به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از زوج باز، در گذشته ها مسئله انتخاب همسر مناسب اکثرا برد دوش خانواده ها بود و جوانان اغلب کمترین میزان حق را در این انتخاب مهم داشتند اما هم اکنون دختران و پسران جوان خودشان حق انتخاب دارند بنابراین اگر هر نتیجه ای برای انتخابشان حاصل شود کما اینکه ازدواج موفقیت آمیزی داشته باشند یا اینکه رابطه یشان با شکست روبرو شود؛ باید عهده دار تمام این تبعات و پیشامدها باشند.
در هر صورت با توجه اینکه انتخاب همسر، امروزه بر عهده خود فرد است بنابراین به نوعی به دغدغه ای مهم تبدیل شده است که بسیاری از افراد آنقدروسواس به خرج می دهند که ممکن است برای همیشه مجرد بمانند و بعضی نیز از روی سهل انگاری، با انتخابی نامتناسب روبرو می شوند که بعدها دست ندامت خود را می گزند. در این مقاله سعی می کنیم؛ در این راستا یعنی انتخاب یک همسر مناسب به شما کمک کنیم.
۱- در نظر گرفتن تناسب
برای انتخاب همسر مناسب قبل از هر چیزی باید به فردی فکر کنید که تاحد زیادی هم سطح و متناسب با شما باشد یعنی اینکه از لحاظ مختلف مالی، فرهنگی، اقتصادی، اخلاقی، تحصیلات و غیره به شما شبیه باشد یا حداقل فاصله کمی با شما داشته باشد چون هماهنگی و هم شأن بودن در این زمینه ها که ذکر کردیم؛ موفقیت بعدی شما را نیز تا حد زیادی تضمین می کند اما همواره به یاد داشته باشید که هماهنگ بودن دو نفر نیز به طور کامل امکان پذیر نیست.
۲- دقت به اصالت خانوادگی
خیلی از افراد وقتی می خواهد ازدواج کنند فقط خود شخص را در نظر می گیرند و گاها حتی با وجود سوابق نامناسبی که از خانواده طرف مقابل می بینند باز اهتمام نمی ورزند و به این مسئله بی تفاوت هستند اما بهتر است که این امر را در نظر بگیرید و اگر شخصی دارای اصالت خانوادگی نبود به عنوان یک همسر مناسب به او
نگاه نکنید. البته منظور از اصالت خانوادگی داشتن شهرت و مقام یا ثروت نیست بلکه وجود صفاتی مانند شرافت، بزرگواری، دین داری و …در آن خانواده است.
۳- زیبایی ظاهر
اگرچه خیلی از افراد ادعا می کنند که مسئله ظاهر و زیبایی طرف مقابل برای ازدواج اهمیتی ندارد اما برای انتخاب همسر مناسب، باید این جنبه نیز در نظر گرفته شود. البته نه اینکه بر سایر اولویت های مهم شما تاثیر بگذارد. اما صفاتی که برای زیبایی طرف مقابلتان در نظر داشتید را هنگام ازدواج مطرح کنید و حتی اگر در مورد جنبه ای از زیبایی فرد مد نظر خود اطلاعاتی نداشتید در مورد آن سوال بپرسید و در نهایت در این زمینه نیز نباید دو نفر فاصله زیادی با هم داشته باشند و همواره تعادل را در نظر بگیرید.
۴- انتخاب بر اساس خواسته ها
برای اینکه یک همسر مناسب انتخاب کنید باید قبل از انتخاب به طور دقیق بدانید که چه چیزی می خواهید یعنی خواسته ها و اولویت های خود را در زندگی تعیین کنید و به آنها فکر کنید و اگر دیدید طرف مقابلتان تا حد زیادی به خواسته های شما نزدیک است پس در انتخاب خود موفق عمل کرده اید برای مثال اگر شما خواهان شخصی تحصیل کرده هستید باید طبق این خواسته به دنبال فرد مد نظر خود بگردید. البته لازم است که خودتان نیز از خواسته های خود دور نباشید یعنی اگر چیزی را در طرف مقابل می خواهید باید خود نیز آن را ازقبل داشته باشید.
۵- معاشرت برای شناخت بیشتر
هر چقدر بیشتر شخصی را بشناسید و از عادات، رفتار و اخلاق او آگاهی بیشتری پیدا کنید؛ در نهایت می توانید انتخاب با احتیاط تری داشته باشید و همسر مناسبی را برگزینید البته برای این شناخت لازم است که حتما با طرف مقابل خود ارتباط برقرار کنید و ارتباط کلامی و غیر کلامی می تواند کمک کننده باشد. همچنین راه های دیگری برای شناخت و معاشرت بیشتر وجود دارد که می توان به جلسات خواستگاری بیشتر، سوال پرسیدن بخصوص سوالات اساسی و سایر روش های معقول اشاره کرد.
۶- داشتن فعالیت اجتماعی
برای آنکه در معرض دید اطرافیان قرار بگیرید لازم است در اجتماعات قرار بگیرید و از طریق مختلف اعلام وجود کنید البته منظور این نیست که در هر جمعیشرکت کنید و آنقدر در معرض دید باشید که جذابیت خود را نیز از دست بدهید بلکه منظور کلی این است که در اجتماعات و محافل مختلف بخصوص جمع هایی که فکر می کنید با شخصیت شما در تضاد نیست شرکت کنید. مثلا اگر شما اهل هنر یا موسیقی هستید و یا صاحب تفکر یا عقیده مذهبی خاصی هستید برای پیدا کردن همسر مناسب خود از اجتماعاتی که شما را به هدف نزدیک می کند غافل نباشید.
۷- سلامت جسمی و روحی
زندگی کردن در کنار یک شخص که از نظر سلامت جسمانی دارای مشکل است مثلا داری معلولیتی است که او را از وظایف همسرداری و سایر وظایفش بازمی دارد یا فردی که دارای مشکلات روحی و روانی و بیماری های غیر قابل درمان است بسیار سخت و غیر قابل تحمل است و شاید کمتر کسی هم به این گونه ازدواج ها تن بدهد اما در کنار این بعضی مشکلات جزئی و خفیف از لحاظ جسمانی و روحی وجود دارند که در زندگی مشکلاتی به وجود نمی آورند ولی تاکید کلی بر این است که برای انتخاب همسر مناسب حتما باید در مورد فاکتور های سلامتی فرد مطمئن شوید و با فرد سالمی ازدواج کنید.
۸- تناسب روانشناختی
اگر به دنبال همسر مناسب هستید حتما باید این مسئله را در نظر داشته باشید که از نظر روحیات با طرف مقابل تا حد زیادی به هم نزدیک باشید یعنی اینکه اگر شما فردی برون گرا هستید و از معاشرت با دیگران، تفریح، جنب و جوش و تحرک زیاد استقبال می کنید پس اگر با فردی درونگرا ازدواج کنید به احتمال زیاد در زندگی با مشکلات فراوانی روبرو خواهید شد. پس اگر در انتظار نتیجه خوب و موفقیت آمیز برای ازدواج و انتخاب همسر هستید؛ ابتدا روحیات و شخصیت خود را بیشتر بشناسید(خودشناسی بیشتر) سپش در مورد طرف مقابل و روحیات او نیز تحقیق کنید و در نهایت برای انتخاب تصمیم بگیرید.
۹- توجه به مسئولیت پذیری
مسئولیت پذیری یکی از نقش ها و صفات مهمی است که شاید در دوران مجردی خیلی از افراد در این امر کوتاهی کنند اما کوتاهی کردن در آن در دوران متاهلی مشکلات خاصی به بار می آورد. پس اگر می خواهید همسر مناسبی انتخاب کنید و در مقابل همسر مناسبی باشید؛ باید این نقش هم در شما وجود داشته باشد و هم در فردی
که می خواهید با او ازدواج کنید بنابراین اگر کنجکاو هستید تا از وجود این ویژگی در طرف مقابل اطمینان یابید باید رفتار های او را زیر نظر بگیرید و تعهد و مسئولیت پذیری او را در اجتماع، خانواده، شغل و …بسنجید. درکنار این جلب اعتماد دیگران نیز نشانه موفقیت او در این زمینه است.
۱۰- در نظر گرفتن اختلاف سنی
اگرچه در مورد مسئله اختلاف سنی و حدود مناسب آن اختلاف زیادی وجود دارد اما در کل اگر برای انتخاب همسر مناسب، تناسب سنی را در نظر بگیرید؛ در آینده زندگی قابل پیشرفت و لذت بخشی را تجربه خواهید کرد. بنابراین سعی کنید همسری را انتخاب کنید که فاصله سنی او با شما آنقدر زیاد نباشد که به زندگی و رابطه زناشویی شما آسیب وارد شود و یا زندگی شما را از مسیر اصلی خود دور شود. البته این اختلاف بیشتر برای موقعی آسیب زا است که یکی از طرفین هنوز در سن نوجوانی است و به طور کامل به بلوغ نرسیده است اما در کل روانشناسان این فاصله را حداقل ۱ سال و حداکثر ۵ سال در نظر گرفته اند.
۱۱- اهمیت به علم ودانش
اگرچه باید برای انتخاب همسر مناسب قبلا هم ذکر کردیم که از هر نظری باید تناسب باشد ؛چه سطح تحصیل و علم و دانش فرد و چه سایر مواردی که نیاز است. اما قطعا زندگی کردن با یک فرد با سواد و آگاهی نتایج خیلی بهتری در زندگی آینده دارد چون همسری مناسب است که تربیت فرزندان و مدیریت امور منزل یا بیرون از خانه و خانواده را به بهترین نحو انجام دهد و برای کسی که با تکیه بر علم و آگاهی خود این کار را انجام می دهد نتایج بهتری دارد و در نهایت زندگی لذت بخش تر خواهد شد.
۱۲- تامین نیاز جنسی
آمادگی روحی و جسمی برای آمیزش جنسی در فردی که می خواهد ازدواج کند کاملا لازم و ضروری است و زمانی می توانید از انتخاب همسر مناسب اطمینان پیدا کنید که طرف مقبالتان بتواند این نیاز شما را برآورده سازد و چون شناخت در این زمینه قبل از ازدواج برای اکثر افراد مشکل است بنابراین در دوران آشنایی و نامزدی باید نسبت به این مسئله اطلاعات کافی پیدا کنید و برای این کار مثلا می توانید از او در مورد مسائل جنسی، علاقه اش در این زمینه و سایر موارد مد نظر خود سوال کنید و یا به کمک روانشناسان و مشاورانی که در این زمینه خبره هستند این مسئله را حل کنید و از هم شناخت کافی پیدا کنید.