خلاصه فیلم بی مادر
موضوع فیلم «بی مادر» زندگی آرام یک زوج است که با پا فشاری یکی از آن ها روی تصمیم اش، ناخواسته وارد آزمایش ها و دو راهی ها و مخاطرات اخلاقی می شود. انسان چیزی را به دست نمی اورد مگر اینکه چیزهایی را از دست بدهد و هر تصمیمی بهایی دارد که باید پرداخته شود …
نقد فیلم بی مادر
کارگردان فیلم بی مادر تصور می کند که با نمایش مصیبت ها یکی پس از دیگری می تواند فیلمی درام بسازد و احساسات تماشاگر را تحت تاثیر قرار دهد غافل از اینکه فیلمنامه ویرانه ای که او برای این اثر سینمایی نوشته، یک اثر شلوغ اما تو خالی است که هیچ چیز جذابی در چنته ندارد.بی مادر از آن دسته فیلم هایی است که به معنای واقعی می توان برچسب سیاه نمایی را به آن چسباند چرا که تنها کاری که از دستش برمی آید سیاه نشان دادن وقایع زندگی یک زوج است که قصد اجاره کردن رحم می گیرند تا بچه دار شوند.امیر علی و مرجان زن و شوهری هستند که هر دو طبابت می کنند، مرد روانکاو است و زن دکتر زنان زایمان یک بیمارستان. آنها برای بچه دار شدن از دختر جوانی به اسم مهروز کمک می گیرند که بچه ای پنج شش ساله دارد و این بچه در معرض عمل جراحی کلیه باید قرار گیرد. مرجان قول هزینه جراحی این پسربچه به نام عرفان را می دهد و مهروز تن به این کار می دهد و داستان زندگی این سه نفر به همدیگر کره می خورد.
بی مادر یک فیلم بی پدر و مادر است، فیلمی که انگار نه خالقش می دانسته باید با آن چه کند و نه دیگر بستگانش فهمیدند که مشغول چه کاری هستند. همه در طول فیلم سردرگم به نظر می آیند و این مسأله از لحاظ فنی هم قابل مشاهده است. تدوین شلخته فیلم و فیلمبرداری مشکل دار فیلم و همه عناصر دیگر دست به دست هم دادند تا از ارزشهای فیلم بکاهند. شاید تنها نکته مثبت در میان این حجم از اشکال و ایراد، موسیقی متن فیلم باشد که قابل توجه است و می تواند کمی خودش را نشان دهد.فیلمنامه فیلم بی مادر پاشنه آشیل این اثر است و هیچ چیزی در آن سر جای درستش قرار ندارد. فیلمنامه ادعا دارد که وارد یک اثر اجتماعی درام می شود اما نهایت چیزی که از آن استخراج می شود، یک سری داستانک بی سر و ته است که قصد دارد به زور با تماشاگر ارتباط برقرار کند و احساساتش را درگیر سازد. این زور زدن اما آنقدر بد پیش می رود که تماشاگر فیلم را بیشتر یک اثر تمسخر آمیز می پندارد که در آن همه چی در هم میکس شده و به بدترین شکل ممکن سرو شده است.
فیلم با یک حادثه شروع می شود که ربط و منطق آن به کل داستان تا پایان فیلم یک علامت سوال بزرگ است. این حادثه بی ربط تکلیف اثر را همان اول مشخص می کند که در بی مادر، هر بلایی که فکرش را بکنید سر کاراکترها می آید و توجیه و دلیلی وجود ندارد. فیلم مانند یک صحنه تصادف شلوغ است اما حادثه ای که در آن هیچ قربانی وجود ندارد و کسی هم توقف نکرده تا به قربانیان کمک کند چرا که صحنه تصادف خالیست. تو خالی بودن این اثر باعث شده که بی مادر اصلا نتواند پیام خودش را برساند. فیلم در همان خیال کارگردان باقی می ماند و به مصنوعی ترین و ساده ترین شکل ممکن پیش می رود انگار که مشغول تعریف کردن قصه خود برای یک کودک ده ساله است. داستانی که در بی مادر روایت می شود ابعاد پیچیده و جذابی دارد که همگی می توانستند جزو پتانسیلهای قدرتمند فیلم باشند اما در نهایت به بدترین شکل ممکن پیاده سازی شده اند.
کارگردان فیلم بی مادر
- مرتضی فاطمی: مجری تلویزیون و روزنامه نگار و تهیه کننده متولد سال ۱۳۶۲ و دانش آموخته رشته فلسفه سیاسی در مقطع دکترا می باشد.جدیدترین اجرایش در برنامه اختیاریه است که تهیه کنندگی آن را نیز بر عهده دارد.این مجری جوان بیشتر در زمینه تهیه کنندگی فعالیت داشته و او را بیشتر با همین حرفه و شغل می شناسند.
بازیگران فیلم بی مادر
-
امیر آقایی، پژمان جمشیدی، میترا حجار، پردیس پور عابدینی، علی اوجی، سارا محمدی، بیتا عزیزاوقلو بازیگران فیلم هستند.
سایرعوامل فیلم بی مادر
- مدیر فیلمبرداری: مسعود سلامی
- تدوین: محمد نجاریان
- طراح صحنه: سهیل دانش اشراقی
- طراح گریم: محمود دهقانی
- صدابردار: بابک اردلان
- طراح لباس: گلناز گلشن
- مدیرتولید: محمد حیدرقلی
- برنامه ریز و دستیار کارگردان: روزبه سجادی حسینی
- منشی صحنه: محسن بهاری
- عکاس: مریم رضوی
تیزر فیلم بی مادر
مشخصات فیلم بی مادر
- زبان :فارسی
- کشور: ایران
- گروه فیلم : اجتماعی
- سال تولید : 1400