درباره آدیا شانتی
آديا شانتي به معنی "صلح ابتدایی" ( استیون گری ) زاده ی 26 اکتبر 1962 ، یک معلم معنوی آمریکایی و نویسنده از منطقه خلیج سان فرانسیسکو است. او بصورت آنلاین دوره های تحصیلی و در ایالات متحده و خارج از کشور برگزار می کند. او مؤلف کتابها ، سی دی ها و دی وی دی های متعددی است و به همراه همسرش مکی بنیانگذار Open Gate Sangha، Inc. ، یک سازمان غیرانتفاعی است که در سال 1996 تاسیس شده است و از آموزه هایشان را در دسترس قرار می دهد.
درباره کتاب هنر رهایی از رنج
تأثیرگذارترین مؤلفه ی هر آموزه ی معنوی اصول بنیادی و پایه های آن است؛ همچنین، آن ها را ساده تر از هر چیز دیگر می توان فراموش کرد، چون ذهن ما، طبیعتاً، گرایش دارد وارد پیچیدگی شود. ذهن اعتقاد دارد هر چه چیزی ظریف تر و پیچیده تر باشد، دقیق تر می تواند واقعیت را منعکس کند. اما آدیا شانتی (Adyashanti) در طول سال ها تدریس دریافته است که بنیان های هر آموزه تأثیرگذارترین مؤلفه ی آن هستند. منظور از این بنیان ها مؤلفه های اساسی آموزه است که قدرت حقیقی را برای کمک به ایجاد تحول در زندگی ما دارند. در واقع، هر چه آموزه ای ساده تر باشد، قدرت و تأثیرگذاری آن بیشتر است. ذهن ما به سختی این موضوع را باور می کند: چگونه ممکن است چیزی به غایت ساده آن قدر قدرتمند باشد؟ اما شانتی با بررسی مؤلفه های اساسی اینکه چرا رنج می بریم و چگونه زندگی را از دریچه ی جدایی نگاه می کنیم، متوجه می شود که این ها بدون شک تحول آفرین ترین جنبه های این آموزه اند. شانتی در کتاب هنر رهایی از رنج (Falling Into Grace) بیان می کند که فراسوی هر آموزه ای، برجسته ترین جنبه ی هر زندگیِ معنوی رحمت الهی است. رحمت الهی چیزی است که وقتی بر ما نازل می شود که به نوعی خودمان را حاضر ببینیم، وقتی قلب و فکرمان باز باشد و مشتاق باشیم این احتمال را بپذیریم که ممکن است چیزی را که فکر می کنیم می دانیم، ندانیم. در این وقفه ی ندانستن، در تعلیقِ هر گونه نتیجه گیری، مؤلفه ی دیگری از زندگی و واقعیت ممکن است خود را نشان دهد. این همان چیزیست که آن را رحمت الهی می نامیم. این همان لحظه ای است که می گوییم «آهان!»، لحظه ی شناخت، زمانی که چیزی را می فهمیم که قبلاً هرگز تصور آن را هم نمی کرده ایم. شرایط و تجربیات زیادی قادرند ما را در معرض این رحمت الهی قرار دهند. رحمت الهی چه لحظه ی دیدن منظره ای زیبا در طبیعت باشد یا سپری کردن زمان با کسی که دوستش داریم یا صرفاً لحظه ای که آرام و ساکت نشسته ایم، به هر دلیلی، می تواند دریچه ی کاملاً جدیدی به روی ما باز کند. ناگهان، خودمان را آکنده از رحمت الهی می بینیم. در مواقع دیگر، رحمت الهی با چهره ی خشن تر، خود را نشان می دهد. به نوعی، می توان گفت موقعیت های سخت زندگی بیشترین ظرفیت را برای باز کردن قلب ها و ذهن های ما دارند. ما هر کاری می کنیم تا از چنین لحظاتی اجتناب کنیم، اما در واقعیت، این لحظاتِ چالش برانگیزند که اغلب بزرگ ترین فرصت رشد و تحول را در خودآگاهی برای ما فراهم می کنند.
نکوداشت های کتاب هنر رهایی از رنج:
- کتابی خیره کننده، روشن و عمیق. (جنین روث، نویسنده ی کتاب Women, Food, God)
- یکی از بهترین توضیحات ذهن آگاهی که تا به حال به آن برخورده ام. (جانیس لانگ، بررسی آمازون)
- آدیا شانتی تأیید می کند که ما نه با جدا شدن از واقعیت نسبی زندگی روزمره خود، بلکه با ایجاد نگرش پذیرش کامل و گشودگی نسبت به همه موقعیت ها و احساسات و همه افرادی که با آن ها روبرو می شویم، به سوی تحقق هدف پیش می رویم. (eReginald A. Ray نویسنده ی کتاب Touching Enlightenment)
- آموزه های آدیا شانتی ما را به سوی آنچه که بیشتر مشتاق آن هستیم، هدایت می کند: این کتاب فوق العاده شفاف، ساده و قدرتمند است و به شما یادآوری می کند که مبارزه را متوقف کرده و با همان چیزی که در حال حاضر هستید، آرامش داشته باشید. (تارا براچ، نویسنده کتاب Radical Acceptance)
جملات برگزیده کتاب هنر رهایی از رنج:
- هیچ کس به ما نگفته است که آنچه ما هستیم ذره ای آگاهی یا روح مطلق است.
- تقریباً همه ی ما، چه خودآگاه یا ناخودآگاه، در تلاشیم تا احساس بهتری درباره ی خودمان داشته باشیم.
- آنچه هستید اساسی تر از آن چیزی است که می گویید هستید، آنچه واقعاً هستید یک شگفتی کامل است.
- بشر همیشه ناگزیر بوده است درباره ی زندگی خودش فکر کند، و یکی از چیزهایی که تقریباً همه ی انسان ها متوجه آن شده اند این است که رنج یکی از رایج ترین مؤلفه های انسانیت است.
در بخشی از کتاب هنر رهایی از رنج می خوانیم:
همه ی آموزه های معنوی به ما دستور می دهند «به درون خود بنگرید»، یا «خودتان را بشناسید». تا ما خودمان را نشناسیم، هرگز، نمی توانیم راهمان را از دل رنج به بیرون پیدا کنیم. در حقیقت، چون خودمان را نمی شناسیم، این قدر مستعد رنجیم و این قدر مستعد اشتباه کردن راجع به اینکه ما که ایم و واقعیت چیست. پس، این فرض که ما چیزی جداگانه ایم، غیر از همه ی چیزهایی که اطرافمان وجود دارد، مبنای آن مفهومی است که من آن را «خودآگاهی خودخواهانه» می نامم. چون از این ها گذشته، آنچه ما واقعاً در اینجا راجع به آن صحبت می کنیم حالتی از خودآگاهی است، راهی برای بسته بندی دنیا به صورت مفهومی. وقتی ذهن ما، رفته رفته، تصور می کند چیزی جداگانه و متفاوت با دنیای اطراف خود هستیم، نحوه ی ادراکمان را تغییر می دهد، به این معنی که حالت خودآگاهی مان را تغییر می دهد؛ افکاری که به آن ها اعتقاد داریم تغییر می کنند و حالت خودآگاهی ما دچار تغییر می شود. می توانید همان طور که در حال آگاه شدن نسبت به افکاری هستید که حضور دارند، این تغییر را در خودآگاهی، هر لحظه، ببینید. مثلاً، این افکار را در نظر بگیرید: روزی آفتابی در ساحل را تصور کنید که در آرامش کامل، دراز کشیده اید و می توانید صدای برخورد امواج را به ساحل بشنوید. می توانید شن های داغ زیر خود را احساس کنید. می توانید تابش پرتو خورشید را به صورتتان احساس کنید. می توانید آواز مرغان دریایی را از دوردست بشنوید. اگر فقط به این افکار فکر کنید و به خودتان اجازه دهید تا واقعاً آن ها را حس کنید، رفته رفته، خودآگاهی شما را تغییر خواهند داد.
فهرست مطالب کتاب
- درباره ی نویسنده
- مقدمه
- فصل 1: تنگنای بشر
- اعتقاد داشتن به آنچه فکر می کنیم
- تنگنای رنج بشر
- نیمه ی تاریک زبان
- بیرون آمدن از دلِ ماتریس رنج
- در جست وجوی چیستیم؟
- فضای بزرگ درونی
- متکی به اقتدار خود باشید
- تصور کردن خودمان و دیگران
- کشف بی تصویری
- فصل 2: حل معمای رنج ما
- گشودن در به روی رنج
- خودخواهی چیزی نیست، جز حالتی از خودآگاهی
- نابودی گذشته
- سه راه رنج بردن
- تقاضای متفاوت بودنِ چیزها
- جدال با آنچه هست
- ماهیت چسبنده ی رنج ارثی
- فصل 3: بیدار شدن از خلسه ی خودخواهی
- خلسه ی خودخواهی
- تبدیل اندیشه ها
- گردابِ رنج
- ذهن خودِ شما نقطه ی شروع است
- ماهیت معمولیِ بیدار شدن
- اعتیادِ خودخواهی به درد و رنج
- رهایی از جدال خود با آنچه هست
- پیداکردن آزادی، حتی در سخت ترین لحظات
- فصل 4: رهایی از کشمکش
- فقط خودتان باشید
- چه چیز را با قطعیت مطلق می دانیم؟
- چیزی به نام اندیشه ی حقیقی وجود ندارد
- ورود به بطن واقعیت
- سکوت زمینی است که بیداری از آن سبز می شود
- ندانستگی نقطه ی ورود شماست
- قبل از اینکه به دنیا بیایید، کیستید؟
- هم زمان، همه چیز و هیچ چیز باشید
- بازگشت بزرگ
- فصل 5: رویارویی با انرژیِ خام احساس
- اجازه دهید رنج صحبت کند
- چگونه رنج خود را تثبیت می کنیم
- رویاروییِ کامل
- رهایی از مقاومت در برابر آنچه وجود دارد
- رها کردن نتیجه گیری ها درباره ی گذشته
- این لحظه را خالی از رنج تجربه کنید
- فصل 6: ثَبات درونی
- دارای ذهن باز
- کیفیت جادویی زندگی
- حالت دائمی مراقبه
- سکون یعنی نبود تعارض
- بُعد متفاوتی از هستی
- فصل 7: صمیمیت و حضور
- صمیمت محض و وسعت باز وجود
- عرصه ی زنده ی ندانستن
- زندگی تقاضای پاسخ دارد
- کنش خردمندانه و رابطه ی طبیعی با اندیشه
- ماندن در ذهن مبتدی
- صمیمیت واقعی بشر
- صمیمیت با ترس
- به راستی، چه چیزی می خواهد ابراز شود؟
- فصل 8: پایان رنج
- رنج کاملاً اختیاری است
- بیدار شدن رو به واقعیت یک فرایند نیست
- زمان بزرگ ترین مانع بیدار شدن
- فصل 9: استقلال حقیقی
- شکوفایی بی مانند زندگی فردی
- اشتیاق به ساکن شدن در این زندگی
- حضور ما نقشی در زندگی معنوی ندارد
- فرصت دادن به شکوفایی استقلال حقیقی
- یافتن حقیقت درون خودمان
- گوش دادن اولین گام است
- عشق یعنی زندگی را محکم در آغوش گرفتن
- فصل 10: فراسوی جهان تضادها
- ماندن در نماندن
- زایش عذرایی: فراسوی جفت های تضاد
- فراسوی چرخه ی دوگانگی
- واقعیت غایی جامع و کامل است
- اندوه بزرگ
- فصل 11: موهبات الهی
- قدرت دعای حقیقی
- قدرت قلبِ گشوده
- جذب شدن در مرکز اکنون
شناسنامه کتاب هنر رهایی از رنج
- نویسنده: آدیا شانتی
- مترجم: سمانه کاظمی گرکانی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر ترنگ
- تعداد صفحات: 252
- موضوع کتاب:کتاب موفقیت و خودسازی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
اگر در جستجوی آرامش و در نهایت خوشبختی در زندگیتان هستید، خواندن این کتاب را از دست ندهید. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.