درباره رولد دال
رولد دال (انگلیسی:Roald Dahl؛ زاده ۱۳ سپتامبر ۱۹۱۶ - درگذشته ۲۳ نوامبر ۱۹۹۰)، داستاننویس و فیلم نامه نویس اهل ولز بریتانیا و از مشهورترین نویسنده های انگلیسی، که والدینش نروژی الاصل بودند و اوج شکوفایی او به عنوان نویسنده برای کودکان و بزرگسالان در دهه ۱۹۴۰ بود. مهم ترین آثار او غول بزرگ مهربان، چارلی و کارخانه شکلات سازی، جیمز و هلوی غول پیکر، ماتیلدا ، قافیه های شورشی و داستان های چشم نداشتنی و جادوگر ها است. بیشتر آثار او به فیلم درآمده است.
درباره کتاب آقای فاکس رویایی
رولد دال (Roald Dahl) در داستان هایی که برای کودکان می نویسد، نوعی شوخ طبعی پنهان و واقع بینانه به کار می برد و امید به زندگی، تلاش و نشاط در آثار او موج می زند. او دوست خوب و مهربان بچه هاست و کودکان بسیاری با داستان هایش زندگی می کنند و به دنیا لبخند می زنند.
در بخشی از کتاب آقای فاکس رویایی می خوانیم
او پسربچه ای هشت ساله بود، اما به اندازه ی کافی شجاعت داشت. حاضر بود به جنگ این پیرزن برود. آهسته با خود گفت: «ازش نمی ترسم.» اما ترسیده بود. برای همین بود که می خواست ناگهان منفجرش کند. خوب... نه این که کاملاً منفجرش کند، اما می خواست پیرزن را یک کم شوکه کند. بسیارخوب، حالا باید چه کار می کرد؟ این انفجار ترسناک تکان دهنده باید چه می بود؟ دوست داشت یک ترقه زیر صندلی او بگذارد، اما ترقه نداشت. دوست داشت یک مار دراز سبز در لباس او بگذارد، اما مار دراز سبز نداشت. دوست داشت شش موش سیاه بزرگ در اتاق او رها کند و در را قفل کند، اما شش موش سیاه بزرگ نداشت. همان طور که نشسته و به این موضوع فکر می کرد، چشمش افتاد به شیشه ی قهوه یی داروی مادربزرگ روی میز بوفه. به نظر می رسید ماده گند و مزخرفی باشد. روزی چهاربار یک قاشق بزرگ از آن را در دهان او می ریختند، اما یک ذره هم او را بهتر نمی کرد. بعد از خوردن دارو هم مانند پیش از آن رفتارش افتضاح می شد. مسلماً، فایده ی دارو این است که حال شخص را بهتر کند. اگر این کار را نکند، به چه درد می خورد؟ ناگهان فکری به نظر جورج رسید و با خود گفت: «آهان، فهمیدم! جونمی جون! فهمیدم چه کار کنم! داروی تازه ای براش درست می کنم، دارویی اون قدر قوی و معرکه و شدید که یا درست و حسابی خوبش کنه یا مغزشو منفجر کنه. یه داروی جادویی براش درست می کنم که تا حالا هیچ دکتری تو دنیا درست نکرده باشه.» نگاهی به ساعت دیواری آشپزخانه انداخت 10:05 دقیقه را نشان می داد. تا ساعت یازده که باید به مادربزرگ دارو می داد، یک ساعت بیشتر فرصت نداشت. جورج از روی میز پرید پایین و فریاد کشید: «خودشه. همین کارو می کنیم! یه داروی جادویی می شه!»
جوایز و افتخارات کتاب آقای فاکس رویایی
- برنده جایزه Zilveren Griffel در سال 1972 برای داستان آقای فاکس رویایی
- برنده جوایز سالانه Read Aloud در سال 1994 برای داستان آقای فاکس رویایی
- برنده جایزه کتاب خوانندگان جوان غرب استرالیا (WAYRBA) در سال 1984 برای داستان داروی حیرت انگیز جورج
- برنده جایزه Younger Readers در سال 1984 برای داستان داروی حیرت انگیز جورج
اقتباس سینمایی از کتاب آقای فاکس رویایی
در سال 2009، وس اندرسون کارگردان مشهور و پرافتخار آمریکایی براساس داستان آقای فاکس رویایی یک انیمیشن کمدی استاپ موشن ساخت که نوآ بامباخ فیلمنامه آن را نوشت. از هنرپیشگانی که در این انیمیشن ایفای نقش کردند، می توان به افرادی نظیر «جورج کلونی، مریل استریپ، جیسون شوارتزمن، بیل موری و ...» اشاره کرد.
فهرست مطالب کتاب
- آقای فاکس رویایی
- سه کشاورز
- آقای فاکس
- شلیک
- بیل های وحشتناک
- تراکتورهای ترسناک
- مسابقه
- عمراً بذاریم فرار کنه
- روباه ها گرسنگی می کشند
- آقای فاکس نقشه ای دارد
- مرغداری شماره یک باگیز
- سورپرایزی برای خانم فاکس
- گورکن
- سردخانه بزرگ بانس
- گورکن تردید دارد
- سرداب مخفی بین
- زن
- مهمانی بزرگ
- همچنان منتظر
- داروی حیرت انگیز جورج
- مادربزرگ
- نقشه ی حیرت انگیز
- جورج ساختن دارو را آغاز می کند
- قرص های مخصوص حیوانات
- پخت و پز
- رنگ قهوه یی
- مادربزرگ دارو را می خورد
- مرغ قهوه یی
- کره اسب، گوساله، گوسفند، اسب کوتوله و ماده بز
- جرثقیلی برای مادربزرگ
- فکر بزرگ آقای کرنکی
- داروی حیرت انگیز شماره دو
- داروی حیرت انگیز شماره سه
- داروی حیرت انگیز شماره چهار
- خدا نگهدار مادربزرگ
- کشیش نیبلزویک
شناسنامه کتاب کتاب آقای فاکس رویایی
-
نویسنده: رولد دال
-
مترجم: علی هداوند
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر سپاس
- تعداد صفحات: 212
- موضوع کتاب:کتاب داستان کودک
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
تمامی کودکان 8 تا 12 ساله که از شنیدن داستان های سرگرم کننده و فانتزی لذت می برند، مخاطب این کتاب دوست داشتنی هستند. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.