ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی فیلم اسکی باز

  شنبه، 16 بهمن 1400   زمان مطالعه 9 دقیقه
معرفی فیلم اسکی باز
فیلم اسکی باز به کارگردانی فریدون نجفی در سال 1397 ساخته شده است. این فیلم محصول کشور ایران و در ژانر خانوادگی و اجتماعی می‌باشد. در این فیلم امیررضا فرامرزی، آوا دارویت، رضا موری، حبیب تاجمیری، غلامشاه قنبری و سید شهاب الدین طباطبایی به هنرمندی پرداخته‌اند.

خلاصه داستان اسکی باز

فیلم اسکی باز در ژانر اجتماعی محصول سال 1397 به کارگردانی فریدون نجفی است. این فیلم با دریافت هفت پروانه زرین در دو بخش بین الملل و سینمای ایران، بهترین فیلم سی امین جشنواره بین المللی کودکان و نوجوانان شد درخشش این فیلم با هفت پروانه زرین در تاریخ جشنواره بی سابقه بود. "اسکی باز" نگاهی انسانی و عاطفی به زندگی کودکان و نوجوانان دارد و به نقد چالش های اجتماعی و تربیتی در این زمینه می پردازد. در خلاصه داستان این فیلم آمده است که پسر بچه ای به نام جولی تا عصر، قبل از مسابقه اسکی، فرصت دارد بز کوهی که به روستاه پناه آورده و قرار است قربانی یک رسم محلی شود را نجات دهد.

نکاتی درباره فیلم اسکی باز

فیلم اسکی باز قربانی تیم تبلیغاتی ضعیفی است که پشت آن قرار گرفته و متاسفانه اصلا آنطور که باید دیده نمی شود. اسکی باز فیلمی است که به جرات می توان ادعا کرد بار دیگر توانسته به سینمای کودک ارج نهد و آن را جدی بگیرد و خاطره ای همچون فیلم های دهه شصت و هفتاد کانون پرورش فکری کودک و نوجوان را برای مان رقم بزند. فیلم اسکی باز با مشقت و سختی زیادی فیلمبرداری شده و اینکه این حجم از تلاش و زحمات تیم سازنده آن به راحتی نادیده گرفته شود، دردآور است.

اسکی باز در بدترین زمان ممکن اکران شده (فصل امتحانات) و سانس هایی که برای آن در نظر گرفته شده هم عموما ساعات صبح و ظهر است، شاید این تصمیم برای آمدن تیم های اردوی مدارس کاری عاقلانه باشد اما به سختی می توان سانسی پیدا کرد که پس از ساعات اداری و با خانواده به نظاره آن نشست. حقیقتا نمی دانم علت این ماجرا چیست و آیا دست های پنهانی سعی دارند که فیلم دیده نشود و یا اینکه سینماداران تصور می کنند فیلم فروش نخواهد داشت و یا اصلا بازی مافیای پخش کننده ها و سینماداران در کار است یا خیر ولی این را می دانم که فیلم اسکی باز در بسیاری از لحاظ فوق العاده عمل می کند و اگر درست درباره آن گفته شود، مردم آن را می بینند.

فیلم در روستایی در ارتفاعات زردکوه چهار محال بختیاری روایت می شود و داستان پسری محلی به اسم جولی است که هر ساله در مسابقات اسکی شرکت می کند. جولی امسال اما پول درست و حسابی برای خرید چوب اسکی ندارد و در این بین پدرش هم به او یک بز کوهی می دهد که به دهکده مجاور ببرد و آن را پیشکش کند. در ایل و طایفه این روستاها رسم است که موقع عزاداری هر یک از خانواده ها به خانواده داغدار پیشکشی دهند و خرج و مخارج مراسم را برای او کمتر کنند.

وقتی پدربزرگ جولی مرده برای آنها گوسفند فرستاده اند و حالا هم برای آنکه آبروی خانواده آنها نرود، پدرش که هیچ گوسفندی در بساط ندارد تصمیم می گیرد بز کوهی را پیشکش کند؛ بزی که جولی سخت به او وابسته است و او را دوست دارد. جولی در نهایت مجبور می شود که با بز از کوه ها گذر کرده و آن را به روستای مجاور برساند و می خواهد هرچه سریع تر این کار را انجام دهد تا به مسابقه اسکی بعداز ظهر برسد. او در این راه به افراد زیادی از جمله یک سرباز و یک زن عکاس توریست برمی خورد و هر یک از این اشخاص مدتی را با جولی و بز کوهی دوست داشتنی اش همسفر می شوند....

بازیگران فیلم همگی از افراد محلی هستند و با اینکه عملا نابازیگر هستند اما جلوی دوربین بسیار خوب بازیگری می کنند. کارگردان فیلم یعنی فریدون نجفی سالیان سال است که در عرصه سینما کار می کند و کارنامه هنری اش نشان می دهد که تمام این سال ها را در زمینه سینمای کودک مشغول بکار بوده است. او حالا بعد از مدتها تمرین و ساخت فیلم کوتاه، اولین اثر بلند سینمایی اش را به تصویر کشیده و مشخص است که عاشقانه سینمای کودک را دوست دارد و آثاری که تاکنون تولید کرده همگی در زمره آثار مفهومی و جالب توجه ژانر سینمای کودک هستند. نجفی خوشبختانه تاکنون اسیر گیشه و یا اسیر ساخت فیلم های سخیفی که اشتباها کودکان را مخاطبی کم هوش می دانند، نشده است.

او لوکیشنی که برای فیلم جدیدش انتخاب کرده از ناب ترین لوکیشن های تاریخ سینمای کشورمان است و به شخصه خاطر ندارم که فیلم دیگری در این مکان های صعب العبور و در برف و بوران فیلمبرداری شده باشد. قاب های تصویری که از فیلم می بینید تنها عکسی از این سکانس هاست و دیدن تصاویر بکر و ناب طبیعت کوه ها به شدت جذاب است. بازی با رنگ ها در میان این برف سفید در سکانس هایی همچون حضور دختران روستا و یا ریخته شدن کامواها در سطح سفید کوه برفی، جلوه بصری خاصی به فیلم می بخشد و ذوق هنری کارگردان را یادآوری می کند.

فیلمنامه اسکی باز برخلاف سایر آثار سینمای کودک، دچار ابتذال و کپی برداری از آثار هالیوودی و یا حتی داستان های افسانه ای بومی و غیر بومی نشده و روایت خاص خودش را دارد. این روایت ساده و بدون پیچیدگی است ولی نه کسل کننده است و نه ریتمی خسته کننده و یکنواخت دارد. شخصیت های فرعی متعددی در طول مدت زمان فیلم همراه با جولی همسفر می شوند و پرداخت کاراکتر آنها بخوبی انجام گرفته است. ترکیب مثلث زنی شهری و عکاس، سربازی سیه چرده و پسری که با بز کوهی خود در میان کوهستان های سراسر برف می چرخند، به تنهایی تصویری می آفریند که هر بیننده ای را مجاب به دیدن سرنوشت آنها می کند.

داستانک های فرعی این شخصیت ها نیز به صورت مینی مال و بجا بیان می شود و فیلم تمرکز خود را از سمت جولی و دغدغه اش خارج نمی کند و به همین دلیل در بدنه سینمای کودک باقی می ماند. در واقع فیلم در هر لحظه پتانسیل این را دارد که از قالب و فرم این نوع از سینما (سینمای کودک) خارج شود ولی با درایت کارگردان در همان ژانر خود باقی می ماند. موضوع فیلم موضوعی نیست که مدت زمان طولانی را بطلبد و فیلمساز در این مورد هم حریصانه عمل نکره و در مدت زمان هفتاد و پنج دقیقه ای، قصه خودش را تمام می کند.

نکته جالب توجه در بطن فیلم امروزی بودن و مدرن بودن آن است. فیلم اسکی باز با اینکه در یک فضای کاملا سنتی و روستایی جریان دارد ولی در جریان روز اتفاق می افتد و موبایل و شبکه های اجتماعی و... در آن جای دارند. فیلمساز به درستی نشان مان می دهد که برخلاف تصور عموم، روستاییان هم از تکنولوژی بهره می برند و اوج این موضوع را در سیمای زنی نشانمان می دهد که از طریق صفحه اینستاگرام به فروش کالاهای دست ساز و فرش های خود مبادرت ورزیده است و برخی از مشتریانش زیر عکسش کامنت جیگرتو بخورم می گذارند. این حس و حال امروزی بودن فیلم باعث شده که فضای دور از ذهن و موقعیت جغرافیایی سخت فیلم برای هر تماشاگری راحت تر قابل پذیرش باشد و با کاراکترهای اسکی باز راحت تر و سریع تر اخت بگیرد.

بیشتر بازیگران فیلم از افراد محلی هستند و برای همین روی صدای آنها عمل دوبله انجام گرفته است. صداپیشگان توانسته اند حس و حال بازیگران را درست ادا کنند و خوشبختانه صدای آنها و چهره بازیگران با همدیگر سنخیت کاملی ندارد و برخلاف تصور اولیه ام، خروجی کار زمخت و بدفرم از آب در نیامده است. موسیقی فیلم نیز کار هنرمند بی نظیر کشورمان ستار اورکی است که با سینمای کودک آشنایی دارد و نوای آهنگش در آثاری چون فیلشاه هم شنیده شده است. اورکی این بار سازهای محلی را برای ریتم فیلم اسکی باز برگزیده و انتخاب هوشمندانه اش کاملا با فضای فیلم جور می شود.

فیلم اسکی باز در بسیاری از جشنواره های خارجی دیده شده و جوایز متعددی را نیز دریافت کرده است ولی در کشور ما تا جایی که شده به آن از سوی نهادهای سینمایی بی لطفی و کم محبتی به عمل آمده است. فیلم نیاز به حمایت مردم دارد و کارگردانی خوش ذوق که زندگی هنری اش را وقف کودکان و سینمایشان کرده، نباید دل شکسته شود. اگر می توانید از فیلم حمایت کنید و آن را ببینید و به دیگران هم توصیه کنید چرا که کم پیش می آید چنین فیلم هایی برای کودکان سرزمین ما ساخته شود و آنها را مخاطبینی با درک و شعور و بصیرت بالا بداند. فیلم اسکی باز در هر جای دیگری از این کره خاکی ساخته می شد، استقبال و برخورد متفاوت و قابل توجهی را در پی داشت اما متاسفانه درگیر بازی های سینمایی و قربانی مسائلی از این قبیل شده است.

سینمای کودک در کشور ما چند سالیست که با سینمای کمدی و مبتذل اشتباه گرفته شده و باید به آن جدی تر پرداخته شود و اسکی باز اثری است کاملا بومی که می تواند سردمدار احیای سینمای کودک ایرانی باشد؛ آن را دریابیم. فیلم با دریافت هفت پروانه زرین در دو بخش بین الملل و سینمای ایران، بهترین فیلم سی امین جشنواره بین المللی کودکان و نوجوانان شده و درخشش این فیلم با هفت پروانه زرین در تاریخ جشنواره بی سابقه بوده است.

کارگردان فیلم اسکی باز

فریدون نجفی بختیاری (زادهٔ ۱۶ آبان ۱۳۵۶ شهرستان کوهرنگ) کارگردان سینما ، فیلمنامه نویس و اهل ایران است. او فارغ التحصیل سینما با گرایش کارگردانی از دانشگاه هنر و عضو آکادمی فیلم آسیاپاسیفیک استرالیا است. اغلب آثار داستانی و مستند وی در جشنواره های معتبر ملی و بین المللی مورد توجه قرار گرفته و جوایز متعددی را کسب کرده است.کارگردانی فیلم های: المپیک در شلمزار، خاتون، یاردا، راه و ستاره، خانه فاطمه کجاست؟، یار دوازدهم، خروسک، آواز باران، ایلوگ، مجموعه مستند همدرنگ، افسانه ماه تی تی و مستند آخرین کوچ،سینمایی اسکی باز و بچه گرگ های دره سیب .اولین فیلم سینمایی فریدون نجفی با دریافت هفت پروانه زرین در دو بخش بین الملل و سینمای ایران، فیلم برگزیده سی امین جشنواره بین المللی کودکان و نوجوانان شد.

فریدون نجفی بختیاری

بازیگران فیلم اسکی باز

امیررضا فرامرزی، آوا دارویت، رضا موری، حبیب تاجمیری، غلامشاه قنبری ،سید شهاب الدین طباطبایی

ساير عوامل فیلم اسکی باز

  • کارگردان و نویسنده :فریدون نجفی
  • تهیه کننده: محمد احمدی
  • آهنگساز: ستار اورکی

مشخصات فیلم اسکی باز


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
آیا دعوت‌نشدن علی دایی از پیش طراحی شده بود؟ / کریم باقری به علی دایی پشت نکرد؛ عدم حضور به نشانه اعتراض (2 نظر) شهردار این شهر شمالی دستگیر شد / ماجرا چیست؟ (1 نظر) دادستان کل کشور: بدحجابی جمع خواهد شد / رفع فیلترینگ با شرط و شروط انجام شده (1 نظر) تصاویر غم‌انگیز از بغض و اشک جمیله علم‌الهدی برای همسرش سیدابراهیم رئیسی (1 نظر) خانه ابدی مشترک آزاده نامدای و هنرمندی که سنگ قبرشان یکی است/روحش شاد و یادش گرامی (1 نظر) حمله تند مایلی‌کهن به دایی: از انتقاد به پول‌پرستی تا کنایه به شخصیت و رفتار (1 نظر) جدیدترین ادعا از اولین خوش خدمتی جولانی به اسرائیل؛ تبدیل ساختمان سفارت ایران در سوریه به سفارت اسرائیل+ویدیو (1 نظر) عکس روز | از ورود همسر ارسطوی پایتخت به دنیای بازیگری تا حضور رضا قوچان نژاد و همسرش در کنسرتی در ایران (1 نظر) پوستر جدید سایت رهبری چشم‌ها را به خود جلب کرد؛ ادا کردن حق مطلب با این لقب برای سردار سلیمانی +عکس (1 نظر) (ویدئو) بابک زنجانی مفسد اقتصادی معروف کجاست؟ (1 نظر) شوک در اسرائیل: نتانیاهو به دام سرطان افتاد! (1 نظر) دختر صدام حسین در رویای بازگشت به عرصه قدرت در عراق؟! (1 نظر) (عکس) سید مجید حسینی فعال سیاسی نزدیک به قالیباف در شورای عالی رفاه به ریاست پزشکیان (1 نظر) نفرین و دعاهای معکوس مردم اسرائیل بدرقه راه نتانیاهو در بیمارستان؛ یک ملت در انتظار معجزه منفی!+عکس (1 نظر) انتصاب  سرپرست هیات تکواندو شهرستان تبریز (1 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
نگاهی به خانه ای که صداوسیما در اختیار متین ستوده گذاشت!
گره بزرگ پرونده هسته ای به دست لاریجانی باز می شود یا به دست شمخانی؟
بعد از دوبار تغییر بالاخره ساعت بازی تراکتور و استقلال خوزستان نهایی شد!
سرلشکر عبدالرحیم موسوی: ما هنوز این پینگ‌پنگ‌بازی را بازی نمی‌دانیم
علم الهدی، مجلس را مأمن جاسوسان دانست
برندگان خوش شانس ایران خودرو به گوش باشید؛ جزئیات زمان و نحوه اطلاع‌رسانی
مرد سال فوتبال ایران آخر این هفته در مقابل تیم سابقش!
جدال انسان با طبیعت: امین حیایی قهرمان فیلم برف آخر شد
جایزه بهترین بازیکن لاتین-آمریکای جنوبی 2024 به چه کسی تعلق گرفت؟
السودانی در تهران؛ آیا پیام حاکمان جدید دمشق به ایران می‌رسد؟
پالس مثبت به بازارها در ایران در روز اول ژانویه 2025: 24 دی؛ دور جدید گفتگوهای ایران و سه کشور اروپایی
جایزه بهترین بازیکن لاتین-آمریکای جنوبی 2024 به چه کسی تعلق گرفت؟
جذاب ترین متن و عکس نوشته برای "شب آرزوها" یا "لیله الرغائب" ویژه تبریک و استوری + عکس
دست رد استقلال به سینه ی بازیکن حاضر در تمرین این هفته!
شب آرزوها یا لیله الرغائب چه روزی است؟ + اعمال، نماز و دعای اولین شب جمعه ماه رجب
منتخب روز   
نگاهی به خانه ای که صداوسیما در اختیار متین ستوده گذاشت! عکس روز/ تغییر چهره چشم‌‎گیر و بُهت‌آور شاهرخ استخری و حدیث میرامینی بازیگران سریال «دلنوازان» بعد از 15 سال در 44 سالگی و 36 سالگی حلواهای ایرانی / طرز تهیه حلوا رولی زعفرانی خوشمزه و مجلسی برای شب آرزوها برندگان خوش شانس ایران خودرو به گوش باشید؛ جزئیات زمان و نحوه اطلاع‌رسانی واکنش جالب و قابل تامل پسر و دختر سردار سلیمانی هنگام دیدن رهبر معظم انقلاب در دیدار امروز+ویدیو/ لحظاتی از تجلی عشق و احترام در برابر رهبری موزیک ویدئوی احساسی از گروه ایهام با گلچینی از سکانس‌های عاشقانه پرطرفدارترین فیلم‌های این روزها/ از زخم کاری و خاتون گرفته تا در انتهای شب و یادگار جنوب "پخش زنده" آتش بازی خیره کننده سال نو میلادی 2025 امروز 12 دی +ویدئو قاب ایران قدیم امروز؛ 12 دی/ از برنامه‌های ژانویه 1975 در ایران تا هدیه خاص شاه و فرح به جیمی کارتر (ویدئو) تولد داریم چه تولدی؟ نوستالژیک‌ترین جوکر قرن با خاطره‌بازی از خونه مادربزرگه و زیزیگولو نوستالژی روز/ آهای ننه من گشنمه/ بیچاره ما دهه شصتیا با این عجوزه‌های ترسناک به جای خاله شادونه بزرگ شدیم😮 (ویدئو) مستند حیات وحش/ نبرد نفس‌گیر شیر و گورخر/ وقتی هیچ جوره کم نمیاری👌 (ویدیو+ تصاویر) خیره‌کننده‌ترین آتش بازی‌های آغاز سال نو میلادی 2025/ از جشن رمانتیک لندن تا رقص اژدهای شانگهای