ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی کتاب آرش در قلمرو تردید اثر نادر ابراهیمی

  چهارشنبه، 03 آذر 1400   زمان مطالعه 11 دقیقه
معرفی کتاب آرش در قلمرو تردید اثر نادر ابراهیمی
آقا معلم نفس آسوده ای کشید و گفت : "شکست خوردی، نه؟" و دستهایش آویخته شد و موج لبخند شادمانه ای بر ساحل لب های او نشست، آهسته گفت : بله، شیطان ! من به آنها گفته ام که هرگز "بدبخت بودن را به "آینده" نبرند. برای زمان آینده، افعال بهتری وجود دارد که می شود صرف کرد...

درباره کتاب آرش در قلمرو تردید

آرش در قلمرو تردید» نام مجموعه داستان کوتاهی است از نادر ابراهیمی. عنوان این داستان ها عبارت اند از:

  1. دوگانۀ اول
  2. دو گانۀ دوم
  3. به دست باد
  4. بدنام
  5. شهر بزرگ
  6. غیرممکن
  7. پاسخ ناپذیر
  8. مینا، ترس و خاموشی
  9. آرش در قلمرو تردید

حجم کتاب کم و تنها 83 صفحه است. نکتۀ اولی که دربارۀ این کتاب می توان گفت اینکه بر تمام داستان ها روح مثبت، گرم، مبارز و دلنشینی حاکم است. یعنی مخاطبی که اثرهای دیگر ابراهیمی را خوانده باشد و فکر او را بداند در این کتاب هم با تکرار همان افکار مواجهه می شود اما این تکرار دل زننده و شعارگونه نیست. بلکه برعکس اثرگذار است. داستان «دوگانۀ اول» دربارۀ دو مسافر یکی از شرق و دیگری از غرب. داستانی است نمادین دربارۀ آدم هایی که باهم تفاوت دارند، جهانشان فرق دارد ولی به یکدیگر محتاجند. در اینجا نادر ابراهیمی مخاطب را دعوت می کند تا تفاوت ها را به عنوان مکمل جهان همدیگر بپذیرند نه آن را چیزی بر ضد خویش. و دیگر اینکه گاه غرور و نگفتن اینکه به یکدیگر محتاجیم تنها خودمان را محروم می کند نادر ابراهیمی ما را به فضایی می برد که دو نفر که مناسب هم اند و البته در ظاهر متفاوت باهم چگونه می توانند نیازهای یکدیگر را مرتفع کنند البته اگر باهم حرف بزنند. متاسفانه این اتفاق در داستان نمی افتد

خلاصه کتاب آرش در قلمرو تردید

به هنگام شب، خسته بازگشتم و در چایخانه نشستم.

سر در میان دو دست گرفتم

و گریستم.

بیگانۀ مغربی بازآمد، دلگیر و سر به زیر

و در دیدگان هم حدیث رفته را بازخواندیم.

چای خوردیم و هیچ نگفتیم

و خویشتن خویش را

در حجاب تیرۀ تزویر پنهان کردیم.

ما دو مسافر بودیم، یکی از شرق و دیگری از غرب

ما دو مسافر بودیم که گفتنی های خویش نگفتیم

و اندوهی گران به بار آوردیم.

مسافرخانه نمادی از دنیاست و آن دو افرادی که در زندگی سر راه هم قرار گرفته اند که می توانستند اما نخواستند ارتباط برقرار کنند. تنهایی ما گاه حاصل رفتارها و غرور بی جای خودمان است. این داستان که فشرده و شعرگون هم نوشته شده نماد موفقی برای به فکر فرو بردن مخاطب است.

داستان بعدی «دوگانۀ دوم» باز هم داستانی نمادین است از سه همسایه که دو نفرشان طرفدار زندگی، روحیۀ سازندگی، عشق و زیبایی و یکی از آن ها هواخواه ویرانی و مرگ و سمبل بدبینی و کینه توز است. داستان بسیار صمیمی و معصومانه می خواهد به ما بگوید که علیرغم شر موجود در جهان همیشه کسانی هستند که به زیبایی ها پای بندند و اعتماد می آفرینند و به جهان چیزی می افزایند.

در این داستان با این پیام مواجهیم تنها راه انتقام گرفتن از شر و تباهی ها، شادمانه، پر امید و دل زنده زیستن است. دشمنی که تو را قوی و مقاوم و پر روحیه می بیند در خود شکسته و مقهور می شود.

آنکه هرگز خانه اش را نمی آراید، آرایش خانۀ همسایه را چگونه تحمل تواند کرد؟

بگذار که این بار من نیز باغچه ام را با تو بیارایم.

شبانه به بازار رفتیم و بسته یی از دانه های درشت گل آفتاب گردان خریدیم.

در کنار هم، دانه ها را نشاندیم و هر دو خانه را با چهار بازوی در حمایت هم آراستیم.

حالیا، من و همسایه ام پاسدار گل های خویش هستیم که آهسته می روید

و شادی می آفریند؛ و هر صبح، همسر من به بانوی خانۀ دوست، لبخند می زند.

و مالک خانۀ سوم بر چرمیخ کینۀ خویش آویخته است و عذاب می کشد.

این داستان آدم را یاد شخصیت کینه توز همسر هستر پراین در رمان داغ ننگ می اندازد. و نشان می دهد چگونه کینه داشتن به دشمنان امتیاز دادن است. کینه شکست است آنکه به دنبال شکستِ دشمنان است نه شکستِ خویش باید بگذرد و عبور کند و دیگر «به جانب شهر سرد» ننگرد.

«به دست باد» داستان کودکی بی بادبادک است که با حسرت به بادبادک های دیگران می نگرد. داستانی است نمادین با این محتوا که وقتی زندگی تمام می شود و به خاطر همین پایان پذیری پوچ می نماید چرا باید در آن بادبادک ساخت و هوا کرد؟ چرا باید پی شادی رفت و زندگی را آراست؟ کودکی که بادبادک زیبایی دارد (فلسفه اش شادی است) چنین پاسخ می دهد:

بادبادک های روی آسمان را شمرد: یکی…دوتا…سه تا…ده تا… بیست تا… آوه…چقدر بادبادک! خیال می کنم صد و نود تا باشند.

_خیلی بیشترند… خیلی

_همه شان مال بادند.

_خوب باشند، مگر چطور می شود؟ ما می خواهیم سرگرم باشیم.

عاقبت یک قطره اشک بر گوشۀ چشم پسرک بی بادبادک نشست. سنگی را از کنار جوی برداشت و به طرفی پرت کرد. بادبادک ها هنوز بالا می رفتند و باد موافق می وزید. بچه ها آنقدر جیغ می کشیدند و دست می زدند که حتی آدم های بزرگ هم گاهی دستی را نقاب می کردند و به آسمان می نگریستند.

پسرک بی بادبادک به یکی از آن ها گفت: آقا بادبادک ها مال بادند. مگر نه؟

مرد با تعجب گفت: شاید. شما بهتر می دانید.

این داستان نمادین می خواهد ما بدانیم زندگی تنها یک مسیر است نه یک مقصد. اگر زندگی را مقصد بدانی قید انتخاب درست برای مسیر زیباتر را خواهی زد و ناامید می شوی. تمام آنان که مأیوسند به مقصد و آنان که زنده دل و با روحیه اند به مسیر می اندیشند. پاسخ یافتن و سوال های بزرگتری داشتن؟ مسئله این است!

«بدنام» داستان گرگ پیری است که چون توان شکار در خود نمی بیند در فکر آنست که با دشمنان از سر سازش درآید. یعنی تغییر رویه دادن و از ستیزه و آشتی ناپذیر بودن دست کشیدن و دم جنباندن سگانه در پایان برای نان. طبیعتا داستان نمادین است و دربارۀ آنان که از آرمان طلبی دست می کشند و کوچکِ مادیات و ثروت و نان می شوند. این عاقبت به شری است.

برای یک گرگ، فروتنی چقدر ابلهانه است. من هرگز نمی بایستی تنها برای زنده ماندن، سگ سان دم تکان می دادم. یاغی ها، اگر تسلیم شوند به مرگ نزدیکترند. اینک، من تنها به تقلید گر گ ها سخن می گویم، و دیگر آن یاغی مغرور نیستم.

داستان «شهر بزرگ» که نگاهی منفی به شهر دارد از یک مخابرات و کابین های مختلف حکایت دارد و تکه هایی از صدای مردم را می آورد تا ما را با دغدغه های شهرنشینان این روزگار آشنا کند. در تمام آن ها می شود دید که زندگی نمی کنند و فقط برای بقا می جنگند.

داستان «غیرممکن» که نگاه انتقادی براهیمی را به سیستم آموزشی نشان می دهد داستان معلمی است خوش طینت که بیمار شده و شیطان به جایش سر کلاس رفته و از بچه های معصوم می خواهد فعل بدبخت بودن را در زمان آینده صرف کنند. این داستان نشان می دهد چگونه سیستم آموزشی مغز بچه ها را مسموم می کند و امید و روحیۀ ایشان را می کشد و چه انتقاد به جایی است. زیرا

گاه استادان و معلمانی هستند که سر کلاس بچه ها را دلسرد می کنند و در واقع اعتقادی به کارشان ندارند و فقط برای دریافت یک حقوق ثابت و آب باریکه این شغل ر برگزیده اند و بذر صرف فعل بدبختی را در زمان آینده در ذهن بچه ها می کارند. البته در داستان نادر ابراهیمی این اتفاق نمی افتد و معلم جلوی اقدام شیطان می ایستد:

من به آنها گفته ام که هرگز «بدبخت بودن» را به آینده نبرند. برای زمان آینده افعال بهتری وجود دارد که می شود صرف کرد. دیگر خیلی دیر است که تو صرف بدبختی را به شاگردان من تعلیم بدهی. تنها یک لحظۀ مملو از تردید ممکن بود تصور کنم که آن ها را فریب داده یی؛ ولی حالا، دیگر دلم گرم است که آن ها، بی شک آینده را با افعالی که دوست دارند پر خواهند کرد…

داستان «پاسخ ناپذیر» دربارۀ کسی است که آرزو دارد به دوزخ برود زیرا نمی خواهد با ترس کسی را بپرسد و اخلاقی را که پایه اش بر ترساندن باشد ریشخندی بر اخلاق می داند.

داستان «مینا، ترس و خاموشی» دربارۀ مرغ مینایی است که فقط کلمات مثبت بلد است و روزی که حرفی منفی می زند او را می کشند. گویی نویسنده می خواهد بگوید تفکر مثبت و خوش بینی با خوش خیالی فرق دارد و باید از تیرگی ها هم گهگاهی گفت اما در آن ها متوقف نشد.

«آرش در قلمرو تردید» داستان آخر کتاب یک قهرمان زدایی از شخصیت آرش است که با نگاهی مدرن اسطورۀ آرش را به زبانی امروزین بازآفرینی می کند و پیامش همان است که «برتولت برشت» در نمایشنامۀ «گالیله» گفت: «بدبخت ملتی که به قهرمان نیاز دارد.»

در این داستان ما با آرش درون روبروئیم و نویسنده می خواهد بگوید باید پیام اسطوره ها را گرفت و آن ها را طبق زمانۀ خود بازتولید کرد وگرنه عمر اسطوره ها و حماسه ها اگر ربطی به زندگی امروزمان نداشته باشند سرآمده است.

درباره نویسنده کتاب آرش در قلمرو تردید

نادر ابراهیمی (زاده ۱۴ فروردین ۱۳۱۵ در تهران – درگذشته در تاریخ ۱۶ خرداد ۱۳۸۷، تهران)، داستان نویس معاصر ایرانی بود. او علاوه بر نوشتن رمان و داستان کوتاه در زمینه های فیلم سازی، ترانه سرایی، ترجمه، و روزنامه نگاری نیز فعالیت کرده است. ابراهیمی، همراهِ بهرام بیضایی و ابراهیم گلستان، از اندک شمار سخنوران ایرانی به شمار می رود که هم در سینما و هم در ادبیات کار کرده و شناخته شده بوده اند. نادر ابراهیمی تحصیلات مقدماتی خود را در زادگاهش یعنی شهر تهران گذراند و پس از گرفتن دیپلم ادبی از دبیرستان دارالفنون، به دانشکده حقوق وارد شد. اما این دانشکده را پس از دو سال رها کرد و سپس در رشته زبان و ادبیات انگلیسی به درجه لیسانس رسید. نادر ابراهیمی چندین فیلم مستند و سینمایی و همچنین دو مجموعه تلویزیونی را نوشته و کارگردانی کرده، و آهنگ ها و ترانه هایی برای آن ها ساخته است. او همچنین توانسته است نخستین مؤسسه غیرانتفاعی ـ غیردولتی ایران شناسی را تأسیس کند؛ که هزینه و زحمت های فراوانی برای سفر، تهیه فیلم و عکس و اسلاید از سراسر ایران و بایگانی کردن آن ها صرف کرد؛ ولی چنان که باید، شناخته و به کار گرفته نشد و با فرارسیدن انقلاب و جنگ، متوقف شد.

نادر ابراهیمی

قسمتی از کتاب آرش در قلمرو تردید

«سال بد»

در مسیرم، گلِ اقاقیا رفته بود

که عطر غمناک گل اقاقیا مانده بود.

در مسیرم، آواز رفته بود

که تکه های شکستۀ اصوات، مانده بود.

در مسیرم – چگونه بگویم ای دوست – که در سال خوب، چه ها رفته بود

و در سال بد چه ها مانده بود؟

مهمانِ سال بد نشو!

من از سال های خوب به سال بد آمدم

و تو در عطرِ غمناک اقاقیا، و در کنارِ تکه های شکستۀ اصوات به دنیا آمدی.

دست کوچکِ گلگونت را، دخترکم، در دست پیر من بگذار

تا وحشی معطر، درمانده ات نکند.

راه دراز، در امتداد سال بد، نگاه کن! به کجا می رود؟ می بینی؟

تو آن زمان کجا بودی تا بینی، راه خاکی پشت خانه های ما که از میان درختان آزاد اقاقیا می گذشت، به لطافت یک راه خاکی بود که از میان درختان آزاد اقاقیا بگذرد.

و نگاه پرندگان، که در آن، خورشیدهای کوچک می درخشیدند، به راستی چون نگاه پرندگان و روزهای آفتابی بود.

و چه باغ ها که عین تصویر باغ ها بودند.

مهمان سالِ بد، بشنو!

دیر آمدی.

در سال بد که سال سفر بود، آمدی:

مویه کنان، دست برادر بزرگم را به دندان گرفتم و دویدم

و به جامۀ پدر آویختم و فریاد زدم: کجا می روی پدر؟

و او، چه مردانه گفت: «سفر!»

و خندید.

و چه آرام گفت: «برای تو سوغاتِ بسیار می آورم.

برای تو عسلی می آورم از کندوهای زنبوران رها در گل ها

برای تو قالیچه ای می آورم با نقش های سرمه ای و سرخ

برای تو یک پوستین سفید و یک جفت چکمۀ سیاه می آورم

برای تو یک اسب سپید صحرای می آورم

و برای تو، یک تفنگ...»

و من دانستم که پدر، از آن سفر هیچ نمی آورد

که در نگاه منتظرش خندیدم.

بعد از پدر، درختان آزاد اقاقیا رفتند

و آن صدای آواز رفت.

بعد از پدر، برادرها رفتند

و بعد، باز هم برادرها

آن ها را، همچون پدر، بر اسب های سپید مرگ نشاندند

و شربت شهادت نوشاندند.

مهمان سال بد، بشنو!

در سال بد، شک جانشین ایمان شد

نفرین، جانشین دعای خیر.

و جامه های سیاه، جانشین رنگ های گل قالی

در سال بد، صدای رگبار بود و تسلط مار.

در سال بد، غروب لبخند بود و طلوع مداوم غم

در سال بد، تنها گدایان به ما سلام می کردند.

شاید بزرگ تر شده بودم که روزی جرأت گفتن یافتم:

مادر! این ها کجا می روند!؟ می میرند!؟

بله... اما بدان که این گونه مردن، سوغاتی خداوند است.

آه... این همه سوغاتی؟! این همه سوغاتی؟! کافی نیست؟!

مهمان سال بد، باور کن!

در سال بد، مرثیه ساختم، شفا نبود

قصه نوشتم، دوا نبود

اما دخترکم! باور کن که هیچ نساختن هم روا نبود.

مهمان سال بد، بشنو!

دیر آمد

بسیار دیر

اما اینک، دست کوچک گلگونت را ا زدست پیر من جداکن

و در میان تکه های اصوات شکسته و عطری غمناک، بی من باش

کسی چه می داند؟

شاید این منم که زود می روم

شاید این تویی که به هنگام می رسی

شاید طلوع، در کمرکش راه ایستاده است...

شناسنامه کتاب آرش در قلمرو تردید

پایگاه خبری ساعدنیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
ساده ترین و بی ریاترین جشن تولدی که بچه های روستا برا دوست مریضشون گرفتن+عکس/ چه کیکی هم براش درست کردن😍 (83 نظر) خلاقیت خنده دار اوستا بنا در طراحی پله حماسه آفرید/ وقتی فقط از یه نیم کره مغزت استفاده میکنی😂 (76 نظر) نگاهی به کالسکه ساده و بدون تجملات نوه رهبر انقلاب که هر ساله در راهپیمایی ها از آن استفاده میکنند+عکس (73 نظر) هنرنمایی های شگفت انگیز قناد خوش ذوق در تزیین کیک برای مشتری هایش/ اسمشو باید تو گینس ثبت کرد+ عکس (40 نظر) رخت عزای علی دایی در خانه ابدی پدرش+عکس/ قامت خمیده شهریار ایران در حضور فامیل و آشنایان (36 نظر) فاتحه خوانی رهبر معظم انقلاب بر مزار پدر بزرگوارشان در حرم امام رضا+عکس/ تاریخ فوتشون چند روز قبل از تولد رهبری بوده (35 نظر) خلاقیت هوشمندانه اُوستا بنّا در ساخت خانه 2 طبقه/ دکترای افتخاری حق توئه +عکس (31 نظر) ایده خنده دار یک ایرانی برای احداث برج آزادی روی پشت بوم خونه اش حماسه آفرید/یه پا جاذبه گردشگریه واسه خودش😂+عکس (27 نظر) خلاقیت خنده دار دانش آموز تنبل در پاسخ به سوال ریاضی حماسه ساز شد+عکس/حیف انیشتین این نخبه رو ندید مرد (27 نظر) سردار سلیمانی: یک دختر دارم که برای خودش چریک است؛ زمان جنگ خواستگاری رفتم و با همسرم ... (26 نظر) خلاقیت منحصربفرد بقال تبریزی با نوشته جالب روی شیشه مغازه اش حماسه آفرین شد/ آدم حَظ میکنه از این درک و فهم بالا +عکس (23 نظر) امیر جعفری، همسر همای پایتخت: همه دارو ندارم از خونه گرفته تا ماشین به اسم ریماست... (22 نظر) بوی بد واژن: علل، درمان‌های خانگی و روش‌های پیشگیری (21 نظر) رونمایی از مادربزرگ زیبای هانده ارچل بازیگر سریال مست عشق؛ وقتی خوشگلی رو از مامان بزرگت به ارث میبری/ خدا شانس بده والا😅 (20 نظر) عرص ارادت احساسی روحانی، هاشمی و احمدی نژاد به رهبر معظم انقلاب در عیادت از ایشان در بیمارستان+عکس/ صف کشیدن روسای جمهور برای احوالپرسی با حضرت آقا (19 نظر)
دیگران می‌خوانند   
رونمایی از چهره جذاب و بدون ریش و سبیل رضا اکبرپور، اسماعیل سریال گیلدخت/ تو خیابون اصلا قابل شناسایی نیست!+عکس تشکر احساسی پربازدید یک گوسفند خوش شانس از قهرمان زندگی‌اش/ سگ چوپان گله را از دست گرگ نجات داد+عکس نگاهی به خانه و زندگی ساده و بدون تجملات حاج آقا قرائتی در پایتخت/ منزلی که حتی از راه آهن تهران پایین تر است!+عکس خودروهای برقی، تهدیدی برای سلامتی و امنیت سرنشینان دیگر خودروها چالش برای کسایی که ادعای تیزبینی دارند! / مورچه رو پیدا کن در این معمای تصویری 5 تفاوت را در کمتر از 10 ثانیه پیدا کنید (تصاویر) لیختن اشتاین، کشوری که می‌توانید آن را اجاره کنید! (ویدئو) دانشجویان مونیخ با سرسره به کلاس درس می‌روند! (تصاویر) میو میو تا مدرک دکترا! گربه‌ای که دانشجوی دانشگاه آمریکا شد (ویدئو) کارهایی که دانشجوها زمان امتحانات عهد میبندن انجام ندن اما انجام میدن 😂 (تصویر) فرشته‌ای در لباس معلم! / فداکاری معلمی که دانش‌آموز سرطانی‌اش را در بیمارستان درس می‌دهد (ویدئو) یادی از عمو زنجیرباف، معلم نمونه بچه‌های دهه شصت، سیدحسن نیرزاده نوری مرگ خبرساز کهنسال‌ترین معلم ایران در مهاباد/ او در سال 1356 بازنشست شد+عکس عجیب ترین مدل پارک کردن ماشین با روش های خلاقانه و هوش پران/ مغز آدم سوت میکشه+عکس ناگفته هایی از سبک زندگی شخصی استاد و معلم بزرگ ایرانی از زبان فرزندشان/ دلیل همکاری شهید مطهری با مجله زن روز در زمان شاه چه بود؟+عکس تداوم بارش‌ها در بیشتر استان‌ها/ورود سامانه بارشی جدید به کشور از دوشنبه انگیزه دانشجویان از تداوم اعتراضات؛ در کوی دانشگاه‌های آمریکا چه می‌گذرد؟ کشف حیرت انگیز نیمه گمشده یک مجسمه افسانه‌ای در مصر بعد از 96 سال/ نتایج و مطالعات جدید بررسی رامسس دوم+عکس رونمایی از همسران مجریان معروف و محبوب تلویزیونی/ از رامبد جوان تا پدرام کریمی و ...+عکس دستور رئیسی برای برخورد قاطع با متخلفین در محیط زیست مقاومت اسلامی عراق برای اولین بار تل آویو را هدف قرار داد تصاویری جالب از بازدید یهودیان اسرائیل از موشک ایرانی / مواجهه جالب اسرائیلی ها با دست نوشته یا حیدر کرار ... نگاهی به حیاط باصفا و دلباز خانه زیبای مهدی قائدی در ایران/ خونه نگو باغ بگو+عکس رونمایی رضا گلزار از مادر جوان و کم سن و سالش/ چه خانم ایرانی باکلاس و اصیلی+عکس هدف BBC از مطرح کردن دوباره ماجرای نیکا شاکرمی چه بود؟ حضور دختران ابراهیم رئیسی در یک همایش بین المللی+عکس شباهت بی حد و انداره پردیس پورعابدینی به خواهر باکلاس و بزرگتر از خودش/ مگه داریم این همه شباهت؟+عکس از زنده پیدا شدن یسنا تا قاری قرآن کشف حجاب کرده در حواشی داغ امروز جمعه 14 اردیبهشت 1403 تیکه انداختن خنده دار به بهرام افشاری، بهتاش پایتخت/ داداش تو با این رشدت سال بعد نارگیل میدی!+ویدیو نگاهی به مراسم ازدواج لاکچری و باشکوه یک مرد 86 ساله با اولین عشق زندگی‌اش/ بعد از 60 سال چه بریز و بپاشی کرده براش+ویدیو مازندرانی حرف زدن شهاب حسینی در حضور نقی و ارسطوی پایتخت+ویدیو/ محسن تنابنده: برای نقش شوهر فهیمه گزینه خوبی هستی😂 حضور پدربزرگ و دایی مژده لواسانی در برنامه زنده و بوسیدن دست پدربزرگ توسط خانم مجری +ویدیو/ خدا برا هم حفظتون کنه نگاهی به کیک تولد 1 سالگی و 4طبقه آروکو پسر سپهر حیدری و آرام خانوم/ کیک نیست کاخه برا خودش+ عکس تیپ خاص و جذاب رضا عطاران، رامین سریال متهم گریخت بعد از دو دهه، مُد روز شد!+عکس نگاهی به خونه زندگی زیبا و شیک سارا صوفیانی و همسرش قبل از مهاجرت/ چیدمان آنتیک و منحصر به فرد منزلشون رو ببینید!+عکس قامت رعنای رهبر انقلاب در لباس خادمی شاه خراسان+عکس /حقا که تو از سلاله ی فاطمه ای... با خنده خود به درد ما خاتمه ای تاثیر لبنیات در لاغری و چربی سوزی بهترین راهکارها برای از بین بردن کبد چرب جشن تولد ساده و بدون تجملات 61 سالگی احمدی نژاد در خانه ساده و بدون زرق و برقش+عکس سرطان دهانه رحم: همه چیزهایی که باید بدانید
تیتر امروز   
خودروهای برقی، تهدیدی برای سلامتی و امنیت سرنشینان دیگر خودروها چالش برای کسایی که ادعای تیزبینی دارند! / مورچه رو پیدا کن در این معمای تصویری 5 تفاوت را در کمتر از 10 ثانیه پیدا کنید (تصاویر) لیختن اشتاین، کشوری که می‌توانید آن را اجاره کنید! (ویدئو) دانشجویان مونیخ با سرسره به کلاس درس می‌روند! (تصاویر) میو میو تا مدرک دکترا! گربه‌ای که دانشجوی دانشگاه آمریکا شد (ویدئو) کارهایی که دانشجوها زمان امتحانات عهد میبندن انجام ندن اما انجام میدن 😂 (تصویر) فرشته‌ای در لباس معلم! / فداکاری معلمی که دانش‌آموز سرطانی‌اش را در بیمارستان درس می‌دهد (ویدئو) یادی از عمو زنجیرباف، معلم نمونه بچه‌های دهه شصت، سیدحسن نیرزاده نوری ناگفته هایی از سبک زندگی شخصی استاد و معلم بزرگ ایرانی از زبان فرزندشان/ دلیل همکاری شهید مطهری با مجله زن روز در زمان شاه چه بود؟+عکس تداوم بارش‌ها در بیشتر استان‌ها/ورود سامانه بارشی جدید به کشور از دوشنبه انگیزه دانشجویان از تداوم اعتراضات؛ در کوی دانشگاه‌های آمریکا چه می‌گذرد؟ کشف حیرت انگیز نیمه گمشده یک مجسمه افسانه‌ای در مصر بعد از 96 سال/ نتایج و مطالعات جدید بررسی رامسس دوم+عکس دستور رئیسی برای برخورد قاطع با متخلفین در محیط زیست مقاومت اسلامی عراق برای اولین بار تل آویو را هدف قرار داد
منتخب روز   
کشف کله‌پاچه چهارهزارساله در گورستانی عجیب+ فیلم سیاه خان ، زشت ترین فرد تاریخ ایران+ فیلم (ویدئو) 10 نوع از خطرناک ترین مارهای جهان که در ایران هم دیده شده اند/ کابوس شب یعنی اینا نگاهی به خانه پدری استاد شهریار در روستای خشکناب شهرستان بستان آباد/ شعرهای مشهور استاد برای این روستاست +عکس عکس عروسی امیر جعفری و ریما رامین‌فر، همای سریال پایتخت فیک و تقلبی از آب درآمد / هوش مصنوعی داره وارد مراحل ترسناکی میشه! (عکس) تیپ و استایل فوق‌العاده شیک و لاکچری یاورِ سریال فاصله‌ها بعد از 14 سال در عربستان سعودی / ببینیدش نمی تونید بشناسید! فروش ویلای روف گاردن دار و استخر دار حسن جوهرچی، فرهاد سریال فاصله‌ها توسط دخترش در شمال ! / در منطقه‌ای تهرانی نشین!!! سلفی دونفره نعیمه نظام دوست با سلطان کمدی ایران که یکسال حق نداشت منتشرش کنه! / چه ست آدیداسی پوشیده مهران مدیری ... سلفی آسانسوری علیرضا نیکبخت با همسر دومش که بیشتر از جانش او را دوست دارد / کراش دهه هشتاد فوتبال ایران حالا مرد زندگی شده ... (عکس) تعجب کاربران خارجی فضای مجازی از حجاب کامل همسر ستاره لیورپول / دنیا با حجاب جای زیباتری نیست؟ (عکس) بیتابی همسر و فرزندان شهرام عبدلی، بازیگر نقش مهران در سریال فاصله‌ها، بر سر پیکر بی جان او / تو کاری با دلم کردی که فکرشم نمی کردم ... (عکس) همبازی بودن آقای بیاتی، خواستگار فهیمه در پایتخت 5 با بازیگر معروف در فیلم نوستالژیک دهه شصتی / روحش شاد ...