خلاصه داستان زن زیادی
سیما معلم است و همراه با فعالیت های جانبی دیگر با همکاری زنان محلی چرخ زندگی را به تنهایی می چرخاند.شوهرش احمد کار درست و حسابی ندارد و در عوض مدام در حال ولخرجی و عیاشی است. روزی احمد به سیما می گوید که یکی از دوستانش فوت کرده و او باید همسرش را به روستای زادگاهش ببرد. سیما سعی می کند همراه احمد برود اما احمد نمی پذیرد. تا این که وسط راه پلیس احمد و صبا را می گیرد و سیما برای رهاشدن آنها مجبور می شود ادعا کند که صبا خواهرزاده اش است. هر سه به مسیر ادامه می دهند تا آنکه جاده به دلیل بارندگی بسته می شود و همه مجبورند در هتلی بین راه، شب را سر کنند. در این میان معلوم می شود رحیم، معلم مدرسه شهر کوچک مجاور، همسرش را کشته. سیما نیمه شب سری به ماشین شان می زند که با رحیم مواجه می شود. چون با او که زنش را به خاطر خیانت کشته احساس همدلی می کند او را از دست پلیس نجات می دهد و قول می دهد که فردا دوباره سری به او بزند. فردا همراه با احمد و صبا به دنبال رحیم می آیند و بحثی بین همه شان درمی گیرد که معلوم می شود صبا زندگی بسیار سختی داشته و شوهرش او را می فروخته و او با دزدی و سرکیسه کردن مردها روزگار می گذرانده، احمد به او در مورد سیما دروغ گفته و می خواسته اغفالش کند. رحیم هم پیش از شنیدن حرف های زنش، او و پسرخاله اش را کشته، در حالی که واقعاً گناهکار نبوده اند. رحیم عصبانی می شود و از احمد می خواهد او را بکشد. با هم درگیر می شوند و رحیم با اسلحه خودش کشته می شود. دست آخر سیما و صبا بدون توجه به فریادهای احمد، با هم دور می شوند.
نکاتی درباره فیلم زن زیادی
فیلم "زن زیادی" آخرین ساخته تهمینه میلانی ملودرامی اجتماعی است كه با هدف قراردادن روابط خانوادگی در بستری تعلیقی و فضایی جاده ای درصدد بیان و نمایش عقاید كارگردان درباره زنان بصورت غیرشعاری است. اما در عمل این رویكرد چند لایه كه تابع فیلم قبلی میلانی "واكنش پنجم" بوده و از قواعد این اثر تبعیت می كند، به سوی شعارزدگی می رود و مدام بر فرشته وار بودند زنان و دیو سیرت بودن مردان" تاكید می كند. فیلم زن زیادی با مضمون اجتماعی به روایت داستان دوخانواده با محوریت زنان می پردازد. خیانت، بدگمانی و چالش دستمایه زن زیادی و در ادامه سری فیلم های زنانه فیلم ساز همچون "واكنش پنجم"، "دوزن" و "نیمه پنهان" است."مریلا زارعی"، "امین حیایی"، "پارسا پیروزفر" و "السا فیروزآذر" در فیلم زن زیادی نقش آفرینی كردند.دراین میان، فیلم همواره در نگاهی دیگر به عدم تناسب قواعد عرفی، شرعی و قانونی بین مرد و زن تاكید می كند"، خیانت مردان چندان نكوهیده نیست و بازتاب حقوقی و اجتماعی ندارد اما زنان خائن باید كشته شوند."فیلم ساز برای رهایی از داوری منتقدان درباره عناصر تكرارشونده آثارش و رفع اتهام از سطحی، شتابزده و تكراری بودن شعارهایش به پیامی های فراتر نظیر "پیش داوری عامل جنایت" و "بررسی قبل از قضاوت" روی آورده است.دراین فیلم برخلاف سایر آثار میلانی هیچ كدام از شخصیت ها بر عملكرد خویش باور ندارند و بیشتر روابط به صورتی نسبی نگریسته شده است."مریلا زارعی" كه نقش معلم فیلم را بازی می كند، "فرشته ای دیگر در ادامه فرشتگان فیلم ساز است كه سعی دارد در بدترین شرایط موجود پیوند خانوادگی خود را حفظ كند.میلانی در سال های اخیر نشان داده كه در روایت داستان فیلم موفق است و با تندیدن گره های دراماتیك همراهی مخاطب عام و حتی در پاره ای مواقع مخاطب خاص را برانگیزد، این قصه گویی خوب و ایجاد تنش های حساسیت برانگیزاز عمده امتیازات فیلم سازی است كه می توان آن را یك داستان گوی خوب نامید.وی به خوبی درایجاد تناسب، تعادل و توازن بین فضاهای جدی و پاساژهای قصه برآمده و با رویكردی آمیخته با ظنز تلخ و سیاه و زهرخند بر جذابیت وقایع داستان افزوده است.ضمن اینكه تنیدن داستان های فرعی در بطن ماجرا به جز در پاره ای از موارد جا افتاده و زاید به نظر نمی رسد.اما مشكل عمده شخصیت ها به قدرت عمل و تصمیم گیری آن ها برمی گردد ودر واقع نوعی رویكرد لحظه ای و آنی بودن انتخاب در قالب شخصیت های این فیلم دیده می شود، این عدم انسجام در صحنه تصمیم گیری زن برای شرب خمر، برای همراهی با مرد در سفر و تردیدی كه در كاراكترهای (شخصیت ها) فرعی چون دختر فراری قابل مشاهده است.دنیای نسبی میلانی حتی در كنش های مرد داستان نیز نمود یافته و این شخصیت نسبت به سایر شخصیت های مرد میلانی كه نوعی تحكم فاقدمنطق در رفتارهایشان دیده می شود، پیچیده تر به نظرمی رسد.مردان آثار میلانی معمولا خشن بوده، اما این شخصیت با نوعی شوخ طبعی و با شباهت به آثار شكسپیر كه عیاشی رذل است واقعی تر و باورپذیرتر از شخصیت های قبلی است.سردی وسیاهی روابط باتاكید بربرف و روسیاهی و تاریكی در منحنی دراماتیك و صحنه روشن پایانی با استفاده از وجوه غیرسرد برف، روشنایی و تابناكی اثر را نیز به خوبی در خدمت پیام های فیلم قرار گرفته است.در كارگردانی اثر نیز به وضوح روند رو به رشد فیلم ساز در تولید یك اثر جاده ای ( راویت یك سفر)نسبت به فیلم واكنش پنجم دیده می شود وازنظر دكوپاژ بویژه در سكانس های تعلیقی فیلم و بیان كنش های متفاوت در موقعیت های مشابه مكانی و متفاوت دراماتیكی موفق بوده است.
کارگردان فیلم زن زیادی
تهمینه میلانی : متولد سال 1339 در شهر تبریز می باشد. میلانی فعالیت سینمایی خودش را با دستیار کارگردانی نزد مسعود کیمیایی آغاز کرد و همچنین به عنوان منشی صحنه فیلم « خط قرمز » نیز در این پروژه حضور داشته است اما رفته رفته خودش را به عنوان یک فیلمساز مطرح کرد و توانست آثار متعددی را روانه سینما کند که به رشد او در عرصه کارگردانی کمک شایانی کرد. « بچه های طلاق » که اولین فیلم او بود موفق شد جایزه « بهترین فیلم اول » جشنواره فجر را دریافت کند. میلانی سپس فیلم « افسانه آه » را ساخت کرد که اثری کم فروش و شکست خورده در گیشه بود اما پس از این شکست وی فیلم « دیگه چه خبر » با بازی ماهایا پطروسیان را روانه سینما کرد که با استقبال بسیار خوب مخاطبین مواجه شد.میلانی در سال 1384 موفق شد مهمترین فیلم کارنامه هنری اش یعنی « آتش بس » را با حضور محمدرضا گلزار و مهناز افشار بسازد که تبدیل به یکی از پر فروش ترین آثار تاریخ سینمای شد.
بازیگران فیلم زن زیادی
مریلا زارعی ،امین حیایی ،پارسا پیروزفر ،السا فیروزآذر ،کیکاوس یاکیده ،مهدی امینی خواه ،الناز فیروزآذر،آرمیتا مرادی ،زندیش حمیدی ،آزیتا رایجی ،فریبا مرتضوی ،نسرین شهبازی
ساير عوامل فیلم زن زیادی
- کارگردان: تهمینه میلانی
- تهیه کننده:محمد نیک بین
- نویسنده:تهمینه میلانی
- فیلمبردار: فرج الله حیدری
- تدوینگر: شهرزاد پویا
- موسیقی: امیر معینی
مشخصات فیلم زن زیادی
- ژانر :خانوادگی،اجتماعی
- زبان : فارسی
- امتیاز IMDb: امتیاز 6 از 10