خلاصه داستان فیلم لاتاری
امیرعلی (ساعد سهیلی) و نوشین (زیبا کرمعلی) دو جوان بیست و یکی دوساله قصد ازدواج با یکدیگر را دارند. خانواده ها چندان موافق نیستند. آنها صبر پیشه کرده اند تا به مرور زمان رضایت خانواده هایشان را جلب کنند. آن دو یک رؤیای مشترک دارند؛ برنده شدن در لاتاری و ...
نکاتی درباره فیلم لاتاری
محمد حسین مهدویان تمام ویژگی های تصویربرداری که همیشه در آثارش مورد استفاده قرار می گیرد را بار دیگر در فیلم لاتاری به کار گرفته است، دوربینی که داستان را از زاویه سوم شخص روایت می کند. اما این نوع بکارگیری دوربین در فیلم لاتاری نمی تواند مخاطب را به قصه و آدم ها نزدیک و با آنان هم ذات پنداری کند.
درست است که سوژه فیلم درباره دفاع از ناموس و غیور بودن است اما در جهان امروزی، چنین دفاع وحشی گرایانه و غلوآمیزی از ناموس که در فیلم نمایش داده می شود بسیار متحجرانه و حتی غیرقابل باور است.
فیلم دو نیمه متفاوت دارد؛ نیمه اول پر از صحنه های جدل و جر و بحث است که در فضای یک واقعیت اجتماعی جای می گیرد، تلخ و گزنده مثل خیلی دیگر از آثار این سال های سینمای ایران تاکید روی تبعات اوضاع نابسامان مالی و مسائل فرهنگی که از قِبَل چنین فجایعی پیش می آید و همین فضاهایی که می توانید حدسش بزنید، اما نیمه دوم فیلم بیشتر شبیه یک تریلر مهیج است که دائما دنبال این هستید که بدانید ادامه قصه چه می شود.
دو نفر رفته اند آن طرف آب ها، انتقام شخصی را بگیرند، این که دیگر نیاز به این همه شوخی ندارد. صرف قرار گرفتن هادی حجازی فر و نادر سلیمانی درآن موقعیت ها، به اندازه کافی تنفس ذهنی برای مخاطب ایجاد کرده. تاکید روی بخش تخیلی ماجرا کمی فضای قسمت نیمه دوم فیلم را چندپاره و نامنسجم می کند به عبارتی هر چه نیمه اول منسجم و یکدست است نیمه دوم در قسمت هایی به دلیل بار تخیلی اضافه و اغراق در پرداخت شخصیت ها همگن نیست.
مهدویان آشکارا از بررسی ریشه مشکلات اجتماعی که منجر به مهاجرت افراد می گردد پرهیز کرده و تنها نوک پیکان خشم و خشونت خود را به سوی کشورهای حاشیه خلیج فارس نشانه رفته که قاچاق دختران به کشورشان انجام می شود.
همین مسئله باعث شده تا فیلم لاتاری یک اثر کم مایه و به شدت سطحی و البته ترسو باشد که به دلایل مختلف، از پرداختن به دلایل مهاجرت شهروندان ایرانی به دبی و کشورهای حاشیه خلیج فارس پرهیز کرده و در مقابل، با کینه و خشونتی عجیب به دبی تاخته است
خشم و خشونتی که میتوان آن را در آغاز لحظه ورود شخصیت های داستان به دبی در مکالمه ها مشاهده کرد. در زمان ورود امیرعلی و موسی به دبی، تقریباً لحظه ای نیست که صحبتی از دبی به میان نیاید و افراد با کنایه و یا حتی توهین مستقیم، به این شهر و کشور و تمام مواردی که به امارات مرتبط می شود، سخنی به میان نیاورند. خشونت کلامی که شبیه به فیلمنامه سینمایی نیست و بیشتر مشابه به یک عقده گشایی درونی از کشورهای حاشیه خلیج فارس بوده.
در نهایت فیلم لاتاری نه دیدگاه ضد امپریالیستی اش درآمده نه حس میهن پرستی اش حتی ادای شومن بودنش هم بیهوده است.
نقد فیلم لاتاری که در بالا آورده شده، برگرفته از نقدهای میثم کریمی و ایمان عبدلی می باشد.
بازیگران فیلم لاتاری
ساعد سهیلی, حمید فرخ نژاد, هادی حجازی فر, نادر سلیمانی, مهدی زمین پرداز, علیرضا استادی, جواد عزتی, زیبا کرمعلی, مهسا باقری, حمیدرضا هدایتی, بهزاد فروتن, امیرحسین هاشمی, غلامرضا شهبازی
دیگر عوامل فیلم لاتاری
سید محمود رضوی ابراهیم امینی کامران حجازی امیر بنان هادی بهروز بهزاد جعفری طادی هادی ساعد محکم شهرام خلج محمدرضا کشمیری عبدالرحیم صاحب الفصول مهران ممدوح ایمان کرمیان مسعود زمانی محمداسماعیل کلبی آبادی سینا قویدل میلاد نجفی
مشخصات فیلم لاتاری
ژانر :اجتماعی
زبان : فارسی