خلاصه داستان کشتارگاه
این فیلم سینمایی در شهر آبادان جلوی دوربین رفته است. امیر چند ماهی است که از فرانسه دیپورت شده است، او بخاطر پدرش شریک یک جنایت هولناک می شود…
نکاتی درباره فیلم کشتارگاه
کشتارگاه یکی از متفاوت ترین آثار جشنواره فیلم فجر است. البته نه به این معنا که از لحاظ فرمی فیلمی متفاوت و منحصربه فرد باشد بلکه با فیلمی طرف هستیم که تا جای ممکن سعی می کند از کلیشه های حاکم بر سینمای ایران استفاده نکند.جهانی که عباس امینی به عنوان کارگردان کشتارگاه در این فیلم ترسیم می کند، دنیایی است که در آن شخصیت ها همه مجبور هستند برای گذر زندگی خود کارهای غیرقانونی انجام دهند. هر کدام از شخصیت ها گناهان بزرگی دارند که برای به زندان افتادن همیشگی آن ها کافی است. از سوی دیگر، این کاراکترها دارای شخصیت پردازی کاملا انسانی بوده و مانند افرادی که در جامعه با آن ها روبرو می شویم رفتار می کنند.مشکل اینجاست که کشتارگاه در چنین وضعیت حساسی، به جای آن که بی طرف باشد یا بخواهد وضعیت را خاکستری به تصویر بکشد، طرف این مجرمان را می گیرد و در جهت عادی سازی آن ها حرکت می کند. نمی دانم که انجام چنین کاری از سمت کارگردان به صورت نمادین بوده یا خیر اما مشخصا باعث می شود که فیلم رئالیستی بودن خود را از دست بدهد.این موضوع در مورد فضایی که کارگردان از وضعیت جنوب کشور ترسیم کرده هم صدق می کند. فیلم دیدی کلی نسبت به اتفاقاتی که در جنوب کشور در حال رخ دادن است دارد و فضای سیاهی را ترسیم می کند که آنقدر از واقعیت دور مفیلم شروع بسیار خوبی دارد و اتفاقی که در ابتدا رخ می دهد به خوبی بیننده را به صندلی میخکوب می کند تا ادامه داستان را دنبال کند. اما مشکل از آن جایی شروع می شود که داستان فیلم آنقدر به چند پرده تقسیم می شود که پیوستگی خود را از دست می دهد.برای جبران کم بودن داستان، کارگردان از چند داستان فرعی استفاده کرده تا بار روایی فیلم را افزایش دهد. این داستان ها بر خلاف قصه اصلی فیلم فاقد روایت و ریتم جذابی هستند و بدتر باعث بهم خوردن ریتم می شوند. برای مثال یکی از این داستان ها به مسئله فروش دلار مربوط می شود. جدا از آن که این داستان کمی تاریخ مصرف گذشته است و برخلاف یکی دوسال پیش دیگر تازگی قبلی را برای مخاطب ندارد، نحوه بیان آن در فیلم هم چندان جذاب نیست و اصلا خود این خرده داستان خوب و منطقی پیش نمی رود و در نهایت مخاطب را خسته می کند.بازی حسن پور شیرازی یکی از درخشان ترین نکات در مورد کشتارگاه است. او یکی از ماندگارترین نقش های چند سال اخیر خود را بازی می کند و با دیالوگ گفتن و حرکات صورتش می تواند مخاطب را همچنان جذب فیلم نگه دارد. از سوی مقابل باران کوثری یک نمایش ضعیف از یک کاراکتر زن جنوبی ارائه می دهد. لهجه ای که او در فیلم ارائه می کند به نمونه واقعی نزدیک نیست. آنقدر نزدیک نیست که حتی مخاطب عادی هم به راحتی می تواند متوجه بیان بد این بازیگر شود. در کل به نظر می رسد که او علاقه چندانی به وقت گذاشتن برای نقش هایش ندارد. پیش از این هم او در فیلم عرق سرد بازی در نقش فوتسالیست حرفه ای و کاپیتان تیم ملی را برعهده گرفته بود اما اضافه وزن زیاد و حرکات غیر حرفه اش در زمین مسابقه حسابی ناامید کننده بود.فیلم کشتارگاه یکی از عمده ترین ضعف های فیلم های سینمایی درام ایرانی را دارد. به این معنا که در فیلم نامه و منطق روایی خود با مشکلات زیادی روبرو است. البته فضاسازی گیرای فیلم و موضوع متفاوتی که ارائه می دهد احتمالا می تواند مخاطب را تا انتها در سالن سینما نگه دارد.
نکات مثبت فیلم کشتارگاه
شاید بتوان از فیلمبرداری « کشتارگاه » به عنوان یکی از معدود نکات مثبت فیلم یاد کرد.
نکات منفی فیلم کشتارگاه
- خرده داستان های فیلم بی ربط به قصه اصلی هستند. به تصویر کشیدن دلالی دلار و خرید و فروش آن بدون هیچ کارکرد سینمایی، منجر به گسست اساسی ساختمان فیلمنامه شده است.
- « کشتارگاه » تا حد زیادی شعار زده است. دیالوگ های مهندس و اشاره به بالا و پایین کشیدن دلار، بیش از حد معمول بی ربط به قصه است!
- در بخشی از فیلم، صاحب کشتارگاه فیلمهای ضبط شده توسط دوربین مدار بسته را از بین می برد. اما مشخص نیست که چگونه فامیل های قربانی او را به عنوان قاتل عزیزشان شناسایی و به سزای اعمالش می رسانند!
- به تصویر کشیدن همزمان آدمهای قصه و گوسفندها و تاکید بر تشابه آنها، قابل تامل است اما مشکل اینجاست که فیلمساز در این خصوص زیاده روی کرده و به هر بهانه ای در طول قصه، انسان دو پا را گوسفند می داند که البته قرار نیست سرنوشتی بهتر از سلاخی نصیبش شود!
- باران کوثری بدترین بازیگر فیلم است.
کارگردان فیلم کشتارگاه
عباس امینی که متولد آبادان است و از سال 1377 فعالیت خود را در انجمن سینمای جوان آبادان آغاز کرد. امینی پیش از این فیلمهای « هندی و هرمز » و « والدراما » را ساخته بود.
بازیگران فیلم کشتارگاه
مانی حقیقی، باران کوثری، امیرحسین فتحی و حسن پورشیرازی و حامد علیپور
ساير عوامل فیلم کشتارگاه
- فیلمبردار : احسان رفیعی
- طراح صحنه و لباس: آتوسا قلمفرسایی
- صدابردار: داریوش صادقپور
- طراح گریم: یاسمن محب اهری
- مدیر تولید: علی محمدی
مشخصات فیلم کشتارگاه
- ژانر :اجتماعی
- زبان : فارسی
- امتیاز IMDb: امتیاز 5.8 از ۱0