به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،نسل جدید هیوندای آی 20 - Hyundai i20، باایجاد تغییرات وطراحی منحصر به فرد، در سال 2014 درکشور هندوستان رونمائی و درهمان سال به بازار های جهانی معرفی وعرضه گردید نسل قبلی این خودرو، توسط شرکت آسان موتور ، نماینده رسمی محصولات هیوندای به صورت وارداتی به مشتریان داخلی ارائه می گردید. اکنون اما تنها خط تولید هیوندای درایران بعد از چند سال تعطیلی، دوباره آغاز به کار کرده است و نسل جدید این خودرو را در کنار برادر کوچکتر یعنی i10 مونتاژ می کند. البته ناگفته نماند که شرکت کرمان موتور جهت کاهش قیمت نهائی خودرو ، تغییراتی را در رابطه با تجهیزات و امکانات این خودرو اعمال کرده که می توان به حذف سانروف و ایربگ پرده ای آن اشاره کرد. یکی از مواردی که درنسل قبلی هیوندای i20، موجبات ایراد منتقدین را فراهم کرده بود، طراحی داخلی به شدت اقتصادی و بی روح هیوندای i20 بود. هیوندای با درنظر گرفتن جذابیت هاچ بک های اقتصادی در بازار حال حاضر دنیا، دست به طراحی مجدد داخل کابین i20 زد که نتیجه کار تا حد مطلوبی قابل قبول به نظر می رسد. ظاهر داخلی نسل جدید هیوندای i20، با دمیده شدن روحی تازه در آن، ظاهر کسل کننده قبل را کنار گذاشته و هم چنین تا حدودی سعی به القای روح لوکس بودن به این هاچ بک اقتصادی داشته است. i20 اتومبیلی است که درکلاس خودروهای هاچ بک و مینی قرار دارد و کم مصرف و کم استهلاک بشمار می آید. این خودرو که درسال 2017 فیس لیفت و به روزرسانی را تجربه نمود، از نظر سایز دقیقا در میان خودروهای i10 و i30 قرار دارد.
بررسی ویژگی های ظاهری هیوندای i20:
بررسی طراحی بیرونی هیوندای i20
عموما خودروهای کلاس هاچپک و مینی به قصد جلب توجه قشر جوان جامعه طراحی و تولید می شوند. هیوندای i20 از اولین نسل خود تا به امروز از نظر ظاهری تغییرات زیادی را شاهد بوده است. در نمای جلویی این مدل، هیوندای باز هم از مدل کلاسیک جلو پنجره 6 ضلعی خود استفاده کرده است تا حس تشابهی با مدل های دیگر وجود داشته باشد و علاوه بر آن ورود و خروج هوا برای سیستم پیشرانه خودرو راحت تر باشد.
از طرفی خطوط برآمده به کار رفته در روی کاپوت باعث شده است تا این خودرو کمی بزرگتر از آن چه که هست به نظر برسد. طراحی و مدل چراغ های اصلی و مه شکن باعث شده که این خودرو ارزان قیمت به نظر نرسد و البته ظاهر زیبایی هم به آن داده است.
این زیبایی در نمای جانبی به همراه دستگیره هایی با روکش کروم و آینه هایی با چراغ راهنما بیشتر شده است که ترکیب آن با ادوات مشکی رنگ در قسمت پایینی در، چشم نواز شده است. این مهندسی در طراحی باعث شده خودرو ظاهری ساده و یکنواخت نداشته باشد.
همان طور که گفته شد این مدل بیشتر برای جلب توجه قشر جوان طراحی و تولید شده است که طراحان خودرو این حس و حال خودرو را با استفاده از رینگ های 16 اینچی و بال عقبی خودرو بیشتر کرده اند تا بیشتر جوان پسند باشد.
در نمای عقبی این خودرو شاهد تشابه طراحی در چراغ ها با مدل هیوندای توسان هستیم که البته باعث شده است این خودرو کمی بیشتر از قیمت خود ارزش داشته باشد. متاسفانه همیشه در خودروهای این کلاس شاهد جایگاه بد پلاک هستیم که خوشبختانه در این مدل خبری از این موضوع نیست و طراحان یک جایگاه مناسب در پایین در صندوق عقب و در میانه سپر عقب برای پلاک در نظر گرفته اند تا طراحی عقب خودرو بهم نریزد.
بررسی طراحی داخلی هیوندای i20
در طراحی داخلی خودرو کمپانی هیوندای از هیچ چیز چشم پوشی نکرده است و سعی کرده تا بهترین کیفیت و کارایی را در داخل خودرو تعبیه کند. مواد اولیه و ادواتی که در داخل کابین استفاده شده است کاملا لوکس و نزدیک به مدل های بالاتر این کمپانی است.
در طراحی داخلی این خودرو از طراحی دو رنگ استفاده شده است که همین مدل هم وارد ایران شده است. از لحاظ قرارگیری کلیدها و مانیتور اصلی خودرو هیوندای همه چیز را در دسترس ترین جای ممکن قرار داده است. از نظر آپشن و امکانات رفاهی هیوندای i20 با کمی ارفاق یک مدل فول آپشن محسوب می شود که البته در نسخه های اولیه تعدادی از امکانات و آپشن های خودرو حذف شده است.
اما در مدل کامل، هیوندای i20 دارای یک صفحه نمایش لمسی 7 اینچی است. دارای درگاه USB و AUX است که زبان فارسی را نیز ساپورت می کند!
از لحاظ راحتی و آسودگی سرنشینان می توان گفت که این مدل جدید نسبت به مدل های پیشین عرض بیشتری دارد که این موضوع باعث شده است فضای پای بیشتری برای سرنشینان در نظر گرفته شود و همچنین ارتفاع سقف نیز کمی افزایش پیدا کرده است حدود 33 میلی متر که در واقع برای افراد قد بلند خبر خوبی است.
هیوندای i20 بخریم یا نه؟ – پیشرانه و مشخصات فنی خودرو:
همان طور که گفته شد این مدل به صورت تمام و کمال در ایران عرضه می شود که قطعا پیشرانه و قدرت خودرو هم در همین سطح است. قوی ترین نسخه از این هاچپک کره ای با پیشرانه 1.4 لیتری، 100 اسب بخار و گشتاور 133 نیوتن بر متری عرضه می شود.
اگر خوشبین باشیم و از بنزنی با کیفیت استفاده کنیم صفر تا 100 این مدل در 13 ثانیه پر می شود. حداکثر قدرت دور موتور این مدل 600 دور بر دقیقه است. از نظر مصرف سوخت هیوندای i20 در بزرگراه ها 100 لیتر و در ترافیک های شهری حدود 7.5 لیتر بنزین مصرف می کند. به طور کلی میانگین مصرف بنزین این خودرو حدود 5.5 لیتر در هر 100 کیلومتر است.
همان طور که اشاره شد مدل وارد شده و مونتاژی در ایران دارای جعبه دنده 4 حالته مدل تیپ ترونیک است. همچنین تکنولوژی استفاده شده در فرمان این خودرو برقی است که motor driven power steering نام دارد.
فهرست آپشن ها و تجهیزات رفاهی
آپشن ها و امکانات رفاهی این مدل را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:
- رینگ اسپرت 16 اینچی
- نمایشگر 7 اینچی لمسی
- ناوبری ماهواره ای
- لاستیک های مرغوب ساخت کمپانی میشلن
- تودوزی و دو رنگ بودن طراحی داشبورد و صندلی ها(در نمونه های وارداتی)
- سیستم صوتی با کیفیت و مجهز به 6 بلندگو
- دوربین پارک عقب
- کنترل سیستم صوتی با کلیدهای تعبیه شده بر روی فرمان
- سیستم تهویه مطبوع
- و ….
خریداران و طرفداران این خودرو جای برخی از آپشن های رفاهی را در این مدل خالی می دانند که می توان به صندلی های برقی و همچنین کروز کنترل اشاره کرد. متاسفانه این مدل فاقد این دو آپشن است.
آپشن های ایمنی و تست تصادف
هیوندای i20 در تست های تصادف از نظر ایمنی بدنه مقاومت بالایی از خود نشان داده است. البته باید به این نکته اشاره کنیم که از لحاظ وجود آپشن های ایمنی هیوندای i20 فاقد سیستم هوشمند ترمز گیری و یا اخطار نزدیک شدن به موانع است. طبق آزمایشات انجام شده در موسسه ایمنی اروپا این مدل تا 85 درصد برای افراد بالغ ایمنی را تضمین می کند.
از لحاظ وجود کیسه هوا، در این مد 6 کیسه هوا وجود دارد که تعداد بیشتر آن برای راننده و سرنشین جلو در نظر گرفته شده است و فقط 2 کیسه هوا برای سرنشینان عقب موجود است. جدای از این ها از دیگر آپشن های ایمنی این مدل می توان به ترمز ABS، کنترل ایستایی در شیب تند، کنترل پایداری الکترونیک و همچنین کنترل کننده باد تایرها اشاره کرد.
تجربه ی رانندگی هیوندای i20
با اینکه این مدل از خانواده هاچپک است با این حال فضای کافی برای راننده و سرنشینان در نظر گرفته شده است. البته برخی معتقد هستند که در طراحی صندلی های عقب کمی کوتاهی کرده است و نحوه ی نشستن سرنشینان عقب کمی سخت است.
با توجه به اینکه صندلی ها قابلیت خواباندن دارند و فضای کافی صندوق عقب وسایل زیادی را می توانید در پشت خودرو جای دهید. البته در صندوق عقب شاهد کمی تورفتگی در کف هستیم که ممکن است جابه جایی وسایل سنگین تر را کمی مشکل کند. باید اعتراف کرد که این مدل جذابیت بصری قابل توجه ای دارد اما کمی از نظر طراحی داخلی ضعیف عمل کرده است و کمی به طراحی قدیمی بسنده کرده است.
درست است که هیوندای سعی داشته امکانات و قدرت یک خودروی هاچپک اسپرت را تداعی کند اما خیلی روی این موضوع سرمایه گذاری نکنید. این خودرو برای یک خانواده 4 نفره که خیلی هم به هیجان در رانندگی نیاز ندارند می تواند گزینه مناسبی باشد. البته نکات مثبت دیگری در این خودرو شاهد هستیم که می توان به جعبه دنده نرم و فنربندی قابل قبول آن اشاره کرد.
تحلیل بازار هیوندای i20
از نظر قیمتی این خودرو جز نمونه های گران قیمت محسوب می شود که همین موضوع باعث می شود جوانات کمتر سراغ آن بروند. همانطور که اشاره شد این مدل آپشن های یک ماشین اسپرت را ارائه نمی دهد و اکثرا ترجیح می دهند تا یک مدل دست دوم از سدان های جذاب را خریداری کنند تا اینکه با هیوندای i20 رانندگی کنند. دلیل آن هم ضعف در شتاب گیری است و هیجان زیر صفری که این خودرو به همراه دارد.