به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، یکی از بزرگترین افسوس های بازار ایران، از دست دادن ام جی RX5 است؛ خودرویی جذاب، زیبا، پرآپشن، قدرتمند و البته خوش ساخت که متاسفانه قربانی تحریم ها شد و خیلی زود از بازار کشورمان خداحافظی کرد. سایک موتور در سال 96 و وقتی شراکتش را با آذویکو به هم زد، در نیمه دوم همان سال به سراغ شرکت جدیدی بنام «خودروسازی فردا» رفت؛ شرکتی که توسط خانواده «گرامی» و در اوایل 96 راه اندازی شد. خودروسازی فردا که تا قبل از این سمند و سپس پژو پارس را برای ایران خودرو تولید می کرد، سرانجام در سال 97 اولین سری RX5 را تحویل مشتریانش داد اما از اوایل همان سال، MG از بازار کشورمان رفت و عملا پروژه تولید RX5 شکست خورد و بازار ایران، یکی از بهترین کراس اورهایش را از دست داد. سایک برای ساخت RX5 از پلتفرم جهانی SSA خود بهره گرفته بود و این یعنی اینکه هم GS و هم RX5 هردو با یک پلتفرم ساخته شده اند و حتی موتور و گیربکس مشترک دارند.
مزایا و معایب ام جی RX5
1. پیشرانه توربوشارژ نسبتا توانمند
ام جی RX5 به یک پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ چهارسیلندر به قدرت ۲۱۷ اسب بخار و گشتاور ۳۵۰ نیوتن متر مجهز است. چنین پیشرانه نسبتا قدرت مندی در کنار جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک دوکلاچه، ترکیبی مهیج برای چالاک ترساختن این کراس اوور چینی تشکیل داده اند.
به لطف بهره مندی از این مجموعه فنی، شتاب صفرتاصد ام جی RX5، حدود ۸.۲ ثانیه برآورد شده است که رقمی بسیار مطلوب است و از این لحاظ، جزو چابک ترین کراس اوورهای خانوادگی بازار کشور به شمار می رود.
2. طراحی ظاهری باوقار، باپرستیژ و خانوادگی
اگر ظاهر ام جی RX5 را با برادرش gs مقایسه کنید، متوجه شاخصه های خانوادگی بیشتر به کاررفته در طراحی مدل rx5 خواهید شد. این ویژگی سبب می شود تا وقار و متانت بیشتری در شمایل ام جی RX5 نسبت به دیگر کراس اوور این خودروساز یعنی مدل GS مشاهده شود و خانواده ها را بیشتر نسبت به ظاهر خود خرسند کند.
3. کابین باکیفیت و دلنشین
در گذشته، معمولاً سطح کیفی فضای داخلی خودروهای MG چندان مطلوب نبود و پلاستیک خشک در ادوات مختلف کابین به چشم می خورد؛ اما ام جی rx5 این کاستی را تا حد زیادی برطرف کرده است و در نواحی مختلف آن، می توان پلاستیک های باکیفیت به علاوه روکش های چرمی برای برخی بخش های داشبورد را مشاهده کرد.
طراحی داشبورد هم گرچه المان های اسپرت کمتری را به نمایش می گذارد، اما از طراحی ارگونومیک و دلنشینی بهره مند است و سلیقه عموم مشتریان را با خود همگام خواهد ساخت. صندلی های ردیف عقب این خودرو نیز فضای کافی را برای سرنشینان، به ویژه از لحاظ فضای سر یا پاها فراهم آورده و محدودیت ایشان را به حداقل رسانده است.
4. اشتراک قوای فنی با ام جی GS
یکی از نقاط قوت آر ایکس ۵، اشتراک فنی آن با ام جی GS است که سبب می شود تا دغدغه های مشتریان از باب خدمات پس ازفروش و تامین قطعات یدکی تاحدودی راحت شود. واردات محدود این کراس اوور چینی، منتج به این امر شده است که خدمات دهندگان، تمایل چندانی به ارائه سرویس اختصاصی به چنین خودروی کم تیراژی نداشته باشند؛ زیرا این قضیه از لحاظ مالی برای آن ها چندان به صرفه نخواهد بود.
5. سیستم انتقال قدرت دودیفرانسیل
وجود سامانه انتقال قدرت دودیفرانسیل در ام جی RX5 نسبت به سایر رقبا که اکثراً به صورت دیفرانسیل جلو روانه بازار ایران شده اند، یک نقطه قوت شاخص شمرده می شود. به واسطه این سیستم، کاربران ضمن بهره مندی از پایداری و چسبندگی بیشتر، می توانند از این کراس اوور شهری در مسیرهای آفرود سبک استفاده کنند و از قابلیت های حرکتی مطلوب آن لذت دوچندان ببرند.
6. ایمنی مناسب
بدنه و شاسی تقویت شده به همراه بهره مندی از امکاناتی نظیر شش کیسه هوا، سنسور پارک عقب و سیستم های کنترل کشش و پایداری، سبب شده است تا امنیت و پایداری این خودرو در سطحی قابل قبول قرار بگیرد. کسب ۵ ستاره ایمنی از موسسه سی انکپ نیز می تواند گواهی بر این مدعا باشد.
معایب ام جی RX5
در ادامه، به بررسی معایب این خودرو می پردازیم:
1. واردات بسیار محدود
حضور بسیار کم شمار ام جی RX5 در ایران سبب می شود تا مالکان این خودرو از لحاظ خدمات پس ازفروش با مشکلاتی مواجه شوند. البته همان طورکه اشاره شد، خوشبختانه بخش فنی خودرو اشتراک کاملی با ام جی GS دارد و از لحاظ فنی، مشکل زیادی برای تامین قطعات و خدمات وجود ندارد؛ اما لوازم بدنه این خودرو نسبتا کمیاب هستند و در صورت خرابی، می توانند دردسرهایی برای مالک ایجاد کنند. هم چنین واردات کم تعداد موجب شده است تا بازار دست دوم MG RX5 نیز در ایران چندان پررونق نباشد.
2. لگ موتور توربوشارژ
وجود وقفه یا همان لگ در موتورهای توربوشارژ کم حجم، امری عادی به نظر می رسد و شاید اشاره به این نکته به عنوان یک عیب برای rx5 چندان ضروری نباشد؛ اما با این حال، باید گفت که هنگام شتاب گیری اولیه پس از فشردن پدال گاز تا زمان واردمدارشدن سامانه توربو، یک وقفه ناخوشایند احساس می شود که شاید نارضایتی هایی را در پی داشته باشد.