به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت،نوزادی که دچار ریفلاکس است بعد از 6 ماهگی باید غذای کمکی را آغاز کند اما آیا می دانید مواد غذایی مضر برای رفلاکس نوزاد چه چیزهایی است؟ مقابله با ریفلاکس در شیردهی مادر همانقدر اهمیت دارد که در زمانی که نوزاد با غذای کمکی تغذیه می شود. بنابراین اگر نوزاد شما هنگامی که با شیر مادر تغذیه می کند دچار ریفلاکس است باید بدانید که چطور غذای کمکی را برای او شروع کنید.
شروع غذای کمکی برای نوزاد رفلاکسی
خبر خوب این است که برخی از مادران با شروع غذای کمکی برای نوزاد شاهد کاهش رفلاکس نوزاد هستند. اما بهتر است مواد غذایی مضر در رفلاکس نوزاد را بدانید و رعایت کنید.
اگر می خواهید زود شروع کنید بسیار مهم است که کودک 7 نشانه آمادگی برای از شیر گرفتن را نشان دهند.
اگر غذای کمکی را در 4 یا 5 ماهگی شروع کنید باید از پوره شروع کنید به یاد داشته باشید هرگز قبل از 4 ماهگی کودک به او غذای جامد ندهید.
چگونه به نوزاد رفلاکسی غذای کمکی بدهید
از مقادیر بسیار کم شروع کنید و دقت کنید کودک تا چه اندازه به آن احتیاج دارد، زیرا هنوز بیشترین غذای نوزاد شیر است.
غذا را تند تند برای کودک سرو نکنید و بگذارید غذا در معده حل شود.
با غذاهایی شروع کنید که تا حد ممکن نرم هستند. برخی از نوزادان مبتلا به رفلاکس به بافت غذا حساس هستند بنابراین بهتر است با غذاهای نرم مانند پوره شروع کنید. می توانید پوره را به آرامی غلیظ تر کنید. بین 7 تا 9 ماهگی می توان از غذاهای با بافت کامل استفاده کرد.
اگرچه کودک ریفلاکس دارد اما به غذای کمکی بیشتر از شیر احتیاج ندارد و اگر وزنش ثابت بماند یا حتی کم شود باید به پزشک مراجعه شود.
نوزاد را هنگام غذا خوردن در وضعیت صاف قرار دهید. او حالا می تواند بنشیند و راحت غذا بخورد.
برخی مادران دریافتند دادن غذای کمکی بعد از شیردهی می تواند کمک کند تا نوزاد شیر را در معده اش نگهدارد.
دفترچه ای از غذاهای روزانه ای که به نوزاد می دهید داشته باشید این به شما کمک می کند تا متوجه شوید کودک به چه غذاهایی واکنش کمتری نشان می دهد.
غذاهای جدید را هر چند روز یک بار و نه هر روز معرفی کنید. ممکن است نوزاد شما سریعا نسبت به یک غذا حساسیت نشان ندهد.
بهترین غذاها برای نوزاد رفلاکسی
هر کودک منحصر به فرد است و به ممکن است نسبت به غذاها واکنش متفاوتی داشته باشد. بهترین روش آن است که از یک متخصص برای تغذیه نوزاد رفلاکسی مشاوره بگیرید. با این حال بهترین خوراکیهایی که می توانید به او بدهید عبارتند از:
پوره سبزیجاتی مانند سیب زمینی، هویج، کدو تنبل، جعفری و سیب زمینی شیرین.
مواد غذایی مضر برای نوزاد مبتلا به رفلاکس
این غذاها ممکن است رفلاکس نوزاد را تشدید کند:
مرکبات مانند پرتقال، سیب و انگور
گوجه فرنگی، فلفل، پیاز، خیار و بادمجان
غذاهای حاوی پروتئین شیر گاو
غذاهای تند و پر از ادویه
آیا تغذیه کودک رفلاکسی دشوار است؟
بله. این کار می تواند دشوار باشد. بنابراین بسیاری از نوزادان با این بیماری ممکن است در تغذیه دچار ناراحتی شوند. به همین دلیل باید در تغذیه نوزاد رفلاکسی صبور بود. اگر نوزاد برای خوردن مواد غذایی دچار مشکل شد اصرار نکنید و 30 دقیقه صبر کنید و دوباره تلاش کنید.
چه داروهایی می توان برای رفلاکس استفاده کرد؟
اولین دارویی که برای کودکان مبتلا به رفلاکس توصیه می شود گاویسون است. البته این دارو نباید بدون نسخه پزشک به نوزاد داده شود. این دارو به صورت پودر با شیر مادر یا شیر خشک و آب مخلوط می شود و باعث می شود کودک غذا را در معده اش نگهدارد. از داروهای دیگر مانند آنتی اسیدها و داروهای ضد استفراغ نیز ممکن است استفاده شود اما همیشه قبل از استفاده از هر دارویی با پزشک معالج مشورت کنید.