دیل کارنگی
دیل کارنگی (Dale Carnegie)متولد نوامبر 1888 در مری ویل، میزوری است. متولد شدن در شهری کوچک و خانواده ای فقیر، باعث شده است او از کودکی به روابط انسانی دقت کند. به همین دلیل است که بیشتر کتاب های او درباره ی روابط انسانی است. او نوشتن را از سال 1915 و با کتاب «آیین سخنرانی» شروع کرد. «آیین دوست یابی» و «آیین زندگی» آثار دیگر او هستند که مهناز بهرنگی آن ها را به زبان فارسی ترجمه کرده است. دیل کارنگی از اولین نویسندگانی بود که درباره ی خودشناسی و بهبود زندگی فردی، تحقیق کرد و کتاب نوشت. کارنگی درباره ی کتاب آیین دوست یابی می گوید:« زمانی به فکر نوشتن این کتاب افتادم که فهمیدم مردم بیشتر از هرچیز دیگری می خواهند روی یکدیگر تاثیر بگذارند.» چون تا آن زمان کتابی درباره ی موضوع دوستینوشته نشده بود، کارنگی تصمیم گرفت خودش اولین کتاب را درباره تأثیرگذاری بر دیگران و چگونگی نفوذ در دیگران بنویسد. دیل کارنگی می گوید :« شما تنها به یک روش می توانید رفتار دیگران را تغییر دهید، آن هم این است که دیدگاه خودتان را نسبت به آن ها تغییر دهید.» او معتقد است: «شک و ترس ما، و نبودن یک منبع مناسب برای یادگیری، ما را محدود می کنند.» به همین دلیل او نخستین محفل آموزشی اش را تشکیل داد. او در این محفل درباره ی موضوعاتی چون ترس از سخنرانی، ترس از ارتباط و... صحبت کرد. او در سال 1954، شرکت «دیل کارنگی و شرکا» را تاسیس کرد؛ موسسه ای که تاکنون هزاران کلاس و دوره درباره ی خودشناسی و راهبری برگزار کرده است. موسسه ی دیل کارنگی بیشتر از 2700 دانشجو دارد که آموزه های این موسسه را در بیشتر از 85 کشور آموزش می دهند.
درباره کتاب آیین زندگی
پس از اینکه کتاب آیین زندگی (How to stop worrying and start living) را مطالعه کردید نیاز است تا هر ماه چند ساعت را به منظور عملی کردن راهکارهای ارائه شده، صرف مرور آن کنید و هر روز به پیشرفت و موفقیت فکر کنید. اگر قصد دارید از این کتاب حداکثر استفاده را ببرید تنها یک بار مطالعه ی آن نیازی به شما نخواهد کرد. این کتاب به شما نشان می دهد که چگونه پیش از اینکه نگرانی و اضطراب شما را از پا در آورد، شما آن را شکست دهید، چگونه از انتقاد دیگران بدون هیچ توجهی گذر کنید، چگونه هر روز را تنها برای همان روز زندگی کنید، چگونه تشویش را از خود دور کنید و در نهایت به شما نشان می دهد تا در 14 روز، افسردگی تان را درمان کنید. این کتاب خلاصه ای از تجربیات عملی زندگی بسیاری از تاثیرگذارترین مردمان بر روی کره ی زمین را به تصویر می کشد و دیل کارنگی با معرفی حالت های مختلف اشخاص معروف و برجسته، راهکارهایی اساسی جهت دستیابی به زندگی ای با کم ترین نگرانی و مشکل در اختیارتان قرار می گذارد. گاه برخی انسان ها در مورد رویارویی با نگرانی راهکارهای بسیاری می دانند اما در زمان وقوع، توانایی بهره گرفتن از آن ها را ندارند و نمی دانند کجا باید از آن ها استفاده کنند که نویسنده در این کتاب با بیانی خاص مانند یک استاد به شما یاد می دهد. اگر بتوانید کنترل زندگی را در دست بگیرید زندگی زیباتر و دل نشین تری خواهید داشت.
در بخشی از کتاب آیین زندگی می خوانیم:
بنجامین فرانکلین هفت ساله بود که مرتکب اشتباهى شد و تا هفتاد سالگى آن را فراموش نکرد. در کودکى عاشق یک سوت شد. آن قدر هیجان زده شده بود که به درون مغازه رفت و بدون آن که قیمت آن را بپرسد همه ى پولى را که در جیب داشت روى پیشخوان مغازه ریخت و سوت را برداشت و با خود به خانه برد. توى خانه آن قدر در سوت دمید و صداهاى گوشخراش تولید کرد که اعصاب همه ى اعضاى خانه را داغان کرد. همه او را دعوا کردند و برادرش با ریشخند از او پرسید آن تحفه را چند خریده است؟ وقتى بنجامین پاسخ داد برادرش خنده اى کرد و گفت سوت را با قیمت گرانى به او فروخته اند. و راست مى گفت. بنجامین با شنیدن این حرف بغضش ترکید و به گریه افتاد. سال ها بعد وقتى که فرانکلین یک شخصیت جهانى و سفیر کبیر امریکا در فرانسه شده بود هنوز این ماجراى تلخ را به یاد داشت و فراموش نکرده بود سوت را خیلى بیش از قیمت آن خریده بود و بیش از لذتى که براى او به ارمغان آورده بود از این موضوع رنجیده خاطر شده بود. اما این داستان براى فرانکلین درس بزرگى شد. او مى گوید: «وقتى بزرگ شدم و وارد اجتماع شدم و فعالیت هاى انسان ها را دیدم فهمیدم عده ى زیادى براى خرید سوت هاى مورد علاقه ى خود مبالغى بسیار بیشتر از ارزش واقعى آن ها مى پردازند. به نظر من بدبختى انسان به خاطر این است که ارزش واقعى چیزها را نمى داند و بهایى بیش از ارزش آن ها برایشان پرداخت مى کند!»
تولستوى، نویسنده ى مشهور جنگ و صلح، آنا کارنینا و رستاخیز نیز به همین درد گرفتار بود. در دائره المعارف بریتانیکا آمده است تولستوى در بیست سال آخر عمر خویش از دوست داشتنى ترین مردهاى روى زمین بوده است.
خلاصه کتاب آیین زندگی
در خلاصه کتاب آیین زندگی میخوانیم که موضوع اصلی این کتاب، چگونگی مواجهه با استرس و داشتن زندگی آرام و شاد است. کارنگی تلاش کرده است تا در کتاب آیین زندگی به ما بیاموزد که استرس را به عنوان بخشی جدانشدنی از زندگی بپذیریم و درجهت کنترل و زندگی با آن تلاش کنیم. ویژگی مهم و قابل توجه در کتاب آیین زندگی اثر دیل کارنگی، سادگی جملات و قابل فهم بودن آن است. کارنگی در این کتاب با جملات کوتاه، ساده و قابل فهم برای همه خوانندگان اصولی را به خوانندگان می آموزد که قابلیت کاربست به زندگی را دارد. عملی بودن جملات و آموزه های کتاب آیین زندگی، باعث شده است که هنوز پس از گذشت ده ها سال از انتشار، همچنان جزو محبوب ترین و مهم ترین کتابهای روانشناسی جهان باشد. کارنگی معتقد است که مهمترین اصلی که باید ورای همه اصول رعایت کنید، جدی گرفتن آموزه های کتاب و تمرین هر روزه آن است. کارنگی معتقد است که با تمرین هر روزه آموزه هاست که می توانید به بهترین نتیجه ممکن برسید.
فهرست مطالب کتاب
- پیشگفتار: چرا و چگونه این کتاب را نوشتم
- بخش اول: حقایقى در مورد نگرانى
- فصل اول: در زمان حال زندگى کن
- فصل دوم: توصیه اى معجزه آسا براى رفع نگرانى
- فصل سوم: نگرانى و اضطراب چه عواقبى برایمان دارد؟
- بخش دوم: روش هاى اساسى تجزیه وتحلیل نگرانى
- فصل چهارم: روش هایى براى تجزیه و تحلیل نگرانى
- فصل پنجم: چگونه پنجاه درصد نگرانى را از بین ببریم؟
- بخش سوم: چگونه قبل از این که نگرانى ما را از پاى درآورد، بر آن غلبه کنیم؟
- فصل ششم: چگونه نگرانى را از ذهن خود دور کنیم؟
- فصل هفتم: اجازه ندهید کرم هاى نگرانى مثل خوره روحتان را بخورند
- فصل هشتم: دستورالعملى که اکثر نگرانى هاى شما را از بین مى برد
- فصل نهم: چیزى را که اجتناب ناپذیر است باید تحمل کرد
- فصل دهم: جلوى نگرانى را از هر جا بگیرى منفعت است
- فصل یازدهم: کار بیهوده انجام ندهید
- بخش چهارم: هفت راه براى تقویت شادى و آرامش فکر
- فصل دوازدهم: هشت کلمه اى که مى تواند زندگى شما را تغییر دهد
- فصل سیزدهم: انتقام گرفتن از دیگران را فراموش کن
- فصل چهاردهم: چگونه از ناسپاسى دیگران ناراحت نشویم؟
- فصل پانزدهم: آیا قدر چیزهایى را که در اختیار دارید مى دانید؟
- فصل شانزدهم: خودت را بشناس و خودت باش
- فصل هفدهم: از لیموترش خود، شربت لیمو درست کن
- فصل هجدهم: چگونه افسردگى را طى چهارده روز درمان کنیم
- بخش پنجم: روشى کامل براى غلبه بر نگرانى
- فصل نوزدهم: پدر و مادرم چگونه بر نگرانى غلبه کردند
- بخش ششم: چگونه از انتقاد دیگران ناراحت نشویم
- فصل بیستم: به یاد داشته باشید که کسى به سگ مرده لگد نمى زند
- فصل بیست ویکم: چگونه خود را از انتقادها مصون نگه داریم
- فصل بیست و دوم: حماقت هایى که مرتکب شده ام
- بخش هفتم: شش روش براى رفع خستگى و نگرانى و افزایش نیروى جسمانى و روحى
- فصل بیست و سوم: چگونه روزى یک ساعت به عمر خود بیفزاییم
- فصل بیست و چهار: چه چیز باعث خستگى ما مى شود و چه کار مى توانیم براى رفع خستگى انجام دهیم؟
- فصل بیست و پنجم: خانم هاى خانه دار چگونه مى توانند رفع خستگى کنند تا همیشه جوان و شاداب بمانند
- فصل بیست و ششم: چهار عادت مفید که براى جلوگیرى از خستگى و نگرانى به شما کمک مى کند
- فصل بیست و هفتم: چگونه بر عوامل به وجود آورنده ى خستگى، نگرانى و عصبانیت غلبه کنیم
- فصل بیست و هشتم: چگونه در مورد بى خوابى خود نگران نشویم؟
- بخش هشتم: چگونه شغلى را که در آن موفق و راضى خواهیم بود پیدا کنیم؟
- فصل بیست و نهم: یکى از دو تصمیم بزرگ زندگى
- بخش نهم: چگونه نگرانى هاى مالى خود را کاهش دهیم؟
- فصل سى ام: هفتاد درصد نگرانى هاى ما
ترجمه ی کتاب آیین زندگی به فارسی
انتشارات شبگیر کتاب آیین زندگی را با ترجمه ی مهناز بهرنگی عرضه کرده و در اختیار علاقه مندان قرارداده است. کتاب آیین زندگی یکی از چهارعنوان کتابی است که مهناز بهرنگی از کتاب های دیل کارنگی ترجمه کرده است. حوزه ی اصلی فعالیت مهناز بهرنگی، کتاب های روانشناسی و خودشناسی است. کتاب های «آیین همسرداری»، «آیین دوست یابی» و «آیین سخنرانی» را از دیل کارنگی، و کتاب «مردان مریخی، زنان ونوسی» را از جان گری ترجمه کرده است.
- کتاب آیین زندگی در دسته ی کتاب های موفقیت قرار دارد.
- کتاب آیین زندگی مناسب برای گروه سنی بزرگسال است.
- تعداد صفحات نسخه ی چاپی کتاب 316 صفحه است که با مطالعه ی روزانه 20 دقیقه می توانید این کتاب را در 16 روز بخوانید.
شناسنامه کتاب آیین زندگی
- نویسنده: دیل کارنگی
- مترجم: محمدرضا اکبری بیرقی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: اردیبهشت
- تعداد صفحات: 283
- موضوع کتاب: کتاب موفقیت و خودسازی
- نسخه الکتریکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .