ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی فیلم آنها

  یکشنبه، 31 مرداد 1400   زمان مطالعه 6 دقیقه
معرفی فیلم آنها
آن‌ها فیلم سینمایی به کارگردانی و نویسندگی احسان سلطانیان و تهیه‌کنندگی داریوش بابائیان محصول سال ۱۳۹۵ است.این فیلم نخستین فیلم سینمایی احسان سلطانیان در مقام کارگردان و نویسنده است که ساخت سریال محرمانه در باران و فیلم های بلند پیچ جاده نمناک و شور آوا را در کارنامه خود دارد.

خلاصه داستان فیلم آنها

در این فیلم درام به مسائل، مشکلات و محدودیت های زنان در جامعه پرداخته شده است. مجری طرح “آنها”می گوید: در ابتدا قصد داشتیم فیلمی کوتاه بسازیم ولی با توجه به جذابیت قصه تصمیم ما عوض شد. داستان این فیلم روایتگر زندگی سه زن است که با خلق فضایی زنانه سعی می کنند تصویری منصفانه از زنان جامعه ایرانی را به نمایش درآورد.

نکاتی درباره فیلم آنها

سینمایی «آنها» ساخته احسان سلطانیان به غایت اثری نافرجام درباره مشکلات زنانه است . فیلمی که با همه نا بلدی در حوزه داستان پردازی و ایجاد تعلیق سینمایی حرفی می زند ابتر و دست و پا شکسته . فارغ از این که چرا چنین اثری در چارچوب هنر و تجربه قرار می گیرد باید اضافه کرد که هزاران فرسنگ تا هنر ، و تجربه شدن فاصله دارد . اثری که موضع سینمایی در برابر داستان می گیرد اما ابدا کارکرد سینمایی ندارد . تصاویر دست و پا می زنند تا مفهومی را به نام وفاداری زنانه القا کنند (به خودی خود این مفهوم ارزش مند و دراماتیک است) اما این تلاش با اندیشه ضد اجتماعی کارگردان بی ثمر می ماند .

نه فمینیستم نه فرم گرا

داستان روایت گری نمی کند بلکه بلند بلند شعار می دهد و این شعارها از زبانی سنگین و به آرامی ساتع می شوند . سه زن که هرکدام به نحوی بر لبه تیغ احساسات و عقل گرایی راه می روند و در پایان احساسات خود را بر منطق ترجیح می دهند شکل فناپذیری از یک تجربه سینمایی به مخاطب القا می کند . برای باز شدن بحث از خود فیلم مثال هایی می آورم : در ابتدا مهرنوش (شبنم مقدمی) به عنوان شخصیت در داستان مطرح می شود اما عمیقا این کاراکتر تبدیل به شخصیت نخواهد شد ، ارتباطی که با دخترش برقرار می کند یک ارتباط نامادرانه است ، در برابر متلک های دخترش سر به زیر می اندازد ، برای حفظ خانه ای تلاش می کند که ابدا علقه ای از آن نشان داده نمی شود ، با خواستگارش مستاصل و درمانده رفتار می کند و گویی هم می خواهد رندگی کند و هم نمی خواهد . شاید این نکات به مخاطب حس روبه شدن با شخصیت را القا کند اما مطمئنا استیصال و خودشیفتگی در بیان مفاهیم روانشناختی زنانه و مینیمال کردن آن بدون پشتوانه دراماتیک به شخصیت ، مشخصا یک شخصیت زنانه ، نزدیک نخواهد شد . تا به این جا مطمئن شدم که مفهوم مقدم بر فرم است و از چنین اثر ضد فرمی نمی توان انتظار طرح مسئله ای اجتماعی و بدون موضع را داشت . شخصیت بعدی (سمیرا حسن پور) زنی را نشان می دهد که به همسر در بستر و علیل خود متعهد مانده و تا پایان مشخص نمی شود این تعهد ادامه دارد یا نه ، زنی که میزان سن خانه اش را شاسی های عکس همسرش پر کرده نمایان گر تعهد وی نسبت به همسر نیست بلکه این شاسی ها بیان کر تنهایی اوست که در بیان این تنهایی الکن مانده اند . گرایش ضد زنانه فیلم آنجایی مشخص می شود که شخصیت ها قبل از این که علقه های زنانه داشته باشند نسبت به موقعیت و کاراکتر خود وفادار اند و این موضوع نه زن می سازد و نه مرد . انسان مانند خمیری است که شرایط او را ورز می دهد و تمام انسان هایی که سلطانیان برای مخاطب خود معرفی می کند که محوری ترینشان مهرنوش است نه شرایط تعریف پذیری دارند و نه عقلانیت زنانه یا مردانه ای که نام تشخص بر آنها بگذاریم .

دوربین مستاصل

باید اذعان کنم که فرم دوربین روی دست درست ترین انتخابی بود که مولف می توانست برای این فیلمنامه انتخاب کند و به اشتباه از حرکت های متعدد ترک و ریل بهره مند شده است . نماهای دوربین همگی به درستی انتخاب شده اند اما این نماهای ثابت و بی تحرک ، اثر را از ریتم و تمپو می اندازد و چه بهتر بود فیلم از فرم دوربین روی دست بهره مند می شد تا زمان 2 ساعته آن که در سینمای امروزی زمان کمی است برای مخاطب خسته کننده نباشد . از سوی دیگر چنین انتخابی نور امید را در فیلم خاموش می کند فیلم بعد از سیمرا حسن پور به هدی زین العابدین کات می شود ، کاراکتری که میان حفظ کردن بچه و انداختن آن دست و پا می زند و در آخر بر اثر یک تصادف تمام رشته ها را پنبه می بیند . در این جا است که مخاطب با حجمه بزرگی از ناامیدی که مولف با ماسک زنانه و انتخاب هوشمندانه ای که برای بازیگران داشته ، روبه روی می شود . نقد بزرگی که بر این فیلم وارد است اپیزودیک بودن آن است . قانون سینمای اپیزودیک در ارتباط معنایی فصول است در این اثر نه تنها اپیزودها بلکه کاراکترهایی که همچنان به شخصیت تبدیل نمی شوند و موقعیت شان ، ارتباط معنایی با یک دیگر برقرار نمی کنند و صرف این که این سه در بیمارستان یا اتوبوس یا خیابان (حادثه تصادفی که اتفاق نمی افتد و نشان می دهد که کاراکتر زین العابدین ذهن درگیری دارد) با یک دیگر برخورد کنند ارتباطی شکل نخواهد گرفت . کاراکتر ها نه به لحاظ فرمیک به هم ربطی دارند نه به لحاظ معنایی هر کدام شکلی زنانه به خود گرفته اند که ابدا زنانه نیست و می خواهند زن باشند اما زن بودن را بلد نیستند . با همه این تفاسیر باید اقرار کنم که سینما محفل تبادل نظر اجتماعی است و چنین اثاری هر چند الکن و ضعیف می تواند شروع فرآیندی به نام زیستن اجتماعی باشد که این روزها جامعه از آن گریزان است . احسان سلطانیان استعداد فیلم سازی دارد و این استعداد نیازی به تایید یا تکذیب من مخاطب ندارد بلکه باید حمایت شود تا به فرم و قصه ای یکپارچه دست یابد . تا مادامی که تفکر و موضع فیلم ساز بر اساس رویدادهای شخصی در قالب اجتماعی قرار گیرد معنایی جز شیفتگی نسبت به عناصر ایجاد نخواهد کرد .

کارگردان فیلم آنها

احسان سلطانیان متولد سال 1362 در اسفرجان، کارگردان و نویسنده است. او فارغ التحصیل رشته تهیه کنندگی در مقطع کارشناسی ارشد و کارشناسی کارگردانی فیلم از دانشگاه صداوسیمای تهران است. احسان سلطانیان در کارنامه اش ساخت سریال، تله فیلم و فیلم های کوتاه داستانی و مستند را دارد. تهیه کنندگی و کارگردانی سریال محرمانه در باران ،کارگردانی تله فیلم شور آوا و تهیه کنندگی و کارگردانی فیلم های کوتاه داستانی رنجی که می بریم، موریانه ها آرامند، رقص روی پل پیاده و… و فیلم های مستندمشکین، سفیر سفر، گامی برای زندگی از آثار او به شمار می آیند.سلطانیان همچنین از مدرسین دانشگاه در رشته های سینما و انیمیشن است که به عنوان استاد نمونه کشوری برگزیده شده است.

احسان سلطانیان

بازیگران فیلم آنها

شبنم مقدمی، سمیرا حسن پور، هدی زین العابدین، سعید داخ، سیامک اطلسی، امیرحسین آرمان، مائده طهماسبی، افسانه ناصری، جلال فاطمی، سعیده رودبارکی

ساير عوامل فیلم آنها

[نویسنده و کارگردان: احسان سلطانیان] ، [تهیه کننده: فروزان جنیران] ، [مدیر فیلمبرداری: علی اللهیاری] ، [مدیر تولید و جانشین تهیه کننده: رحمت عبداله زاده] ، [تدوین: مستانه مهاجر] ، [صدابردار: علی عدالت دوست] ، [صداگذاری: محمود موسوی نژاد] ، [طراح گریم: محسن دارسنج] ، [طراح صحنه و لباس: رضا حاجی درویش] ، [برنامه ریز و دستیار اول کارگردان: حمید همتی] ، [دستیار اول فیلمبردار: احمد کاووسی] ، [منشی صحنه: مژگان قاضی زاده] ، [مدیر تدارکات: شاهین رادفر] ، [مشاور رسانه ای: پیام مستوفی] …

مشخصات فیلم آنها

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (180 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (90 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (88 نظر) سوگل طهماسبی بازیگر سریال کیمیا: بازیگران زنی که حیا و حجاب دارند در سینما جایی ندارند (70 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (68 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (50 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (45 نظر) فریبا نادری خطاب به صدف طاهریان: اگر نخواهند به تو پیشنهاد بی‌شرمانه بدهند پس باید به کی بدهند؟ والا من روم نمیشه حتما نباید اسم بدکاره روت باشه که+فیلم (43 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (42 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم، میتوانستم همه جای دنیا زندگی کنم اما همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم...+عکس (41 نظر) پزشکیان: کلاس‌ های درس 45 نفره خیلی هم خوب است؛ خبرهای امیدوارکنننده در رابطه با اصلاح روش های آموزش در مدارس (40 نظر) عاشقانه های مازیار لرستانی با مهری خانم: دختر بابا صفورا عضو جدید به خانواده من اضافه شد، آن کس که می خندد هنوز آن خبر مخوف را نشنیده است!+فیلم (40 نظر) نعیمه نظام دوست: با رنو افتادیم دنبال آقای عابدزاده سر یه چهارراه پیچیدیم جلوش محل نذاشت رفتم گفتم وایسا من هنرمند مملکتم گفت نه و رفت برگشتم خونه عکساشو جِر و واجِر کردم +ویدئو (39 نظر) پزشکیان: اکثر یارانه‌ها به کسانی می‌رسد که احتیاجی به آن ندارند (38 نظر) جورجینا: رونالدو یک پدر فوق‌العاده و بهترین همسر است اما آشپزی نمیکند ما یک آشپز داریم اما بعضی اوقات خودم غذا درست میکنم در عربستان سقف خانه ها...+عکس (36 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
گلوریا هاردی: هم ایران خانه من است و هم فرانسه؛ هر دو وطن من هستند/اگر روزی تیم ملی ایران و تیم ملی فرانسه بازی کنند، من دوست دارم بازی مساوی شود
فال شمع روزانه امروز شنبه 10 آذر 1403
فال قهوه با نشان روز شنبه 10 آذر ماه 1403
فال روزانه امروز شنبه 10 آذر ماه 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 10 آذر 1403 + فیلم
ماجرای حادثه تصادف در مترو مهرشهر کرج
چگونه با کودکی که مدام گریه می‌کند رفتار کنیم؟ / 8 راهکار برای مقابله با گریه مکرر کودک
حکایت های خواندنی/ قصه‌ی فتنه روباه برای نفاق و دشمنی بین دوستان( از داستان‌ های کلیله و دمنه)
اقدام زیبا و انسان دوستانه حسن یزدانی، پهلوان ایرانی با هدیه ویژه مدال المپیک/ به ایشون باید گفت فرشته زمینی!
یک سگ پوتین را به عذرخواهی وادار کرد!
واکسن گارداسیل برای زگیل تناسلی همگانی می‌شود؟
عکس سفیر طالبان با یک زن بی‌حجاب خبرساز شد / وقتی دختران رو از تحصیل منع می‌کنی و خودت کنار زن بی‌حجاب عکس می‌گیری!
این کشور کودکان قاتل را استخدام می کند
واژگونی مرگبار اتوبوس کارگران در جاده سیرجان به شیراز با 1 کشته و 7 مصدوم
شهربانو منصوریان: بعد از به دنیا آمدن پسرم فقط 20 روز کنارش بودم، فقط باید مادر باشید تا بدانید من چه حسی داشتم+عکس
منتخب روز   
دعا و نیایش؛ بخش 2/ اجابت خواسته‌ها با دعای سمات در عصر جمعه تهران گردی؛ معرفی 15 مکان دیدنی تهران برای طبیعت‌گردی / همیشه که نباید شمال رفت، مکان های طبیعی پایتخت را بشناسید (ویدئو) بهنوش بختیاری: از بی‌پولی رفتم واسه تبلیغ عطر/ حدیث میرامینی: عطرش لیز بود؟ ربات‌های بامزه و کیوت به زودی جایگزین حیوانات خانگی می‌شوند؟ (ویدئو) نوستالژی شب‌های برره با بهنوش بختیاری و مهران مدیری/ تو هم خوب بلدی از خودت حرفهای عشقولانه در وکنیا😃 سرشناسترین دختر شاه قاجار در روز عروسی با لباس و تاج مدرن و بسیار شیک/ باورتون میشه 150 سال پیش واسه عروسی ساقدوش داشتن اونم با لباس‌های مخصوص؟ احسان علیخانی خطاب به جومونگ: به سوسانو حسادت نکن! من اصلا این سریال را ندیدم/ ایرانی ها جرعت ندارند مثل جومونگ دوتا زن بگیرند+فیلم (ویدئو) با خنده‌دارترین سکانس «در حاشیه»، امروزت رو شاد کن😁/ جواد رضویان: بالقوه شی شی هست؟/ سیامک انصاری: مال چراغ قوه هستش آتش سوزی یک انبار در محله خاوران مهار شد + ویدئو مفاخر ورزشی ایران/ حسین رضازاده از تولد و ورزش تا سیاست و رد پیشنهاد تغییر تابعیت گشت و گذاری در تنها کوچه‌ی دو طبقه‌ی جهان در کاشان/ خاص‌ترین کوچه‌ای که نظیرش در هیچ جای جهان وجود ندارد تهران گردی / معرفی 21 مرکز تفریحی و مهیج تهران پایتخت