خلاصه داستان خجالت نکش
این فیلم داستان زندگی زن و شوهری را روایت می کند که با داشتن پسر و عروس، در سن میانسالی بچه دار می شوند. این اتفاق آن هم در روستایی کوچک که هیچ چیز از دید اهالی پنهان نمی ماند. وقتی بیست سال پیش از “فرزند کمتر، زندگی بهتر ” سخن رانده می شود هشت سال پیش که به ازای تولد هر کودک وعده اهدای یک سکه بهار آزادی می دادند و باافتخار در بالای جمعیت می ایستادند و سر رقم جمعیت چانه می زدند.«خجالت نکش» روایتش را شروع می کند و به اتمام می رساند در اوج زیرکی و ذکاوت.
نکاتی درباره فیلم خجالت نکش
«خجالت نکش» در ستایش فرزندآوریست. نه تنها ابایی از شعار دادن ندارد که در انتهایش به صراحت شعار میدهد تا اگر ابلهی وجود داشته که مفاهیم عمیق آنرا نفهمیده، شیر فهم شود؛ بعد از دیدن فیلم سریعا به رختخواب رجوع کند و گلی دیگر را در دامان مملکت برویاند. دامان مملکتی که خدارا شکر همه به لطف یارانه ۴۵ هزار تومانی وضعیت خوبی دارند و حتی نیازی به کار کردن هم نیست! فقط عجله نکنید؛ تا رسیدن به خانه صبر داشته باشید که خیابان و ماشین جای مناسبی برای انجام هر کاری نیست و گشت ارشاد و نیروهای نامحسوس به حول و قوه الهی مشغول انجام وظایف ذاتی و محوله خویشند و بابت هر ضرب وشتم اسلامی تشویقی هم میگیرند.در روستای «گل و بلبلِ» فیلم که قاعدتا با رویکردهای نهاد سازنده اش نمادی از کل مملکت است؛ هیچ مشکلی وجود ندارد، نه بی آبیسست و نه حتی کوچکترین مشکل معیشتی. زنی ده فرزند دارد، شوهرش هم اغلب گم و گور است؛ با این وجود نه تنها دستش به دهنش میرسد که زندگی خوبی هم دارد. این نمونه البته فقط یکیست از بین هزاران نمونه واقعی!ای پیرمردها و پیرزنها و کسانی که سنتان از چهل گذشته است؛ با این اوضاع خوب چرا از «زنگوله ی پای تابوت» میترسید؟ به خاطر بی آبرویی و حرف مردم؟ خدا را شکر در این فیلم دینی و با اصالت و در راستای تمدن اسلامی آموختید که نباید به این حرفها بها بدهید و بچه از هر چیزی بهتر است. اصلا نگاهتان که میکند مورمورتان میشود و حالی به حالی میشوید. آیا چیزی هست که از حالی به حالی شدن بهتر باشد؟این رقوم و مهملات را نوشتم و وقت خودم و شما را هدر دادم تا متوجه شوید که با چه فیلم آبگوشتی و غیر محترمانه و دروغگویی طرف هستید. فیلمی که هیچ ابایی از وارونه نشان دادن اوضاع ندارد. یک پروپاگاندای واقعی و یک فیلم فارسی سفارشی در خدمت شعارها و اولویتهای نهاد سازنده اش. اما آقای مقصودی واقعا به آنچه نوشته ای و ساخته ای اعتقاد هم داری؟ پس منتظر فرزندتان هستیم انهم نه یکی که ده تا!!«خجالت نکش» اصلا کارگردانی ندارد، فیلمنامه متکی به لودگی بازیگر اصلیش طراحی شده و حدس پذیر و مبتنی بر حوادث دم دستیست، حوادثی که کل مسیر داستان را پیش میبرند. با این وجود اما از حق نباید گذشت که در جاهایی میتواند خنده بر لب بنشاند. خدارا شکر سینمای ایران دارد در راستای وظایف ذاتیش عمل میکند و البته خدارا شکر که به دکانی خوب برای ارتزاق از جیب بیت المال تبدیل شده است. دیگر حتی نیازی به خانه سینما برای برطرف کردن مطالبات صنفی و شخصی افراد هم نیست؛ هر کسی میتواند از نهادی بودجه ای دست و پا کند و با آن بودجه سالها خوش بگذارند البته به قیمت شرف و شخصیت و آبرویش.
نکات مثبت فیلم خجالت نکش
- بازی احمد مهرانفر و شبنم مقدمی دلیل اصلی برای تماشای فیلم است. دو بازیگری که توانسته اند با استفاده از توانایی های بازیگری شان فیلم را سرپا نگه دارند.
نکات منفی فیلم خجالت نکش
- فیلمنامه پس از اینکه ایده اصلی اش را مطرح می کند، درجا می زند و هرگز گسترش نمی یابد. زمان مفید فیلمنامه می توانست چیزی حدود 20 دقیقه باشد!
- « خجالت نکش » برای خلق کمدی متوسل به موقعیت های سطحی و دم دستی می شود که نمونه های مشابه آن را یک دهه پیش در کمدی های شبانه تلویزیون شاهد بودیم. بازخوانی این موقعیت ها در عصر کنونی تصمیم هوشمندانه ای نیست.
- آدمهای فیلم بطور ذاتی کودن هستند و هرگز نمی دانیم چرا اینچنین است! اگر بنا به خلق کمدی باشد، موقعیت ساختن وظیفه اصلی کارگردان است اما کاهش شعور شخصیت ها که منجر به رفتار غیرعادی آنها شود، ضعف فیلمنامه را نمی پوشاند.
- بازی لیندا کیانی در نقش یک افغان، یکی از ضعف های فیلم به شمار می رود. فارغ از لهجه بد کیانی، بود و نبود او هیچ تاثیری در داستان ندارد.
کارگردان فیلم خجالت نکش
رضا مقصودی وی سالهاست به عنوان فیلمنامه نویس فعالیت می کند و آثار مهمی از جمله « لیلی با من است » و « همیشه پای یک زن در میان است » را نوشته است. « خجالت نکش » نخستین تجربه کارگردانی مقصودی می باشد.
بازیگران فیلم خجالت نکش
شبنم مقدمی ، احمد مهران فر ، سام درخشانی ، شهره لرستانی ، لیندا کیانی ، الناز حبیبی ، سید علی صالحی ، فرانک تمنایی ،کاوه آهنگر ، سمیرا حسینی ، علیرضا رئیسی ، بانی پال شومون ، میثاق جمشیدی ، مهدی میری ، مرتضی خان جانی ، زهرا کوهساریان
ساير عوامل فیلم خجالت نکش
- نویسندگان : رضا مقصودی و افرا جورابلو
- کارگردان: رضا مقصودی
- تهیه کننده : سید امیر پروین حسینی
- مدیر فیلمبرداری: مهدی جعفری
- طراح گریم: محسن دارسنج
- صدابردار: امیر حاتمی
- دستیار اول کارگردان: حامد مختاری
- مدیر تولید: سجاد رحیمی
مشخصات فیلم خجالت نکش
- ژانر :کمدی
- زبان : فارسی
- امتیاز IMDb: امتیاز 5.4 از ۱0