درباره آنتوان چخوف
آنتون پاولُویچ چِخوف (به روسی: Анто́н Па́влович Че́хов) (زادهٔ ۲۹ ژانویهٔ ۱۸۶۰ در تاگانروگ – درگذشتهٔ ۱۵ ژوئیهٔ ۱۹۰۴) پزشک، داستان نویس، طنزنویس و نمایش نامه نویس برجستهٔ روس است. هرچند چخوف زندگی کوتاهی داشت و همین زندگی کوتاه همراه با بیماری بود اما بیش از ۷۰۰ اثر ادبی آفرید. او را مهم ترین داستان کوتاه نویس برمی شمارند و در زمینهٔ نمایش نامه نویسی نیز آثار برجسته ای از خود به جا گذاشته است. چخوف در ۴۴ سالگی بر اثر خون ریزی مغزی درگذشت.
درباره کتاب دوئل
رمان دوئل (Duel) تصویر تقریبا حقیقی آشفتگی روحی روس ها در پایان قرن گذشته است و انسان را به تامل در روابط انسان ها وا می دارد. در پس این جهان، نویسنده در پی یافتن حقیقت است؛ حقیقتی که گویا هرگز کامل نمی شود. تقریباً همه شخصیت های داستان موجوداتی ضعیف هستند و آرمان هایی را می جویند که خود می دانند بیرون از دسترس آن هاست و برده عادات خویش اند. در کتاب دوئل، لایوسکی (یکی از شخصیت های اصلی رمان) با زنی به نام نادیژوا فیودورونا آشنا می شود و او را از شوهرش می رباید و به قفقاز می برد. عشقی دروغین که بعد دو سال دل لایوسکی را می زند و لایوسکی منتظرِ فرار از این شهری که ساحل گرم و شرجی اش غیر قابل تحمل است. لایوسکی کارمند و تحصیل کرده ای بسیار چرب زبان است و توانسته دل پزشک ارتش روسیه را به نام ساموئیلنکو برباید. ساموئیلنکو همواره تا پایان داستان حمایت گر جدی لایوسکی است. نزدیکان و آشنایان این دو زن و مرد را که با هم زندگی می کنند نمی پذیرند و آن ها را همواره درحال گناهی کبیره می دانند. فن کورن و شماس از همسایگان مشترک آن ها هستند. فن کورن جانور شناس است و نسبت به عقاید مذهبی مورد باور مردم بدبین و شماس در راه کشیش شدن است و انسانی متدین. این دو بحث های جالبی در مورد جهان هستی و خداوند می کنند. فن کورن کینه سختی از لایوسکی به دل دارد. نادیژوا چندباری از روی فشار و اصرار پلیسی جوان به نام کیریلین تن به تن فروشی می دهد تا اینکه یکبار لایوسکی آن دو را عریان در کنار هم می بیند. علت اساسی نگاه تلخ آدم های داستان با لایوسکی زندگی او با زن شوهردار، رواج شراب خوارگی در شهری است که گویا چنین چیزی مرسوم نبوده و قماربازی است. فن کورن، لایوفسکی را شیاد می داند اما ساموئیلنکو، لایوسکی را مردی خوش قلب و مهربان می داند. کینه توزی فن کورن در نهایت به پیشنهاد دوئل می انجامد. در یک صبح رو به روشنی در حالی که لایوسکی اختیار از کف داده است، علیرغم پا درمیانی شاهدان برای آشتی، دوئل انجام می شود. لحظه آخر شماس که در میان باغ ذرت پنهان بوده است آن ها را خطاب قرار می دهد و تیر فن کورن به خطا می رود و... . آنتون چخوف (Anton Chekhov)، نویسنده روس، به شهادت بسیاری از منتقدان و نویسندگان، بهترین داستان کوتاه نویس دنیا بوده است. او تعداد زیادی داستان کوتاه و بلند و چند نمایشنامه نوشته است که پس از گذشت ده ها سال به زبان های مختلف ترجمه شده و یا به صورت تئاتر و سریال درآمده اند. «دوئل» یکی از داستان های بلند اوست.
موضوع و دغدغه های طرح شده در کتاب دوئل
دوئل یکی از معدود داستان های بلندی ست که آنتوان پاولوویچ چخوف منتشر کرد. اثری که با گذشت بیش از یک قرن از چاپ آن، می توان با قصه و کشمکش درونی شخصیت هایش همزاد پنداری کرد. کتاب دوئل داستانی عاشقانه میان لایوسکی و فیودورونا را روایت می کند. رابطه ای که به دلایلی توسط جامعه پذیرفته نمی شود. در بستر داستان، مسائل مختلفی از جمله اختلاف طبقاتی، نوسان منطق و احساس در انسان و تقابل تفکرات جامعه ی اشراف با جماعت روشنفکر به چالش کشیده می شود. چخوف در لایه های مختلف داستان و شخصیت هایش به دنبال پیدا کردن حقیقت است. اما پیدا کردن حقیقت را به عهده ی مخاطب می گذارد و هیچوقت نظریه ای قطعی صادر نمی کند. قهرمان داستان، لایوسکی مردی تحصیل کرده و امیدوار به زندگی است که به زنی متأهل به نام نادیژوا فیودورونا دل می بندد و با او به قفقاز می رود. حال، دو سال گذشته و هیچ چیز آن طور که لایوسکی پیش بینی کرده بود، جلو نرفته است. ارتباطش با نادیژوا پس از مواجهه ی پرمخاطره اش با پلیسی به نام کیریلین دچار تغییری بزرگ می شود. او که آرمان های خود و جامعه ی روسیه را از دست رفته می داند هر از گاهی با تنها دوستش ساموئیلنکو وقت می گذراند. فن کورن به باورهای مذهبی مردم بدبین است و شماس، مردی معتقد که در راه کشیش شدن است، از همسایگان لایوسکی هستند. اختلاف نظرهای فن کورن و لایوسکی شدت می گیرد و زندگی شخصیت های داستان را تغییر می دهد. کشش داستانی کتاب باعث شد تا فیلم سینمایی دوئل (The Duel) با اقتباس از همین اثر چخوف ساخته شود. فیلم به کارگردانی «دووِر کوشَشویلی» و با بازی «اندرو اسکات» و «توبیاس منزیس» ساخته شد و تحسین منتقدین را به دنبال داشت.
در بخشی از کتاب دوئل می خوانیم:
وقتى خورشید غروب کرد و تاریکى همه جا را فرا گرفت، حسى غریب و ناخوشایند به او دست داد. ترس از مرگ نبود، هنگام شام و بازى ورق به دلایلى مطمئن بود که دوئل راه به جایى نمى برد. بلکه ترس از اتفاقى بود که فردا صبح براى اولین بار در زندگى اش رخ مى داد. ترس از آغاز شب... او مى دانست که شبى دراز در پیش خواهد داشت که بى خوابى به سرش مى زند. و نه فقط به ون کارن و کینه اى که از او درد دل دارد، فکر مى کند، بلکه به انبوهى هم که از دروغ ساخته فکر خواهد کرد. ولى نه توانایى آن را دارد که از آن بگذرد و نه مهارت آن. انگار ناگهان بیمار شده بود.
خلاصه رمان دوئل
رمان دوئل (Duel) تصویر تقریبا حقیقی آشفتگی روحی روس ها در پایان قرن گذشته است و انسان را به تامل در روابط انسان ها وا می دارد. در پس این جهان، نویسنده در پی یافتن حقیقت است؛ حقیقتی که گویا هرگز کامل نمی شود. تقریباً همه شخصیت های داستان موجوداتی ضعیف هستند و آرمان هایی را می جویند که خود می دانند بیرون از دسترس آن هاست و برده عادات خویش اند. در رمان دوئل، لایوسکی (یکی از شخصیت های اصلی رمان) با زنی به نام نادیژوا فیودورونا آشنا می شود و او را از شوهرش می رباید و به قفقاز می برد. عشقی دروغین که بعد دو سال دل لایوسکی را می زند و لایوسکی منتظرِ فرار از این شهری که ساحل گرم و شرجی اش غیر قابل تحمل است.
شناسنامه کتاب دوئل
- نویسنده: آنتوان چخوف
- مترجم: مهدی افشار
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر جامی
- تعداد صفحات: 160
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکتریکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.