درباره بهناز ضرابی زاده
بهناز ضرابی زاده در سال 1347 در همدان متولد شد. ضرابی زاده کارشناس مسئول آفرینش های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است. او تاکنون سردبیری نشریه استانی جاودانه ها، دبیر انجمن داستان دفاع مقدس از سال 1386، عضو شورای نویسندگان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، عضو شورای انتخاب کتاب بنیاد شهید استان همدان، دبیر انجمن داستان سازمان بسیج هنرمندان را بر عهده داشته است. تألیف و چاپ بیش از دویست و پنجاه اثر داستانی و ادبی در نشریات و مجلات برگزیده کشوری از دیگر فعالیت های ضرابی زاده است. ضرابی زاده برگزیده بیش از 30 جشنواره داستان نویسی سراسری؛ از جمله کسب مقام اول در نخستین جایزه داستان ویژه مخاطبان کودک و نوجوان با موضوع امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی، تقدیر شده در چهارمین و ششمین جایزه ادبی اصفهان، کسب مقام های برگزیده در هشتمین، نهمین و دهمین جشنواره مجمع خبرنگاران و نویسندگان دفاع مقدس را در کارنامه خود دارد. بهناز ضرابی زاده مقام های اول، دوم، سوم در یادواره شهدای دانشجویی کشور، کسب مقام برتر در کنگره سراسری حضرت زینب (س)، کسب مقام برگزیده در سیزدهمین جشنواره کتاب سال (سلام) به جهت تألیف کتاب آدم برفی، معرفی به عنوان نخبه بسیجی در سال 1388 توسط آموزش و پرورش و سازمان بسیج هنرمندان، داور مسابقات مختلف ادبی استانی بیش از ده مورد همکاری مجلات کیهان بچه ها و رشد دانش آموز را نیز در کارنامه درخشان خود دارد. به تازگی نیز کتاب «دختر شینا» خاطرات قدم خیر محمدی کنعان همسر سردار شهید حاج ستار ابراهیمی به عنوان کتاب سال شانزدهمین دوره جایزه کتاب سال دفاع مقدس به قلم بهناز ضرابی زاده برگزیده شد.
درباره کتاب گلستان یازدهم
این کتاب در 17 فصل تدوین شده و از زمان تولد فرزند شهید آغاز می شود تا این روزهای راوی ادامه می یابد. "گلستان یازدهم" در مقایسه با "دختر شینا" جذابیت بیشتری برای خواندن دارد. اگر در کتاب قبلی ضرابی زاده این روایت ساده و شیرینی خاطرات بود که مخاطب را به سمت خود جلب می کرد، در این کتاب نثر نویسنده به پختگی بیشتری رسیده؛ به طوری که ضرابی زاده تلاش دارد تا با استفاده از تکنیک های جدید، فضای متفاوتی را ایجاد کند. ایجاد جریان سیال ذهن در روایت خاطرات، فضاسازی، حفظ لهجه شخصیت ها در کتاب و شخصیت پردازی با استفاده از گفت وگو از جمله تکنیک هایی است که در این کتاب بیشتر از "دختر شینا" قابل درک است. این کتاب هرچند نشان دهنده ویژگی های یک شهید است، اما بیش از آن می توان وضعیت خانواده های شهرستانی در جنگ را دید. خانواده هایی که چند فرزند را به جبهه فرستاده اند و هیچ کدامشان بازنگشته اند و در عین ناراحتی و حزن، سعی دارند به آینده امیدوار باشند و راه شهیدشان را ادامه دهند. سبک زندگی مطرح شده در کتاب هایی مانند «گلستان یازدهم» مخصوص دهه 60 است؛ سبکی که گاه با ورق زدن آلبوم های عکس دوباره به یاد می آیند. پناهی روا از جمله همسران شهیدی است که فرزندش پس از شهادت همسر، متولد می شود. ضرابی زاده نیز کتاب را با همین قسمت از زندگی راوی آغاز می کند، به نظر می رسد که یکی از جذاب ترین بخش های کتاب را در فصل نخست با عنوان «زندگی ام فیلم می شود» انتخاب و روایت می کند.
فهرست مطالب کتاب
- فصل اول: خاطراتم فیلم می شود
- فصل دوم: خواستگاری با چشم های آبی
- فصل سوم: نامۀ عاشقانه
- فصل چهارم: ماه عسل دوم
- فصل پنجم: گُلُم
- فصل ششم: گلستان یازدهم
- فصل هفتم: کاش با سعید آقا نمی رفتیم
- فصل هشتم: پرده های بنفش و صورتی
- فصل نهم: سیب گلاب
- فصل دهم: راهکارِ اشک
- فصل یازدهم: بافتنی
- فصل دوازدهم: انارهای تَرَک خورده
- فصل سیزدهم: یه شب زندگی با یه مرد بهتر از صد سال زندگی با یه نامرده
- فصل چهاردهم: ستارۀ پدر
- فصل پانزدهم: مامانِ دانش آموز
- فصل شانزدهم: پشتِ ردیفِ درخت ها
- فصل هفدهم: زخم اثنا عشر
- تصاویر
شناسنامه کتاب گلستان یازدهم
- نویسنده: بهناز ضرابی زاده
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر سوره مهر
- تعداد صفحات: 316
- موضوع کتاب:کتاب انقلاب و دفاع مقدس
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .