درباره نویسنده
کلاوس شواب (انگلیسی: Klaus Schwab؛ زادهٔ ۳۰ مارس ۱۹۳۸) اقتصاددان، کارآفرین، نیکوکار و استاد دانشگاه اهل آلمان است. وی بنیانگذار و رئیس هیئت مدیره مجمع جهانی اقتصاد می باشد. او را با عناوین اقتصاددان، کارآفرین، نیکوکار و رئیس هیات مدیره ی مجمع جهانی اقتصاد می شناسیم. کلاوس شواب چندین اثر تألیف کرده که از میان آن ها می توان به «انقلاب صنعتی چهارم و کووید 19؛ بازتنظیم بزرگ» اشاره کرد. سادیا زهیدی مدیر عامل مجمع جهانی اقتصاد است. او موفق شده برای کتاب «Womenomics in the Muslim World» جوایز متعددی از جمله Financial Times و McKinsey Bracken Bower را کسب کند.
درباره کتاب گزارش واقعی از مشاغل آینده
هیچکس نمی تواند تأثیر به سزای شغل در زندگی را انکار کند. به ویژه همه گیری ویروس کرونا، ما را بیش از پیش متوجه ی موضوع مهمِ آینده ی مشاغل ساخته است. امروزه اتمسفر کسب وکار تغییر کرده و خود ما هم تغییر کرده ایم. نه محیط کسب وکار مثل گذشته است و نه نیازها و شرایط زندگی ما در این فضای پرشتاب به قبل شباهت چندانی دارد. به همین دلیل یافتن دیدگاه ها و چشم اندازهایی تازه تر برای هدایت کارگران و مشاغل به سمت فرصت های شغلی ضرورتی دو چندان می یابد. سال 2006 بود که زنگ خطر درباره ی بیماری های همه گیر و سایر خطرات مرتبط با سلامت به صدا درآمد. در آن سال هشدار داده شد که شیوع یک بیماری خطرناک همچون آنفولانزا می تواند تأثیر فراوانی بر زنجیره های تولید، گردشگری و سایر صنایع خدماتی بگذارد و اقتصاد جهانی را با آسیبی جدی روبه رو سازد. درسال 2020 ترسِ یک بیماری همه گیر جهانی به واقعیت تبدیل شد و دولت ها و بازارهای کسب وکار را با همه ی آن آسیب ها و تأثیرات مخربی روبه رو ساخت که سال های پیش درباره ی آن هشدار داده شده بود. به همین دلیل است که اکنون تقویت آینده نگری در باب مشاغل بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته است. کلاوس شواب (Klaus Schwab) و سادیا زهیدی (Saadia Zahidi) در کتاب صوتی گزارشی واقعی از مشاغل آینده به شما کمک می کنند تا در شرایط جدید بینش تازه ای بیابید و خود را با جهانی چنین پرریسک هماهنگ سازید. همچنین، نویسندگان این اثر کاربردی مهارت های مورد نیازِ منطق با تکنولوژی در سال های آینده را نیز بررسی کرده اند. پیگیری آینده مشاغل و پیش بینی تحول بازار کار در سال های 2020 تا 2025 از جمله مسائلی ست که در این اثر ارزشمند به آن ها پرداخته شده است. همچنین نویسندگان این کتاب شنیدنی راهکارهایی را ارائه می دهند که بخش خصوصی و دولتی با به کار بستن آن ها می توانند به احیای بازارکار خود بپردازند. با نظر به این که شرایط بیماری بازار کار را دچار محدودیت های گسترده کرده، بخش دولتی می تواند با به کاربستن توصیه های کاربردی این کتاب آینده ی کارکنان خود را بررسی کند و مهارت آن ها را افزایش دهد. درواقع، هر کسی می تواند با بهره گیری از داده های واقعیِ کتاب گزارشی واقعی از مشاغل آینده از امروز برای آینده ی خود برنامه ریزی کنند. اگر به کتاب های مرتبط به اقتصاد جهانی علاقه مند هستید و قصد دارید از آینده ی مشاغل بیشتر بدانید، از این اثر فوق العاده غافل نشوید.
در بخشی از کتاب گزارشی واقعی از مشاغل آینده میخوانیم:
- توسعه و تقویت مهارت ها و ظرفیت های انسانی با استفاده از تحصیلات، آموزش و کار مفید کلید دستیابی به موفقیت اقتصادی و رفاه فردی و انسجام اجتماعی ست. رفتن به وضعیت آینده ی مشاغل در سطح جهانی یعنی مواجهه با وضعیت همواره در حال گسترش فعالیت های جدید در کنار بخش ها و بازارهای جدید با توجه به وضعیت جهانی اقتصاد که بیش از هر زمان دیگری در طول تاریخ روابط بخش های مختلف و انتقال سریع و گسترده ی اطلاعات را در خود دارد. بااین حال، پیشرفت فناوری در دهه ی گذشته و همچنین احتمال جابه جایی و از دست رفتن مشاغل را نیز بالا برده. کسری توجیه ناپذیر مهارت ها را سبب شده و با ارائه ی هوش مصنوعی ادعای هوش منحصربه فرد انسانی را به چالش کشیده است.
- تحت تأثیر انقلاب صنعتی چهارم و رکود حاصل از کرونا، دیجیتالی شدن انجام کارها هر روز بیشتر از روز قبل پیشرفت کرده، گرایش بسیار زیادی به دورکاری و تجارت الکترونیک به وجود آمده و موج جدیدی از گرایش به کار در منزل و همچنین جایگاه جدیدی برای دورکاری حاصل شده است. بااین حال، این شرایط با چالش های مهم رفاهی نیز همراه بوده است، چراکه کارکنان باید خود را با روش های جدید انجام کار در مدت زمانی کوتاه سازگار می کردند. در شرایط متأثر از کرونا کارگران به سه دسته تقسیم شده اند:
- «کارگران ضروری» مانند پرسنل تحویل، مراقبین و کارکنان سلامت، کارگران فروشگاه های مواد غذایی، کارگران کشاورزی، کارگران کارگاه های تولید ملزومات پزشکی.
- «کارگران دورکار» که توان دورکاری را دارند و احتمالاً شغل خود را حفظ خواهند کرد.
- «کارگران جابه جا شده» که در بازه ی زمانی کوتاه مدت و احتمالاً در آینده، شغل خود را از دست می دهند و بیشترین آسیب را از همه گیری کرونا می بینند. مشاغلی مانند گردشگری، خرده فروشی و مشاغل خدماتی همچون خدمات سفر و توریسم از این دست به حساب می آیند. هر سه طبقه، با تغییرات گسترده در شیوه ی انجام کار روبرو هستند که به انعطاف پذیری های جدید و برنامه های مهارت آموزی و بازآموزی نیاز دارند.
شناسنامه کتاب گزارش واقعی از مشاغل آینده
- نویسنده: کلاوس شواب، سادیا زهیدی
- مترجم: فریبا موسوی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر کتاتب کوچه
- تعداد صفحات:255
- موضوع کتاب:کتاب اقتصاد و مدیریت
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.