خلاصه داستان فیلم توکیو بدون توقف
برادری سخت گیر اما مهربان، خواهری معصوم، عمه ای عجیب، پسری عاشق و پررو و سفرهای پرماجرا به کیش، مایه های طنز این فیلم را تشکیل می دهند.
نکاتی درباره فیلم توکیو بدون توقف
داستان فیلم ترکیبی است از چندین کلیشه معروف و نخ نمای تم طنز یعنی برادر شکاک و متعصب، عاشق بی معشوق، پولدار و فقیر و ... . البته یک کلیشه دیگر خود مهران مدیری است که به تکرار خود می پردازد. اصلا انگار فیلم همان مجموعه های طنز اوست که در قالب سینما درآمده و وجود چیزی به نام کارگردان را نیاز ندارد. مدیری یک تنه همه کاره است، همان تیپ خودساخته اش را با اندکی تغییر ارائه می دهد. بیشتر بازیگران هم بازیگران سابق او هستند از سعید و رئیس تا فیوضات. البته همان ها هم جزو نقاط قوت فیلم هستند و فیلم بدون مدیری بی معنا می شود.
فیلم را می توان در رده کمدی - تجاری جای داد هرچند هم کمدیش نیم بند و پرداخت نشده است و هم بخش تجاری و تبلیغی کار. فیلم قرار است یک شرکت و نام جدید به نام "سینالکو" را در غالبی طنز معرفی کند ولی نه آن را درست معرفی و تبلیغ می کند نه غالب را صحیح اجرا می کند. اینکه سینالکو در نهایت نجات دهنده کارخانه برشکسته خانواده نشاط می شود دم دستی ترین فکر تبلیغی است یعنی اصلا در فیلم نامه به صورت درست و حرفه ای در جنبه تبلیغی فیلم کار نشده است و به صورت کاملا باز و فکرنشده مانند آگهی های تلویزیونی باید از ابتدا تا انتها تنها آرم سینالکو را ببینیم.
طنر فیلم هم اگرچه با بازی خوب بازیگران تا حدی دلپذیر شده است و جذاب برای علاقه مندان غیر جدی سینمایی، اما به طور کامل مانند فیلم طنز پیشین "نان و عشق و... موتور هزار" نمی تواند جزییات را حساب شده ، قابل قبول و از همه مهمتر اریجینال و غیر تکراری بکار برد.
البته فیلم توکیو بدون توقف را نمی توان فیلم بی ارزشی نامید، همین که با استفبال تماشاگران روبرو شده است یعنی توانسته ارتباط برقرار کند، دیدن بازیگر و کارگردان محبوب طنز تلویزیون بر پرده سینما می تواند بالقوه جذاب باشد اگرچه همان مدیری تکراری با همان تکیه کلامها و نگاه ها باشد. ایده ها هرچند کمرنگ و تکراری است اما بسیار به فیلم کمک کرده است، مانند ایده شنیدن افکار دیگران توسط پرویز- برادر متعصب و خشک مغز- مخصوصا در صحنه های دونفره پرویز و منشی، یا وجود احمدعلی -مردترین نامرد- بادیگراد قدیمی که حضورش خنده دار و کمیک از کار درآمده. بازی حسن شکوهی در نقش محسن توکیو نقته قوت دیگر است همینطور پانته آ بهرام. البته در این میان نقش عمه الیس بسیار سردرگم و پیشتر به نظر می رسد برای پرکردن فضا و شلوغ کردن رابطه ها استفاده شده است.الیزابت امینی هم نشان می دهد توانایی اجرای نقش های متفاوت را دارد.
حرف زیاد شد، در آخر به نظر من این فیلم می توانست بسیار بهتر از این باشد و ضعف فیلم نامه مشکل اصلی فیلم است. مدیری نشان داد می تواند درمیان تماشاگران گزیده تر هم موفق باشد و آن ها را بخنداند، اما اگر بخواهد در سینما به محبوبیت تلویزیون برسد باید درچنته چیز جدید داشته باشد.
کارگردان فیلم توکیو بدون توقف
سعید عالم زاده متولد 1339 تهران، فارغ التحصیل سینما از دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر است. وی فعالیت سینمایی را سال 1367 به عنوان مسئول لباس فیلم «گنج» به کارگردانی محمدعلی سجادی آغاز کرد.
بازیگران فیلم توکیو بدون توقف
مهران مدیری، پانته آ بهرام، حسن شکوهی عارف، گوهر خیراندیش، الیزابت امینی، سعید پیردوست، حمیده خیرآبادی، ابراهیم آبادی، ساعد هدایتی، یوسف پشندی، امیر محمدزاده، صدیف آرمیده، علی کاظمی، کامران علی فیوضات، سیدجلال طباطبایی، محمود مقدسی، محبوبه زنجانی، فرشته مصطفایی، محمد مهیمن، مهناز یاری تبار، عسل مهرام منش، محسن دانشمند، محسن شریفی، مهتاب حاج رحیم، محمد نظرزاده، عباس علی اصغری، کاظم درویش، امیر رخ افروز، ابوالحسن اصلانی، وحید مهین دوست، حسین دوستدار، سیدمحمود چهارسوقی
مشخصات فیلم توکیو بدون توقف
- ژانر :اجتماعی، کمدی
- زبان : فارسی
- امتیاز IMDb: امتیاز 6.38 از 10