ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی فیلم پاسیو

  شنبه، 25 اردیبهشت 1400   زمان مطالعه 7 دقیقه
معرفی فیلم پاسیو
پاسیو فیلمی به کارگردانی مریم بحرالعلومی، نویسندگی حامد قاسمی و مریم بحرالعلومی و تهیه‌کنندگی سید امیر سیدزاده محصول سال ۱۳۹۶ است. و در اسفند ۱۳۹۷ در گروه سینمای هنر و تجربه به نمایش درآمده است.

خلاصه داستان پاسیو

قصه این فیلم درباره مشکلات زندگی خانواده ای پس از مرگ پدرشان است.قصه آدم هایی که گاهی شهر با تمام بزرگی و شلوغیاش برای آن ها هم قواره یک پاسیو ،کوچک می شود.

نکاتی درباره فیلم پاسیو

فیلم «پاسیو» در جشنواره جهانی فجر به اکران در آمده و لابد از نظر داوران جشنواره در حد و اندازه ای بوده که بتواند در مسابقات بین المللی سینمایی داخل کشورمان شرکت کند. البته باید معیار داوران جشنواره را سنجید و دلیل این کار را از آنها پرسید چرا که پاسیو فیلمی ضعیف است که از فقدان محتوای درست رنج می برد و مانند وصله ای ناجور سعی دارد خودش را در بین آثار سینمای مدرن امروزی کشورمان جا دهد. «مریم بحرالعلومی»، کارگردان فیلم که اولین اثر سینمایی طولانی خود را جلوی دوربین برده، پیش از این در نقش دستیار کارگردان و یا سازنده آثاری کوتاه دست داشته و پاسیو را با بودجه شخصی خودش در سینمای مستقل ساخته است. بودجه ای که احتمالا به خاطر محدود بودن آن روی برخی موارد ضعیف فیلم همچون نحوه فیلمبرداری و یا طراحی صحنه تاثیر گذاشته که می توان با ارفاق از آنها گذر کرد اما از کلیت یک اثر سینمایی، یعنی فیلمنامه آن چطور؟ با این کارگردان ادعا دارد پاسیو را در سینمایی قصه محور ساخته تا در آن از تنهایی آدمهای شهر شلوغ دم بزند، ولی تنها چیزی که در بطن فیلمنامه دیده نمی شود همانا یک قصه است. پاسیو پر از خرده داستانک هاییست که معلوم نیست کجا شروع می شوند و کجا تمام می شوند و از آن مهم تر تکلیفش با خودش هم مشخص نیست که فیلم روایتی زنانه دارد یا مردانه؟ تمام این مسایل را در ادامه باهم واکاوی می کنیم اما بگذارید در ابتدا اندکی به داستان فیلم نگاهی بیندازیم، داستانی که به زور می توان آن را برای علاقمندان سینما تعریف کرد چرا که بسیار جسته و گریخته است:

وقتی آقا مرتضی، پدر خانواده می میرد، دختر او (با نام مینا) و همسرش (با نام پوران و با بازی بهناز جعفری) می مانند و کلی بدهی های او. مرتضی هم به همکارش و هم به پسر یکی از اقوام همسرش که از قضا خواستگار دیرینه مینا هم بوده (با نام رضا) بدهکار است و تنها چیزی که از خودش باقی گذشته یک خانه نسبتا کلنگی در یکی از مناطق مرکزی تهران است. مینا قصد دارد خانه را بفروشد و با پولش بتواند با معشوق جدید خود به استرالیا سفر کند و از اینکه پوران، زن بابایش، بی خانمان شود هم واهمه ای ندارد. در این بین مینا دوستی دارد با نام حمیرا و هر دو در کنار خیابان برای یک شرکت تاکسی آنلاین ثبت نام خیابانی انجام می دهند. رضا که هنوز به مینا علاقه مند است ولی دایم جواب رد از او می گیرد از این نحوه کار کردن مینا شاکیست و مشکلاتی هم در این بین پیرامون حمیرا و مردی به نام علی (با بازی پوریا پور سرخ) وجود دارد....

فیلم ظاهری زنانه دارد و کاغذکادوی پیچیده شده دور خودش را با ظرافتی زنانه بافته اما برعکس در بطن خود کاملا هویتی مردانه دارد. معلوم نیست این اشتباه و تعابیر خواسته یا ناخواسته از ذهن کارگردان و فیلمنامه نویس وارد فیلم شده یا نه ولی مثال هایی که می توان برای آن زد یکی دوتا نیست: زنگ خانه از ابتدا تا انتهای فیلم خراب است و دو زن ساکن خانه دایم غر می زنند که نمی دانم کی بالاخره این زنگ را درست می کند. این ماجرا در انتها با کمک رضا، یعنی مرد داستان فیصله پیدا می کند و اوست که زنگ خانه را می تواند درست کند! (انگار زن ها در طول این چند ماهی که فیلم گفته می شود، قادر نیستند راهی برای درست کردن این زنگ بیابند) یا در مثالی دیگر کار کردن مینا و حمیرا دایما مورد شماطت رضا قرار می گیرد و دیالوگی مثل: پول می خوای؟ بشین خونه من برات پول جور می کنم و خرجیت رو میدم.» در فیلم شنیده می شود که در نهایت هم کار زن قهرمان قصه به همین مساله ختم می شود! حتی سکانس استخدام و دیالوگ های بی محتوایی که بین حمیرا و کارفرمایش رد و بدل می شود دال بر این دارد که زنان فقط برای پیدا کردن شوهر وارد محل کار می شوند.

فیلمساز از تکنیکی در صداگذاری بهره برده که به خودی خود مساله بدی نیست و یک نوآوری به حساب می آید، اما در همین تکنیک هم مشکلاتی که پیش تر گفته شد دیده می شود. در برخی از سکانس ها به جای پخش نوای موسیقی (که جزو معدود عناصر خوب فیلم و ساخته مانی بیات، پسر بابک بیات است) صداهای طبیعی در پس زمینه شنیده می شود که روح خاصی به صحنه ها می بخشد. مثلا در هنگام عصبانی شدن رضا، صداهای دعوا از کوچه می آید و یا در حین سردرگمی مینا، صداهای شدید ترافیک خیابان ها. اما در همین تکنیک نسبتا جالب هم سکانس هایی وجود دارد که شامل دو کاراکتر زن فیلم، یعنی مینا و پوران، می شود و صدای پس زمینه برنامه آشپزی تلویزیون است! توگویی زنان از نظر فیلم عجین شده اند با کار در منزل و مطبخ خانه.

بازیگران اصلی که چهره های مطرحی نیستند، برای ایفاگری نقش خودشان به مشکل برخورده اند و اصلا نتوانستند کاراکتر خود را خوب از آب در بیاورند. در این میان حضور چند چهره نسبتا سرشناس مانند پوریا پورسرخ و شقایق فراهانی و در نهایت بهناز جعفری در نقش های فرعی نیز نتوانسته دردی را دوا کند چرا که این بازیگران هم ضعیف ترین کار خود را جلوی دوربین انجام داده اند.

فیلمنامه پراکنده و تدوین سرهم بندی شده و بازیگری ناشیانه بازیگران اصلی فیلم، همگی دست به دست هم داده تا پاسیو برخلاف خواسته کارگردانش که مشخصا دوست داشته فیلمش یک فیلم خاص با حرف هایی خاص باشد، یک فیلم بی محتوا باشد که چرخش های داستانی در آن بی معنا و شخصیت ها بی هویت هستند. شاید بتوان گفت که این بی هویتی کاراکترهای فیلم نشات گرفته از دیالوگی که در خود فیلم ادا می شود یعنی دیالوگ: «نصف مردم این شهر نمی دونن خودشون چی میخوان.» باشد.

قهرمانان داستان پاسیو (اگر بتوان نام داستان بر آن نهاد) نمی دانند چه میخواهند و از آن بدتر کارگردان و فیلمنامه نویس معلوم نیست چه می خواستند!

بازیگران فیلم پاسیو

بهناز جعفری محدثه حیرت کریم امینی پوریا پورسرخ بابک انصاری حسین ملکی شقایق فراهانی یاسمن ترابی سحر غمخوار محمد رسول صفری

دیگر عوامل فیلم پاسیو

امیر سیدزاده مسعود امینی تیرانی علی کیان ارثی امید گل زاده عباس حاجی درویش مریم بحرالعلومی فرحناز نادری سینا گنجوی روح الله مهاجری ایرج شهزادی بامداد بیات آزاده جهانبخش مجید مافی افشین اصلانی اردلان کیان ارثی نعیم مسچیان مهدی حسینی عاطفه روزبه تهرانی حسن هندی علی یعقوبی سعید میرزایی مریم قربانی نیا

مشخصات فیلم پاسیو

ژانر :اجتماعی، درام

زبان : فارسی

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
ستاره سادات قطبی؛ 27 سال داشتم که با شهرام شکیبا آشنا شدم، به پسر شهرام گفتم علی ،من مامانت نیستم،اما همه جوره هواتو دارم، تمام سعیمو میکنم تا راضی باشی (138 نظر) قباد ایرانی یا قباد ترکیه‌ای؛ نگاهی به استایل و چهره اسماعیل حاجی اوغلو بازیگر نقش شهاب حسینی در سریال شهرزاد+عکس/ بنظرتون کدوم یکی خوشتیپ‌ترن؟ (123 نظر) خلاقیت خنده دار اوستا بنا با طراحی توالت در سقف حمام حماسه آفرید / هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (105 نظر) جشن تولد ساده و بدون تجملات نتیجه امام خمینی (ره) با خلاقیت قناد خوش ذوق تهرانی/ انتخاب زیبای شاخه های گل رز همرنگ با کیک+عکس (100 نظر) علی دایی: من پنت هاوس ندارم یه خونه 418 متری دارم؛ اگر می‌خواستم جور دیگری زندگی کنم 20 برج 20 طبقه داشتم+ویدیو (98 نظر) دارا حیایی: به پول امین حیایی احتیاجی ندارم؛خونه 50متری خودمو به خونه 300متری بابام ترجیح میدم؛ کمک خانواده خیانته، فردا همسرم چه فکری در مورد من میکنه+ ویدئو (94 نظر) مهران مدیری: بعد از مراسم خاکسپاری خسرو شکیبایی دیگه توی هیچ مراسمی شرکت نکرده و نخواهم کرد؛ مردم با گاز پیک‌نیکی و مایه کتلت آمده بودن انگار تفریح بود+ویدیو (90 نظر) حدیث فولادوند بازیگر نقش فوزیه: من خیلی شبیه فوزیه هستم همین باعث شد گریم سنگینی نداشته باشم/ رسیدن به نقش خیلی مشکل بود (88 نظر) قاب امروز | چهره واقعی مجریان خانم خارج از تلویزیون / نجمه جودکی، صبا راد، مژده لواسانی و مبینا نصیری (81 نظر) رهبر معظم انقلاب:هم پدرم، هم مادرم و هم خود من می‌خواستم طلبه بشم؛ از کلاس پنجم دبستان، عملاً درس طلبگی را در داخل مدرسه شروع کردم (79 نظر) خلاقیت تحسین برانگیز میوه فروش تهرانی با نوشته جالب در مغازه حماسه آفرین شد/ نمونه واقعی یک فرشته زمینی+عکس (76 نظر) مهران مدیری: رفته بودم مراسم ختم برگشتم دیدم یه خانوم زده به ماشین من داره گریه میکنه خواستم جنتلمن باشم گفتم اشکالی نداره اما بعدش که رفت نشستم گریه کردم🤣+ویدیو (69 نظر) فریبا نادری؛ اتفاق عجیبی نیست که دخترم رو خارج از ایران به دنیا آوردم، ما تونستیم و این امکان رو به فرزندمون دادیم که اگه خواست یک جای بهتری بدون کنکور و استرس زندگی کنه (69 نظر) نعیمه نظام دوست: کورتن مصرف کردم پناه بردم به غذا در حال حاضر نعیمه نظام دوست هستم یک چاق بی پول! فکر میکردم پف کردم نگو چاق شدم😂 (67 نظر) مرجانه گلچین: به پیشنهاد اداره برق با دبه آب میرم برای رفع حاجت گفتن تا 3 ساعت برق ندارید! من با یه ذره آب چجوری برم دسشویی+ویدئو (64 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال ابجد روزانه شنبه 26 آبان 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 26 آبان 1403
فال قهوه با نشان روز شنبه 26آبان ماه 1403
سلفی مردم سوریه با فرستاده ویژه رهبر انقلاب در حرم حضرت زینب (س)
اسلامی: گاوداری و ضایعاتی را به عنوان محل ساخت بمب اتم معرفی کردند!
مهدی پاکدل بازیگر سریال کیمیا: رعنا خیلی خنده رو مهربون و آدم سرحالیه/ رعنا آزادی ور: من مهدی رو بعد از شش هفت سال دیدم و ابر می‌بارد کار خودش رو کرد
لیلا بلوکات بازیگر سریال لحظه گرگ و میش: زمانی از کرونا ترسیدم که بینایی‌ام را از دست دادم آن روز ها جهنم را از سر گذراندم!
دیدار دست راست ترامپ در انتخابات با سفیر ایران در سازمان ملل
حدادعادل: گفتند نوه رهبر معظم انقلاب در لندن به دنیا آمده که مردم را نسبت به ایشان بدبین کنند/ خانم ها او را به نام نوزاد یک‌میلیون‌پوندی صدا می‌کنند!
دانشگاه تهران در مرحلۀ نهایی طراحی و ساخت ماهواره مکعبی
لاریجانی رد صلاحیت شده زیر آتش اسرائیل در سوریه!
جشنواره بین‌المللی حرکت و درخشش دانشجویان مهندسی مکانیک
ویدیو/ از دیوان پروین اعتصامی و حافظ تا شاهنامه و کلیات سعدی بر دیواری از کتاب‌های غول‌پیکر خیابان/ خلاقیت در طراحی و زیباسازی شهری با کتاب
ویدئو/ یادگیری زبان انگلیسی با انیمیشن آنوارد «Onward»/ همراه با زیرنویس فارسی
نگاهی به چهره واقعی «کوروش کبیر» در پیری با کمک هوش مصنوعی/ تصاویر دیدنی از آخرین سال‌های زندگی پادشاه شکست‌ناپذیر هخامنشی
منتخب روز   
وقوع زمین‌لرزه‌ 4.3 چند شهر خراسان رضوی را لرزاند انگشتر رهبر معظم انقلاب برای روز خواستگاری +ویدیو/ انگشتری که عشق را جاودانه می‌کند کشف جسد مرد میاندوآبی در زرینه‌ رود / او 14 روز گم شده بود! اتهام آدم‌ربایی برای زنی که می‌خواست شوهرش را سورپرایز کند! قرار شرم آور سیامک برای رسوایی دختر 22 ساله / اعتراف سیاه در کلانتری 4 کشته و 14 مجروح در واژگونی اتوبوس زائران حسینی در مسیر قروه به زنجان با 45 سرنشین قتل ناموسی دختر با شلیک گلوله در جنوب تهران توسط پدرش / از دامادم حرفی شنیدم که خونم را به جوش آورد پشیمان نیستم سگ هار جان کودک 9 ساله را در خوزستان گرفت/بیشتر مراقب کودکان باشید ننه لیلا، مادر جیب‌برهای ایران بود | جزئیات گفت و گو با دختر جیب‌بری که مدعی است نزد حرفه‌ای ترین جیب‌بر ایران آموزش دیده است! مردی سر همسرش را با کلنگ شکافت/ «10 روز بود به خاطر اختلاف خانوادگی با من روابط عاطفی نداشت» قتل دختر 19 ساله در باشگاه زیر زمینی بوکس/پسر رزمی کار از قصاص نجات یافت جزئیات دقیق پرونده قتل دوست صمیمی بر سر معامله / اولیای دم چرا بعد از 7 سال قاتل را بخشیدند؟