دیل کارنگی
دیل هاریسون کارنگی (به انگلیسی: Dale Harbison Carnegie) (زاده ۲۴ نوامبر ۱۸۸۸ – درگذشته ۱ نوامبر ۱۹۵۵) یک نویسنده و سخنران آمریکایی توسعه دهندهٔ درس هایی در زمینهٔ پیشرفت شخصی، فروشندگی و سخنرانی در جمع بود. او در یک خانوادهٔ فقیر در میزوری به دنیا آمد. دیل در نوجوانی مجبور بود ساعت ۴ صبح از خواب برخیزد تا شیر گاوهای خانواده را بدوشد. او در خانهٔ خود در نیویورک درگذشت. یکی از شاخص ترین و مهمترین ایدهٔ کارنگی در کتاب هایش این بود که می توان اخلاق برخی را با تغییر دادن رفتارمان در مقابل شان، تغییر داد. دیل کارنگی، نویسنده و سخنران آمریکایی که کتاب های آیین کارنگی از مجموعه آثار محبوب اوست. وی در تاریخ 24 نوامبر 1888 در شهر مری ویل در ایالت میزوری، چشم به جهان گشود. او پسر دوم خانواده بود و هنگامی که کودکی خردسال بود، به همراه خانواده اش به بلتون، نقل مکان کردند. وی دوران دانشجویی خود را در کالج ایالتی آموزگاران وارنربرگ، مشغول به تحصیل بود. اولین شغل کارنگی، فروش دوره های مکاتبه ای آموزشی به دامداران بود. پس از آن او به فروش گوشت خوک، چربی خوک و حتی صابون روی آورد. دیل در گسترش حوزه تجارتش در شمال اوماها و نبراسکا، بسیار موفق شده بود. دیل بعد از پسانداز کردن 500 دلار، فروشندگی را در سال 1911 رها کرد تا به آرزوی دیرینه اش؛ تدریس و سخنرانی در شاتاوکاوا، برسد ولی سرانجام از آکادمی هنر های تجسمی در نیویورک سردرآورد. وی در بین کار های خود بازیگری نیز کرد و در آن کم و بیش وموفق بود. دیل پس از پایان پروژه خود در آکادمی به نیویورک برگشت و به نوشتن کتاب مشغول شد.
درباره کتاب آیین سخنرانی اثر دیل کارنگی
کتاب آیین سخنرانی (Quick and Easy Way to Effective Speaking)، یکی از کتاب های مجموعه آیین دیل کارنگی می باشد که در سال 1962 چاپ شد. کتابی کلاسیک درباره نحوه سخنرانی و ارائه مطلب در برابر جمع که تا به امروز، بین کتاب های محبوب تمام افراد جهان است و بسیاری از سخنران ها یا شو من های معروف، آن را خوانده اند. این کتاب در سالیان اخیر، فروش بسیاری داشته است و به بیش از 20 زبان مختلف و زنده دنیا ترجمه شد. با این وجود افرا زیادی وجود دارند که هنوز به این کتاب دسترسی نداشته اند و آن را مطالعه نکرده اند. کتاب آیین سخنرانی حاوی بسیاری از عقاید و دستورالعمل های بسیار مهم و ارزشمند است که روی امور روزانه تمامی انسان ها تاثیر می گذارد. در حال حاضر یکی از نکات بسیار جالب درباره این کتاب این است که برخی از مبانی و دروس آن، در کلاس های مختلف سخنرانی یا حتی دانشگاه ها تدریس می شوند و سالانه هزاران نفر از این کلاس ها فارغ التحصیل می شوند. مردم در این دوره های ثبت نام می کنند تا بتوانند استعداد های پنهانی خود را کشف کنند و با استفاده از آنها زندگی شادتر، دلیرانه تر و پرثمر تر شود. قواعد مورد مطالعه در این کتاب و به کار گرفتن آنها، به هر فردی در دنیا کمک می کند تا ضمن ملاقات با اشخاص و گروه های مختلف، با گشاده روی، آسودگی خیال و به طرز موثر و قانع کننده ای با آنها سخن بگویید.
فهرست این کتاب به این شکل است:
- فصل اول: اعتماد به نفس و شهامت خود را افزایش دهید
- فصل دوم: شیوه ی صحیح آمادگی برای انجام سخنرانی
- فصل سوم: سخنران های معروف چگونه سخنرانی خود را آماده می کردند؟
- فصل چهارم: تقویت حافظه
- فصل پنجم: نکات مهم در اجرای موفقیت آمیز یک سخنرانی
- فصل ششم: راز سخنرانی موفقیت آمیز
- فصل هفتم: منش و شخصیت شما در روی سکوی سخنرانی
- فصل هشتم: سخنرانی خود را چگونه شروع کنیم؟
- فصل نهم: سخنرانی خود را چگونه به پایان برسانیم
- فصل دهم: چگونه می توانیم مقصود خود را به روشنی بیان کنیم؟
- فصل یازدهم: چگونه می توان شنوندگان را به موضوع سخنرانی علاقه مند ساخت؟
- فصل دوازدهم: چگونه شیوه ی بیان خود را بهبود بخشیم؟
- فصل سیزدهم: نحوه صحیح معرفی کردن کسی برای انجام سخنرانی یا گرفتن جایزه
در بخشی از کتاب آیین سخنرانی می خوانیم:
وقتی که یادگیری چیز جدیدی را شروع می کنیم. به تدریج در آن پیشرفت نمی کنیم. بلکه با یک جهش ناگهانی جلو می رویم. بعد مدتی دچار سکون می شویم وحتی ممکن است به عقب برگردیم و بعضی چیزها را از دست بدهیم. اغلب روان شناسان این دوره های پسرفت را تایید می کنند و آن را منطقه ی یک نواخت منحنی یادگیری می نامند. گاهی اوقات دانشجویان کلاس فن سخنرانی هفته ها در یکی از این منطقه های یک نواخت باقی می مانند و هر چه قدر تلاش می کنند قادر نیستند آن را پشت سر بگذارند. در این میان افرادی که از اراده ای ضعیف برخوردارند از فرط نومیدی تسلیم می شوند. اما آنهایی که اراده و پشتکار قدرتمندی دارند مقاومت کرده و یک روز ناگهان بدون آنکه بفهمند چه اتفاقی رخ داده متوجه می شوند که پیشرفت چشمگیری پیدا کرده اند. این ها به یک باره از منطقه ی یکنواخت اوج گرفته و مثل یک هواپیما بالا می روند و با فوت وفن سخنرانی به خوبی آشنا می شوند. آنها به راحتی می توانند سخنرانی خود را با حالتی طبیعی و قدرتمند ایراد کنند.
ترجمه ی کتاب آیین سخنرانی به فارسی
مهناز بهرنگی مترجم آثار دیل کارنگی به زبان فارسی است. او متولد سال 1341 است و ترجمه آثار مختلفی را در کارنامه ی خود دارد. شما می توانیدمجموعه ی «آیین همسرداری»، «آیین زندگی» و «آیین دوست یابی» را با ترجمه دقیق و روان مهناز بهرنگی مطالعه کنید. انتشارات شبگیر کتاب آیین سخنرانی را با ترجمه ی مهناز بهرنگی عرضه کرده و در اختیار علاقه مندان قرارداده است.
چرا باید کتاب آیین سخنرانی را خواند؟
کتاب آیین سخنرانی در دسته ی کتاب های آموزش سخنرانی قرار دارد. کتاب آیین سخنرانی مناسب برای گروه سنی بزرگ سال است. تعداد صفحات نسخه ی چاپی کتاب 240 صفحه است که با مطالعه ی روزانه 20 دقیقه می توانید این کتاب را در 12 روز بخوانید. کتاب آیین سخنرانی جزو کتاب های حجیم و بلند با موضوع آموزش سخنرانی است. این کتاب برای افرادی که وقت بیشتری برای مطالعه دارند و می خواهند در زمینه ی آموزش سخنرانی زمان بیشتری را به مطالعه اختصاص دهند، انتخاب مناسبی است.
نقد و بررسی کتاب آیین سخنرانی
سخنرانی در جمع کاری سخت و پراسترس است که با تمرین و تکرار می توان به آن تسلط یافت. اغلب افراد موفق و سرشناس در دنیا، سخنرانان ماهر و تاثیرگذاری هستند که جمعیت زیادی با اشتیاق به صحبت های آنان گوش می دهند. توانایی صحبت کردن در جمع نیز مانند هر مهارت دیگر خدادادی نیست و می توان آن را با رعایت اصول و تمرین تکنیک های گوناگون به دست آورد. دیل کارنگی در کتاب آیین سخنرانی هر آنچه برای یک سخنرانی حرفه ای و اثربخش مورد نیاز است را به شما می آموزد.
شناسنامه کتاب آیین زندگی
-
نویسنده: دیل کارنگی
-
مترجم: مهناز بهرنگی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: انتشارات شبگیر
- تعداد صفحات: 271
- موضوع کتاب: کتاب های ارتباطات و روابط عمومی
- نسخه الکتریکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.