درباره مادلین آلبرایت
مادلین آلبرایت اصالتاً اهل چکسلواکی بود. او به سال 1937، در خانواده ای یهودی، دیده به دنیا گشود. اگرچه بعدها، به سبب دور ماندن از گزند یهودستیزانِ اروپایی، به آیین کاتولیک تغییر مذهب داد. مادلین آلبرایت در سال 1948 به سرزمین آمریکا مهاجرت کرد و اندکی بعد، به عنوان پناهنده ی سیاسی، به شهروند قانونی این کشور بدل شد. در حوالی همان ایام تحصیلات آکادمیک را آغاز نمود و اندکی بعد، موفق به اخذ مدرک دکترای رشته ی حقوق از دانشگاه معتبر کلمبیا شد. ورورد مادلین آلبرایت به عرصه ی سیاست از سال 1960 کلید خورد؛ اگرچه، اوج فعالیت سیاسی او، به اواخر قرن بیستم مربوط می شود؛ یعنی چهار سالی که به عنوان وزیر امور خارجه ی ایالات متحده ی آمریکا، در دولت بیل کلینتون، ایفای وظیفه نمود.
مادلین آلبرایت علاوه بر سیاستمداری کارکشته، فعال اجتماعی ای برجسته، و البته، نویسنده ای حاذق و پرفروش نیز، بود.
آلبرایت در 23 مارس سال 2022 از دنیا رفت. پس از درگذشت او، بسیاری از چهره های برجسته ی عالم سیاست، از جمله باراک اوباما، جورج دبلیو بوش و بیل کلینتون، به نیکی و بزرگی از وی یاد نمودند.
درباره کتاب به جهنم و جاهای دیگر
در سال 2001 ، هنگامی که مادلین آلبرایت به عنوان اولین زن وزیر خارجه آمریکا در حال ترک دفتر بود ، مصاحبه کنندگان از او پرسیدند که چگونه می خواهد به یاد آورده شود. وی پاسخ داد: "نمی خواهم به یاد آورده شوم" "من هنوز اینجا هستم و کارهای بیشتری دارم که می خواهم انجام دهم. هرچقدر که دشوار به نظر می رسد ، من می خواهم که هر مرحله از زندگی ام هیجان انگیزتر از مرحله ی قبل باشد. "
در آن زمان گذار ، وزیر امور خارجه احتمالات را در نظر گرفت: او می توانست بنویسد ، تدریس کند ، سفر کند ، سخنرانی کند ، شرکتی راه اندازی کند ، برای دموکراسی بجنگد ، به توانمندسازی زنان کمک کند ، برای کاندیداهای سیاسی مورد علاقه کار کند ، زمان بیشتری را با نوه های خود بگذراند. به جای انتخاب یک یا دو تا کار از این لیست، او تصمیم گرفت همه کارها را انجام دهد. برای تقریبا بیست سال ، آلبرایت دائما در حال حرکت است ، با روسای جمهور و نخست وزیران درگیر می شود و هر روز چیز جدیدی یاد می گیرد. وی از زمان ترک وزارت امور خارجه ، به کار خود ادامه داده است - و به میلیون ها نفر که مشتاق احترام هستند ، صرف نظر از جنسیت ، سابقه و سن ، صدای خودشان را داده است.
به جهنم و جاهای دیگر این زن قابل توجه را در صریح ترین ، خنده دارترین ، صمیمی ترین و جدی ترین شخصیت او نشان می دهد. این داستانی از دوران ما است که می تواند برای ما آموزند باشد. داستانی که توسط یک زن خارق العاده با ذوقی بی نظیر برای زندگی روایت می شود.
نکوداشت های کتاب به جهنم و جاهای دیگر
- - کتابی که خواندن آن به تمام علاقه مندان به مسائل مربوط به رهبری، و البته، به همه ی دوست داران حوزه ی موسوم به مطالعات زنان، توصیه می شود. (Library Journal)
- - «به جهنم و جاهای دیگر» اثری توأمان خنده دار و تکان دهنده است. (NewYork Times)
- - پرتره ای درخشان و پرجزئیات از زندگی یک سیاستمدار کارکشته. (New Yorker)
در بخشی از کتاب به جهنم و جاهای دیگر می خوانیم
هفتۀ بعد از خروج من از وزارتخانه، با دو تا از رفقای قدیم در یک تور سلامتی اسم نوشتیم و به چشمه های آبگرم باخا در مکزیک رفتیم. آن جا ویلایی خشتی کرایه کردیم و همه روزمان به ورزش های گروهی و صدا درآوردن از تخته بند خشک تن مان می گذشت. سبزی به خوردمان می دادند و دمنوش و ما را به پیاده روی هایی می بردند که یکبند باید در طول آن ها حواسمان به توصیه های راهنمای مان می بود و چشم اندازهای طبیعی و لانه های کایوتی ها را می دیدیم. چند روزی بیشتر نماندیم اما همین برای من کافی بود که ذهنم را کامل از همه چیز بشویم و این وسط فقط فکرهای پراکنده ای به سرم می آمدند در این زمینه که آخر این چه سیاست خاصی است که رئیس جمهور تازه در قبال مکزیک در پیش گرفته و چرا این همه سال حواسم نبوده که اسپانیولی یاد بگیرم.
به واشنگتن که برگشتم حالم حسابی جا نیامده اما دست کم زخم هایم هم آمده بودند و تشنۀ شروعی دوباره. رفتم و در یک مجموعۀ قضایی دفتری موقت گرفتم و همان گروه پیشین وزارتخانه را دور هم جمع کردم. گام های نخست ما بسیار کوچک و آرام بودند. روزهای اول وقتم به جواب دادن یک عالم تماس های تلفنی و خواندن گزارش های سازمان سیا می گذشت. دیگر خبری از آن جلسات پرشکوه در آن اتاق بیضی نبود و نشسته بودم کنج اتاق کوچکی که تازه مستطیل بود و دورتادورش صندلی های معمولی و اغلب خالی. البته جلسات هم اندیشی و برنامه ریزی داشتیم ولی این ها همه تشریفاتی بودند و هیچ شتابی برای رسیدن به این و آن جلسه وجود نداشت. این ضرباهنگ باید به زودی سرعت می گرفت ولی آن اوایل کار، این قدر سرمان خلوت بود که خیلی تمیز و به قاعده سر ناهار کارمان را تعطیل می کردیم و می رفتیم بیرون و شب هم پیش از تاریکی، خانه بودیم.
شناسنامه کتاب به جهنم و جاهای دیگر
-
نویسنده: مادلین آلبرایت
-
مترجم: علی مجتهد زاده
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر کتاب پارسه
- تعداد صفحات: 432
- موضوع کتاب:کتاب خاطرات
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
علاقه مندان به آثار اتوبیوگرافیک و دوست داران آشنایی بیشتر با وقایع سیاسی مهم در تاریخ معاصر، دو گروه از مخاطبین اصلی کتاب به جهنم و جاهای دیگر از مادلین آلبرایت اند. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا به حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.