به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، «کراس اور تک دیفرانسیل چینی»؛ این عبارت سه کلمه ای تا پیش از ورود ام وی ام X33 به بازار برای مشتریان ایرانی، مفهوم چندانی نداشت اما پس از فروش فوق العاده چشمگیر این خودرو، رقیبان نیز به فکر عرضه محصولاتی مشابه افتاند که لیفان X60 مونتاژی کرمان موتور یکی از اولین این خودروها بود و با ظاهر خوب و مشخصات قابل قبولش، فروش قابل توجهی را نیز تجربه کرد. چهار سال پس از عرضه مدل دنده ای، کرمان موتور تصمیم به عرضه نسخه اتوماتیک لیفان X60 در تابستان 1395 گرفت که در لیست تجهیزات جانبی اش، فقط در سیستم پخش دی وی دی و دوربین عقب با X60 دنده ای متفاوت است.
بررسی نمای خارجی
چینی ها معمولا برای طراحی محصولات خود از نمونه های موفق موجود در بازار الگوبرداری می کنند. این موضوع درباره لیفان X60 نیز صدق می کند و این خودرو تا حدودی شبیه به نسل های پیشین تویوتا راوفور و هیوندای سانتافه طراحی شده است. مهندسان چینی شرکت لیفان تلاش زیادی کرده اند تا در عین سادگی با استفاده از خطوط برجسته و ایجاد برآمدگی هایی در قسمت گلگیرها به جذابیت لیفان X60 بیافزایند.
به لطف برجستگی های ایجاد شده بر روی گلگیرهای لیفان X60، این خودرو از چراغ هایی بزرگ و کشیده و متناسب با جلوپنجره برخوردار است. البته به عقیده برخی این برآمدگی ها کمی اغراق آمیز و نامتوازن با بدنه خودرو است.
با وجود اینکه نباید از خودرویی با قیمت لیفان X60 انتظار یک طراحی پخته و تمام عیار را داشت اما در مجموع ناچاریم به نقاط ضعفی که در چهره این خودرو مشاهده می شود نیز اشاره کنیم. لیفان X60 با وجود اختلاف قیمت زیاد با نسخه جهانی، در ایران با کیفیت پایینی مونتاژ می شود. این موضوع در کیفیت رنگ به کار رفته واضح تر است چراکه به عقیده بسیاری محصولات شرکت کرمان از کیفیت رنگ متوسطی برخوردارند.
بررسی طراحی داخلی
با وجود اینکه طراحان چینی برای اتاقک این خودرو از نسل های پیشین تویوتا راوفر الگوبرداری کرده اند اما با نگاهی گذرا به اتاقک هر دو خودرو در می یابیم که کیفیت مواد مورد استفاده در کابین لیفان X60 زمین تا آسمان با تویوتا راوفر تفاوت دارد.
در واقع با نشستن در اتاقک لیفان X60 به دلیل استفاده بیش از اندازه از پلاستیک خشک و چرم مصنوعی بی کیفیت، حس ارزان بودن را به راحتی احساس می کنید. با این وجود اگر این مورد را در نظر نگیریم طراحی داخلی این خودرو به دلیل شباهت زیاد به تویوتا راوفر از زیبایی مناسبی برخوردار است.
مشخصات فنی
لیفان X60 از پیشرانه ای 1.8 لیتری با قدرت 131 اسب بخار و گشتاور 168 نیوتن متر برخوردار است. این پیشرانه که با همکاری شرکت ریکاردوانگلستان طراحی شده و بر هر دو مدل گیربکس دستی و اتوماتیک این خودرو نصب گردیده، چندان با وزن بالای لیفان تناسب ندارد و با توجه به شتاب صفر تا 100 کیلومتر 13 ثانیه ای و بیشینه سرعت 170 کیلومتر بر ساعت چندان شما را در آفرود راضی نمی کند.
در واقع کمپانی لیفان بدون توجه به مشخصات محصولات خود از این پیشرانه در مدل های ۶۰، ۷۲۰، ۸۲۰، و ۶۲۰ استفاده کرده است. افزون بر این یکی از نقاط ضعف لیفان X 60 عدم تغییر ظاهری و فنی مدل اتوماتیک با نوع معمولی است. در حالی که قیمت این دو نسخه با یکدیگر اختلاف قیمت زیادی دارند.
استهلاک و خدمات پس از فروش
با وجود ایرادات فراوان لیفان X 60 و سایر محصولات کرمان موتور، نمایندگی های خدمات پس از فروش این کمپانی در زمینه رفع ایرادات مونتاژ و تامین قطعات عملکرد قابل قبولی دارند.
نتیجه این استهلاک بالا افت قیمت زیاد در هنگام فروش خودرو است که برای بسیاری از ما چندان قابل قبول نیست.