر
- مدال طلا مسابقات قهرمانی داخل سالن آسیا ۲۰۱۴ هانگژو چین ، در ماده ۴۰۰ متر
- کسب مدال برنز در سال ۲۰۱۰ ، در مسابقات تهران ، در ماده ۴ در ۴۰۰ متر
- مدال برنز مسابقات هانگژو در سال ۲۰۱۴ میلادی در ماده ۶۰ متر
- کسب مدال طلا در بازی های همبستگی اسلامی در سال ۲۰۱۳ میلادی در پالمبانگ ، در ماده ۱۰۰ متر
- طلای بازی های همبستگی اسلامی ۲۰۱۳ در کشور مالزی در ماده ۲۰۰ متر
زندگی خصوصی و خانواده مریم طوسی
مریم طوسی بچه سوم و به عبراتی فرزند آخر خانواده شان است و دو برادر بزرگ تر از خودش دارد. او دو و میدانی را یکی از سخت ترین رشته های ورزشی می داند و موفقیت در آن را لازمه ی تلاش و پشتکار فراوان می داند. مریم طوسی هم چنین حمایت های همیشگی خانواده اش را یکی از مهم ترین دلایل موفقیت خودش می داند و می گوید این حمایت همیشه یکی از مهم ترین عوامل انگیزشی می باشد که او را نسبت به ادامه ی این ورزش امیدوار می کند. او می گوید والیبال دیگر ورزشی است که آن را دنبال می کند و لیگ والیبال بانوان را تا جایی که بتواند حمایت می کند و برای تشویق به استادیوم می رود. مریم طوسی رشته ی دو و میدانی را ورزشی پر طرفدار در سطح دنیا می داند و بی توجهی به مسابقات آن در ایران را به دلیل عدم مانور رسانه ای و نبود تبلیغات برای لیگ می داند. وی هم چنین علاوه بر دنبال کردن ورزش حرفه ای به نقاشی نیز می پردازد و با استفاده از مداد رنگی به طراحی چهره می پردازد، اما نبود وقت باعث شده که در این اواخر نتواند به این رشته مورد علاقه خود توجه کند. مریم طوسی که تا به حال چندین پیشنهاد برای بازیگری نیز دریافت کرده است به تمام آن ها پاسخ منفی داده و گفته در حال حاضر دوست دارد بر روی رشته ی ورزشی خود دو و میدانی تمرکز کند و بعدها، با برداشته شدن تمرکز از روی ورزش ممکن است به حرفه ی بازیگری نیز بپردازد. علی نصیریان، پرویز پرستویی و اکبر عبدی از بازیگران مورد علاقه ی مریم طوسی هستند. مریم با مادرش زندگی می کند در اوقاتی که وقتش خالی است سعی می کند به مادرش در امر آشپزی کمک کند، اما خودش می گوید این اتفاق به دلیل فشردگی تمرینات به ندرت اتفاق می افتد. مریم طوسی هم چنین در حال حاضر مجرد است، اما دوست دارد یک روزی مثل همه تشکیل خانواده بدهد؛ ولی تورنمنت های مختلف ورزشی مهم ترین مانع او در راه ازدواج و تشکیل خانواده است.