دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / موفقیت / مهارت های ارتباطی /

معجزاتی که در بغل کردن اتفاق می افتد! 

چهارشنبه، 31 فروردین 1401
وقتی خیلی خوشحال هستیم یا فردی که دوستش داریم مثل فرزند و یا خویشاوندانمان را بغل می‌کنیم احساسی از لذت و شادی به ما دست می‌دهدو پیام‌هایی از عشق و شادی به هم منتقل می‌کنیم که هرگز از طریق کلمات نمی‌توانیم توضیح‌شان دهیم و این بسیار به سلامتی ما کمک می کند. در این مقاله در مورد معجزاتی که در بغل کردن اتفاق می افتد، صحبت خواهیم کرد.

روانشناسی بغل کردن را یاد بگیرید. بغل کردن قدمت طولانی دارد. زمانی از بغل کردن، برای دریافت امنیت، علیه عوامل استرس زای محیطی استفاده می شد، در برهه ای از زمان، انسان دریافت، که در آغوش گرفتن نوزاد، برای او یک نیازاولیه ی حیاتی است و به رشد روحی و روانی نوزاد کمک می کند و امروز، ارزش در آغوش گرفتن برای تمام ارتباطات بین انسانی و در همه سنین، مبرهن است.

اهمیت بغل کردن

بغل کردن از نگاه علم روانشناسی، ارزش و اهمیت بسیاری دارد و دراتباط موثر بین انسانها جایگاه ویژه ای برای آن قائل هستند. درک تاثیر و اهمیت بغل کردن، ابتدا مستلزم آشنایی با مفهوم و فلسفه و اهمیت آغوش است. بغل کردن یک رفتار احساسی است، که در موقعیت های متفاوت برای ابراز و انتقال احساس دوستی، همدلی و عشق انجام می گیرد. در بغل کردن، دو نفر دست های خود را دور بدن هم، قرار داده و همدیگر را به مهر می فشارند و در آغوش خود نگه می دارند. بغل کردن یکدیگر، یک ابزار قدرتمند برای ترشح هورمون عشق در بدن و تداوم حیات است.
در آغوش گرفتن یکدیگر، یک عمل ساده احساسی نیست، همانقدراهمیت دارد و برای بقا ضروری است، که آب برای حیات موثر است. مکانیستم اثربغل کردن، طوری است که در تمام جوانب زندگی از لحاظ جسمی و روحی به طرزی شگفت انگیز تاثیر گذار است. یک نیاز لمس فیزیکی، که می تواند در خلق و خو تا مرگ انسان موثر باشد. به لحاظ فیزولوژیک درآغوش گرفتن، باعث ترشح هورمون های سازنده ومتعادل کننده سیستم عصبی می شود و از لحاظ روان شناختی، عمل و ارتباطی غیرکلامی است، که مفاهیم عمیقی را انتقال می دهد، که شاید کلام و زبان قادر به انجام آن نباشد. ضرورت بغل کردن در حدی است که محققان دریافته اند، که ارتباط مستقیمی میان محرومیت از آغوش و ابتلا به بیماری های پوستی، قلب، دستگاه گوارش و حتی مرگ وجود دارد.

فواید بغل کردن

در آغوش گرفتن، در هر موقعیت و به هر دلیلی که انجام می شود، تاثیرات روحی و جسمی بسیاری برای طرفینی که هم دیگر را بغل می کنند، خواهد گذاشت. از جمله این این فواید:

۱. افزایش حس تعلق

بغل کردن می تواند باعث ترشح اکسی توسین از مغز، و موجب افزایش حس تعلق زنان به همسر و یا فرزندشان میشود. ترشح این هورمون سبب بالا رفتن حس تعهد زن نسبت به طرف مقابل نیز می شود. بغل کردن با انتقال احساسات از طریق بدن باعث ایجاد صمیمیت می شود. پس سعی کنید همیشه شخص محبوب تان را بغل کنید و حس تعلق را در وی بالا ببرید!

۲. آرامش جسمی

بغل کردن با کاهش انقباض ماهیچه ها باعث ایجاد آرامش در آنها و آرامش کلی در بدن می شود. همدیگر را بغل کنید تا بدن تان به آرامش برسد!

۳. تسکین درد

بغل کردن باعث ترشح اندروفین می شود؛ اندروفین راه های انتقال درد را در بدن مسدود می کند و درد را تسکین می دهد، و هم چنین با افزایش جریان خون در بافت های نرم بدن و از بین بردن پپتیدهای محرک درد نظیر برادی کینین دردهای مزمن را آرام می کند. وقتی احساس درد می کنید، همدیگر را در آغوش بگیرید!

۴. بالا بردن همدلی و درک متقابل

آغوشی گرم و پرشور می تواند از طریق بیوانرژتیک هایی که توسط قلب ایجاد می شوند باعث تبادل احساسات شود، و همدلی آدم ها را نسبت به احساسات یکدیگر افزایش دهد. این کار بین دو شخص اعتماد متقابل ایجاد می کند. اگر می خواهید رازها و اسرار زندگی تان را به کسی بگویید، اول وی را در آغوش بگیرید!

۵. تسکین افسردگی و اختلالات زوال عصبی

بغل کردن می تواند میزان تولید دوپامین را در مغز افزایش دهد. افرادی که مبتلا به بیماری های مغزی نظیر پارکینسون و همین طور اختلالات خُلقی از قبیل افسردگی، تعلل، عدم اعتماد به نفس، و فقدان شور و شوق هستند، میزان دوپامین در بدن شان پایین است. ترشح دوپامین را هنگام بغل کردن دو شخص، می توان از طریق پت سی تی مشاهده کرد. اگر متوجه ی افسردگی در یکی از اطرافیان شدید، وی را در آغوش بگیرید؛ با این کار چراغی در دنیای تاریکش روشن کنید!

۶. افزایش شور و نشاط

بغل کردن می تواند تولید سروتونین را در مغز افزایش دهد؛ و از این طریق باعث افزایش شور و نشاط شود. سروتونین باعث بالا رفتن عزت نفس می شود. وقتی فردی دچار افسردگی و تنهایی است، میزان سروتونین در بدنش پایین می آید. بغل کردن باعث می شود مغز سروتونین و اندروفین در رگ ها ترشح کند و از این طریق لذت و شادی ایجاد می کند و همین طور غم و اندوه را دفع می کند. بغل کردن سطح عملکردتان را در مدرسه و محل کار نیز بهبود می بخشد. اگر دوست تان احساس تنهایی می کند، وی را در آغوش بگیرید!

۷. ایجاد تعادل در دستگاه عصبی

بغل کردن باعث ایجاد تعادل در دستگاه عصبی می شود. پوست حاوی شبکه ای از گیرنده های فشار تخم مرغی شکل کوچک به نام گلبول های پاسینیان است که باعث ایجاد لامسه می شوند؛ این گیرنده ها از طریق عصب واگ با مغز در ارتباط هستند. بررسی واکنش های الکتریکی پوستی در فردی که در آغوش گرفته شده است، تغییر قابل ملاحظه ای را در میزان رسانایی پوست آن فرد نشان می دهد؛ تاثیر رطوبت و الکتریسیته در پوست هنگام بغل کردن نشان دهنده ی حالتی متعادل از دستگاه عصبی پاراسمپاتیک است که از طریق انسجام میان جسم و روان ایجاد می شود؛ بغل کردن باعث ایجاد این انسجام می شود. همدیگر را بغل کنید و دستگاه عصبی متعادل داشته باشید!

۸. کاهش استرس

بغل کردن از طریق کاهش میزان کورتیزول (هورمون استرس) جاری در خون، استرس را کاهش می دهد. این کار باعث می شود ذهن آرامش پیدا کند. طبق پژوهش ها، نوزادانی که دائما بغل می شوند، نسبت به بزرگسالانی که کم تر همدیگر را بغل می کنند استرس کم تری دارند. پژوهشی در دانشگاه اموری ارتباطی شگفت انگیز را میان لمس کردن و کاهش استرس کشف کرد. وقتی همسرتان بعد از کار به خانه برمی گردد، با آغوش گرم از وی استقبال کنید!

۹. کاهش ضربان و بهبود بخشیدن به سلامت قلب

بغل کردن ضربان قلب را پایین می آورد. طبق پژوهشی در دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل، شرکت کنندگانی که با همسران شان تماس لمسی اندکی داشتند به میزان ۱۰ ضربه در دقیقه سرعت ضربان قلب شان در طول اجرای آزمایش ها افزایش یافت، در حالی که این افزایش در مورد افرادی که عادت به بغل کردن همسران شان داشتند، تنها ۵ ضربه در دقیقه بود. کاهش ضربان قلب باعث کاهش فشار خون و بیماری های قلبی می شود. با بغل کردن پدر و پدربزرگ تان، ناراحتی های قلبی را از آنها دور کنید!

۱۰. تقویت دستگاه ایمنی

روان شناسی به نام دکتر شلدون کوهن بر روی بیش از ۴۰۰ بزرگسال سالم مطالعه کرد؛ از این شرکت کنندگان به مدت دو هفته در مورد حمایت اجتماعی که از دیگران دریافت کردند مصاحبه به عمل آمد و شب ها نیز به صورت مکالمه ی تلفنی با آنها گفت وگو می شد. از آنها به طور روزانه در مورد تعداد درگیری های شخصی و دفعات بغل کردن افراد سوال پرسیده می شد. پژوهش گران این شرکت کنندگان را در معرض ویروس سرماخوردگی قرار دادند و علائم و نشانه های ابتلا به بیماری را در آنها ارزیابی کردند.

آن ها متوجه شدند آدم هایی که به خوبی حمایت اجتماعی دریافت کردند و به دفعات در آغوش دیگران قرار گرفتند علائم و نشانه های بیماری در آنها مشاهده نشد، یا به میزان خیلی کم مشاهده شد. در مقابل افرادی که دچار درگیری های شخصی شدند و به دفعات کم – یا اصلا – دیگران را بغل کردند – یا در آغوش دیگران قرار گرفتند – علائم و نشانه هایی متفاوت در آنها مشاهده شد. بغل کردن هورمون استرس را کاهش می دهد؛ هورمونِ استرس دستگاه ایمنی را مختل می کند. هم چنین بغل کردن باعث افزایش هورمون ها و پپتیدهایی می شود که عملکرد سلول های ایمنی را تنظیم می کنند. کودکان تان را بغل کنید و آنها را ایمن و سالم نگه دارید!

یک پژوهش که در مجله ی علم روان شناسی منتشر شد، نشان داد لمس و بغل کردن ترس از مرگ را کم می کند. از دیگر نتایج حیرت انگیز این پژوهش این است که حتی بغل کردن یک شی بی جان، مانند یک خرس عروسکی، نیز می تواند ترس از مرگ را در افراد کاهش دهد. حتی تصور و خیالِ بغل کردن شخص محبوب تان می تواند باعث ترشح سروتونین، دوپامین و اندروفین در مغز شود و ایجاد شادی و لذت کند. هم چنین با کاهش میزان هورمون استرس در بدن، و در نتیجه تغییر نگرش ذهن و تحریک هیجان های مثبت، می تواند نگرانی های مربوط به مرگ را از فرد دور کند. بنابراین نگران نباشید، دیگران را بغل کنید، عمر طولانی داشته باشید، و از زندگی لذت ببرید!

10. افزایش حس اعتماد به نفس

در نتیجه، بغل کردن می تواند اعتماد به نفس و مهربانی را در ما افزایش دهد. می تواند حس تعلق را در میان افراد تقویت کند و عمق ذهن مان را به ما نشان دهد. میان افراد اعتماد ایجاد کند و کمک کند با خیال راحت با یکدیگر درددل کنیم. بغل کردن می تواند تغییر شگرفی درون تان ایجاد کند؛ بغل کردن باعث می شود میزانی زیاد از هورمون های عصبی در بدن ترشح شوند که از خیلی از آنها بی اطلاع هستیم. تغییر در میزان این هورمون های عصبی می تواند باعث حس آرامش در افراد شود. این هورمون های عصبی باعث ایجاد شادی و لذت در ما می شوند و ناراحتی ها، تنش ها و اضطراب ها را از ما دور می کنند. بغل کردن درد را تسکین می دهد و برای مان شادی به ارمغان می آورد.

چگونه یکدیگر را در آغوش بگیریم

به روش های مختلفی می توانید، همسر، پدر، مادر یا فرزند خود را در آغوش بگیرید و احساسات خود را با بغل کردن به او انتقال دهید. اما بهترین نوع آغوش گرفتن، این است که مخاطب را به خود بچسبانید و دست های خود را به دور کمر او حلقه کنید و همسر یا عزیزنتان را عمیق به خود بفشارید و دربغل خود نگه دارید، طوری که با تمام وجود احساس امنیت و عشق را به او منتقل کنید. ماندن در این پوزیشن، به مدت 20 ثانیه باعث برقراری بهترین ارتباط غیر کلامی می شود و احساس اعتماد و دوستی عمیق ایجاد می کند و به ثبات عشق کمک می کند. همزمان که مخاطب را در بغل خود نگه داشتید، می توانید با دست، کمر او را لمس کنید و از بالا به پایین دست بکشید و به او حس اطمینان و همدلی بدهید. سپس به آرامی از او جدا شوید.
به طرق دیگر نیز می توانید عزیزان خود را در آغوش بگیرید، مثل اینکه بازوهای او را با دست لمس کنید و در چشمان او نگاه کنید و به او احساس مهم بودن، تزریق کنید. یا سر او را روی شانه خود بگذارید و اجازه دهید در آغوش شما آرام بگیرد. ارتباط پیشانی به پیشانی هم روش دیگری است، برای در آغوش گیری طرف مقابل است، همزمان با دست هایتان، دو طرف سر او را نگه دارید و چند ثانیه در این حالت بمانید.

در آغوش گرفتن یکدیگر، یک فرایند آرام بخش قدرتمند است، که فارغ از هر چیزی و در هر فرهنگی، ارزش های ثابت و اثربخشی فوق العاده ای دارد، که متاسفانه کمتر به آن دقت می شود. با بغل کردن همدیگر می توانید، دردهای خود و دیگری را تسکین دهید و جایی که شاید نتوانید با کلام، منظور خود و حمایت خود را برسانید، از هم آغوشی کمک بگیرید و احساس خود را به او نشان دهید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 09 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
مراحل اکسپت مقاله