نقره از قدیم شناخته شده است و دارای رنگ سفید ملایم بوده و توانایی انعکاس، گرمایی و الکتریسیته و همچنین صیقل کاری و جلای آن از دیگر فلزات بیشتر می باشد.
نقره خالص برای کارهای طلا و نقره کاری بسیار نرم میباشدو به صورت آلیاژ استفاده می شود و به همین منظور 7.7-20% مس به آن نتیجه بهتری داردو در آلیاژهای لحیم آن از روی وکادمیم نیز استفاده میشود.همه پوشش نقره که در هوا بوجود می آید دارای اهمیت نیست،اما توسط گوگرد هوا و تشکیل لایه سیاه سولفید نقره رنگ آن عوض می شود.نقره در اسید نیتریک به آسانی قابل حل می باشدو توسط سیانیدهای قلیایی خورده می شود.
به عنوان یک فلز، نقره دارای خواص بهداشتی منحصر به فردی است که موجب شده است در طی سالیان دراز در میان فرهنگ های بسیاری استفاده از آن رواج داشته باشد.
نقره دارای پیشینه درخشانی است و به عنوان یک عامل ضد میکروبی قوی در مبارزه با عفونت و کمک به پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا، بهبود زخم و سایر بیماری ها به شمار می رود.
پس از مدتی استفاده از این فلز به صورت دستبند و یا انگشتر و…ذرات ریزی از طزریق پوست جذب خواهند شد که به عنوان مسکن عمل می کنند. از دیگر ویژگی های این فلز محبوب می توان به خاصیت انتی باکتریایی آن اشاره کرد چرا که گونه های بسیاری از باکتری های مضر در صورتی که کنار آن قرار بگیرند از بین می روند. استفاده از نقره و جواهرات ساخته شده از آن توصیه ابوعلی سینا نیز بوده است.
در ضمن این فلز به ترمیم پوست کمک کرده و به شکل گیری استخوان ها نیز کمک می کند. این فلز سبب ایجاد حس شادابی و افزایش انرژی در فرد می شود. تقویت سیستم ایمنی بدن و تنظیم دما به خصوص در بانوان از دیگر مزایای آن محسوب می شود.
دلایل بهره گیری از نقره در ساخت زیور آلات:
امروزه استفاده از جواهرات و زیور آلات نقره، بیش از پیش گسترش داشته است، مهم ترین دلیل این موضوع افزایش ناگهانی قیمت طلا و کم شدن توان خرید مردم می باشد. البته باید بیان شود که نقره نیز مانند طلا، قیمت آن روز به روز تغییر می کند اما به دلیل آن که ارزش آن از طلا کمی پایین تر است، قیمت آن نیز کم تر می باشد.با فلز نقره می توان زیور آلات متفاوت و جذاب ،ست های عروس، انگشتر های بسیار قیمتی و ... طراحی و تولید کرد و آن را در اختیار علاقه مندان عزیز قرار داد.دلایل بسیاری وجود دارد که از نقره به عنوان یک فلز جذاب در صنعت جواهرات استفاده می کنند، این دلایل را می توان به صورت زیر تشریح کرد:
- قیمت آن نسبت به فلزات هم رده خویش بسیار مناسب می باشد
- طول عمر و دوام بسیار بالایی دارد، بنابراین برای ساخت جواهرات یکی از مناسب ترین گزینه هاست.
- در صورت تغییر رنگ به راحتی آبکاری می شود. لازم به ذکر است که در صورت کدر شدن با استفاده از ترفند های راحت، به حالت اولیه خود باز می گردد.
- رنگ و براق بودن آن بسیار زیبا و مناسب برای ساخت زیور آلات سنگین می باشد.
- استفاده از نقره برای بدن انسان فواید بسیاری دارد و شایان به ذکر است که از نقره به عنوان یک فلز درمانی نیز یاد می کنند.
تغییر رنگ نقره
شاید انگشتر نقره ی شما سیاه شده و این امر حس بدی به شما می دهد. نگران نباشید سیاه شدن نقره امری طبیعی است و شما کافیست آن را داخل آب نمک غلیظ گذاشته و پس از چند دقیقه روی فرش پرزدار بسابید.با این کار انگشتر شما درست مثل روز اول سفید می شود. اگر گردنبند نقره ای دارید که کدر شده است بازم نگران نباشید می توانید آن را در آب لیمو گذاشته و پس از آن با یک تکه پارچه آن را جلا بدهید. اما علت سیاه شدن سیگنالی از وضعیت سلامتی شماست جالب است بدانید که در صورت عدم تعادل هورمون های شما و خارج شدن غدد عروقی و چربی از تعادل این فلز سیاه می شود.از طرفی سفید شدن آن نیز نشانگر نامنظمی فعالیت های کلیوی شماست.قدمت استخراج فلز نقره به هزاره ی قبل از میلاد برمی گردد. در کتاب Genesis ضمن اشاره به این فلز گرنبها و البته زیبا توضیحاتی در باب این فلز نیز ذکر شده است. این فلز را می توان در جزایر دریای اژه و یا در نواحی آسیای صغیر یافت که از هزارسال پیش با زندگی بشر پیوند های محکمی داشته. برای مثال این فلز پیش تر ضمن استفاده در صنایع تولید ظروف و جوهرات تزیینی ، به عنوان ارز رایج نیز به منظور برقرار داد ستد هم مورد استفاده قرار گرفته می شد.کیمیا گران این فلز را با نام Luna می شناسند. نماد آن در علم کیمیاگری یک نیمه ماه می باشد که نیمه ی هلالی به سمت چپ متمایل است. به دلیل شباهت دو عنصر نقره و جیوه از نظر علم شیمیایی برخی بر این باروند که فلزه جیوه نیز شکل متفاوتی از نقره است در حالی که این دو عنصر با هم ارتباطی ندارند.