به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، ایران خودرو سمند ال ایکس ای اف سون – IKCO Samand LX EF7 اولین خودروی تولید ملی محسوب می شود. که قرار بود خودرویی جایگزین برای پیکان باشد در سال 1381 عرضه شد که البته به دلیل هزینه ی زیاد طراحی و تولید این هدف محقق نشد و قیمت سمند بالاتر رفت. سمند ال ایکس در سال 83، با تغییرات ظاهری سطحی اعمال شده عرضه شد. در سال 1389 سیستم عیب یاب خودکار ( مولتی پلکس ) نیز بر روی این خودرو قرار گرفت و انتخاب موتور EF7 (موتور قبلی XU7) نیز برای این محصول میسر شد.سمند ال ایکس مواردی همچون ترمز ضد قفل، کیسه هوای راننده و سرنشین، رینگ آلومینیومی، امکان تنظیم برقی صندلی های جلو، سنسور هشدار دهنده عقب و صندوق پران الکتریکی را بیش از سمند معمولی دارد.
در ادامه مطلب، نگاهی به مزایا و معایب سمند ef7 خواهیم داشت. اگر قصد دارید در روزهای آتی خودرویی را خریداری کنید یا صرفا به دنبال افزایش اطلاعات خود از محصولات داخلی هستید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
مزایای سمند ef7
مزایای این خودرو در ابتدای ورود این خودرو به بازار، سبب شد که گروهی از مشتریان به خرید این خودرو علاقه مند شوند؛ در ادامه به بررسی دو مزیت آن یعنی مصرف سوخت اقتصادی و کابین راحت و جادار آن خواهیم پرداخت.
مزیت اول: مصرف سوخت اقتصادی سمند ef7
یکی از مهم ترین مزایای سمند ای اف سون در مقایسه با LX ساده، به مصرف سوخت این خودرو مربوط است؛ یعنی جایی که پیشرانه مدرن تر EF7 بر جای موتور قرن بیستمی پژو نشسته است. پیشرانه مدرن تر و جدیدتر ای اف سون از سیستم شانزده سوپاپ استفاده می کند و با بهره مندی از سامانه زمان بندی متغیر سوپاپ ها، در مبحث مصرف سوخت کاملا اقتصادی ظاهر می شود.
مصرف سوخت ترکیبی این خودرو در کاتالوگ رسمی ایران خودرو، حدود 7.5 لیتر در صد کیلومتر عنوان شده است که نسبت به نسخه ساده LX، یک لیتر کاهش را نشان می دهد. بدیهی است که اگر نسخه سمند دوگانه ef7 را خریداری کنید، مصرف بنزین در سیکل ترکیبی کاهش بیشتری خواهد یافت؛ چراکه گاز CNG به عنوان سوخت کمکی، تاثیرگذار خواهد بود.
مزیت دوم: کابین راحت و جادار ماشین سمند ef7
یکی از مهم ترین مزایای ای اف سون که در مورد اکثر محصولات خانواده این خودرو نیز صدق می کند، کابین راحت و جادار این خودرو است که همواره نقش یک نقطه قوت بزرگ را برای این خانواده ایفا می کند. فاصله بین دو محور قابل توجه این خودرو در کنار دریچه تهویه هوا برای سرنشینان عقب، یکی از مهم ترین ویژگی های مثبت ef7 است که در بسیاری از خودروهای هم قیمت مشاهده نمی شود. صندوق عقب جادار آن با حجم 500 لیتر نیز به خوبی پاسخ گوی نیازهای خانواده ایرانی خواهد بود.
معایب سمند EF7
در ادامه بررسی مزایا و معایب سمند ef7 نوبت به بررسی عیب های این سدان ملی می رسد که به مرور توسط مصرف کنندگان شناسایی شد، موجب شدند تا تعادل رقابتی بین این خودرو و دیگر محصولات هم رده برقرار شود.
عیب اول: پیچیدگی بیشتر در مقایسه با سمند LX ساده
در نخستین مورد از مزایای ef7، به فناوری مدرن پیشرانه این خودرو نسبت به سایر خودروهای هم رده موجود در سبد محصولات ایران خودرو اشاره کردیم که سبب شده است تا مصرف سوخت این خودرو کاهش قابل توجهی را تجربه کند. با این وجود، کاهش مصرف سوخت بدون عواقب نیست و زمینه ساز ایجاد یکی از معایب این خودرو شده است.
موتور ef7، یکی از مدرن ترین و درعین حال، پیچیده ترین موتورهایی است که هم اکنون در صنعت خودروسازی ایران مورداستفاده قرار می گیرند. این پیشرانه نسبت به شرایط نگه داری شدیدا حساس است و درصورتی که سرویس های دوره ای آن به موقع انجام نشوند یا راننده رفتار مناسبی با خودرو نداشته باشد، به سادگی دچار مشکلات متعدد خواهد شد. با توجه به فناوری پیشرفته تری که در ساخت پیشرانه ای اف سون مورد استفاده قرار گرفته است، انجام تعمیرات این موتور نیز هزینه بیشتری نسبت به موتور XU7 پژو خواهد داشت.
عیب دوم، شتاب و کشش مشابه با نسخه ساده سمند LX
با وجود آن که پیشرانه 1.7 لیتری EF7 نسبت به موتور 1.8 لیتری پژو بسیار مدرن تر است، اما تنها مزیت آن محدود به مصرف سوخت باقی مانده است و در زمینه شتاب و کشش، هیچ تفاوت خاصی بین سمند ef7 و LX مشاهده نمی شود که باید این مورد را نیز در لیستمعایب این خودرو ذکر کنیم.
برای درک بهتر مساله، باید به راندمان دو پیشرانه توجه کنیم. پیشرانه XU7 پژو، حداکثر گشتاور خود را در 3000 دور بر دقیقه در اختیار راننده قرار می دهد که حاصل آن، شتاب گیری اولیه مناسب خودرو خواهد بود. در سمت مقابل، حداکثر گشتاور موتور سمند ef7 در حدود 6000 دور بر دقیقه حاصل می شود؛ به همین دلیل، تفاوت چندانی میان شتاب و کشش دو نسخه متفاوت این خودرو احساس نمی شود و چه بسا در یک رویارویی، نسخه ساده Samand LX شتاب بهتری را به نام خود ثبت کند!
از سوی دیگر، موتور ای اف سون به سیستم شانزده سوپاپه مجهز است و مشتریان انتظار دارند تا تفاوت قابل توجهی میان این موتور و پیشرانه قدیمی هشت سوپاپه XU7 در بحث قدرت و گشتاور وجود داشته باشد؛ درحالی که واقعیت خلاف این تصور است و اعداد خروجی دو پیشرانه شبیه به یکدیگر هستند.