درباره جاشوا فریس
جاشوا فریس (انگلیسی: Joshua Ferris؛ زادهٔ ۸ نوامبر ۱۹۷۴) یک نویسنده، پدیدآور، و رمان نویس اهل ایالات متحده آمریکا است. جاشوآ در سال ۱۹۷۴ در دنویل، ایلینوی متولد شد. ۱۰ ساله بود که به همراه مادر، خواهر، برادر و پدرخوانده اش به فلوریدا نقل مکان کردند. در دانشگاه آیووا در رشته زبان و فلسفه تحصیل کرد. سپس به شیکاگو رفت و مدتی رادر یک شرکت تبلیغاتی کار کرد. پس از آن به دانشگاه کالیفرنیا، ارواین رفت و در رشته هنرهای زیبا کارشناسی ارشد گرفت. اولین داستانش در ۱۹۹۹ در آیوا ریویو منتشر شد. اولین رمانش با نام آنگاه به پایان رسیدم با اقبال خوانندگان و منتقدان روبرو شد و وی را به عنوان نویسنده ای آینده دار مطرح کرد. این کتاب برای جاشوا توانست جایزه پن بنیاد همینگوی و نامزدی نهایی جایزه کتاب ملی را به ارمغان آورد. دومین رمان فریس با نام بی نام در سال ۲۰۱۰ منتشر شد. نویسنده مجله اکونومیست در توصیف این رمان آن را بهترین رمانی که ظرف ۱۰ سال گذشته مطالعه کرده، معرفی کرد. در ماه مه ۲۰۱۴ آخرین رمان فریس با نام دوباره بیدار شدن در زمان مناسب منتشر شد. این کتاب یکی از شش کتابی بود که سال ۲۰۱۴ در جایزه ادبی بوکر نامزد شده بود. جاشوا فریس در ایران نیز نامی شناخته شده است و رمان های آنگاه که به پایان رسیدم و بی نام به فارسی ترجمه شده است. آخرین رمان این نویسنده نیز با عنوان دوباره بیدار شدن در زمان مناسب توسط پری سا جوادی در انتشارات مهرگان خرد ترجمه شده است.
درباره کتاب آنگاه به پایان رسیدیم
اولین رمان جاشوا فریس که مانند طوفان جوایز و افتخارات سال 2007 را درو کرد، شرحی کم نظیر از زندگی کارمندی است. او با قلمی جذاب و طناز از روابطی می گوید که در محل کار شکل می گیرد، از اتفاقات خوشحال کننده یا اسف باری که در این محیط رخ می دهد و از ما می خواهد با نگاهی جدید به اطراف خود نگاه کنیم. شخصیت های کتاب صوتی آنگاه به پایان رسیدیم (Then We Came to the End) شاید در نگاه اول اغراق آمیز باشند، اما همه ما در دنیای کارمندی با نمونه ی این افراد برخورد داشته ایم. ما با آن ها کار می کنیم، کنارشان ناهار می خوریم، همدیگر را دست می اندازیم و گاه خوب از خجالت یکدیگر درمی آییم ولی این داستان تحسین شده، ما را وادار می کند تا آن ها را واقعا ببینیم. روزمرگی ذات زندگی اداری و کار هشت ساعت در روزی است که به جز پایان هفته دست از سر ما برنمی دارد. بعد از مدتی این حالت روانی-عاطفی چنان بر ما غالب می شود که فراموش می کنیم تا چه حد به همکارانمان نزدیک هستیم. کمتر کسانی به اندازه ی زنان و مردانی که در اتاق جلسه کنارمان می نشینند و خوب می دانند کدام غذای یخچال متعلق به ماست، ما را می شناسد. پس بیراه نیست که بگوییم یک شرکت/اداره تجسمی از خانواده با همه ی ویژگی هایش است: شایعات، شوخی، استراحت، تلاش، بدگویی، عصبانیت و البته مهربانی. رمان مقابل شما داستانی از همین جنس است، روایت یک خانواده ی کاری که در آژانسی تبلیغاتی در شهر شیکاگوی آمریکا اتفاق می افتد. شاغلان تمام وقت این شرکت را می شود به کندویی سرزنده و پر از حیات تشبیه کرد که زنبورهایش همیشه مشغول فعالیتند. آن ها پرانرژی از سمتی به سمت دیگر می دوند و به نظر خستگی ناپذیر می آیند. شخصیت های کتاب صوتی آنگاه به پایان رسیدیم مصممند که بر روزمرگی های کارشان غلبه کنند و شخصا برای ایجاد نشاط آستین بالا می زنند، چیزی که این جماعت الحق در این کار ماهرند! جاشوا فریس که در زمان تالیف کتاب سی وسه سال داشت روحیه ی هیجان طلب مردم قصه اش را به خوبی در لحن هم گنجانده، اما تصمیم ندارد خوشبختی آن ها را بیش از این ادامه دار کند. هول دادن صندلی ها در راهرو، قایم کردن پیتزای مخلوط پشت میز همکار تا بوی راسو بدهد، کش رفتن عینک آفتابی درحالی که هیچ مشکل مالی برای تهیه ی آن وجود ندارد و غیبت پشت سر همکاران با پایان دهه ی نود میلادی تمام می شود. آژانس به دلایلی رو به تعطیلی است و اتفاقاتی مثل تشخیص سرطان و ازدواج های شکست خورده اوضاع را برای کارمندان آن سخت می کند... .
جوایز و افتخارات کتاب آنگاه به پایان رسیدیم
- کتاب پرفروش ملی (2007)
- فینالیست جایزه ی ملی کتاب داستانی (2007)
- برنده ی جایزه ی بهترین رمانِ اول از PEN/Hemingway در سال 2007
- دومین کتاب داستانی برتر سال از دیدگاه مجله تایم (2007)
- نامزد لیست بلند گاردین برای جایزه ی رمان اول (2007)
- برنده ی جایزه ی PEN/Robert W. Bingham در سال 2008
- نامزد لیست بلند فایننشال تایمز برای بهترین کتاب تجاری (2007)
- حضور در لیست بهترین کتاب های سال که توسط New York Times Review Book، Boston Globe، St. Louis Post Dispatch و New York Magazine
نکوداشت های کتاب آنگاه به پایان رسیدیم
- قطعا با این داستان خواهید خندید اما مواظب باشید! موج غمی که در آن وجود دارد شاید شما را غرق کند. (استفن کینگ)
- رمانی فوق العاده و سراسر شوخ طبعی. (نیک هورنبی)
- روایت متفاوت فریس که از زبان اول شخص جمع بیان می شود خیلی خوب از کار درآمده و این کتاب را به شاهکاری عالی بدل می کند. (نیویورکر)
- داستانی که همه ی ما با تمام وجود وقایع آن را درک می کنیم. آفرین آقای فریس! (امیلی بابرو، New York Observer)
- باور کنید، نمی خواهید این کتاب معرکه را از دست بدهید! (کارن لانگ)
در بخشی از کتاب آنگاه به پایان رسیدیم میخوانیم
دوران تعدیل نیرو فرا رسید. ماه ها بود که قضیه سر زبان ها افتاده بود، اما حالا دیگر رسمی شده بود. اگر خوش شانس بود می توانست شکایت کند. اگر کسی سیاه پوست، سالمند، زن، کاتولیک، یهودی، همجنس باز، چاق یا معلول بود بهانه ای برای شکایت کردن داشت. چند روز دیرتر یا زودتر همه مان کارمان را از دست می دادیم. به خاطر پیرهن تام که شده ما را حتما اخراج می کردند. خود تام لعنتی در فهرست اخراجی ها بود. فقط ما از او بیزار نبودیم، همسر سابقش از تام متنفر بود. قضیه به تسلط محدودکننده مربوط می شد. تام احساس می کرد وظیفه اش این است که بر دو بچه اش مسلط باشد. زنش به فونیکس رفت تا از شرش خلاص شود. ما در سایه توافقی جمعی به این نتیجه رسیدیم که تام را لعنتی صدا بزنیم. امبر لودویگ از وقتی باردار شد با این کار مخالفت کرد، اما واقعا اسم شایسته دیگری پیدا نکردیم و اعتراض امبر به جایی نرسید. تام وقتی خبر اخراجش را شنید تصمیم گرفت رایانه اش را از پنجره اتاق بیرون بیندازد. بنی شاسبرگر آن لحظه کنارش بود. بنی دوست نزدیک تام نبود اما کسی بود که با تام ناهار می خورد و بعد پیش ما می آمد و اخبار را گزارش می کرد... .
شناسنامه کتاب آنگاه به پایان رسیدیم
- نویسنده: جاشوا فریس
- مترجم: علی فامیان
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر نیستان
- تعداد صفحات: 416
- موضوع کتاب: کتاب داستان و رمان خارجی
- نسخه الکترونیکی: دارد
- نسخه صوتی: دارد
بنابراین شنیدن این اثر به تمامی دوستداران ادبیات آمریکا توصیه می شود. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.