درباره کتاب برای آنان که هنوز نمرده اند
ما می میریم. کسانی که به آن ها مهر می ورزیم هم همینطور. آن ها که مورد نفرتمان قرار گرفتند هم می میرند. این اتفاق رخ می دهد، دیر یا زود. این حقیقت به ظاهر ساده گاه وبی گاه در میان شلوغی روزمره مان گم می شود و بعضی وقت ها هم در خاطرمان می ماند و تا مدت ها از پا می اندازتمان و نمی دانیم با آن چه کنیم. آگاهی از مرگ خیلی وقت ها انسان را سبک می کند و گاهی هم باری می شود بر شانه هایش، تحمل ناپذیر می شود و او را به وحشت می اندازد. به گونه ای که حتی از انجام ساده ترین فعالیت های روزانه اش باز می ماند. همه ی ما به نحوی در برابر مرگ شکننده ایم.حتی زمانی که سکوت، طمأنینه و شاید پذیرش در برابر آن را یاد می گیریم. مرگ، این مواجهه ی غریب، هر چقدر هم که تلاش کنیم یادش را لابه لای زندگی روزمره غرق کنیم، بالاخره فرا می رسد. چه کسی از آن نمی ترسد و احساس تنهایی نمی کند؟ چه کسی همیشه آرام می خوابد و کابوس ها و وحشت هایش در هم نمی آمیزند و کیست آن که هر از گاهی مرگ را در آستانه نمی بیند؟ آرش جواهری کتابی تألیف کرده «برای آنان که هنوز نمرده اند»... اثر حاضر اشعاری با موضوع مرگ و مرگ آگاهی را در بر می گیرد و شاعر تمام تلاشش را به کار گرفته تا به شیوه ای دقیق تجربه اش از مرگ را با مخاطبان به اشتراک بگذارد. آرش جواهری به خوبی می داند چگونه زمانی که می خواهد از مفهومی چنین وحشت آفرین (و هم زمان آرامش بخش) بنویسد، واژه هایش را با دقت برگزیند. اشعار او به عمق جان شما می نشینند و تا مدت ها پس از آن که مطالعه کتاب را به پایان بردید، همراهتان خواهند بود. یکی از ویژگی هایی که دو چندان بر جذابیت این اثر افزوده، استفاده ی به جا از واژگان و تعبیرهای جدید است. انسان اندکی پس از تولد، زمختی واقعیت را می چشد و ناکام به دنبال راهی برای تاب آوردن است. او ناگزیر از مواجهه با مرگ مدام از خود چنین می پرسد: «حالا چه باید کرد؟» کتاب صوتی برای آنان که هنوز نمرده اند را می توان نوعی تاب آوری و شاید هم نوعی پاسخ هوشمندانه ی آرش جواهری در مقابل مرگ دانست. این احتمالاً بهترین نوع مواجهه با مرگ است. زمانی که نمی شود با قطعیت از چیزی سخن گفت و هیچ چیز روشنی برای فهمیدن وجود ندارد، باید به سراغ شعر رفت و به مدد آن، گام هایی رهاتر به سوی مرگ برداشت. خیام مرگ و جهان پس از آن را ناگشودنی می دانست. (از جملهٔ رفتگان این راه دراز / باز آمده کیست تا به ما گوید راز) کس چه می داند. احتمالاً حق با خیام است. به هرروی چشم اندازی که آرش جواهری از آن به مرگ می نگرد، بس بدیل و تازه است. گفتنی ست آرمان سلطان زاده، از راویان نام آشنای کشورمان خوانش کتاب برای آنان که هنوز نمرده اند را برعهده داشته است. انتشارات مشکی و نشر آوانامه به ترتیب نسخه ی متنی و صوتی این اثر را به چاپ رسانده اند.
نقد و بررسی کتاب برای آنان که هنوز نمرده اند
«برای آنان که هنوز نمرده اند» مجموعه شعری اثر «آرش جواهری» است. محوریت اصلی اشعار این کتاب، مرگ و دغدغه های شخصی در حال مرگ است. آرش جواهری با نگاه و فلسفه ی شخصی که نسبت به زندگی و مرگ دارد، اثری خلق کرده که در آن فضای تازه ای به مرگ داده است. مرگ و زندگی در این اشعار چنان به هم نزدیک اند که گاهی تکان دهنده می شوند، مخاطب را به فکر می اندازند و تلنگری به ذهن هر انسان اندیشمندی می زند. این کتاب در سال 90 در انتشارات مشکی منتشر شده و انتشارات آوانامه آن را با صدای «آرمان سلطان زاده» منتشر کرده است.
فهرست کتاب
- چون مردم
- نه به خاک
- نه به آتش
- نه به آب
- مرا به بادبسپارید
- چون مردم
- با آنان که گرد گورم می گریند بگویید
- مهربانان
- از این پس
- وعده ی دیدار ما
- مگر به خلوت رویاهای شما
- چون مردم
- چه کنم؟ به درک
شناسنامه کتاب برای آنان که هنوز نمرده اند
-
نویسنده: آرش جواهری
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر مشکی
- موضوع کتاب: زندگینامه
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
علاقه مندان به شعر معاصر از گوش سپردن به کتاب صوتی و مطالعه کتاب برای آنان که هنوز نمرده اند لذت خواهند برد. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.