معرفی کتاب عادت به اکنون اثر نیل ای فیوری

  پنجشنبه، 24 شهریور 1401   زمان مطالعه 7 دقیقه
معرفی کتاب عادت به اکنون اثر نیل ای فیوری
در این اثر مخاطب مجموعه‌ای از توصیه‌های سودمند و گرانبها خواهید بود که در صورت به کار بستن آن‌ها در زیستِ روزمره‌تان، در کمترین زمان ممکن، تحولاتی مثبت و سازنده را در شخصیت خود، و همچنین، در کیفیت زندگی خویش، مشاهده خواهید نمود. در ادامه به بررسی این کتاب می پردازیم.

درباره نیل ای فیوری

نیل ای فیوری (NEIL FIORE)، (متولد: Jersey City، New Jersey، ایالات متحده) روانشناس، مدرس، مربی و نویسنده پرفروش مشهور است. دکتر فیوری به عنوان یک متخصص برجسته در زمینه عملکرد و بهره وری مشهور شده است.به عنوان سخنران، مشتریان او شامل شرکت ها، مؤسسات آموزشی و دولتی پیشرو در فهرست Fortune 500 هستند.

پوستر نیل ای فیوری

درباره کتاب عادت به اکنون

کتاب «عادت به اکنون» با تعریف و بازتعریف طفره روی، راه را برای چیرگی بر طفره روی باز می کند. فیوری ویژگی های طفره روها را بر مبنای سال ها پژوهش در این باره برمی شمارد و با طرح پرسش هایی، خواننده را به تفکر وامی دارد که آیا در جرگهٔ طفره روهاست یا در گروه انسان های کارامد. در ادامه، نویسنده از دلایلی که انسان ها به خاطر آن به طفره روی روی می آورند پرده برمی دارد و به دنبال آن، چهره های مختلف طفره روی را به خواننده بازمی نمایاند. فیوری به خواننده می آموزد که با طرح جدولی از طفره روی های روزانه، گام هایی برای رهایی از طفره روی بردارد. در ادامه، نویسنده از برخی پیام های ذهنی ویرانگر، استرس زا و افسرده کننده نام می برد و راهکارهایی برای رها شدن از تفکرات منفی ارایه می کند. سپس فیوری، از مفهومی به نام برنامه ریزی نکردن سخن می گوید و به عنوان راهکاری سودمند، از تفریح بدون احساس گناه برای انجام کار با کیفیت بالا نام می برد و اهمیت تفریح را در بالا بردن بازدهٔ کاری شرح می دهد. نویسنده به این منظور، سه جدول طراحی کرده که می توان کارهای هر روز هفته را در آن نوشت و با محاسبهٔ ساعت های مختلف، زمان را به خوبی مدیریت کرد. در ادامه، فیوری از راه های خلاق بودن، روان بودن و ایجاد تغییرات جزیی برای پیشرفت سخن می گوید و در پایان، راهکاری برای رفتار مناسب با آدم های طفره روی زندگی به خواننده عرضه می دارد.

فصل نخست کتاب عادت به اکنون (The Now Habit) با نقل قولی درخشان از جرج برنارد شاو، نمایشنامه نویس ایرلندی، آغاز می شود: «یک انسان سالم، مشتاق است تا در زندگی به فعالیت های مفید بپردازد و کیفیت زندگی خود را بهتر و بهتر کند.» دکتر نیل ای. فیوری با نقلِ این جمله ی جالب توجه در ابتدای کتاب عادت به اکنون، به روشنی هرچه تمام تر، تعریف خاص خویش از سلامت فکر و روان را ارائه نموده است. مطابق این تعریف، انسان تا جایی سالم و طبیعی محسوب می شود که در خود یارای انجام فعالیت های ثمربخش را بیابد، و به قول معروف، از نیرو و زمان خویش به بهترین شکل ممکن استفاده کند. در غیر این صورت، حتماً مشکلی اساسی در میان است که باید هرچه سریع تر از میان برداشته شود. اما این مشکل اساسی می تواند ناشی از چه عواملی باشد؟ به عبارتی، چرا بسیاری از انسان ها (که مطابق تعریفِ ارائه شده در کتاب حاضر، ناسالم به شمار می روند) نمی توانند چنان که باید و شاید به انجام کارهایی که دوست دارند بپردازند، و این چنین، از احساس شیرین و رضایت بخش «مفید بودن» سرشار گردند؟ پاسخ این پرسش اساسی، به تفصیل در کتاب عادت به اکنون مورد بحث قرار گرفته است. نیل ای. فیوری در این اثر، ابتدا در مقام تشخیص، از عواملی سخن می گوید که میل به طفره روی و اهمال کاری را در آدمی برمی انگیزند، و سپس، در مقام درمان و تجویز، از راه های غلبه بر این عوامل بحث می کند. مثلاً یکی از مهم ترین عللِ عادت به تنبلی و طفره روی در افراد گوناگون، وجود گرایشات کمال طلبانه در آن هاست. بسیاری از ما، به این علت میلی به انجام فعالیت های دلخواه خود نشان نمی دهیم که پیشاپیش از نتیجه ی این فعالیت ها هراس داریم. چرا؟ زیرا در ذهن خود، فقط و فقط به بهترین نتیجه ی ممکن فکر می کنیم. اما به زعم نگارنده ی کتاب عادت به اکنون، واقعیت زندگی به ما می آموزد که چیزی تحت عنوان «بهترین نتیجه» وجود ندارد. در هر کاری می توان بهتر و بهتر بود. هر فعالیتی که به پایان رسیده، قطعاً به شیوه ای بهتر نیز قابل انجام بوده است. با این حال، اگر ما مدام به فکرهای کمال گرایانه ی این چنینی بچسبیم، هرگز هیچ کاری را آغاز نمی کنیم! پس باید یک بار برای همیشه این تمایل افراطی به کمال را از ذهن و ضمیر خود بزداییم. البته کمال گرایی تنها یکی از بی شمار مرض های فکریِ مخرب و بازدارنده ای است که در این اثر مورد بحث قرار گرفته. چنان که خود به مطالعه ی کتاب بنشینید، خواهید دید که در هر فصلِ آن، یک عادت یا گرایش فکریِ ناپسند خاص مورد بحث قرار گرفته، و شیوه ی اجتناب از آن نیز، با زبانی ساده ارائه شده است. مخلص کلام این که در این کتاب، بناست با تمرین ها و آموزه هایی آشنا شوید که در نهایت، با هدف یاری رساندن به خواننده در جهت اعتلا در حیطه های گوناگون زندگی، نگاشته و عرضه شده اند. کتاب عادت به اکنون نخستین بار در سال 1988 به انتشار رسید، و خیلی زود، به عنوان اثری مفید در حوزه ی روانشناسی عمومی، به اغلب زبان های مهم دنیا ترجمه شد. آمازون از کتاب عادت به اکنون به عنوان یکی از پرفروش ترین عناوین حیطه ی خودیاری در سراسر جهان یاد نموده است. گفتنی است که ترجمه ی فارسی این اثر، به قلم ترانه طبری صورت گرفته و انتشار آن به همت نشر کلک آزادگان میسر گشته است.

نکوداشت های کتاب عادت به اکنون

  • من کتاب عادت به اکنون از دکتر فیوری را منبعی درخشان و سودمند برای دانشجویان رشته ی روانشناسی می دانم. (دکتر اندرو کاندی)
  • «عادت به اکنون» سودمندترین کتاب برای افرادی است که خواهان رهایی از بارِ سنگین گذشته، و بدل شدن به شخصی کارآمدند. (لیزا راتستین)
  • همواره خواندن کتاب عادت به اکنون را به همکاران، دوستان و آشنایان خود، توصیه می کنم. زیرا این کتاب مملو از راهنمایی های روشن و ثمربخش برای زندگی عملی است. (دکتر لیزا کیل)

در بخشی از کتاب عادت به اکنون می خوانیم

نخستین گامی که باید بردارید بسیار آسان است و تا کنون هیچ یک از کتاب هایی که در این زمینه نوشته شده، از شما نخواسته است چنین کاری انجام دهید: یک هفتۀ دیگر نیز طبق روال معمول خود از انجام دادن کارهایتان طفره بروید. من به شما آموزش خواهم داد که آگاه باشید چگونه و در چه زمان هایی از انجام دادن کارهای خود طفره می روید. فقط به رفتارهای خود به طور عینی توجه داشته باشید و مانند یک پژوهشگر مردم شناس که به ثبت رفتار و مراسم یک فرهنگ بیگانه می پردازد و هیچ گونه قضاوتی در بارﮤ آن ندارد، رفتار کنید. در بارﮤ خودتان به قضاوت نپردازید و رفتارتان را مورد تحلیل قرار ندهید. اکنون فقط بر آگاه شدن از الگوهای رفتاری فعلی خود متمرکز باشید. مشاهده کنید که چگونه وقتتان را می گذرانید. وقتی واقعاً کاری مفید انجام می دهید، چه کار می کنید؟ به این نکته توجه داشته باشید که آن اوقات چگونه با زمانی که مشغول هستید، ولی کاری مفید انجام نمی دهید، تفاوت دارند. دشواری برآورد مدت زمانی که صرف انجام یک پروژه، جا به جایی درون شهری یا رسیدن به موقع در یک قرار ملاقات می شود، اغلب بخشی از طفره روی به شمار می آید. مدیریت واقع بینانۀ زمان و ساختار تمرکز بر تعهدات، ابزارهایی ضروری هستند که رفتارهای شما را از طفره روی به انجام کار مفید تغییر می دهند. اگر شما همیشه دیر می رسید، غرق پرداختن به جزییات می شوید، نزدیک شدن به موعد پایان کار، غافل گیرتان می کند و از انجام ده ها پروژه طفره می روید و وقت کافی برای تفریح و روابط خود ندارید، دارای مشکل مدیریت زمان هستید. نظریه های بسیاری در این زمینه که چرا انسان ها در مدیریت زمان مشکل دارند، وجود دارد. اما با وجود آن نظریه ها، این مشکلات برای بیش تر ما به صورت یک واقعیت باقی مانده است. ما نیاز به ساختاری داریم که ما را در رابطه با سپری شدن زمانمان و این که چگونه آن را صرف می کنیم، هوشیار نگه دارد.

شناسنامه کتاب عادت به اکنون

  • نویسنده: نیل ای فیوری

  • مترجم: ترانه طبری

  • زبان: فارسی
  • ناشر چاپی: نشر کلک آزادگان
  • تعداد صفحات: 280
  • موضوع کتاب:کتاب موفقیت و خودسازی
  • نسخه الکترونیکی:دارد
  • نسخه صوتی : دارد

علاقه مندان به آثار حیطه ی خودسازی و خودپروری مخاطبین اصلی نیل ای. فیوری در کتاب عادت به اکنون اند. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها