ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی کتاب آن دختر قبلی اثر جی. پی. دلانی

  شنبه، 08 مرداد 1401   زمان مطالعه 8 دقیقه
معرفی کتاب آن دختر قبلی اثر جی. پی. دلانی
جی. پی. دلانی در کتاب دختر قبلی داستان بی‌نهایت هیجان‌انگیز و معمایی قتل دختری را در خانه‌ای مرموز روایت می‌کند. مستأجر بعدی سرنخ‌های این حادثه هولناک را در چیزهایی می‌یابد که میان او و مقتول مشترک بوده! آیا مستأجر بعدی نیز به قتل خواهد رسید؟! این اثر پرفروش نیویورک تایمز در سال 2017 نامزد جایزه گودریدز در بخش داستان معمایی شده است.

درباره جی پی دلانی

جی پی دلانی نامی مستعار برای نویسنده ی انگلیسی آنتونی کاپلا است. او متولد سال 1962 در اوگانداست و در کالج سنت پیتر در دانشگاه آکسفورد تحصیلات خود را به پایان رسانده است. او با نام های مختلفی داستان های جذاب نوشته است و به یکی از نویسندگان مشهور انگلیسی تبدیل شده است. او در خلق داستان های روانشناسانه که آمیزه ای از دلهره و تعجب را در خود دارد بسیار تبحر دارد. کاپلا اولین داستانش به نام «درخت سم» را سال 1997 منتشر کرد و طی بیست سال گذشته داستان های بسیار نوشته است. از میان کتاب های دیگر این نویسنده ی توانمند می توان کتاب های «گودال مرگ» در سال 1999، «باورم کن» سال 2001، «به من دروغ بگو» سال 2003، «مشاور ازدواج» سال 2006، «طعم های مختلف قهوه» سال 2008، «شیمی برای آماتورها» سال 2009 و «همسر عالی» سال 2019 را نام برد. رمان باورم کن از این نویسنده به فارسی برگردانده شده که مخاطبان فارسی زبان استقبال خوبی از آن کردند.

پوستر جی پی دلانی

درباره کتاب آن دختر قبلی

جی. پی. دلانی (JP Delaney) این رمان را در دو بازه زمانی گذشته و حال روایت می کند. دو شخصیت اصلی داستان دختر قبلی (The Girl Before)، اِما و جین هستند که از وجود هم خبر ندارند، اما سرنوشتی یکسان و معین در انتظار هر دوی آن هاست...! جین پس از ورود به خانه جدیدش، سرنخ هایی از قتل مشکوک و هولناک دختری هم سن و سال خودش را می یابد و ردپای این قتل را در انتخاب ها و سبک زندگی آن دختر کشف می کند؛ سبک زندگی بسیار شبیه به جین! آیا قصه این قتل وحشت انگیز برای جین نیز تکرار خواهد شد؟ اساسا می توان گفت ژانر معمایی و وحشت، میان خوانندگان رمان از محبوبیت ویژه ای برخوردار است و نویسندگان این حوزه از موتیف ها و درون مایه هایی مشخص برای خلق این حس دلهره و هیجان استفاده می کنند اما نکتۀ درخشانی که در آثار دلانی به چشم می خورد تلفیق این سبک با حقایق روانشناختی ست به طوری که شما امکان تجربه حضور در ذهن شخصیت ها را می یابید. از سوی دیگر در بسیاری از داستان ها و رمان های این سبک، ردپای خانه ای مخوف مشاهده می شود که دیگر آن جذابیت نخست را ندارد و داستان را تا حدی برای شما لو می دهد. خانه های مرموز در حقیقت استعاره ای از یک وضعیت غیرقابل پیش بینی و هولناک هستند که شما نمی دانید سابقاً در این خانه ها چه رخ داده و تمامی وسایل و ظرایف خانه، گویای نکته ای مبهم و رمزآلود هستند. فارغ از انتخاب فضای تکراری و غیرخلاقانه جی. پی. دلانی، می توان این داستان را نمونۀ برتری از داستان های معمایی با رگه های روانشناسانه تلقی کرد. با توجه به ظرایف و فضاسازی کم نظیر این رمان و قابلیت تبدیل آن به یک فیلمنامه سینمایی، چند تن از کاگردانان برجسته هالیوودی درصدد ساخت فیلمی بر اساس این داستان برآمده اند و به زودی شاهد یک فیلمنامه اقتباسی از این داستان معمایی و پرپیچ و خم خواهیم بود.

با شخصیت های داستان دختر قبلی بیشتر آشنا شویم:

جین: دختر جوانی که طوفانی از حوادث را پشت سر گذاشته و اکنون درصدد آغاز یک زندگی جدید و آرام است. جین تصمیم می گیرد محل زندگی اش را تغییر دهد و در جستجوی خانه ای نو راهی محله فولگیت می شود. کارشناسان املاک خانه ای مرموز با قوانین عجیب به او پیشنهاد می دهند؛ او نیز که گزینۀ دیگری نداشت به سکونت در این خانۀ خوفناک و همسایگی با صاحب خانه ای عجیب تن داد. اِما: دختری است که پس از گذراندن یک چالش سخت و نفس گیر در زندگی همراه دوستش به دنبال خانه ای برای سکونت در محله جدید بودند. آن ها رفته رفته با ورود به خانه جدید متوجه نکاتی غیرعادی و تا حدی مخوف می شوند. اِما حق انتخاب هیچ نوع دکوری را برای خانه اش نداشت و حتی نمی توانست کتاب هایش را در قفسه بچیند! این دختر جوان به طرز مشکوکی به قتل می رسد...

افتخارات کتاب دختر قبلی:

  • حضور در لیست پرفروش ترین کتاب های نیویورک تایمز
  • نامزد دریافت جایزه گودریدز در بخش داستان معمایی به انتخاب مخاطبان در سال 2017
  • ترجمه به چندین زبان در سراسر جهان

نکوداشت های کتاب دختر قبلی:

  • خیره کننده، حیرت انگیز! یکی از جذاب ترین رمان های روانشناسی و معمایی که تا کنون خوانده ام. (لی چایلد)
  • به شما تضمین می دهم که نمی توانید این کتاب را زمین بگذارید و دست از مطالعه آن بکشید! (انجمن کتاب فروشان آمریکا)
  • دلانی یک محیط کاملاً وهم آور و جذاب در خیابان وان فولگیت ایجاد کرده است... ساختار رمان، به طرز باورنکردنی جذاب و گیراست. (USA Today)

در بخشی از کتاب دختر قبلی می خوانیم:

ادوارد مانکفورد، پس از مرگ پسر و همسرش، یک سال را در ژاپن زندگی کرده بود. درباره او بیشتر مطالعه و جست وجو کرده بودم. حتی اینترنت نیز اینجا فرق دارد. کاملیا برنامه مخصوص خانه وان فولگیت را روی تلفن و لپ تاپم نصب کرد و دستبند مخصوص دیجیتالی را که حساس به حسگرهای خانه است به من داد. به اینترنت وصل شد و کلمه عبور را وارد کرد. از آن وقت، هر زمان گوگل یا دیگر سایت ها را باز می کردم، یک صفحه خالی با کلمه خانه دار باز می شد. فقط سه گزینه نیز امکان باز شدن داشت. خانه، جست وجو و کلاد. با کلمه «خانه»، وضعیت کنونی خانه وان فولگیت، مانند روشنایی، گرما و غیره باز می شد. که در آن می توانستیم چهار گزینه انتخاب کنیم: مولد، آرامبخش، تفریحی و هدفمند. با کلمه «جستجو» به اینترنت وصل می شدم. «کلاد» نیز پشتیبانی و ذخیره موارد بود. هر روز، سایت خانه دار بر اساس هوای بیرون، جلسه ها و قرار و مدارهایم، لباس داخل لباسشویی، پیشنهاد می داد که چه لباسی باید بپوشم. اگر می خواستم غذا بخورم، می دانست چه چیزی داخل یخچال است، چطور باید آن را بپزم و چه مقدار کالری به رژیم روزانه ام اضافه می کند. بخش جست وجو نیز مطالب مربوط به آگهی، برنامه های تبلیغی که نتیجه آن چاق شدن شکمم باشد، اخبار و داستان های ناراحت کننده، خبرهای حاشیه ای مربوط به هنرپیشه ها، نامه و ایمیل ناخواسته و غیره را فیلتر می کرد. گزینه نشانه گذاری، بررسی تاریخچه جست وجو و ذخیره اطلاعات، هیچی نبود. هربار که به صفحه نزدیک می شدم، کاملاً تمیز و جدید، خیلی عجیب بود. گاهی برای خودم یک لیوان نوشیدنی می ریختم، بعد به آرامی در آن دور و بر راه می رفتم و به وسایل دست می زدم. پارچه گران قیمت عالی را وارسی و یا جای صندلی و گلدان را تنظیم می کردم. البته با جمله مای ون درو آشنا بودم که می گفت: «کمش هم زیاد است.» اما اصلاً متوجه نبودم که کم می تواند زیبا، پول داری و وسوسه انگیز باشد. چند تکه اسباب در خانه، خیلی کلاسیک است: چند صندلی بلوطی کمرنگ با مدل هانس وگنر، عسلی سفید نیکلی، یک کاناپه براق لیسونی و چند وسیله ساده و شیک دیگر: حوله ضخیم سفید، ملافه نخی اعلا، چند لیوان دستی که ته آن دماسنج داشت. به هر چیزی دست می زدم، جدید و با کیفیت بود.

نقد و بررسی کتاب دختر قبلی

رمان های رازآلود و معمایی یکی از پرطرفدارترین ژانرهای کتاب میان کتاب خوان هاست. داستان هایی که پر از اصول روان شناختی اند و سرچشمه ی ماجراهایشان را باید در عمق روح شخصیت های داستانشان جست وجو کنید. این نوع رمان ها اغلب یک ویژگی مشترک دارد، آن هم این است که اگر چمد لحظه ای به ماجرایشان فکر کنید از آنچه در ذهن نویسنده ی داستان می گذرد وحشت خواهید کرد. چطور کسی توانسته است چنینی پیچیدگی هایی را در ذهنش بپروراند و آن را روی کاغذ بیاورد. این جور کتاب ها را زمین هم نمی توان گذاشت، ذهن آدم را درگیر می کنند و خواننده معمولاً تا به نقطه ای که کمی ذهنش را آرام کند نرسد نمی تواند آن ها را رها کند. چنین رمان های دلهره آوری اغلب گول زننده هم هستند درست زمانی که فکر می کنید همه چیز را می دانید ناگهان ورق برمی گردد و همه چیز در هاله ای از ابهام پنهان می شود. خواندن این دست کتاب ها لذت خاصی به خواننده می دهد و او را شگفت زده می کند کتاب هایی مانند «دختری در قطار»، «دختر گمشده» و «دختری که گذشته ای نداشت» از این دست داستان ها هستند. جی پی دلانی رمان دیگری نوشته است که ذهن شما را درگیر خود خواهد کرد و اگر آن را در دست بگیرید نمی توانید تمامش نکنید/ دختر قبلی داستان جذابی است که پس از انتشار توانست نظرهای زیادی را به خود جلب کند.

این کتاب برای چه کسانی مناسب است؟

دختر قبلی را می توان کتابی از ژانر دلهره دانست. این کتاب برای تمام کسانی که دوست دارند وقتی کتاب می خوانند نتوانند آن را زمین بگذارند گزینه ی بسیار مناسبی است. جی پی دلانی رمانی پر از رمز و راز نوشته است که در لحظه هایی از آن نفس مخاطبش را بند می آورد. این کتاب می تواند شما را از زندگی تان جدا کند و به دنیای جدیدی ببرد. دنیایی که ظاهری کاملاً عادی دارد اما چیزهایی درباره ی آن ناشناخته است. نویسنده ی خلاق و کار بلد با قلم توانمندش صحنه ها را چنان رسم کرده که مانند فیلمی از جلوی چشم مخاطب می گذرد. اگر می خواهید لذت خواندن رمانی متفاوت را تجربه کنید، دختر قبلی انتخاب خوبی خواهد بود

شناسنامه کتاب آن دختر قبلی

  • نویسنده: جی. پی. دلانی
  • مترجم: فرانک سالاری
  • زبان: فارسی
  • ناشر چاپی: نشر البرز
  • تعداد صفحات: 500
  • موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
  • نسخه الکترونیکی:دارد
  • نسخه صوتی : ندارد

امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
اگر یک بار تنگه هرمز را ببندیم تا شریعتمداری دلش خوش بشود و حکومتی هم به جلیلی بدهیم، دیگر همه چیز تمام و مشکلات حل می‌شود (3 نظر) نگاهی به عکس شناسنامه بازیگران و سلبریتی های مشهور سینمای ایران+عکس/ از شیلا خداداد و شهاب حسینی تا بهرام رادان و مرتضی پاشایی (1 نظر) کنایه سنگین جمهوری اسلامی به قالیباف: با فقط 6 درصد آراء حوزه انتخابیه رئیس مجلس شده است! (1 نظر) خانه ابدی مشترک آزاده نامدای و هنرمندی که سنگ قبرشان یکی است/روحش شاد و یادش گرامی (1 نظر) ذکر امروز با ناصر رفیعی برای "افزایش روزی" / توصیه پیامبر به دخترش فاطمه (س)؛ بگو یا رب العالمین... (1 نظر) خبر بسیار امیدبخش یک دیپلمات معروف درباره توافق قریب الوقوع ایران با دولت ترامپ در روزنامه دولت (1 نظر) رئیس دفتر آیت الله خامنه ای: اگر قدرت نظامی نداشتیم تا الان ما را خورده بودند (1 نظر) قاب ایران قدیم/ 3 تصویر خاطره‌انگیز از دختران شیک پوش بالاشهری در دهه 70 (1 نظر) (تصاویر) عاقبت شوم بشار اسد بعد از فرار به روسیه: لنگه کفش در دهان رهبر سابق شام (1 نظر) حسن خمینی: خدا نکند پرچم بیفتد! آنگاه رفقای دیروز هم سنگ می‌زنند (1 نظر) نگاه های معنادار دختر پزشکیان بعد از شنیدن جملات امروز پدرش: تصور می‌کنم اگر همسرم بود شاید فرزندانم بهتر تربیت می‌شدند+ویدیو (1 نظر) تصاویر دیده نشده از جنجالی‌ترین خواهر محمدرضا پهلوی با لباس عروس ابریشمی در روز خاکسپاری پدرش در ایران/ خاندانی که حتی حاضر به حفظ حرمت پدرشان هم نبودند (1 نظر) هنرنمایی خنده دار نعیمه نظام دوست و احسان علیخانی در ورژن کارتونی برنامه جوکر با میکس آهنگ عاشقانه/ صد بار هم ببینی کمه!😂 (1 نظر) سلفی یلدایی عبدالله روا، مجری برنامه ویدیوچک با خواهرزاده بانمکش/ چقدر شبیه همدیگه هستن+عکس (1 نظر) برای اشک‌های پزشکیان! (1 نظر)
تیتر امروز   
ترکیب بازیکنان شاد و پرانرژی تیم خیبر خرم آباد مقابل پرسپولیس
اولین ترکیب جدید و تهاجمی تیم آقا کریم، پرسپولیس، مقابل خیبر خرم آباد
از دستمزد تا فقر؛ کاهش قدرت خرید کارگران ایرانی در برابر دلار 80 هزار تومانی
نتانیاهو، رهبری در محاصره دادگاه‌ها؛ داستان فساد و جنایت یک نخست‌وزیر
ادعای تکان‌دهنده و جدید درباره ترور شهیدهنیه در تهران/ این ترور از طریق کارگذاشتن یک بمب داخل...
آیا هوش مصنوعی هم دچار آلزایمر می‌شود؟
جلسات 1+4 پزشکیان با مطرح‌ترین چهره‌های سیاسی اصلاح طلب؛ آیا این چهره‌ها به رئیس‌جمهور کمک خواهند کرد؟
عراقچی از علت حضورش در رستوران معمولی در سوریه و شاورما خوردنش پرده برداشت
کله‌پاچه میلیونی؛ صبحانه‌ای که از سفره‌ها پر کشید
آئین تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید "دانشگاه تبریز" با حضور مشاور وزیر علوم برگزار شد
ضرایب کنکور 1404؛ همه آنچه باید بدانید
با این 8 کانال یوتیوب، زبان انگلیسی را سریع‌تر از همیشه یاد بگیرید؛ از BBC تا Shaw English!
عملکرد مثلث هجومی پرسپولیس به انتخاب کریم باقری در بازی امروز چگونه خواهد بود؟!
اظهارات جنجالی نماینده دانشجویان خراسان شمالی مقابل رئیس‌جمهور؛ از درخواست اقدام قاطع علیه شرارت رژیم صهیونیستی تا تأکید بر چالش‌های دانشگاه و انتصاب مدیران مجرّب + ویدئو
ویدیو آموزشی / یادگیری آسان زبان انگلیسی با انیمیشن پرطرفدار و جذاب «Angrny Bird» همراه با زیرنویس فارسی چسبیده
منتخب روز   
اولین مسافرت تکرار نشدنی منوچهر هادی با عشق زندگی اش+عکس/آقای بازیگر از عشق گفت... ویدئو/ پاسخ تندوتیز کمند امیر سلیمانی به خبرنگاری که او، سروش صحت و هوتن شکیبا را اقلیت خز سینما خواند! (ویدئو) مطمئنا با شنیدن این حقایق درباره زندگی شخصی احسان علیخانی، از تعجب شاخ درمیارین!/ یه چیزی شبیه ویروسم😱 (ویدئو) خلاقیت منحصربه‌فرد و دیدنی هنرمند ایرانی در ساخت مجسمه زن‌‌ و شوهر جوکری، سحر ولد بیگی و نیما فلاح/ حلقه‌های ازدواجشونو ببین آخه😍 (ویدئو) مستند حیات وحش/ نبرد وحشیانه فیل و شیرها/ فقط چشمای نگران توله شیرها به خاطر مادرشون دیدنیه😍 نگاهی به عجیب و غریب‌ترین گریم صبا راد در ترکیه/ عمرا اگه بتونی بشناسیش! عکس روز/ تغییر چهره چشم‌‎گیر و خیره‌کننده هوتن شکیبا و عرفان برزین؛ حبیب و حمید سریال «لیسانسه‌ها» بعد از 8 سال در 40 سالگی و 17 سالگی رونمایی افسانه پاکرو از عکس برادرزاده اش/ گذر زمان چه بر سرش آورده؟ جدول زمانبندی قطعی برق امروز جمعه 7 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک عکسی که ثابت می کند نیما فلاح و سحر ولدبیگی عاشق ترین زن و شوهر سینمای ایران هستند/ این شکلی به پای هم پیر بشید نوستالژی روز/ تیتراژ جذاب کارتون خاطره‌انگیز بچه‌های دهه60 و 70؛ «کاراگاه گجت»/ آخرشم نفهمیدیم کی پشت اون صندلی نشسته 🤣 داستان های هزار و یک شب / شب سی‌ و یکم؛ مرد گوش بریده و خیال ازدواج با دختر کم سال وزیر